poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wesołych Świąt

właśnie! całkowicie popieram!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wesołych Świąt

Poprawka
Szczyt szytów:
G...wno na Mount Everest (czyje pozostawiam do dyskusji)

w szkole to sie nic juz o tym nie gada przynajmniej ja nieslyszalam tylko te cholerne media drazA sprawe BEZ SENSU

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Lomdyn to nie Łomża

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Napisz w końcu ciulu rybi coś na temat zamiast nabijać sobie licznik. ... z mojego tematu. Nie życzę sobie tutaj twojego ...

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

to jest po prostu jeden z najlepszych kanciarzy w tym kraju ja też tak chcę :robić co mi się podoba a sam prezydent jeszcze się przypucuje

ale ciągle za mało...

gówno prawda

Kamiński dawno wypiął się dupą na Łomżę.

putativus: pokaż mi jeden post, w którym wyraziłem się niepoprawnie (zrobiłem błąd ortograficzny, składniowy lub interpunkcyjny). Ty jeśli już zdecydujesz się coś napisać, to podobnie do ptysia, nie wnosisz nic nowego do tematu.

Agent22: ja będę decydował, czy pokażę swoje zdjęcie, czy nie. Czemu Ty pokażesz swojego? Trądzik? ;-)

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Wystarczy wejść na stronę http://podnapieciem.tvn.pl i przeczytać. Normalny człowiek zrobił by to przed napisaniem takich głupot.

--

PS: Obaj jesteście tutaj nowicjuszami, więc nie macie pełnego obrazu sytuacji.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Powiedzmy ptysiowi stanowcze NIE.

rudy błazen z druhem

Temid a kto zaiwestuje w Łomzy jezeli nie ma odpowiednio wykształconych kadr? Inwestuje sie nie dlatego czy jest w market czy go nie ma a inwestuje sie po to aby zarabiac.
Inwestor zainwestuje jeseli jest odpowiednia infrastruktura ( drogi, kolej , lotnisko) , wyksztalcona i tania siła robocza, niskie podatki oraz potencjali odbiorcy naszej produkscji czy uslug.
Łomza ma te nieszczescie ze jest polozona na samym koncu UE i do potencjalnych odbiorcow jest daleko wiec wybiera sie tereny zachodnie a najlepsze sa na terenie Dolnego Slaska.
Nasze tereny to sa tereny rolnicze z dominacja rodzinnych , malych i srednich firm przewaznie uslugowych. Nie mamy molochow przemyslowych i nie nic nie zapowiada aby jakis duzy inwestor tutaj zawital z przyczyn ww.
Nasz "przemysł" oparty jest na naszych małych firmach i to on daje gro miejsc pracy i na nim musimy sie oprzec aby rozwijac nasz region, nasze miasto.
W Łomzy powinno postac centrum handlowo-uslugowe ale w miejscu ,ktore zapewni nam dodatkowe zyski a nie doprowadzi do ruiny wiele malych firm ...rowniez tych uslugowych...bo market w centrum to nie tylko problem Kowalskiego wlasciciela sklepu. To rowniez a moze przede wszystkim problem wlascicieli nieruchomosci, zakladow naprawy samochodow, murarskich , stolarskich...
Czy chcecie aby kilka milonow zł zysku z handlu było rocznie wyprowadzane z Łomzy? Czy nie lepiej aby te pieniadze zostały w naszym miescie w naszych kieszeniach? Czy nie lepiej sie zastanowic jak i gdzie zinwestowac aby mieszkancy Łomzy mieli dodatkowe zyski? Co zrobic aby kazdy przejezdzajacy tranzytem przez Łomze zostawiał u nas dodatkowe pieniadze?
Myslcie jak zwiekszac swoje dochody a nie jak dzielic biede.

--

Ja proponuję by zmuszać Ptysia by myślał i w swoich wypowiedziach coś mądrego wnosił do tematu. A miał takie posty. Gorzej bo nie zawsze chce mu się ruszyć głową i klepie jakieś potwierdzenia. Uważam , że i tak sporo się wyrobił , bo ma przebłyski.

Chyba czytałem o kameralnej Łomzy. Oczywiściwe zostawić to "kameralne miejsce" w którym miał powstać hipermarket, przecież tam jest uroczo, krzaczki, trawka, drzewka wszystko takie "naturalne". Poza tym niech sobie ktoś to wydzierzawi i interes robi, np kocyk na 5 osób, mniejsze do przykrycia jak komuś jabol zaszkodzi, kubki plastikowe, a i za taki teren kameralny klimatyczne można pobierać. W ostateczności wszystko zalać asfaltem i jeszcze z jeden ryneczek zrobić. Porównywanie Łomży z Kazimierzem... pod jakim względem? ilości, wielkości czy walorów turystycznych? Chyba nijak wszystko się ma do siebie, chociaż park koktajlowy, bo takim pewnie zostanie, turystów i biednych artysów przyciągnie.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org