środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
taka ocenę wydaje anonimowy Polak

Jacek16, nie zapominaj o Islandii, to też była 'kolonia' najpierw norweska, a później duńska (gdy przehandlowano Norwegię i po traktacie kilońskim weszła ona w unię ze Szwecją, Duńczycy nie oddali ani Grenlandii, ani Islandii Szwedom). Ale to nie na temat...
Halina, za chlebem przyjechali na Zachód. U nas też są imigranci ekonomiczni, ale Polska jeszcze przez długi czas nie będzie jakąś atrakcją dla tego typu imigrantów. Chociaż denerwuje mnie, jeśli słyszę, że polska firma nie może znaleźć pracowników w kraju, a kiedy zaczyna szukać Ukrainców, to jest oburzenie.
Co do tego, na co idą nasze podatki - wolę sponsorować studentów z Bangladeszu niż wiecznie roszczeniowych polskich górników. Myślę, że w przypadku przyjazdu studentów korzyści będą obustronne.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: taka ocenę wydaje anonimowy Polak

Brawo jacek !!

Sorry powinno być Jacek!, oczywiście :)

To nie będzie "niby na żywo". Oni nagrywają takie zadania wcześniej, a wykorzystują je w odcinkach, w których występuje jakaś "gwiazda" z zagranicy.

Dziś np.nakręcili dwa zadania- poza tym w Łomży wcześniej w Bielsku, ale wykorzystać je mogą w dwóch różnych programach.

Ponieważ gość przyjedzie za kilka miesięcy, nie będzie wiedział czy zadanie o które się zakłada zostało wykonane czy nie.

Terminu emisji nie znają jeszcze sami autorzy programu, bo niektórzy goście potwierdzili swój udział, ale jeszcze bez konkretnej daty.
Na liście zaproszonych do programu są przede wszystkim piosenkarze i muzycy (pewnie chałturka przy okazji koncertu czy występu w Polsce).

Z tego co pamiętam jest m.in.Drupi i to może on będzie się zakładał czy to koło można zmienić w czasie jazdy czy nie.

Banda nieletnich masturbatorow...

Ja mam ten film - kto chce?
Zamiast filmu wpierdole wam trojana albo innego wirusa to odechce wam sie golych bab.

Markus- mają swoich klientów hipermarkety, ale są i tacy, którzy tam nic nie kupią albo tylko wybrane towary, ale za to w większym wyborze, w jednym miejscu i po niższych cenach.

W tym tak wyszydzanym przez Ciebie "lider szajsie" robią zakupi tacy mieszkańcy Łomży, że aż byś się zdziwił. Tule, że kupują np. karmę dla psa, żwirek do kuwety dla kota i papierowe ręczniki- czyli właśnie wybrane towary.

Oczywiście, uznaję Twoje racje- nie ma chyba pośród forumowiczów takiego, który mogąc zarabiać 2 tys.zł., powiedziałby, że nie chce, bo wystarczy mu półtora. Ale czy Ty nie zatrudniłbyś człowieka, który zgodziłby sie pracować taniej niż ten, którego zatrudniasz? Dlaczego inne reguły miałyby panować przy zakupie towarów?

Ale właściwie postanowiłem Ci odpowiedzieć z innego powodu.
Napisałeś, że " producenci do marketow wysylaja niepelno wartosciowy towar..". Mam więc propozycję- idź do prezesa Kalinowskiego i powiedz mu w oczy, że "Serek wiejski", który wysyła do sieci hipermarketów jest niepełnowartościowy, że jest gorszej jakości niż ten w sklepiku na rogu, gdzie sprzedają go 20 procent drożej.

Uwierz mi- "Leader Price" nie jest jedyną siecią marketów. A że jednym z niewielu w Łomży, to właśnie zasługa "blokerów" (czyli tych, którzy blokują powstanie innych).

A tak poza tym jestem ciekaw czy nigdy w życiu nie byłeś w żadnym hipermarkecie, a zawsze robisz zakupy u swoich kolegów w Łomży, żeby nie sprawdziły się Twoje słowa: "upadek handlu to upadek calej gospodarki. W tym wypadku chodzi o nasze miast i chodzi o pozstawienie w naszych rekach handlu. ".

Czy zrobiłeś naprawdę WSZYSTKO, żeby ani jedna złotówka wydana przez Ciebie nie wywędrowała z Łomży?

straszne drewno toto na gorze, ze tak powiem

kochany wodzu - prowadź nas :)

powiedz mi -co w tym dziwnego?

Zbych

Malachit baranie a ty czytać umiesz? wiesz co oznacza taki powszechnie używany w sieci skrócik jak LOL? I ćwoka to sobie wśród znajomych znajdź...

do mario....WIerze, ze Ula wyzdrowieje. Nie trac nadzieii...badz silny dla niej!!!

hakie pieski hehe małe

Zbych

degreg.: popieram Waszą akcję. Jednak mamy takie prawo, że do drzew nie wolno niczego przyczepiać. A że Wy to zrobiliście taśmą niczego według prawa nie zmienia. Nie wiem czy występowaliście o pozwolenie do Ratusza, o to aby powiesić te plakaty na jakimś słupie, ale pewnie nie, co? Młodzież Wszechpolska nie jest popularna, wielu uważa Was za faszystów i nazistów (nawet we Współczesnej jeden taksiarz się tak o Was wypowiedział) więc pewnie ktoś doniósł szybko do Ratusza, a tym nic innego nie pozostało jak zareagować na to Strażą Miejską. Może gdyby to ktoś inny a nie Wy zrobił taką akcję to szybkiej interwencji by nie było, bo urzędnicy o akcji dowiedzieliby się z gazet. A że krystalicznie czyści nie jesteście mogą świadczyć wyroki jakie ma co najmniej dwóch z Was, których rozpoznałem na zdjęciach na tej stronie. W tym również chyba i Ty (bo byłeś bardzo widoczny na zdjęciach na tej stronie prawda)! Pomysł i hasło Waszej akcji naprawdę mi się podoba i popieram je, jednak z wykonaniem tego daliście już ciała.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org