poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
niemieckie władze zalecają niemcom wypoczynek w wakacje w Polsce, bo dobrze sobie radzimy z COVID-19

właściciel sie zgłosił ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: niemieckie władze zalecają niemcom wypoczynek w wakacje w Polsce, bo dobrze sobie radzimy z COVID-19

Teraz takie trudne czasy, że nawet z dobrym alkoholem może być słabo...
Ludzie nie mają pieniędzy i często oszczędzają też na weselach: mniejsze wesela, tanie lokale, tania oprawa muzyczna (dj albo kiepski zespół), tani alkohol.
Czasami jeszcze sytuację może uratować dobrze zrobiony samogon. :-)

Re: niemieckie władze zalecają niemcom wypoczynek w wakacje w Polsce, bo dobrze sobie radzimy z COVID-19

Wszystko zależy od oczekiwań wobec aparatu i zasobności portfela kupującego.

Wiadomo, że jakość zdjęć z dobrej lustrzanki powala na kolana, ale trzeba też coś już umieć w dziedzinie fotografii, próbować, kombinować, bawić się robieniem zdjęć.
Jeżeli ktoś nie ma do tego pasji i będzie robił tylko zdjęcia na automatycznych programach - to szkoda kasy. W końcu czasami można kupić w cenie dobrego zestawu foto niezłe auto.

Jak ktoś chce wydać mało kasy i kupić poręczny, przyzwoity aparat cyfrowy, da się. Warto sobie określić podstawowe priorytety: ile chcemy wydać, na jakich funkcjach aparatu nam zależy, jakiego rodzaju zdjęcia będziemy robić, itp.

filigranowa jeżeli jesteś już zdecydowana na konkretny model, to poszukaj na portalach aukcyjnych i w sklepach internetowych. Pamiętaj, że zawsze można negocjować cenę.

Jak nie wiesz co kupić to można posiłkować się testami na portalach branżowych i najlepiej oglądając galerię zdjęć użytkowników, którzy zamieszczają w internecie fotki zrobione różnymi aparatami.

Bez obrazy Panowie / Panie (trudno wyczuć kto kryje się pod pseudonimami :-) ).

Czytam i do końca nie wiem po co to?
Jeżeli intencją jest nakręcania ruchu na forum, to obawiam się, że taki sposób budowania tematów może spowodować wręcz przeciwny skutek.
Za chwilę pozostanie na tym forum tylko garstka osób mająca jakieś niezałatwione sprawy między sobą...

Podejrzewam, że mimo wszystko sporo osób na tym forum poszukuje rzeczywistej porady, możliwości wypowiedzi na różny temat.
Ciągłe natykanie się na jakieś dziwne spory może zniechęcić.

Nie ukrywam, że mi ostatnio sprawia problem wyłapywanie normalnych wątków spośród tych, w których toczy się "wojna".

Cieszmy się, że na 4lomza istnieje aż tak ogromna swoboda wypowiedzi.
Może warto założyć 3 dział oprócz "Forum ogólne", "Polityka", np. "Zmieszaj z błotem" ?

Podejrzewam, że byłoby sporo zainteresowanych i może doczekalibyśmy się jakichś procesów o zniesławienie, o pomówienie, o obrazę uczuć religijnych.
Byłoby na pewno ciekawiej. ;-)

Ale to do rozważenia przez Admina / Właściciela - musi taki istnieć, mimo braku wiary w ten fakt u wielu użytkowników forum.

PS.
Nie jestem niczyim "fanem" ani "antyfanem".
Być może jestem zbyt normalny i to jest mój problem...

maly dobrze napisales ha ha ha

ORDYNARIAT POLOWY WOJSKA POLSKIEGO

Czcigodny Ojcze Dyrektorze,

Miło mi poinformować, że w uznaniu dotychczasowej posługi w roku 2008 przyznaję medal "MILITO PRO CHRISTO" RADIU MARYJA, TELEWIZJI TRWAM i "NASZEMU DZIENNIKOWI" za:

1. za wytrwałą i bezkompromisową obronę Prawdy;
2. za krzepienie ducha polskiego wśród rodaków w kraju i poza jego granicami;
3. za pielęgnowanie z miłością polskiego etosu narodowego w duchu szacunku do braci z innych narodów;
4. za rzetelną edukację religijną i historyczną;
5. za rozwijanie kultury i ducha modlitwy;
6. za przywracanie zbiorowej pamięci niesprawiedliwie zapomnianych wielkich Polaków; bohaterów, twórców kultury, duchownych;
7. za ukazywanie piękna i dobra Kościoła katolickiego; jego przeszłości i teraźniejszości;
8. za twórcze organizowanie talentów Polaków wszystkich pokoleń ku dobru wspólnemu;
9. za rozwijanie duchowego i intelektualnego potencjału naszej młodzieży (audycje: "Czas wzrastania", "Pokój gościnny", pielgrzymki dzieci i młodzieży na Jasną Górę);
10. za stworzenie mediów, które stają się forum wymiany myśli na najważniejsze tematy dotyczące człowieka, przemilczane w innych mediach;
CDN

+ Tadeusz Płoski
Biskup Polowy Wojska Polskiego

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Przy okazji pozdrawiam katolików: NIECH BĘDZIE POCHWALONY JEZUS CHRYSTUS.
Wszystkim życzę: SZCZĘŚĆ BOŻE. Na wszystkich ścieżkach życia.

JKK

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org