środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dramat groteskowy PO

Ja nikomu nie zaglądam w kieszeń ciesze się jak się ludzie bogacą ... nie wiem czy rolnika ale na BLM był.
Ważne jak ktoś płaci podatki bo prawdziwy patriota powinien płacić a to co robi z zarobionymi pieniędzmi to jego sprawa.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dramat groteskowy PO

Fakt , ziemia jest u nas droga i na obecną chwilę jest jej mało , ale za parę lat , jak skończą się dopłaty Unijne , to wtedy będzie większa podaż i spadną ceny . Dlaczego ? , a bo małe kilku/kilkunasto hektarowe gospodarstwa sobie nie poradzą , a i młodym nie chce się pracować na roli i każdy chce do " miasta " .
Teraz , oprócz dopłat bezpośrednich do ha , rolnik może korzystać z różnych programów pomocowych . Buduje i modernizuje gospodarstwo , kupuje nowe sprzęty , samochody , a wszystko to dzięki dopłatom Unijnym , które to niejednokrotnie pokrywają i 80 % wartości inwestycji , reszta na nisko oprocentowane preferencyjne kredyty .

Rejestruje się jako VAT-owiec i już w koszty wsadza prawie wszystko ; począwszy od modernizacji gospodarstwa , np głupie wyłożenie podwórka kostką czy ogrodzenie , do wymiany ( jak jest sprytny i odpowiednio to zaksięguje - na budynki gospodarcze ) , niektórych urządzeń i wyposażenia domu prywatnego , poprzez zakup samochodu , kosztów utrzymania takich samochodów , jak np opłaty OC, AC itp przeglądów i remontów ( np wymiana opon czy akumulatora ) , paliwa do prywatnych celów , sprzętu komputerowego , telefonów dla siebie, żony , dzieci i innych pociotków i wszelkie opłaty za media , np internet , telefon ....

Jak jest sprytny , to prawie wszystko może i może dużo na tym skorzystać .

W Unii kryzys finansów , niedługo już ograniczą fundusze pomocowe i zlikwidują dopłaty . CO WTEDY ?
Mali padną , a duzi jak do tego czasu się jeszcze nie obkupili , to będą mieli większy wybór ofert sprzedaży , tym samym spadną ceny ziemi .

PS:
Nie piszę tego dlatego , że niby , zazdroszczę PRAWDZIWYM ROLNIKOM ich ciężkiej pracy , ale przedstawiam tylko fakty .
Mądremu i pracowitemu wszędzie będzie dobrze .
ZLIKWIDOWAĆ KRUS , zrównać wszystkich obywateli tego państwa , niech każdy płaci TAKIE SAME PODATKI i ponosi takie same koszty UBEZPIECZENIA , jak korzysta ze świadczeń i dobrodziejstw , na równi z innymi .

Fakt , ziemia jest u nas droga i na obecną chwilę jest jej mało , ale za parę lat , jak skończą się dopłaty Unijne , to wtedy będzie większa podaż i spadną ceny . Dlaczego ? , a bo małe kilku/kilkunasto hektarowe gospodarstwa sobie nie poradzą , a i młodym nie chce się pracować na roli i każdy chce do " miasta " .
Teraz , oprócz dopłat bezpośrednich do ha , rolnik może korzystać z różnych programów pomocowych . Buduje i modernizuje gospodarstwo , kupuje nowe sprzęty , samochody , a wszystko to dzięki dopłatom Unijnym , które to niejednokrotnie pokrywają i 80 % wartości inwestycji , reszta na nisko oprocentowane preferencyjne kredyty .

Rejestruje się jako VAT-owiec i już w koszty wsadza prawie wszystko ; począwszy od modernizacji gospodarstwa , np głupie wyłożenie podwórka kostką czy ogrodzenie , do wymiany ( jak jest sprytny i odpowiednio to zaksięguje - na budynki gospodarcze ) , niektórych urządzeń i wyposażenia domu prywatnego , poprzez zakup samochodu , kosztów utrzymania takich samochodów , jak np opłaty OC, AC itp przeglądów i remontów ( np wymiana opon czy akumulatora ) , paliwa do prywatnych celów , sprzętu komputerowego , telefonów dla siebie, żony , dzieci i innych pociotków i wszelkie opłaty za media , np internet , telefon ....

Jak jest sprytny , to prawie wszystko może i może dużo na tym skorzystać .

W Unii kryzys finansów , niedługo już ograniczą fundusze pomocowe i zlikwidują dopłaty . CO WTEDY ?
Mali padną , a duzi jak do tego czasu się jeszcze nie obkupili , to będą mieli większy wybór ofert sprzedaży , tym samym spadną ceny ziemi .

PS:
Nie piszę tego dlatego , że niby , zazdroszczę PRAWDZIWYM ROLNIKOM ich ciężkiej pracy , ale przedstawiam tylko fakty .
Mądremu i pracowitemu wszędzie będzie dobrze .
ZLIKWIDOWAĆ KRUS , zrównać wszystkich obywateli tego państwa , niech każdy płaci TAKIE SAME PODATKI i ponosi takie same koszty UBEZPIECZENIA , jak korzysta ze świadczeń i dobrodziejstw , na równi z innymi .

Zezowate, nie rozumiem do czego dążysz tym swoim postem:)
Szukasz kolejnej osoby z ktora mozesz sie poklocic?:)
Koniec koncow, dzieci to szukaj gdzie indziej, bo sam niestety zachowujesz sie gorzej niz dziecko. Trzymaj sie dalej w swoim swiecie, pozdrawiam. Koniec tematu.

A co do glownego tematu, dzieki za informacje. Byc moze sprawdze w hali :)

5 dyszek chyba zaklej.. bo tak samo jak mi w zime rozjebie caląszybę ;(

po naszych drogach Ferrari?!Gratuluję rozrzutności i pomysłowości.

nie mogę odzyskać zdjęć z karty pamięci.... cały czas mi wyskakuje jakiś "błąd danych" :( telefon wogóle jej nie wykrywa :( co zrobić? może ktoś się na tym zna??? może ktoś się zajmuje takimi rzeczami?? bardzo mi zależy... :)

w przypadku mojego auta klejenie nic nie dało, za usługę klejenia zapłaciłam a rysa powoli szła dalej i dalej, w sumie trwało to parę lat, aż w końcu zdecydowałam sie wymienic szybę, którą kupiłam na szrocie i w sumie wyniosło mi tyle samo co parę lat wczesniej klejenie tej szyby

Polecam Panią mecenas Grażynę Cymek, tel. 606196242

Nie jak : " Jak zwał tak zwał ...", nauczcie się precyzować myśli , wtedy dostaniecie KONKRETNĄ i MERYTORYCZNĄ odpiowiedż .

Jak to się mówi : " Jakby nie było różnicy , to by się ludzie po d....h całowali ! "

Jezu jaki temat buehheheheheheh

popieram zezowate szczescie ale chocby Łomżyniaków bil po glowie mlotkiem to nie zmieni tego nic, nadal beda sie uwazac za wielkich "miastowych"

DUPKU , to może się przekonasz ?

a jak nie to MORDA W KUBEŁ !

Ja , w przeciwieństwie do ciebie , mam dużo wolnego czasu i mam z czego żyć ( nie muszę się meldować w PUP , jako bezrobotny KMIOT ze wsi , tak jak ty CWELU , " bohaterze " z za monitora ) ,
i myślę , że GÓWNOZJADZIE , młody OBSZCZYMURKU , pomimo , że jestem na pewno starszy od ciebie GNOJU , a dbam o kondycję i ćwiczę regularnie w swojej małej siłowni w piwnicy , to chętnie , jako sparingpartnera , bym ci SZCZYLU mordę obił .
Ponawiam propozycję :
podaj adres , e-mail lub nr swojego telefonu ,. to sobie " porozmawiamy " .

Hallo;)

http://youtu.be/87Q5PEjmrCU

Dziś kończy się tylko I etap i 25 pierwszych z listy wygrywa a reszta gra dalej, temat trochę mylący, żeby nikt nie pomyślał, że jutro to już nie trzeba będzie głosować :p

BRAK NICKA co cię boli ? nie widziałeś nigdy samochodu ? widać że jesteś jakimś moim 'psycho fanem' lecz dam tobie radę uważaj na słowa bądź jeżeli jesteś taki hejterowski kozak spróbuj mi ubliżyć i zobaczysz, że forum nie jest anonimowe. pozdr.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org