poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sukces ojca Rydzyka - gorące źródła w Toruniu

Hejka, jade w sobote 09.02.2006 r z Łomży do Warszawy i mam wolne miejsca w samochodzie, jesli ktos jest chetny :) Poza tym, co tydzien lub co dwa tygodnie jezdze w piatek samochodem do Warszawy i wracam w niedziele (studia zaoczne ) i szukam ludzi, ktorzy moze zechcieliby ze mna jezdzic. Pozdrawiam

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sukces ojca Rydzyka - gorące źródła w Toruniu

W okolicach Fadomu to ma być węzeł drogowy przyszłej obwodnicy w wersji zachodniej.

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=6725

Pozdrowienia.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Troszkę przesadzacie...

Trzeba rozgraniczyć? ...nic nie trzeba...

Przed chwilą na HBO był film o Marcinie Lutrze i bardzo ładnie było widać co się działo kiedy ludzie odsunęli się od wiary katolickiej, a zabrakło pasterza, bo Luter ukrywał się przed papieżem i cesarzem u swego księcia. Ludzie zapomnieli kompletnie o Chrystusie, o piśmie świętym, o prawach boskich.

Dopiero powrót Lutra do społeczeństwa pomógł wrócić społeczeństwo namiastkę normalności. Mam świadomość, że filmy upraszczają i historie dzisiątek lat opowiedziane w dwie godziny nie w pełni odpowiadają rzeczywistości. Natomiast schemat odpowiada prawdzie.

Jest Bóg, są jego świadectwa w które wierzymy, lub nie. O tych, którzy nie wierzymy tu nie mówimy, natomiast wierzący najczęściej mają w domu biblię, niektórzy nawet ją czytali. Natomiast niewielki procent zna opracowania pierwszych dokumentów chrześcijańskich, świadectwa niechrześcijan uczestniczących w narodzinach Chrześcijaństwa i Katolicyzmu.

Instytucja Koscioła jest potrzebna, by nie zapomniano o historii, by nie zapomniano o podstawach i prawdzie.

Jest tylko jeden problem: przez wiele lat kościół prawdę ukrywał, fałszował... i teraz ma problem jak wybrnąć z setek lat tradycji i świecących dodatków.

Wg mnie Jan Paweł II rozpoczął oczyszczanie kościoła, rolą kolejnych papieży powinna być kontynuacja tego procesu. Powinni też zrezygnować z pionowej hierarchii, a wprowadzić poziome relacje. Pozdrawiam!

Zbych

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Ej panowie to nie jest ring tylko forum!Nie pomyliliście czasami sie??

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Most drewniany nie był na miejscu mostu żelaznego, ale obok niego od strony Łomży na drewnianych palach.

Pozdrowienia

Nasza bis

Pod adresem:
http://rejestracje.uctb.pl/tablice.php?dz=praktyka&pdz=numery&sek=niskie&nry=b
brakuje także jakichkolwiek danych i zdjęć o:
BL 00002
BL 00003
BL 00005
BL 00006
BL 00007
sięgnijcie do albumów rodzinnych lub Waszych znajomych
i podeślijcie np. na w/w adres

z pierwszej dziesiątki są tylko dwie fotki:
http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-1
http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-3

goostav - Kurier Miejski Redaktor Naczelny i Wydawca Zenon Piechociński ul. Wojska Polskiego 27/30 (gazetka bezpłatna)

jeszce chyba są nawet ślady... nieprawdaż...?

Webmasterem strony jest Tomasz M.
tomekm74@hotmail.com

Zdecydowanie jedna z lepszych, jeśli nie najlepsza internetowa strona o Łomży w ujęciu historycznym. Interesujący dział z pocztówkami, dużo ciekawostkek historycznych, zawartośc merytoryczna jak najbardziej na plus. To właśnie ta strona zainspirowała mnie do stworzenia "zagadek łomżyńskich".
Więcej takich stron o naszym ukochanym mieście !

he, he nasza fotogaleria do imprezka niedochodowa zatem nie dysponujemy funduszami
jedyną satysfakcją dla autora foty może być nałożenie swojego logo na fotę a to zapewne wielu nie zadowoli

Kefas - nie da rady!Żydom wystarczyło 10 przykazań(nikt ich nie widział bo tablice znikły wraz z Arka Przymierza),Kościół zmienił 1-sze(w 11 wieku!!!!!) bo mu nie pasowało brak możliwisci pokazywania wizerunków i zarabiania na ich sprzedazy.Z tych 10-ciu zrobił sie cały ogromny Kodeks o kilku tysiącach artykułów.Trzymajmy sie tych 10-ciu i będzie dobrze.Powtarzam na tym Forum po raz któryś nie mylcie Boga z Kościołem.Jeżeli ON istnieje usłyszy mnie zawsze z kazdego miejsca.Do koscioła nie chodzę bo sredniowiecze wyszło z mody.Pozdrawiam Agnostyk z przekonania.

To, ze hipermarketu nie bedzie w tym miejscu to nie tragedia. Przedsmak sytuacji jaka by tam powstala jest przy Stokrotce, wjazd w Ks. janusza jest mocno problematyczny bo wszyscy tam jada na zakupy autami. Takie same problemy dotknelyby okolicznych mieszkancow.
Hipermarket tak, ale za miastem. Tam bedzie wiecej miejsca i bedzie mogla powstac jakas stacja benzynowa (duzo tu bylo glosow na temat cen benzyny), inne sklepy i co kto bedzie chcial zbudowac.
Andrius pisze, ze na markecie zyska Ostroleka. W jaki sposob? Ze bedzie wiecej kilka miejsc pracy po 800 zl? Nikt lokalny nie bedzie go ani budowal ani zaopatrywal. Na dluzsza mete to bedzie tylko wysysaczka pieniedzy konsumentow, ktore wydane lokalnie moglyby zostac w miescie i tu rzeczywiscie zainwestowane, a tak poplyna do kieszeni gdzies tam.
Wkurzaja mnie te wszystkie tragizujace glosy, ze ominelo nas takie wielki szczescie, bo moglim miec hipermarkieta i to przy samym kosciele. Zero wszelkiego wysilku co?

Zawsze, lub prawie zawsze glos ludu rozni sie od glosu wladzy wiec proponuje aby sprobowac na forum wytyczyc optymalny dla nas przebieg obwodnicy. Prosze o propozycje z uzasadnieniem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org