środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przedszkolaki walczą z aborcją! Skandal?

Tylko Ptysiu91 wie jak obronic sie przed pół obrotem Chucka Norrisa

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przedszkolaki walczą z aborcją! Skandal?

1535r

na moj gust to powinno byc tak jak choćby za Odrą:D,czyli zamiast non stop pojawiających się progów-powinno się zastosować fotoradary:) ale nie takie jak te teraz,ale ukryte tak ,że każdy by wiedział mniej więcej gdzie są ,ale nikt by nie wiedział dokładnie:) na pewno skutek byłby o wiele lepszy niż słynne polskie progi zwalniające

Zbych

JA JESTEM CIEKAW CZY SĄ JAKIEŚ PRZEPISY DOTYCZĄCE WYMIARU (WYSOKOŚCI) TAKIEGO PROGU?? MYŚLĘ ŻE SĄ TYLKO NIKT TEGO NIE PRZESTRZEGA ROBIĄC TAKIE PROGI.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Pan i władca -nie oglądam żadnych uwag zadzwoniłem po policje,a
Ptysiu91 -ma rację bo ludzie się boją,myśle żę nie mówią dlatego że
nie chcą dostać podwójnie.

apostata

To samo pytanie

crazy_frog - podaj dokładną lokalizację tego tunelu.

Zbiórka na tace ? NIE

Można było by je rozwalić tylko po co ? a miasto m pięniądze i wydają na głupoty !

te progi zwalniajace to beznadzieja, połowa jest nieoznakowana zasypana śniegiem nie raz widziałem jak ktoś w ostatniej chwili hamował przed czymś takim a ludzie z tyłu prawie wjeżdzali mu w dupe

Mysle ze az takie to nie jest smieszne bo z tymi frajerami w rzadzie i jeszcze ***** z tymi pajacami z LPRu i SAMO... to niedlugo tak sie stanie ze tylko u rydzyka bedzie mozna zobaczyc glowne informacje z panstwa! A oczywiscie tam beda same naj naj dla rzadu! Normalnie cenzura wraca! Ja pierd....

W kościele na telebimach będą wyświetlać mecze

Na liście 25 najbardziej niebezpiecznych skrzyżowań w Polsce umieściła GDDKiA skrzyżowanie dróg w Piątnicy.
Zbiegają się tu trasa Łomża - Białystok z drogą lokalną do Kalinowa i Drozdowa, stanowiącą także dojazd do nowego mostu. Na skrzyżowaniu tym, charakteryzującym się słabą widocznością często dochodziło do wypadków. Szczególnie było obciążone ruchem w związku z remontem drugiego mostu.
Władze GDDKiA zadecydowały, że trzeba w tym miejscu wybudować rondo. Prace mają rozpoczą się na wiosnę.
Jednak władza w Białymstoku nie zapomina o naszych drogach, a może to już nasi posłowie dają znać o sobie.

Pozdrowienia.

to już chyba będzie najmniejsze rondo na świecie kierowcy TIRów się załamą lepiej chyba było by tam postawić sygnalizację świetlną

co do rozmiarów tez jestem bardzo ciekaw... (ale Łomża i okolice to tereny na których wszystko jest możliwe;) mamy juz dwa bliźniacze rondka w Łomży to będzie i jedno malutkie w Piątnicy;])

Co myślicie o Labiryncie- nowym lokalu w Łomży? Byliście tam? Warto iść? Jak ceny, jakość, obsługa? Proszę o opinie.....

dotyczy wypowiedzi "sura" to nie są żadne głupoty nie wiem czy ty wiesz co to jest bunkier:<żelbetowy schron bojowy .także fort drewniany.ziemny lub betonowy>: oto cała definicja.zamaskowany bunkier.Może ty masz jakąś inną definicje i jak coś piszesz to się zastanów:Jaki bunkier? Człowieku, ty wiesz co to jest bunkier?? A jak chcesz to mogę ci podać jeszcze inne definicje.

te bilety sa z data i co co miecha beda wymieniac jak jest potrzeba dorobienia to drukuja czy co tam robia a tak to co tylko straty...

Z tymi tunelami pod Łomżą, Narwią, Piątnicą etc. jest tak że każdy cos troche widzial ale nie wie gdzie to jest dokładnie, znało kogoś ale on już nie żyje albo widzial plany ale w strzępach - nikt mi nic takiego nie pokarze
bo nic takiego nie ma, nie ma też żadnych sprawdzonych zapisków o tym ani potwierdzonej informacji. I nikt nie potrafi pokazać ani wejści ani wyjścia (no chyba że swoją piwnice która jest podejrzanie wydłużona i przypomina chodnik) I do tego brak powodów ich wybudowania mamy po prostu forty po drogiej stronie rzeki i marzymy.

apostata

hehe to nie sklep. chyba ze powstał tez ostatnio taki sklep :P ale lokal na Sikorskiego przy kręgielni (dawny załom) lokal całkiem fajny tylko jak byłem ostatnio w sobotę tam to odniosłem wrażenie ze jest to lokal dla troszkę starszych niż 18-21lat ale może akurat tak trafiłem że większość bawiących się była znacząco ode mnie starsza i ubrana w gajerki ale to może w związku z otwarciem. Ogólnie bawiłem się całkiem dobrze...

Rathid:
"A jeżeli opowiesz sie za karą śmierci, to wiedz że każdego dnia, gdy czekasz na swoich bliskich, możesz sie nie doczekać. Bo bliska ci osoba spotka na swojej drodze takie zwierzęta " nie nadążam za twoim tokiem rozumowania, możesz jaśniej?

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Szczerze mówiąc IMHO zabardzo upraszczasz, moim zdaniem brutalność w filmach nie jest przyczycną agresji w społeczeństwie. Lecz raczej odpowiedzią na zapotrzebowanie na tego typu emocje. To się dobrze sprzedaje.

Rathid
"Co zrobiłbyś gdyby ktoś zatłukl twojego brata lub mamę? Bez powodu. Nawet nie dla kasy, tylko tak po prostu? Co byś zrobił?"

Zadbał bym by tego kogoś schwytano i osądzono, a co mógłbym wiecej zrobić?

apostata

"Wiadomo, że każdy w życiu musi sobie jakoś radzić
to jeżeli czujesz sie troszeczkę pewniej,
czy trenujesz na siłowni, czy trenujesz jakiś sport walki
to jest wszystko po to, żeby czuć się pewniej,
a szara rzeczywistość, która nas otacza nie jest za miętowa
i nie jest wcale tak pięknie jak czasami pokazują w Rowerze Błażeja
czy gdzieś tam w innych programach."

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Który z rodu..... i w którym roku założył browar którego etykieta widnieje na zdjęciu poniżej?

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

a kto powiedział ,ze ronda mają być ogromneeeeeeeeee??? chodzi o bezpieczenstwo a nie o gigantomanie!!!!!!!!!! i akurat te na "rozdrozu" do Łomzy i na nowy most jest niezbedne!!!!!!!!!!

Zbych

kupujacy:
mowiac "męda jeszcze żyje" masz na mysli tego typa co strzelal czy policjanta??
Swoja droga trzeba byc sprytnym zeby nosic przy sobie giwere i nie umiec sie nia poslugiwac! :P

Hej Wszystkim

Narazie spotkalismy się ze sporym odezwem z Łomży. Mamy juz regularne treningi. Ale potrzebujemy jeszcze wiecej graczy, którzy chcieli by wstapić do naszej drużyny.Jeśli dużo ważysz, przyjdź nauczymy Cię jak dobrze blokować. Natomiast jeśli szybko biegasz to przyjdz nauczymy Cie jak łapać piłke ;) Osoby najlepiej w wieku 18-30 lat ;) Chodź odstępy od etgo wieku będą jak najbardziej akceptowane :).

Zainteresowanych prosze o kontakt na adres pyton@rycerze.pl

Pozdrawiam
A.

bartek1988 Vel Bartez, Śledczy ?

@maciek
nie rozumiem, co masz na myśli pisząc, że "tymczasem ronda te całkiem dobrze zdają egzamin". Chyba nie jeżdziłeś nimi ok godz. 7-8 i 15-16. Według mnie (i nie tylko) jest to rozwiązanie najgorsze z możliwych (oczywiście też najtańsze z możliwych)

@hooltay o jakich cywilizowanych krajach piszesz? Popieram opinię marcelusa, poszukaj tego "najlepszego typu skrzyżowania" w Nowym Yorku czy New Yersey. Mają tam zgoła inne rozwiązania komunikacyjne.

W wielu programach do obróbki obrazu to funkcja "Resample'. Do Internetu zawsze 72 dpi, i format w cm np. 10x15 (w Allegro również).

apostata

Zarządzenie Nr 11/02
z dnia: 23 grudnia 2002 roku
w sprawie: powołania Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Jedwabnem.
Na podstawie art. 31 ustawy z dnia 8 marca 1990 r o samorządzie gminnym /Dz.U. z 2001 r Nr.142,poz.1591,z 2002 r Nr.23,poz.220,Nr.62,poz.558, Nr.113,poz.984/ oraz art. 41, ust.3 ustawy z dnia 26 października 1982 o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi zarządzam, co następuje:

§ 1
Powołuje się Gminną Komisję Rozwiązywania w Jedwabnem w następującym składzie:

Problemów Alkoholowych

1. Michał Chajewski - Przewodniczący Komisji
2. Jolanta Grabowska - Sekretarz Komisji
3. Barbara Dytkowska - Członek Komisji
4. Zbigniew Pyskło - Członek Komisji
5. Bogdan Mieczkowski - Członek Komisji
6. Cecylia Kierzkowska - Członek Komisji

§ 2
Ustala się Regulamin Pracy Komisji stanowiący załącznik do Zarządzenia.

§ 3
Traci moc Uchwała Mr.55/89/2001 Zarządu Miejskiego w Jedwabnem z dnia 12 grudnia 2001 roku w sprawie powołania Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Jedwabnem.

§ 4
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Burmistrz

Michał Chajewski

Opublikował(a): Zbigniew Zapert

Data powstania: pon, 23 czerwca 2003 22:40
Data upublicznienia: pon, 23 czerwca 2003 23:10

Artykuł był czytany: 227 razy

http://www.jedwabne.powiatlomzynski.pl/prawo.php?wiad=70

O tempora, o mores.
O głupoto.

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org