piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Moja walka - Monika Olejnik

To co to się dzieje?Hmmm mój trzepak na razie wolny na jakiś czas;-D

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Moja walka - Monika Olejnik

a to masakrycznie wygląda

grzegorzvip2: to że masz różne formaty zdjęć to nie zależy od salonu w którym wywołujesz ale od stosunków boku jakie masz ustawione w aparacie np. w stosunku boków 4:3 wyjdzie ci format 10x13,5 a w stosunków boku 2:3 wyjdzie typowo format 10x15 , wywołując zdjęcia wybrałeś format bez kadrowania do 10X15 i wyszły Ci oryginalnie tak jak je zapisałeś w dwóch zapewne formatach a dlatego bo albo miałeś zdjęcia z różnych aparatów ale zmieniałem rozdzielczość zdjęcia w apracie, zerknij w apracie w rozdzilczości czy masz opcje 2:3 czy 3:2 i ustaw! i to nie jest wina rossmana

a daj spokój robciu :):)
Co to za przyjemnośc jak ktoś inny za ciebie robotę odwala:):):)

Najlepsza piana własnymi rękami utrzepana :):):)

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

a ło patrzajcie :):)

http://youtu.be/aHjpOzsQ9YI

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

.

maruda nic nie szkodzi.
wejdź na pocztę marudamalparuda@interia.pl hasło: maruda111 i sprawdź ze właśnie się zarejestrowałeś i codziennie będziesz oddawał głos na MŁKS.

Chick, jeśli nie znajdziesz nikogo z Łomży (kilka moich znajomych nie dostało grantu w tym roku), możesz dojechać autobusem od razu na lotnisko - ja bilet kupowałam w biurze podróży w centrum 4+ (to było 3 lata temu - jeśli już tego biura nie ma, dowiedz się w jakimkolwiek). Kosztował około 50 zł, więc zupełnie nie kalkulowało mi się dojeżdżanie w inny sposób.
Jeśli chodzi o dojazd z Londynu do Canterbury, pewnie najszybciej dogadasz się z kimś z Polski na forum Comeniusa.
A tak na marginesie, na który kurs jedziesz?

jak pisze mala77 podejdz do puszka na dworna. Jak nie maja to przywioza, jak dobrze pamietam w czwartki jezdzili na gieldy i przywozili co trzeba. Moga tez miec na sklepie, bo jakies pajeczaki maja aktualnie na stanie.. Poza tym polecam zaopatrzyc sie w konkretna ilosc z wysylka i samemu mnozyc, na pewno tansze i najlepsze rozwiazanie.

Domel sponsoruję jakąś drużynę, to może i wam skapnie, próbuj.

hmm... wiecie co wam powiem Super zakładem jest Nowo założony salon Diva na Wyszyńskiego. Świetne makijaże mówie wam

szkoda ze tysiaca nie wsadzili do tej stodoly niedlugo tyle media beda podawac

Na siłę zmuszają ludzi do kochania Żydów a efekt jest odwrotny o co tu chodzi chyba o fałszowanie historii 17 września jak wkroczyła armia czerwona to przecież bojówki Żydowskie pakowały polaków do wagonów na sybir wspierane przez NKWD a ci którym udało się uciec wspierani przez Niemców pomścili wywózkę polaków tak opowiada moja 90 letnia babcia więc proszę mi od powiedzieć kto mówi prawdę ???????????????????

W Rossmannie może i tanio, ale wkurza mnie, że na dzień dobry doliczają opłatę nie wiem za co 3,99 zł. Jakość taka sobie i faktycznie nie da się już zrobionych zdjęć w różnych stosunkach boków wywołać jednolicie, bo nie ma takiej opcji, żeby wywołać je w jednakowym foramcie.
Ja polecam wywoływanie przez Internet.
Choć 160 zdjęc do wywołania to niewiele, więc pewnie i stacjonarnie to nie wyjdzie bardzo dużo. W Gabsie można zamówić przez ich stronę internetową i chyba wychodzi to taniej niż zamawianie odbitek u nich w salonie.

Jednak wielka farsa. Bardzo interesujące jest to,że w reportażu wypowiada się jeden historyk. Jedna wielka manipulacja polskim społeczeństwem w tnv-eowskiej telewizji. Ciekawi mnie termin tego reportażu i cel. Ale to wyjdzie zapewne w praniu :) "Kochajmy cudownych żydów" ;]

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Według raportu, jaki w 1945 roku pułkownik Nikołaj Sieliwanowski (sowiecki doradca przy MBP) pisał do Ławrientija Berii wiadomo, że Żydzi stanowili 18,7% wśród ogółu pracowników MBP(Ministerstwie Bezpieczeństwa Publicznego tzw "UB") , ale aż 50% wśród zajmujących stanowiska kierownicze [2]. Odsetek Żydów w MBP regularnie wzrastał przekraczając podobno w późniejszym okresie 37% ogółu[3]. Był to duży odsetek, gdyż w okresie powojennym Żydzi w Polsce stanowili mniej niż 1% w społeczeństwie na skutek zagłady nazistowskiej.

wg wikipedii

szkoda, ze pojecia o karmieniu jeza nie masz.. Do autora. Nie wiem czy uratowal jeza, ale mysle, ze rownie dobrze mogl go po prostu kupic i hoduje. Podstawa diety takiego jeza w warunkach domowych sa wlasnie larwy drewnojada, macznika, rozne gatunki pierscienic, jaja, karma dla kotow min royal, a jezeli ma sie dostep to np jaszczurki, przy czym niech kazdy pamieta, ze wszystkie gady i plazy w Polsce sa pod ochrona i wiele wiele innych. Z reszta to nie problem sie doksztalcic.

Info z rozgrywek MŁKS

Dziś 6.04 w Łomży na grają 3 nasze zespoły:

godz. 10 młodzicy MŁKS- BSP Jagiellonia Białystok,
godz. 11 trampkarze gr. I MLKS- BSP Jagiellonia Białystok,
...znacie naszego przeciwnika...
god. 13.30 junior młodszy gr. II MŁKS- Sparta Augustów

Jutro tj. w sobotę o godz 12- przypominam Pierwszy ŁKS gra z Olimpią Zambrów

wyniki z wczoraj

junior młodszy gr I wygrywa w Bialymstoku z Włókniarzem 1:2
II ŁKS remisuje z KS Michalowo 1:1

Panie i Panowie Głosujemy, jest coraz lepiej, mijamy jak tyczki kolejne szkołki, do dzięki naszej DETERMINACJI, Gratuluję

Kasia..

Treść jest ukryta

oczywiscie post do autora nade mna, a nie do autora tematu :)

Temat jest trudny, a chodzi tu tylko o prawdę (przynajmniej moim zdaniem).

I tak w sumie nie ma już kogo za to ukarać, a chodzi chyba o to, aby pamiętać, co robi manipulacja i aby nie dopuścić ponownie do takiej tragedii, gdy ktoś rzucając hasło doprowadza do śmierci dużej ilości osób.

I co? Mamy co roku przepraszać?

A kiedy Izrael przeprosi za Menachema Begina, zbrodnie na Palestyńczykach i kłamstwa Grossa?

Czy w Łomży nauczycie się dobrze parkować? Prawie pod każdym sklepem co drugi samochód zajmuje dwa, a nawet trzy miejsca, a inny próbuję się w tą lukę wcisnąć?! I jaki efekt, pobijane, porysowane auta - oto Wam chodzi??

Poza tym jest okres przedświąteczny i sorry, ale uważajcie jak jeździcie wózkami zakupowymi, a nie obijacie co któryś samochód na parkingu... Dzięki takim "zaradnym i rezolutnym" ludkom można mieć cały samochód porysowany, szanujcie innych mienie, bo naprawdę kłopotem nie jest dojście kto to zrobił są życzyliwi ludzie, albo właściciele siedzą lub czasem stoją obok nie daleko swoich aut i widzą wszystko :)

rudy błazen z druhem

I jeszcze dodam, że nie jestem Żydówką ani Niemką i nie dzielę ludzi na zielonych i pomarańczowych tylko na dobrych i złych. A tacy są wszędzie i zawsze.

BRAK NICKA wyślij swoje zdjęcie do tych galerii , to powieszą w gablocie przy wejściu , jak u Barei : „Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz?”.
Gablota z napisem „Tych klientów nie obsługujemy”

... chyba , że będziesz przychodził w garniturze , bo klient pod krawatem jest mniej awanturny . ( Miś .. )

rudy błazen z druhem

.

Kasia..

ok. nie ma problemu. na mnie w sposob szczegolny odbija sie amerykanska subkultura. ale skojarzenia mam mile :)

Tak jak przedmowca. Zaraz tuskolandia zrobi sobie korzysc z tego, a nam nie korzysc ;p

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org