poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy Jan Paweł II zmienił Polaków?

w takich sytuacjach zawsze towarzyszy nam smutek i żal ... ale na szczęście (w nieszczęściu) ten wypadek zdarzył się kilka metrów dalej. Gdyby np. do wypadku doszłoby 100 m w stronę Łomży to mogło by się nie skończyć tak jak teraz ze tir wyładował na budynku tylko mógłby przeskoczyć po zbiornikach z gazem i wtedy to była by wybuchowa mieszanka...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy Jan Paweł II zmienił Polaków?

Byłem tam i widziałem samochód.

Kierowca musiał być idiotą… tak zapierdzielać na podwójnej ciągłej, bo jak zwykle się spieszyło…

-----------------------------------
//////////////////////////////////
-----------------------------------

Szkoda młodego życia, które zostało stracone przez brawurę jego posiadacza. Gdyby były przestrzegane przepisy, do takich tragedii na drogach by nie dochodziło. I nie tylko na drogach, ale i do takich jak ta ostatnia na Śląsku.
O tym wypadku każdy z nas coś napisał i ma swoje wyrobione już zdanie. Ja chciałbym o czymś innym napisać. Nie wiem co miał na celu autor publikując na tej stronie niektóre ze swoich zdjęć: naukę i przestrogę czy pogoń za tanią sensacją i zwiększeniem liczby wejść na stronę? Jeżeli ktoś twierdzi, że się czepiam to trudno, jego problem. Ale według mnie niektóre ze zdjęć nie powinny zostać pokazane.
Wyrazy współczucia dla rodziny i znajomych zmarłego oraz życzenia szybkiego powrotu do zdrowia poszkodowanym w tym wypadku!

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

pan i władca: Widzisz gdzieś twarze uczestników wypadku? Nie?

A że jest ciało (zapewne o tym piszesz)…

Skoro przestrogi do bałwanów nie trafiają, to może wizja przyszłości trafi?

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

i bardzo dobrze :)

karnety na zjazdy, jak juz ktos wspominal, sa 3-godzinne,a cena uzalezniona od godzin w jakich sie zjezdza od 20 do 30zl.godziny wykupowania karnetow to jakos tak 10-13, 13-16, 16-19, 19-22 (cos takiego) z tym ze im pozniej tym drozej. sprzet tez jest: narty, buty, kijki noweczki-chyba z makro. ale w tym momencie niemila niespodzianka :( nie wiem czy to tylko ja zle zrozumialem, ale za wypozyczenie chca 63zl za ... i tu wlasnie nie wiem bo zrozumialem ze do 16:30 tylko!!! 2x wiecej niz wszedzie gdzie bylem i to nie na dobe tylko do 16:30. chca zeby sprzet im sie zwrocil ale troszke za szybko :/ taki tor narciarski-myslalme ze to inwestycja dlugoterminowa. zjazd lagodny, jak to sie mowi osla laczka
moim zdaniem powinni przyciagnac jak najwiecej osob nizkimi cenami a nie odstraszac

raport muszą zdać i głupoty piszą :)

Treść jest ukryta

co to za pierdoły??? że też komuś się chce coś takiego wymyślać, hehe

Czemu MPK nie moze wprowadzic do sprzedazy biletow miesiecznych w kioskach czy tam sklepach tyle sie idzie do tej ich siedziby po bilet i sie słyszy ze np podrozały a wziełes równo na stara cene, albo jezdza lubie z tych okoliczynych wiosek po bilet nie da sie tego jakos inaczej załatwic tylko wlec sie tyle po jeden bilet? wiem ze te miesieczne troche koszutja ale przeciez karty do komoreq w kioskach sie sprzedaja wiec mozna sprobowac z biletami!

Zuza

Brutalnie pobicia, gwaty, rozboje, napady itp przestępstwa zasługują na najwyższy wymiar kary. Karę śmierci !
Obecnie żyjemy w państwie, gdzie bandyci mają wieksze prawa niż ich ofiary.
Wiek sprawców jest też coraz niższy. Nie ma więc co się oszukiwać i wierzyć w niemożliwe, że tacy zwyrodnialcy wykorzystają szansę jaką dziś daje im prawo. NIE WYKORZYSTAJĄ !!!!
Poza tym sądy tez wymierzają śmiesznie niskie kary, które bulwersują opinię publiczną. Wszystkie te organy państwa mają obowiązek dbać o bezpieczeństwo i dobro obywateli. Jak dotąd nic w tego nie wychodzi. Zabawa bandytów z prawem dalej trwa i pewnie prędko się nie skończy.

apostata

ptysiu91 idioto umiesz tylko kopiować artykuły z JoeMonster.org, bo sam nie umiesz napisać nic - nawet tak głupiego, jak to, co skopiowałeś.

Zuza

No mogło by tak byc :)

Kara śmieci ? napewno niewprowadza :(

teraz to tylko ZOMO dałoby radę. Długie kauczukowe pały doskonale pasowały do każdego grzbietu. Eeech... to se ne wrati...

Nie wiem czy jest to warsztat Staniurskich jak to napisał ,,makmarc" czy tez nie, droga powstała miedzy innymi z moich podatków, i jest taka ze wzgledu na ułatwienie zycia użytkownikom czterech kółek, a nie na czyjś prywatny parking. To nie jest dzielnica przemysłowa to raz, a dwa , jeśli juz ktoś postanowił otwórzyc taki warsztat powinien był zadbac o swoich klijetów i stwożyc dla nich miejsce do parkowania. Dlaczego mam tolerowac dodatkowe zagrożenia na drodze. Ja znam ten odcinek drogi i wiem czego sie spodziewać, ale przyjezdni faktycznie albo staja deba, albo wymuszaja, ratujac sie przed kolizją ze stojacym pojazdem.
To nie jest zdrowe, czy faktycznie trzeba ofiar??

Głupie filmy, prymitywni rodzice, bezsilna (wychowawczo) szkoła- z winy wprowadzenia tzw. "praw ucznia" bez oparcia o obowiazki ucznia, nadmiar kobiet-sędziów w sądach rodzinnych... mogę tak długo, ale z tego nic nie wynika, bo nasz kraj jest w stanie agonalnym i stąd ta trzęsiawka etyczna. Więc stajemy się w końcu rajem dla kryminalistów począwszy od samej góry. Myslicie, że przesadzam? To popatrzcie wokół.

Zuza

no niestety jemu już nikt zdrowia niezwróci!!!!!! ZAWSZE(JEŻELI WOGÓLE PRZEŻYJE)ZOSTANIE USZCZERBEK NA ZDROWIU.... a czy ktoś wie czy tym dziewczynom się nic niestało????

A syndyk jakto syndyk opyli za bezcen nieruchomości i ruchomości - o ile coś takiego jeszcze jest - na własne wynagrodznie, of kors.

Mi takie historyjki raczej psują humor:)

bardzo ciekawa informacja pojawiła sie na stronie głównej pt:
"Interpelacja do Marszałka w sprawie Linuksa" polecam przeczytać ;)

Zuza

Treść jest ukryta

Zarząd powiatowy Ligi Polskich Rodzin zaprasza na spotkanie

z posłem Romanem Giertychem,

które odbędzie się 10.II. 2006 (piątek) w Centrum Katolickim na ulicy Zawadzkiej 55 o godzinie 15:30.

Serdecznie wszystkich zapraszamy.

Zuza

Będę napewno

To jest forum ogolne, a nie polityka, wiec smaruj stad giertychowski przydupasie!

Zuza

dlatego że ogólne to tu napisałem zaproszenie, a jak taki cwany jestes to przyjdz i pokaz romkowi ze ty w tym miescie rzadzisz:D Ja jak Nałęcza nie lubiłem, to poszedłem na spotkanie z nim, zadałem kilka pytań a jak zobaczyłem że się tylko z nimi mota to swoje przekonanie o nim ugruntowałem. Co innego słuchac cwaniaków w TV a co innego zobaczyć i posłuchać na żywo, dlatego uważam że warto na to iśc. Moje zdanie na ten temat, już tego nie komentuję. Kto jest zainteresowany zapraszam.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Autor: autochton (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 05-02-06 21:11

Maciek , jak raz sam zrobisz to pamiętasz długo , w innym przypadku patrzysz jak cielę na malowane wrota i się nie rozwijasz. Patrzcie i w PIS-ie znalazł się ktoś lepiej oświecony , bo w świecie wcześniej to odkryli
.

Kogo lub czego to Pis-anie tyczy? Pisz jaśniej, bo rzeczywiście chyba jestem nierozwinięty albo tym bardziej nie oświecony, bo za bardzo nie wiem o co tu biega.

Miałem rację, komputerach znacie się bardzo dobrze, a jeszcze niedawno niektórzy z Was, powtarzam niektórzy chociaż z dużym stażem nie umieli wkleić ani zdjęcia, ani linka, a teraz pewnie już komputery składają. Nie znam się na komputerach, i nie muszę się znać , od tego są ludzi co to robią. Płacę i wymagam, a tym bardziej nie daję innym rad jak naprawić komputer, chociaż niektórych waszych rad skorzystałem

Pozdrowienia.

Zuza

W Stanach rzeczywiście nie zznają rond. Ale trzymajmy się zdala od ich rozwiązań. Co by było gdyby w Łomży oznakowali skrzyżowania jak w tam? Np. znaki "stop" na wszystkich wlotach? Podobałoby się wam?
A cywilizowany świat to dla mnie Europa, od Gibraltaru, przez Dubrownik (TAK) po Reykyawik.

Harcerze w czasie lata organizowali stację ratunkową nad Narwią. W 1925 r. harcerz Stanisław Krysiak przeprowadził akcję ratowniczą w wodzie, a później także w łodzi. Zastosował sztuczne oddychanie. Uratował od śmierci poprzez utonięcie pomocnika krawieckiego Mścichowskiego. W tymże roku harcerze jedenastokrotnie nieśli pomoc tonącym.

Studia Łomżyńskie nr VII
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Zuza

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org