poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Niech żyje Wielki Izrael i Pan Premier Benjamin Netanyahu! Biada tym, którzy będą mieli czelność sprzeciwić się Idei Syjonizmu!

A psycholog to co? masaż mu zrobi czy go skasuje na kasę i jeszcze gorzej klienta wkurwi.

STRANSKY

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Niech żyje Wielki Izrael i Pan Premier Benjamin Netanyahu! Biada tym, którzy będą mieli czelność sprzeciwić się Idei Syjonizmu!

Ja już dzisiejszy limit wypykałam

Kasia..

Re: Niech żyje Wielki Izrael i Pan Premier Benjamin Netanyahu! Biada tym, którzy będą mieli czelność sprzeciwić się Idei Syjonizmu!

dla mnie moze byc i po 10 zl hihihi niemam auta,a jesli jest za droga to sa autobusy i rowery.

protesty tu nic nie pomoga

Doszedłem do wniosku , że nie ma co walczyć z wiatrakami , Don Kichotem nie jestem .
Fan klub marudy , towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się mocno .
Nie będę komentował waszych postów , ponieważ to nie ma sensu a i nie da się walczyć na kilku frontach jednocześnie .
Muszę ci przyznać tym razem marudo rację i dać ci satysfakcję : TO starcie wygrałeś !

Co do waszych komentarzy to NIE OŚMIESZAJCIE SIĘ !
Piszecie bzdury nie znając stanu prawnego . Ostatni raz wam wyjaśnię :

Zamieszczenie linków prowadzących do stron zewnętrznych : zasadniczo dopuszczalne jest zamieszczanie na własnej stronie internetowej linków prowadzących do innych stron internetowych . Oczywiście dużo zależeć będzie także od ewentualnego kontekstu lub celu w jakim takie linki zamieszczamy . Zamieszczenie linków najczęściej nie wiąże się z uzyskaniem zgody administratora strony , do której link prowadzi .

Link , jest to element nawigacyjny ułatwiający przemieszczanie się pomiędzy stronami internetowymi . Przemieszczenie się umożliwiają domeny internetowe , czyli elementy adresu DNS wykorzystywanego do nazywania urządzeń w Internecie . DNS (ang. Domain Name System , system nazw domenowych) to z kolei system serwerów , protokół komunikacyjny oraz usługa zapewniająca zamianę adresów znanych użytkownikom Internetu na adresy zrozumiałe dla urządzeń tworzących tą sieć komputerową . Dzięki wykorzystaniu DNS nazwa mnemoniczna , np. pl-pl.facebook.com , może zostać zamieniona na odpowiadający jej adres IP .
Można zatem stwierdzić w uproszczeniu , że link to nic innego jak określona domena internetowa wykorzystująca elementy adresu DNS . Zgodnie z powyższą definicją link samodzielnie nie podlega ochronie prawnej .
LINK Z OPISEM NIE MOŻE STANOWIĆ NARUSZENIA DOBRA OSOBISTEGO .

W związku z powyższym w opisanej powyżej sytuacji nie doszło do naruszenia prawa , ponieważ sam link jest tylko odnośnikiem do strony internetowej portalu regionalnego 4lomza i mylomza . Za treści tam umieszczone odpowiada administrator portalu , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu .

Gdyby doszło do skopiowania , a następnie przetworzenia danych czy umieszczenia ww artykułu na INNYM portalu / stronie internetowej bez zgody administratora czy autora reportażu , wtedy mówimy o naruszeniu prawa .
Gdyby doszło do skopiowania i umieszczenia zdjęcia , bez zgody autora i zamieszczenia go na INNEJ stronie internetowej , wtedy mówimy o złamaniu praw autorskich .
Gdyby doszło do udostępnienia danych osobowych bez zgody osoby zainteresowanej , mówimy o naruszeniu prawa . Tu dane udostępnia portal , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu .

TU , żadna z powyżej opisanych sytuacji NIE MIAŁA MIEJSCA .

Podany link z opisem nie zawierał sam w sobie i nie kierował do treści naruszających obowiązujące prawo , zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje , zawierających treści naruszające prawa i dobra osobiste osób trzecich , dyskryminujące płeć , rasę , narodowość , język czy religię oraz nawołujące do przemocy .

Zaistniała sytuacja nie nosi znamion czynu zabronionego .

z tego co wiem to chcielista peo to mata

STRANSKY

witam ponownie.
byłam z autkiem na senatorskiej. okazało się że czujnik ciśnienia gazu się popsuł. zrobili od ręki za 200zł.
dzięki wszystkim za podpowiedzi

„Prawda jest największym wrogiem państwa.“
Joseph Goebbels.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org