środa, 23 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prof.J.R. Nowak:Antypolski wybryk - Berlin czy Wrocław.

...a gdzie ten niby interes miałby powstać...może w centrum na Pl.Kościuszki??? szczegóły proszę:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prof.J.R. Nowak:Antypolski wybryk - Berlin czy Wrocław.

To stara kamienica, kiedyś państawa Kokoszczyńskich, ale teraz nie wiem czyja. Jest to własność prywatna, doprowadzona do ruiny przez różne państwowe instytytucje. Z pogwałceniem prawa własności, przez lata niszczono ją (SP4, Szkoła Muzyczna, ZDZ i jeszcze inni, których nie pamiętam). Teraz konsekwencje wandalizmu spadły na spadkobierców ograbionych właścicieli i nic dziwnego, ze przekracza to ich możliwości. Według mojej wiedzy. skarb Państwa przeprowadził jedynie poważny remont kamienicy państwa Jakubowskich na Długiej 13, po wykupieniu jej od właścicieli w stanie ruiny, za nędzne grosze. Wtedy było to potrzebne na bibliotekę. Nie wiem, czy teraz ktoś się tego podejmie na Giełczyńskiej.

Bratniak

Re: Prof.J.R. Nowak:Antypolski wybryk - Berlin czy Wrocław.

Pewnie nigdzie, albo nikt tutaj na tym Forum nie wędkujący. A szkoda.....

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org