środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
JP II o Jaruzelskim

Ptysiu,z tą twoją racją to czas najwyższy żebyś ten klimat zmienił albo nie wypowiadaj się wcale klepiesz swoje dzieło,zastanów się nad tym????????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: JP II o Jaruzelskim

Ptysiu,z tą twoją racją to czas najwyższy żebyś ten klimat zmienił albo nie wypowiadaj się wcale klepiesz swoje dzieło,zastanów się nad tym????????

nemo, rzeczywiście w Kolnie jest ORLEN Kurpiewskiego, ale ceny u niego i tak są najwyższe w Kolnie, a co masz na myśli mówiąc o komforcie tankowania, bo ja tankując nawet na jakieś podrzędnej stacji nie odczułem żadnej różnicy

Dziękuję bardzo.

Czy trzeba wjechac na teren szpitala? Czy jest to gdzies obok?
Bo wogóle sie nie orientuję.

Pozdrawiam

W przyszłości raczej zapanuje moda na CNG czyli gaz ziemny. Koszt litra tej cieczy to mniej wiecej połowa ceny litra LPG. Instalacje do samochodów są drogie, zajmują dużo miejsca i sporo ważą, ale cały czas trwają próby z kmopozytowymi zbiornikami. Słabo jest też rozpowszechniony system dystrybucji (tylko kilka stacji w Polsce - najblizsza w Olsztynie).

Wiem że kilka koncernów prubowało wprowadzić samochody z seryjnie zamontowanym zbiornikiem CNG. Miedzy innymi GM w Oplu Zafirze. Ich główną wadą był niestety zasięg (ok 250 km).

Ołabiasz mnie Ptysiek. Dostaje palpitacji jak czytam twoje wypociny.
Naucz się dobrze czytać ze zrozumieniem a dopiero się udzielaj.

Ptysiu naprawde wolisz w ciasto,stary ty chyba się pomyliłeś?????????????Tylko margaryna mleczna przeciw ciąży jest skuteczna????? Tylko swieczki marki polo lekko wchodzą i nie bolą????????? Tylko swieczki marki polo każdą pannę zadowolą??????????HE HE HE

Pamietam czasy, ze nie mozna bylo znalesc wolnego kanalu na jakiekolwiek rozmowy...
Lima Oscar itp...

(w dużym uproszczeniu) Koszt gazu ziemnego w zakupie od Rosji to ~250$ za 1000m3.

Przy zaokrągleniu do 4zł/1$ - za 1000zł Polska może kupować 1000m3, czyli za 1 zł jest 1 m3. 1m3 to 1000litrów. W zakupie 1 litr gazu kosztuje 0,1gr.

Niech państwo i dystrybutorzy (akcyzy podatki itp) zarobią 0,99gr. mamy litr za 1zł.

(gdzieś się pomyliłem?)

ceny gazu zawsze rosną na zimę bo surowiec grzewczy ale za parę lat napewno LPG nie będzie już tak opłacalne i będzie moda na CNG

a LPG to nie żadna "bomba w bagażniku" rówie niebezpieczny może być bak z benzyną

ja tankuję albo w Piątnicy za motelem, albo na trasie
w Łomży nie zdarza mi się (czasem na fadomie - ale rzadko)

gaz to sie do kuchenek nadaje :) Nie jestem zwolennikiem przerabiania auta na junkersa. Wg mnie przyszlosc najblizsza to CNG, jednak i tak zwycieza ogniwa paliwowe :)

w brzylii i argentynie ok. 50 procent samochodów jeździ na etanolu.. :)

rudy błazen z druhem

OK, wszystko potwierdzone. Wtorki 18.30 Piatki 19.00 Dzis ruszamy :)

Kefas - ale gaz innej jakości...

Zbych

Kiedyś miała być Maryla Rodowicz, moi rodzice poszli na to i się okazało że to sobowtór Maryli śmiewa z Play'backu :))))

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Autochton, masz dobre wrażenie, tylko powiedz co to są za budynki po prawej stronie ulicy?

Pozdrowienia.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Najwyższe wzniesienie jest położone na wysokości 140 m n.p.m. Jeżeli władze Łomżyńskiego Parku Krajobrazowego wyrażą zgodę na podwyższenie go o 10 m, to w przyszłym roku zostałby wybudowany stały wyciąg, tzw. orczykowy.
Trasy zjazdowe mają w sumie półtora kilometra, najdłuższa 450 m, a najkrótsza 350 m. Nie zabraknie też oślej łączki, gdzie będzie można nauczyć się jazdy na nartach.
Plan uruchomienia w najbliższą sobotę. W przyszłości też będzie można na miejscu wypożyczyć potrzebny sprzęt, ale na razie trzeba mieć swój.

Czy może ktoś wie, czy w Łomży naprawiają gdzieś aparaty cyfrowe, mam Canon Power Shot, no i niestety nawalił mi, nie wiem do końca czy jest to awaria mechaniczna, czy tez coś z elektroniką nie tak, za wszelkie informacje z góry dziękuję.

Ptysiu odpuść sobie odpowiedzi, bo nie chcę czytać odzewu typu: "A kiedy Ci się zepsół?" itp

Kolank0 na wstępie to nie jest mój text co już napisałem, nadmieniłem też iż nie w pełni się z nim zgadzam. Ustosunkuję się jednak...

piszesz...

"1) przytoczony tekst jest zwykłą manipulacją pełną niedomówień o półsłuwek.już Kefas zauważył niewłaściwość sformułowania "już dawno dowodniono, że człowiek rodzi się BEZ BOGA" - równie dobrze mogę powiedzieć, " że "wszyscy naukowcy pochylają się nad tajemnicą powstania życia i inaczej jak Bożą ingerencją nie umieją tego wyjaśnić"

A czy człowiek rodząc się, gdyby został odizolowany od wszelkich wiadomości na temat jakiejkolwiek wiary, wiedziałby o istnieniu bądz nieistnieniu Boga ?, chyba jednak nie !, skoro nie znałby nawet takiego pojęcia !!. Tak więc powyższe twierdzenie jest raczej prawdziwe. Wiara i różne religie "tłoczone (nawet bezwiednie) są nam do głów od małego.

2) "Co ciekawsze Wierzący odczuwa strach, nie strach przed Bogiem, ale strach przed DRUGIM CZŁOWIEKIEM MYŚLĄCYM INACZEJ" - kolejne przekłamanie sugerujące, że każdy Wierzący boi się człowieka myślącego inaczej. Tymczasem kościół składa się z wielu ludzi i do tego ludzi o różnym poziomie wiedzy teologicznej. Jeśli pytania zadaje się tym, którzy ze względu na niedobór wiedzy nie potrafią obronić swego stanowiska ... poza tym nie kązdy musi posiadać umiejętnośc dyskutowania

Zauważ iż to raczej ateiści boją się ludzi "wierzących", są przez tych (nie wszystkich) ludzi pełnych "miłości" szykanowani, piętnowani, były w historii różnorakie samosądy. Na stosach były palone różnej maści "czarownice" a czy spalono na stosie chociaż jednego biskupa ??

3) takich przeinaczeńi niedomówień jest więcej. W tekście mówiącym ogółnie o religii i wierze pojawia się Słowo "Kościół Katolicki" by na końcu przeczytać:"Odpowiednio tresowane dziecko dorasta i staje się uwarunkowanym rodzicem. CYKL ZACZYNA SIĘ OD POCZĄTKU - i tak od 2000 lat."W kontekscie całego tekstu można wywnioskować, że religia istnieje dopiero od 2000 lat, i tak się jakośdziwnie składa, że powstała wraz pojawieniem się chrześcijaństwa. Czyżby przed 2000 lat nie było religii?? W takim razie czemu "cykl zaczyna się od początku - od 2000 lat"??

Zaraz zaraz, to wg Ciebie "KOŚCIÓŁ KATOLICKI" czyli chrześcijaństwo (skrót myślowy) jest od ilu lat ??

4) i dalej wiary nie trzeba udowadniać, ani uzasadniać, gdyż z założenia jest poza logicznym i racjonalnym postrzeganiem świata. Jak mam w sposób racjonalny uzasadnić nieracjonlne odczucia?? Czy zdażyło się wam odczuwać niepokój i zdenerwowanie, choć w obiektywnie patrząc nic wam nie zagrażało?? Wyjaśnijcie mi to w sposób racjonalny."

Chemia naszych mózgów !!. Białka, hormony....

to były jakieś magazyny?

Dodajmy, że łomżyńska wieża ciśnień nie figuruje w rejestrze zabytków. Ma dopiero 51 lat. Wybudowano ją w 1954 roku.
Od 1998 roku wieża była wynajmowana przez Radio Bab.

Więc pierwsza zagadka zostala źle rozstrzygnieta !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodajmy, że łomżyńska wieża ciśnień nie figuruje w rejestrze zabytków. Ma dopiero 51 lat. Wybudowano ją w 1954 roku.

Albo baza PKS?

dobra foty mamy dzwonie zaraz do Szakala zajmie sie nim ;]

Mi on nie przeszkadza.

...wasz poziom jest poniżej najniższego z kiedykolwiek widzianych tu postów ptysia

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org