czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Na innych forach obelgi wycinają.

Witam wszystkich po dluższej nieobecności i pozwolcie, że przyłącze się do rozmowy. i po kolei:

Dart76:
1) lekcje religii są nieobowiązkowe. poza tym są niczym innym jak zwykła katechezą dla katolików, jeśli ktoś nie jest zainteresowany nie ma obowiązku uczęszczać na te zajęcia.
2) Zamiast religii sygerowano zajęcia z etyki, na których na pewno przedstawiano by różne postawy życiowe bez wskazywania "jedynie słusznej drogi". Problem w tym, że do dzisiaj nie zauwazyłem większego zainteresowania tym przedmiotem.
3) poza tym Katolicy (stanowiący większość w naszym kraju) również płacą podatki i w zamian mogą oczekiwać, że wolno im korzystać z pomieszczeń, które współfinansują z podatków do przekazywania podwalin własnej wiary. tylko nie wspominaj o innych religiach, bo wg mnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby również korzystały z sal szkolnych do nauki swej wiary wśród swych wyznawców.

A przy okazji, czy mozecie mi wyjaśnić czemu po wojnie wycofano ze szkół średnich filozofię??

Malachit:

1) przytoczony tekst jest zwykłą manipulacją pełną niedomówień o półsłuwek.
już Kefas zauważył niewłaściwość sformułowania "już dawno dowodniono, że człowiek rodzi się BEZ BOGA" - równie dobrze mogę powiedzieć, " że "wszyscy naukowcy pochylają się nad tajemnicą powstania życia i inaczej jak Bożą ingerencją nie umieją tego wyjaśnić"

2) "Co ciekawsze Wierzący odczuwa strach, nie strach przed Bogiem, ale strach przed DRUGIM CZŁOWIEKIEM MYŚLĄCYM INACZEJ" - kolejne przekłamanie sugerujące, że każdy Wierzący boi się człowieka myślącego inaczej. Tymczasem kościół składa się z wielu ludzi i do tego ludzi o różnym poziomie wiedzy teologicznej. Jeśli pytania zadaje się tym, którzy ze względu na niedobór wiedzy nie potrafią obronić swego stanowiska ... poza tym nie kązdy musi posiadać umiejętnośc dyskutowania

3) takich przeinaczeńi niedomówień jest więcej. W tekście mówiącym ogółnie o religii i wierze pojawia się Słowo "Kościół Katolicki" by na końcu przeczytać:
"Odpowiednio tresowane dziecko dorasta i staje się uwarunkowanym rodzicem. CYKL ZACZYNA SIĘ OD POCZĄTKU - i tak od 2000 lat."
W kontekscie całego tekstu można wywnioskować, że religia istnieje dopiero od 2000 lat, i tak się jakośdziwnie składa, że powstała wraz pojawieniem się chrześcijaństwa. Czyżby przed 2000 lat nie było religii?? W takim razie czemu "cykl zaczyna się od początku - od 2000 lat"??

4) i dalej wiary nie trzeba udowadniać, ani uzasadniać, gdyż z założenia jest poza logicznym i racjonalnym postrzeganiem świata. Jak mam w sposób racjonalny uzasadnić nieracjonlne odczucia?? Czy zdażyło się wam odczuwać niepokój i zdenerwowanie, choć w obiektywnie patrząc nic wam nie zagrażało?? Wyjaśnijcie mi to w sposób racjonalny.

cdn...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Na innych forach obelgi wycinają.

Chyba niektórzy "byznemani" czytają to forum i potrafią liczyć:
BP 3,78 (ON)
Pryma 3,75 (ON)
a niektórzy chyba śpią:
Statoil 3,85 (też ON) - buahahahahaha...

ta panna to glupia poprostu jest a zreszto glupia to malo powiedziane malo miala biedy z 2 dzieci i bez prospektow na zycie jeszcze mlodego klijeta zabila po pijaku ... brak slow

Sofra do kitu te porcje to kpina chyba dla krasnoludków, mikro jedzonko nawet smaczne ale Qr** małe jak nic. ( piwo z nalewaka to chyba w 80 % to kranówa. PUB POD PAPUGAMI. Placek ziemiański lub se strogonowem. Nigdzie nie znajdzeicie lepszego w Łomży a i cena nie za duża. Miejsca ciut mało. ALe calkiem przyjemnie sobie z dziewczyną skoczyć. Miła atmosfera i obsługa, nie wpuszcza się gnoi. 4 pory roku pizza czyli to co najważniejsze nieco gorsza niż przed laty ale nadal smacznie. Na dworcu polecam Hamburgery w Griil baże, troche lipa że klimy nie ma człowiek się udusic może.

rudy błazen z druhem

crasy, jeżeli nie czytałeś to proszę http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=6507 świeże informacje

dzisiaj pojechałem na Piłsudskiego za tory (jadąc od Południa) i zamiast do Kurpiewskiego w lewo (2,19) skręciłem w prawo w bramę - jakieś 150 metrów dalej zatankowałem gaz za 2,04 . 15 groszy różnicy na litrze, a odległość raptem 200 metrów! :D

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org