Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie Paplik!? Pobiegł motolotnię uzbrajać na majdan? |
Najszybciej sprzedasz na forum PC Lab. forum.pclab.pl ----> zjeżdżasz na dół do działu ogłoszenia ----> sprzedam PCL to największe w kraju forum komputerowe - dział ogłoszeń przeglądają tam dziennie dziesiątki tysięcy ludzi, tak więc o ile proponujesz rozsądną cenę, to sprzedasz sprzęt zawsze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie Paplik!? Pobiegł motolotnię uzbrajać na majdan? |
JEDNO JEST PEWNE , PRZEZ DŁUGIE LATA BYLIŚMY PODTRUWANI SOLĄ PRZEMYSŁOWĄ ! Kto zawinił ? - na pewno odpowiednie PAŃSTWOWE służby kontroli : od Sanepidu , PIHu po Urząd Skarbowy , - również i właściciele dużych , renomowanych zakładów przetwórczych np JBB , którzy mają odpowiednie możliwości - laboratoria , gdzie od czasu do czasu mogli skontrolować wyrywkowo jakąś partię towaru-surowców , a swą beztroską narazili konsumentów na uszczerbek na zdrowiu . Musimy jednak wziąć pod uwagę że : Czy wierzycie w to , że właściciele zakładów przetwórstwa spożywczego wiedzieli CO kupują od HURTOWNIKA , który fałszował dokumenty , faktury itp ? To był przektęt i oszustwo pewnej grupy ludzi " mafii solnej " , oni nie oszczędzali tylko kombinowali , sól przemysłowa przed przepakowaniem była cztery razy tańsza niż po przepakowaniu i zafakturowaniu jako sól spożywcza, to są grosze na 1 kg , ale pomnożyć to przez tysiące ton rocznie ? Ludzie , zastanówcie się jakie głupoty wypisujecie , jak nawet SANEPID w standardowych kontrolach nie miał możliwości tego skontrolować . Wystarczy , że producent przedstawi im ATEST wydany przez : Instytut Żywności i Żywienia , lub Państwowy Zakład Higieny , lub Instytut Roślin i Przetworów Zielarskich . INSPEKCJA SANITARNA Z ŁOMŻY , też nie wiele mogła , podczas kontroli podstawiano im DOKUMENTY - ATESTY i FAKTURY , wiecie ile i jakie składniki są używane do produkcji począwszy od wody ? Teoretycznie mogą coś zbadać dziś , a jutro , zmiana surowca . Wg Was mają siedzieć całe dnie na produkcji ? I badać każdorazowo , każdy składnik , dodatek itp ? Paranoja ! Wiecie ile takich zakładów przetwórstwa spożywczego jest w Łomży i okolicach ? a np piekarnie , tam sytuacja podobna , badać każdy worek mąki ? Inna sprawa : takie dokumenty , faktury i ich obieg powinien kontrolować US , skąd nagle w HURTOWNI która zakupiła w zakładach chemicznych sól przemysłową , pojawia się w ofercie sprzedaży sól spożywcza ? W dokumentach są faktury zakupu , od kogo i jakie ilości , jak się wytłumaczą co z tym zrobili , gdzie to jest , czy gdzie to zostało zutylizowane ? Są biegli sądowi , eksperci w tej branży , są normy technologiczne . Jeżeli nie używali TEJ soli , to muszą przedstawić żródło zakupu i faktury na sól spożywczą . Produkowali bez ? Można to obliczyć orientacyjnie i dołożyć domiar . Są odpowiednie służby i instytucje .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie Paplik!? Pobiegł motolotnię uzbrajać na majdan? |
JEDNO JEST PEWNE , PRZEZ DŁUGIE LATA BYLIŚMY PODTRUWANI SOLĄ PRZEMYSŁOWĄ ! Kto zawinił ? - na pewno odpowiednie PAŃSTWOWE służby kontroli : od Sanepidu , PIHu po Urząd Skarbowy , - również i właściciele dużych , renomowanych zakładów przetwórczych np JBB , którzy mają odpowiednie możliwości - laboratoria , gdzie od czasu do czasu mogli skontrolować wyrywkowo jakąś partię towaru-surowców , a swą beztroską narazili konsumentów na uszczerbek na zdrowiu . Musimy jednak wziąć pod uwagę że : Czy wierzycie w to , że właściciele zakładów przetwórstwa spożywczego wiedzieli CO kupują od HURTOWNIKA , który fałszował dokumenty , faktury itp ? To był przektęt i oszustwo pewnej grupy ludzi " mafii solnej " , oni nie oszczędzali tylko kombinowali , sól przemysłowa przed przepakowaniem była cztery razy tańsza niż po przepakowaniu i zafakturowaniu jako sól spożywcza, to są grosze na 1 kg , ale pomnożyć to przez tysiące ton rocznie ? Ludzie , zastanówcie się jakie głupoty wypisujecie , jak nawet SANEPID w standardowych kontrolach nie miał możliwości tego skontrolować . Wystarczy , że producent przedstawi im ATEST wydany przez : Instytut Żywności i Żywienia , lub Państwowy Zakład Higieny , lub Instytut Roślin i Przetworów Zielarskich . INSPEKCJA SANITARNA Z ŁOMŻY , też nie wiele mogła , podczas kontroli podstawiano im DOKUMENTY - ATESTY i FAKTURY , wiecie ile i jakie składniki są używane do produkcji począwszy od wody ? Teoretycznie mogą coś zbadać dziś , a jutro , zmiana surowca . Wg Was mają siedzieć całe dnie na produkcji ? I badać każdorazowo , każdy składnik , dodatek itp ? Paranoja ! Wiecie ile takich zakładów przetwórstwa spożywczego jest w Łomży i okolicach ? a np piekarnie , tam sytuacja podobna , badać każdy worek mąki ? Inna sprawa : takie dokumenty , faktury i ich obieg powinien kontrolować US , skąd nagle w HURTOWNI która zakupiła w zakładach chemicznych sól przemysłową , pojawia się w ofercie sprzedaży sól spożywcza ? W dokumentach są faktury zakupu , od kogo i jakie ilości , jak się wytłumaczą co z tym zrobili , gdzie to jest , czy gdzie to zostało zutylizowane ? Są biegli sądowi , eksperci w tej branży , są normy technologiczne . Jeżeli nie używali TEJ soli , to muszą przedstawić żródło zakupu i faktury na sól spożywczą . Produkowali bez ? Można to obliczyć orientacyjnie i dołożyć domiar . Są odpowiednie służby i instytucje .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie Paplik!? Pobiegł motolotnię uzbrajać na majdan? |
wpisz w google mahlmann tam będziesz mogła wejść na jego strone
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |