Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
/Nie/święte oburzenie premiera |
No to wypisz mi argumenty,którymi mógbyś uzasadnić swoją wypowiedz(za poparcie i przeciw)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: /Nie/święte oburzenie premiera |
mi nic nie zabrali hehe
|
|
Polsce!!! pzrepraszam :( Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Może zacznę od możliwych negatywnych skutków legalizacji" - może wzrosnąć liczba wypadków drogowych pod wpływem THC - mogą po nią sięgać małolaty słabi psychicznie- zniechęcenie np. do nauki argumenty za: - wzbogacenie się państwa (akcyza) - "mniejsza" praca policji - zminimalizowanie dochodów mafii - alternatywa dla rolników - szereg zastosowań medycznych - mniejsze prawdopodobieństwo sięgnięcia po narkotyki twarde które ma miejsce podczas transakcji z dilerem - towar lepszej jakości, tańszy, co najważniejsze bez chemii dodawenaj w celu "lepszego kopa" i zwiększeniu objętości towaru oraz wiele innych, których zapomniałem wymienić
|
|
Czym bliżej Warszawy tym ceny paliw są mniejsze...
|
|
ale rozumu spiero to ci wyrażnie brak. Coż jak ktoś cwiczy mieśnie to nie ma rozumu. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
w dudy z nami kierowcami walą kurp, statoil i bp narzucają ceny na całą Łomżę podlasie najbiedniejszy region w polsce duże bezrobocie zarobki skandalicznie niskie za to ceny najwyższe. i dlatego te nasze pseudobiznesmeni(wyzyskiwacze) boją się hipermarketów stacji benzynowych itp. bo konkurencji nie znoszą a tak walą nas jak tylko mogą mam nadzieję że te hipermarkety i stacje powstaną to się tym frajerom trochę ukruci
|
|
Też mam taką nadzieję. Swoją drogą takie międzynarodowe firmy jak Statoil, BP czy nawet Orlen powinny dbać o swój "wizerunek" a one widać pozwalają na ceny z choinki na "swoich" stacjach. Chociaż są "swoje" i "swoje". Taki Orlen w Piątnicy to jest Orlen a nie jak Kurpiewski z tabliczką Orlen. Tam cena 3,75 a tu 3,83 (chyba). To samo BP - to prywatny interes pewnego pana + umowa z BP. To samo Statoil i Lotos na Nowogrodzkiej. Wszyscy ci krwiopijcy walą nas po kieszeni równo.
|
|
bo pewnie masz downa !! :P
|
|
Dla współczesnego człowieka kannabinoidy są synonimem marihuany i haszyszu, produktów tak bardzo pożądanych przez niektóre grupy subkulturowe ze względu na swe narkotyczne właściwości. Mało kto jednak zdaje sobie sprawę, że związki te od tysiącleci stosowane były w medycynie jako dość skuteczny środek w leczeniu malarii, jaskry, zaparć, nadciśnienia, astmy oskrzelowej, a także bólów reumatycznych i porodowych. Za te właściwości odpowiedzialny jest główny składnik konopi, D9-tetrahydrokannabinol. Krótka rozprawka medyczna
|
|
Reasumując: Wódka, spirytus, cygara, papierosy z tytoniu z różnymi "uszlachetniaczami" dostępne są w prawie każdym sklepie mimo ich znanego szkodliwego działania. Papierosy z konopii indyjskich, czy suszone ich liście są zakazane, a spora część aktywności (sprzedaż, sprowadzanie, ...) z nimi związanych wręcz karana. Dlaczego i po co? Nie wiem! Uważam, że nie powinno zakazywać się handlu i używania, a prowadzić akcje edukacyjne, informujące o działaniu, wpływie i skutkach. Ludzie powinni sami podejmować decyzję! apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
forpol przecie to dynamiczny IP...
|
|
Chodzi Ci o cuda uzdrowień? :) ...o które neuropeptydy konkretnie Ci chodzi? apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Chodziło mi o to iż neuropeptydy (ogólnie białka) umożliwiają zachodzenie procesów rozumowania - wysyłanie i przewodzenie impulsów w sieci neuronowej naszych mózgów. A co za tym idzie posiadanie świadomości i własnego ja. Oczywiście napisałem to w ogromnym uproszczeniu.
|
|
Niestety stacje ze znanym znaczkiem budza wieksze zaufanie i za to rowniez sie placi (nawet jesli paliwo nie jest lepsze). Na Prymie ani w WZSR nie bede tankowal nawet po 3zl (mam fatalne doswiadczenie z Pryma, mechanik silnik chcial rozbierac ale wystarczylo "wylac do kanalu" cale paliwo zatankowac gdzie indziej). Jesli w Piatnicy jest rzeczywiscie taniej, trzeba tam i tylko tam tankowac. Gwarantuje, ze za 3 dni wszedzie bedzie taniej.
|
|
dawny statoil
|
|
Autochton, ta fotka jest ze Śniadowa czy z Miastkowa. Nie spotkałem się z taką bożnica w Łomży. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
ująłbym to nieco inaczej - nudno jest tym, którzy są zbyt leniwi aby zorganizować swój czas rudy błazen z druhem
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|