niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
efekty miłości bliżniego pisowskich katolików

Autor: zezowate szczęscie (---.adsl.szeptel.net.pl)
Data: 29-02-12 16:03

Mr_Andrzej ,

Głupich się nie żałuję , niech ten " próbny pracownik" zgłosi to do PIP Państwowa Inspekcja Pracy , oni to załatwią ,

u mnie okres próbny to 3 dni PŁATNE , chyba że ktoś totalnie się nie nadaje , to mu podziękuję i po kilku godzinach ,
a prowadzę rodzinny interes i zatrudniamy kilka osób

Gówno załatwią PIP umywa ręce jak Piłat na sądzie Jezusa. Urzędnicy odpychają od siebie sprawy konfliktów społecznych Łomżyńskich katolików na linii pracownik pracodawca

sytuacja o której wcześniej wspomniałem miała miejsce blisko 10 lat temu. Obecnie po "seryjnych" ogłoszeniach z nie jednej firmy typu zatrudnię i dam pracę a czasem też po tematach i ludzkich postach na 4lomza.pl widać że się nic nie zmieniło a proceder oszustwa katolickiej świńskiej wiary rzymskokatolickiej trwa nieprzerwanie umocniony i zapewne rozgrzeszony.

PIP palcem nie sam kiwnie jak nie kiwniesz ich palcem sam.

Osobiście znam sytuacje w której pracownicy PIP odpychają od siebie ludzkie sprawy odsyłając ludzi do sądu pracy - jaka to CURVA w tej Łomży Arcy Kapłańska logika. A Łomżyński Sąd w dupie ma zwykłych obywateli trzymając stronę "tworzących" i "utrzymujących" miejsca pracy kolegów od kieliszka albo biznesmenów dających specjalne promocje dla znajomych - wtajemniczonych.

Osobiście znam sytuacje w której była apelacja od niekorzystnego dla pracownika wyroku w Łomżyńskim Sądzie Pracy z apelacji na wniosek poszkodowanego pracownika wyłączył się Sąd w Łomży i sprawa w Białymstoku była rozstrzygnięta na korzyść pracownika po roku prawniczej walki.

Takie tu CURVA Chrześcijaństwo ludzkim kosztem budujące piedestały swoim równie CURVA zło czynnym - zło dziejskim Arcy Kapłanom.

O czym to świadczy ...

facmen

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: efekty miłości bliżniego pisowskich katolików

Gontakski Karol Mątwica

http://www.youtube.com/watch?v=SZ-w3-KAjsA

chyba to pracodawca ustala czas, miejsce i sposób rekrutacji
to jakby koń, a nie woźnica decydował co ma ciągać na furmance.

świeży artykuł na wp o rekrutacji pracowników....

"Pytają kandydatów o to, jakim chcą być zwierzęciem. Badają pismo lub celowo nie przychodzą na spotkanie. Dlaczego rekruterzy tak źle traktują ubiegających się o pracę? " całość

"

facmen

zezolk jacusi czochranie bobra przed koputerem cały dzionek nazywasz pracą . naucyles sie kilka slow mondrych bo ciezona do mniasta przywiezie taki z ciebie gagulator.

3/1 w plecy niebądzcie naiwni bo po meczu szkoda waszych nerwów
ja się już ustawiłem na przegraną chyba że nam pozwolą na remis
w rużnych miastach kibice się zbierają na wspólne oglądanie meczu
a czy w Łomży gdzieś się zbierają kibice w lokalu żeby wspólnie klnąć na grę

facmen

Jechałem bez biletu we wrześniu i miałem trzy ponaglenia grzywna wzrosła do 300zł

Treść jest ukryta

NotQs, tak naprawdę to nie zależy Ci na pracy. Pracodawcy mają bardzo duży wybór wśród ludzi ambitnych i wykształconych ... nie muszą czekać aż wyzdrowiejesz

Maruda jeżeli o chorobę chodzi to chorób jest wiele .
Notebook w ręku taki malutki to jak ksiązka w łóżku .
I wierz mi nikt z poza miasta nie lubi jeździć na rozmowę typu :
A co do paliwa -
Stań się bezrobotny i zyj z zasiłku , opłac mieszkanie , rachunki np prad gaz. I zobaczymy ile Ci starczy .
A potem jak ci starczy to idz tam do firmy 15 km samochodem i zapłać za benzyne która teraz jeszcze podwyższyli .
Jak juz bedziesz w firmie to daj swoje Cv i powiedz ze chciałbyś otrzymać odpowiedz w sprawie twojej aplikacji.
Wiec mowią odpowiedzą Ci ze jak będą potrzebowac to zadzwonią.
O ile zadzwonią bo kadrowe to są różne , ze nawet albo Cv dostarcza do pracodawcy albo podetrą sobie nim dupę.
Albo wezmą cię od razu na rozmowę i usłyszysz tak :
Muszę się zastanowić albo mam jeszcze innych kandydantów .
Szkoda czasu i pieniędzy .
Dlatego też dobrym sposobem jest poprosić kogoś znajomego by za Ciebie te Cv wysłał a ze kadrowa tam nie ma humoru i stawia chore zasady to już powinieneś sam rozumieć .
Tym bardziej że nie możesz się do firmy zadzwonić bo :
Telefon jest zajęty , albo słyszysz- proszę zostawić wiadomośc w razie jakiejkolwiek sytuacji oddzwonimy .
A co do drogi e-mailowej .
Jak firma się ma rozwijać to powinna to być firma w którym pracodawca ma porządnych pracowników . Zwlaszcza takich co sumiennie i starannie wykonują swoje powierzone obowiązki . Odbierają telefon są mili dla innych osób, mają kulturę i potrafią w szczególności odpowiedzieć na twoją aplikację w sprawie pracy . A nie ze dajesz swoje Cv i nikt z firmy się do Ciebie nie odezwał . A ogłoszenie wciąz wisi . Tak samo jak w przypadku np DenteXu którzy mają już od miesiąca ogłoszenia o pracę w PUP .
Zyjemy w 2012 roku gdzie internet już jest nową technologią tak jak i inne rzeczy np telefon , laptop samochód itd . Co również w nowość wprowadza firmę. A jak spojrzysz oczami na taką kadre , pracowników tam pracujących to czyjesz się jak na Białorusi w latach 70 tych i chcesz to nazwać rozwojem ?
Ja na pewno nie będę pracował w firmie gdzie ludzie nie mają szacunku do siebie, gdzie jest wyzysk w pracy, codziennie dobieranie się komuś do skóry i nie będę sobie głowy zawracał takimi ludzmi w ktorych atmosfera jest napięta .
Bo zgodnie z kodeksem pracy to pracodawca powinien temu PRZECIWDZIAŁAĆ tak jak np w przypadku i mobbingowi .
A co 2 złotych to za takie twoje głupie komentarze to chętnie bym je wział od Ciebie albo za wieź za mnie CV , nie zapomnij też ze są ludzie na wózkach , niewidomi inaczej rzec mówiąc- niepełnosprawni . Inni wymagają też trwałej pomocy lub pomocy innych osób tak samo jak osoby chore ktore mają np katar, grypę itd . Tak samo jak i ludzie zdrowi np - matka z 2 ką dzieci . A jak mowisz o rekrutacji od razu po dostarczeniu CV to ciekawe czy będziesz sie smiał gdy zobaczysz jak matka z prawej i lewej ręki trzyma 2 kę noworodków i przeprowadza na miejscu z toba rekrutację bo nie ma czasu wyjść gdyż nie ma z kim dzieci zostawić . Każdy tu potrzebuje pomocy czasem i kazdy wie ze na początku składa się CV -- niezaleznie kto je złoży pracodawca i tak ma obowiązek sprawdzić pracownika i jego dane a jak podejmie chęc zatrudnienia go wtedy umawia się z nim na rozmowę kwalifikacyjną .

Byłbym idiota gdybył tankował auto mieszkając z dala od miasta i jeżdzil wydając cały zasiłek tylko na paliwo zeby CV dostarczyć osobiście! ZENADA !
Byłbym idiotą gdybym miał grypę, katar, bole glowy i poszedł zdać CV do firmy i okazało by się ,że mam od razu przeprowadzać z pracodawcą rozmowę.
Ciekawe czy moje gulgotanie by zrozumiał .

Wiec na przyszlość zastanów się co piszesz.

NotQs

Pracodawca musiałby być kompletnym IDIOTĄ , aby zatrudnić matkę z 2 ką dzieci , jak widzi - " jak matka z prawej i lewej ręki trzyma 2 kę noworodków i przeprowadza na miejscu z toba rekrutację bo nie ma czasu wyjść gdyż nie ma z kim dzieci zostawić " ,
to może dać mu coś do myślenia , jak to będzie póżniej wyglądało przychodzenie takiej mamusi do pracy ,

NotQs napisał : " pracodawca i tak ma obowiązek sprawdzić pracownika i jego dane a jak podejmie chęc zatrudnienia go wtedy umawia się z nim na rozmowę kwalifikacyjną . "
to może ty idż tam i powiedz pracodawcy jak ma prowadzić SWÓJ interes i przeprowadzać rekrutację oraz KOGO zatrudnić .

NotQs , a ty z takim podejściem do życia, dalej będziesz na wsi bezrobotny siedział !

maruda nie jesteś zainteresowana to się nie udzielaj...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org