czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pecunia non olet

Tak jest: Owsiak jest człowiekiem, który wyzwolił tyle dobra w ludziach, że musiało to stać się solą w oku zawodowych "nauczycieli" jedynej słusznej i równie nieskutecznej moralności.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pecunia non olet

W pelni popieram akcje Owsiaka ale zastanawia mnie jeden fakt jak to jest ze inne kraje jakos sobie radza i kupuja coraz to nowsze sprzety do szpitali a w naszym barlogu niedosc ze wszyscy robia zrzute na sprzet do szpitala to na dodatek niema pieniedzy na leczenie zwyklych ludzi ktory przezciez przez cale zycie oplacali skladki zdrowotne zeby nie ta WOŚP to ja niewiem w szpitalu bylyby chyba tylko lozka albo i to nie

pytasz sie, sugerujesz cos, czy oskarzasz ??
darek fujarek

Wlasciwie to juz niechce wiedziec , powiedzmy ze to byl zart . Poza tym nie znam cie i raczej nie chce.

Z tego co wiem to w urzędzie woj. mają być występy jakiś zespołów młodzieżowych z Łomży i innych miast. A na starym rynku światełko do nieba jak co roku ale o jakiś znanych wykonawcach nic nie słychać a wieć na pewno ich nie będzie... A co do całej akcji Wielkiej Orkiestry to myśle że jest to najlepsza fundacja jaka istnieje w Polsce chociażby pod tym względem że żadna inna nie zebrała więcej pieniędzy i nie zakupiła więcej sprzętu do polskich szpitali a chyba właśnie to się liczy!!

1. Owsiak pracuje tylko kilka dni w roku - podczas WOŚP.
2. Przez cały rok podróżuje sobie po całym świecie, za nasze pieniądze (zebrane pod pretekstem ratowania dzieci). Śpi w najdroższych hotelach, jeździ najlepszymi samochodami. A co tam! Stać go przecież.
3. Tylko część pieniędzy trafia do miejsca przeznaczenia.
4. Nikt nie jest w stanie obliczyć ile pieniędzy wyciągną z puszek kwestorzy.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

MrS to chyba ciebie napieprzali skoro takie bzdury wypisujesz!!!!!!!

Wykonujemy w życiu milony gestów. Założę się, ża każdy z nas kiedyś wykonał publicznie taki gest jak Owsiak. Czy to oznacza, że wszyscy jesteśmy faszystami?
Podajcie, jakie konkretne zachowania i poglądy świadczą o faszystowskich poglądach Owsiaka. Czyżby tylko to, że kościół go nie lubi? Ten oststni ma swoją Caritas i też może się wykazać.
Skończcie wszechpolacy te bzdury. Bądźcie wreszcie prawdziwymi polakami i katolikami, za których się podajecie.
A zarzucanie komuś, że jest zwolennikiem aborcji, tylko dlatego, że nie należy do MW, jest conajmniej nietaktem. Czyżby ten styl myślenia był wynikiem jakiegoś prania mózgu?

Pozdrawiam i życzę więcej zdrowego rozsądku.

Zdiecia wykonalem w dniu dzisiejszym :)

no i?...

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

no tak koryto bo poseł Jarota na nowe majbachy zbiera dla członków łomżyńskiego LPRu.

A ogólnie to mało wiesz, ale może to i dobrze.

apostata

to zalezy co masz na mysli mowiac "najlepsza" ???????????

Porównajcie sobie posty ptysia sprzed np pół roku i teraźniejsze. Jest widoczna poprawa tak w treści jak i orto.
:)

...znów Katedra... :D

(maciek - podaj maila!)

A jak to zrobić ?

Uwaga!!! nabity :)))))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org