Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
w co ten gruzin nas wpakował? |
Fenomen no taka prawda... Gudrid dla mnie to moga szkole zlikwidować:) Nasza
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: w co ten gruzin nas wpakował? |
Hehe. Akcja "BYKOM STOP" nieoczekiwanie nabiera rumieńców. Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
Na Eee to tramwaj wolaja...:) bagrmosen
|
|
Ptysiu - zobaczysz jak mile będziesz ją wspominał kilkanaście lat później! :) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Darmowy polski słownik - sscepl.clx (główny) i sscepl.tlx (użytkownika) - do programu pocztowego The Bat! znajduje się pod adresem: http://thebat.pl/files/sscepl.rar . Archiwum - sscepl.rar - należy rozpakować do podkatalogu Speller, który znajduje się w katalogu głównym programu The Bat. Słownik można wykorzystać również w edytorze tekstu TextPad. Słownik ten polecam - w pierwszej kolejności - użytkownikom OpenOffice, ponieważ pakiet MS Office obsługuje sprawdzanie błędów w The Bat, a OpenOffice nie. Pozdrawiam serdecznie,
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Malachit: Przecież podobno masz rękę złamaną, więc jakim cudem tyle nastukałeś?
|
|
Pisząc o wolnej woli myslałem o tym, że człowiek sam decyduje o swoich czynach i nie jest całkowicie zdeterminowany przez los, instynkty czy siły wyższe. Świadomość podejmowania słusznych decyzji o której Ty piszesz to zupełnie co innego i nie to miałem na myśli. Poza tym świadomość to tylko (a może "aż") uzmysłowienie sobie faktu, dowolnego, w Twoim przypadku podejmowania słusznych decyzji. Można być świadomym, iż podejmuje się decyzje słuszne, czy dobre. Można w tym samym momencie podejmować je wbrew sobie, przy wolnej woli ograniczonej przez warunki środowiskowe, czynniki wychowawcze, itp. Wychowanie. "Tę rolę powinni pełnić przygotowani do tego pedagodzy, którzy w sposób rzetelny i obiektywny kształtują naszą osobowość, czyli między innymi historycy, poloniści, wychowawcy jak też nauczyciele religii." Co to oznacza? Ze ktoś ustala te obiektywne normy, kształtuje pedagogów i wychowawców, w jakimś kierunku, który w danym momencie jest słuszny i dobry. Czy mamy pewność, że za 50 lat ten kierunek będzie tak samo odbierany. Czy istnieje i jest wogóle możliwe coś takiego jak obiektywne przekazywanie wiedzy i wartości? I wracając do mojego pytania sprzed kilku postów: Czy tak naprawdę pozostaje człowiekowi miejsce na wolną wolę? Jeśli tak, to dajcie propozycję w którym miejscu!? Jeśli nie, to czy kiedykolwiek takową mieliśmy? Nasza
|
|
Degreg ale Czy w Łomży cos bedzie a nie Woodstok -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
brawo.... co by mówić o Łomży to piekne miasto z duszą... eheh znów lokalny patriotyzm sie odzywa :D bagrmosen
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |