Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
masz szansę na normalność!!! |
Malachit nie pisał, że Boga nie ma i na ten temat wcale nie dywarguje. Napisał o świadomej indoktrynacji prowadzonej zarówno przez kościól, jak też państwo. Jego artykuł, bądz przedruk artykułu sugeruje również, iż człowiek żyjąc w jakiejkolwiek społeczności niestety musi przyjąć pewien styl bycia, czy też raczej myślenia. Jedynie takie postępowanie uchroni go przed pozostawaniem poza społecznością. Takim sposobem tworzą się pewne anomalie w kontaktach z ,,innymi'' dla zindoktrynowanego religią, czy to katolicką, czy też jakąkolwiek inną. Zawsze należy asertywnie podchodzić do otaczającego świata. Niestety dziecko nie jest w stanie odróżnić dobra od zła. Myślę, że Malachit pośrednio chciałby ukazać bezsens prowadzenia religii w jej obecnym kształcie. Przedmiot ten w szkołach powinien nas informować o różnicach i podobieństwach w poszczególnych religiach, gdyż teraz te lekcje przypominają rzeczywiście naukę jednej słusznej prawdy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: masz szansę na normalność!!! |
Ja tez tam sie uczyłam. Lata szkolne wspominam bardzo miło. Te wszystkie wygłupy z fajnymi ludzmi, biwaki i wspólne imprezy. Mniej miło wspominam nauczycieli. Nie wszyscy dawali sie lubic a wrecz przeciwnie. Z niewielka garstka ludzi nadal utrzymuje kontakty, chociaz z roku na rok coraz zadsze. zawsze na wspólnych spotkaniach miło wspominamy te czasy. Pozdrwaiam wszystkich:)
|
|
EHEHEHEHHE
|
|
Jestem ZA zrobieniem. Przynajmniej dla tych pierniczków, co po ulicach chodzą i oczywiście Kopernika. Tak bardziej poważnie, faktycznie połączenie jest tragiczne. Aczkolwiek dłuższe przepustki z wojska były, bo nie mamy ‘ciapągów’ w Łomży ;) Z Torunia to tylko 1 autobus jeździł około 17 przynajmniej w tamtym roku. P.S > Do Pułtuska też nie ma połączenia bezpośredniego, jestem za utworzeniem.
|
|
beznadzieja :/
|
|
Jak władze wojewódzkie pomagają Łomży w budowie stadionu w/g wiceprezydenta Łomży Marcina Sroczyńskiego. Pozdrowienia.
|
|
Zapraszam do dyskusji na temat: Wspólnoty mieszkaniowe, czy małe i autentyczne spółdzielnie? -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Tak jak np. ptysiu by wyszedł do przedstawicieli z Uni Europejskiej w sprawach dotacji dla Łomży i by miał napisać list w tej sprawie i ciekawie jak to by wyglądało ? tak jak jego nauczyli to znaczy słownictwo na skróty i snangs osiedlowy . To by na pewno dostał to dotacje … jak piszemy tak żyjemy to pokazuje o naszej narodowości i miłości do ojczyzny. Szkoda że niektórzy tego nie rozumieją … Nasza
|
|
-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |