czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
masz szansę na normalność!!!

Malachit nie pisał, że Boga nie ma i na ten temat wcale nie dywarguje. Napisał o świadomej indoktrynacji prowadzonej zarówno przez kościól, jak też państwo. Jego artykuł, bądz przedruk artykułu sugeruje również, iż człowiek żyjąc w jakiejkolwiek społeczności niestety musi przyjąć pewien styl bycia, czy też raczej myślenia. Jedynie takie postępowanie uchroni go przed pozostawaniem poza społecznością. Takim sposobem tworzą się pewne anomalie w kontaktach z ,,innymi'' dla zindoktrynowanego religią, czy to katolicką, czy też jakąkolwiek inną. Zawsze należy asertywnie podchodzić do otaczającego świata. Niestety dziecko nie jest w stanie odróżnić dobra od zła. Myślę, że Malachit pośrednio chciałby ukazać bezsens prowadzenia religii w jej obecnym kształcie. Przedmiot ten w szkołach powinien nas informować o różnicach i podobieństwach w poszczególnych religiach, gdyż teraz te lekcje przypominają rzeczywiście naukę jednej słusznej prawdy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: masz szansę na normalność!!!

Ja tez tam sie uczyłam. Lata szkolne wspominam bardzo miło. Te wszystkie wygłupy z fajnymi ludzmi, biwaki i wspólne imprezy. Mniej miło wspominam nauczycieli. Nie wszyscy dawali sie lubic a wrecz przeciwnie. Z niewielka garstka ludzi nadal utrzymuje kontakty, chociaz z roku na rok coraz zadsze. zawsze na wspólnych spotkaniach miło wspominamy te czasy.
Pozdrwaiam wszystkich:)

EHEHEHEHHE

Jestem ZA zrobieniem.
Przynajmniej dla tych pierniczków, co po ulicach chodzą i oczywiście Kopernika.

Tak bardziej poważnie, faktycznie połączenie jest tragiczne. Aczkolwiek dłuższe przepustki z wojska były, bo nie mamy ‘ciapągów’ w Łomży ;)

Z Torunia to tylko 1 autobus jeździł około 17 przynajmniej w tamtym roku.

P.S > Do Pułtuska też nie ma połączenia bezpośredniego, jestem za utworzeniem.

beznadzieja :/

Jak władze wojewódzkie pomagają Łomży w budowie stadionu w/g wiceprezydenta Łomży Marcina Sroczyńskiego.

Pozdrowienia.

Zapraszam do dyskusji na temat: Wspólnoty mieszkaniowe, czy małe i autentyczne spółdzielnie?

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Tak jak np. ptysiu by wyszedł do przedstawicieli z Uni Europejskiej w sprawach dotacji dla Łomży i by miał napisać list w tej sprawie i ciekawie jak to by wyglądało ? tak jak jego nauczyli to znaczy słownictwo na skróty i snangs osiedlowy . To by na pewno dostał to dotacje … jak piszemy tak żyjemy to pokazuje o naszej narodowości i miłości do ojczyzny. Szkoda że niektórzy tego nie rozumieją …

Nasza

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org