czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gruzja zarażona "kaczyzmem"?

Nieznajomy, Ty to już się o języku polskim to nie wypowiadaj.... albo przynajmniej podpisz się normalnie pod tym co napisałeś. Wstydzisz się prawda? Bo jest i czego! Do szkoły czternastoletnie dzieciaki.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gruzja zarażona "kaczyzmem"?

Złotowłosy-tempora mutantur!

Wsiego najlepsiejszego:):):)

Witam

Właśnie jestem po lekturze statystyk serwisu 4lomza. Gratuluje administracji pracy nad stroną. Nie będę pisał, nad czym warto popracować w 2006 roku, ponieważ temat gdzieś już był na forum. Poza tym z tego, co obserwuje serwis cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród internautów.

Jednak moje pytanie kieruje do administracji 4lomzy. Czy posiadają jakiś ranking (listę) w statystykach, gdzie napisane jest która strona działająca na serwerach 4lomzy cieszy się największą oglądalnością (odsłon etc.) w ciągu roku ?

Najlepszego w Nowym 2006 Roku
..:: Nomex ::..

www.ranking.stat.pl i wpiscie 4lomza :)

Oj robaczki , książki czytać. Kiedyś nie było dyslektyków i dysortografów tylko tacy co nie chcieli czytać książek i ćwiczyć pisania dyktand , tzw. dwójkowicze. Myślę , że i teraz z takimi można zrobić porządek. Gdy takich czytam , trudno mi ich zrozumieć - wierzcie!

no to teraz ci powiem kim jest ptysiu91 : dzieciakiem którym z nudów pisze durne posty , wkurza więkoszść forumowiczów , lepiej nie przebywać w jego kręgu to jest przeciwskazane grozi wieloma strasznymi konsenkwencjami ;]
pozdrawiam

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Okey Ptysiu, poczytam i te starsze niż te, co tu widać. Pozdrawiam i do siego roku.

Nasza

No to miłej lektury ! :) i Szczęśliwego Nowego Roku

Brytyjczyków dręczy "hangover", Francuzów "gueule de bois", czyli "drewniany ryj", Norwegowie powiedzą "jeg her tommermenn", czyli "mam drwali w głowie", a Polacy mają po prostu kaca.

Wino - jeden z najbardziej "kacogennych" trunków.

Tym, którzy nieco przeholowali w sylwestrową noc, pomoże aspiryna albo alka-prym. Dobrze pomaga też sok z kiszonych ogórków. A najlepiej to od czego zachorowałeś to tym się wylecz, czyli z samego rana po przebudzeniu poprawić dobrym swoiskim klinem. Dobrze by było nie mieszać różnych trunków np. wódki z winem co powoduje jeszcze większego kaca. Jak pić, żeby mieć jak najmniejszego kaca można poczytać na stronie link poniżej:

http://fakty.interia.pl/news?inf=700872

W/g mnie to najlepiej pić jak już ktoś pije to z głową, a nie pod kiełbasę, czy boczek.

Pozdrowienia w Nowym Roku.

P.s. Nie spać, tylko wstawać i leczyć kaca kto ma takowego, a pewnie jest kilka takich osób.

Zbych

*** Udziele się jeszcze dziś:)

Niewiem ale wypiłem 8 browarów i 0,5 L wódki i szampana ale jakoś kaca nie mam :P a zawsze po wódce miałem :) Poprostu trzeba się ... hehe

Aha. i najgorsze, co może człowieka na kacu spotkać, to brak dostępu do tzw. "apteki", a sądząc z dzisiejszych wędrówek po mieście w jej poszukiwaniu, to chyba czynna jest tylko w "statoilu". Wygląda więc na to, że cichymi krokami nadchodzi zakaz handlu (i picia) w niedziele, święta itp.

Przepraszam Cię Nomex, ale ja czegoś nie rozumiem. Czytałeś na pewno to co napisałam w temacie? Rozumiem, że nie mogę tu napisać, że posty ptysia mi nieraz poprawiają humor, bo bywają zabawne?

Do Ptysia: może masz rację - mogłam wcześniej przejrzeć starsze tematy:) ale człowiek uczy się na błędach...

Jak wypadł sylwester w Atomnie?

Ciekawi mnie czy jest czego żałować, że nie byłem.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Jak wynika z wcześniejszych prac, głównym sprawcą kaca jest powstający z alkoholu etylowego aldehyd octowy. To on powoduje ból głowy i nudności. Praktycy zalecają, by jeśli już musimy pić, nie robić tego na pusty żołądek, nie mieszać alkoholi i między drinkami popijać coś bezalkoholowego - zwłaszcza sok pomarańczowy lub z czarnej porzeczki. Można profilaktycznie wziąć kilkaset miligramów (2-3 tabletki) witaminy C.

Ponieważ alkohol jest moczopędny, a odwodnienie pogarsza objawy kaca, przed snem dobrze jest wypić pół litra wody. Następnego dnia na śniadanie powinno być coś słodkiego, by dać organizmowi energię do regeneracji. Sok pomidorowy lub banan pozwoli odzyskać utracony potas. Najlepszy jest jednak umiar w piciu.

Kobiety nie powinny przekraczać trzech jednostek alkoholu dziennie, a mężczyźni - czterech. Jednostka alkoholu to - w przeliczeniu - 250 ml piwa, 1 lampka wina (125 ml) lub 1 kieliszek wódki (25 ml). Oczywiście mieszanie alkoholi ułatwia upicie się i zwiększa ryzyko kaca. Najłatwiej wywołują go amerykańska bourbon whisky, koniak i czerwone wino
.

Podobna , na kaca tak naprawdę jak stwierdzili naukowcy nie ma stuprocentowego lekarstwa, ale można go zminimalizować stosując wyżej wymienione środki zapobiegawcze. Najskuteczniejszy jednak środkiem jest całkowita abstynencja.

rudy błazen z druhem

ptysiu chyba ci chodzi o "Kasia Cerekwicka - Na kolana"

co przedstawia ten budynek ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org