Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zgadzam się z palikiem że w Polsce szerzy się czerwono-brunatno-lewacki- faszyzm. |
Mamiuszek . Ja też w poważnych sprawach byle pierdoł nie piszę . Jeżeli tak napisałem to tak musi być :):)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zgadzam się z palikiem że w Polsce szerzy się czerwono-brunatno-lewacki- faszyzm. |
ja jak jadę, to też na przystankach się nie zatrzymuję , drzwi nie otwieram bo mam klimę, a spóżniam się tylko jak są korki
|
|
Re: Zgadzam się z palikiem że w Polsce szerzy się czerwono-brunatno-lewacki- faszyzm. |
Mam taki problem chcę wysłac list do kolezanki do bursy i jak mam zrobic zeby dotarł do niej? Mam na liscie napisac adres bursy i jej imie i nazwisko?
|
|
Poczytaj, może się przyda http://alimenty.wieszjak.pl/inne-alimenty/77754,Czy-istnieje-obowiazek-alimentacyjny-dziadkow-na-rzecz-wnukow.html Obowiązek alimentacyjny obciąża krewnych bliższego stopnia przed krewnymi dalszego stopnia. Najpierw alimenty zapłacą rodzice, a dopiero potem dziadkowie. W momencie, gdy osoba zobowiązana do alimentacji w bliższej kolejności będzie mogła zaspokoić potrzeby uprawnionego, gaśnie obowiązek alimentacyjny zobowiązanego w dalszej kolejności. W przypadku dziecka, które nie jest w stanie samo się utrzymać, może wystąpić do sądu o alimenty od swoich rodziców. Z pozwem o alimenty od swoich dziadków, może wystąpić tylko, kiedy rodzice: nie żyją, gdy nie są w stanie uczynić zadość swemu obowiązkowi lub gdy uzyskanie od niej na czas potrzebnych uprawnionemu środków utrzymania jest niemożliwe lub połączone z nadmiernymi trudnościami. ----------- http://e-prawnik.pl/domowy/prawo-rodzinne/alimenty/odpowiedzi/alimenty-od-dziadkow.html Alimenty od dziadków Pytanie: W sytuacji, gdy ojciec dzieci nie jest w stanie w żaden sposób płacić alimentów na swoje dzieci, czy można podać o alimenty rodziców ojca (dziadków dzieci), którzy zamieszkują na stałe w Niemczech? Odpowiedź: Tak. Obowiązek alimentacyjny, czyli obowiązek dostarczania środków utrzymania obciąża krewnych w linii prostej oraz rodzeństwo. W sytuacji, gdy zobowiązany do świadczeń alimentacyjnych nie może wypełnić swego obowiązku, wówczas obowiązek alimentacyjny w całości spoczywa na drugim z rodziców. Gdy ten rodzic również nie jest w stanie sprostać swym obowiązkom utrzymania dzieci, wtedy dopiero obowiązek alimentacyjny przechodzi na dziadków uprawnionego do alimentów. Istotna jest też okoliczność, że uprawniony do alimentów, który pobiera świadczenia z funduszu alimentacyjnego wobec niemożności wyegzekwowania alimentów zasądzonych od osoby zobowiązanej w pierwszej kolejności może dochodzić od osób zobowiązanych do alimentacji w dalszej kolejności (dziadków) alimentów uzupełniających.
|
|
Myślę, że tak najszybciej dotrze :) w bursie na pewno działa poczta :) Pewnie list na Walentynki? ;)
|
|
Kleopatra77 żeby być człowiekiem szczęśliwym trzeba być z kimś. Bo tak inni od nas oczekują. Szczęściem poświęcać się komuś nie czekać że w zamian się coś dostanie. Czasami życie się tak układa że tej Pięknej Teorii nie można wdrożyć w życie.
|
|
no wczytalem sie w opinie kleop i mam pytanie czy zwykle poglady normalne moga budzic kontrowersje? poza ty mnie jestem anonimowy ani nie prubuje nim byc bo miec takie poglady to zaszczyt na nie wstyd!
|
|
szczęściem jest być z kimś ale... nie poświęcać się. Przeżywać razem radości i amutki, takie to piękne że - jak zauwazyłeś aż niemożliwe:)
|
|
Otósz to adamosxx:):) Otósz to :):):):)
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej: Autor: kleopatra77 (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 09-02-12 15:27 szczęściem jest być z kimś ale... nie poświęcać się. Przeżywać razem radości i amutki, takie to piękne że - jak zauwazyłeś aż niemożliwe:) __________________________________________________________________ Dla kogo to nie możliwe ? Dla ciebie ? Jeśli tego nie potrafisz to poszukaj kogoś kto Tobie pomoże nie wszyscy są być może tak jak Ty niepełnosprawni społecznie a Uczelnia na poznańskiej w Łomży uruchomiła kierunek - specjalizację - Asystent rodziny Hmm... ... Komu i dlaczego taki asystent - taka specjalizacja jest potrzebna ?
|
|
strzep se kapucyna i ci przejdzie
|
|
W Auchan na Produkcyjnej w Białymstoku jest duży wybór
|
|
dziękuję bardzo a cena za kanały mniej więcej jaka?
|
|
nie wiem czy coś pomogę, ale też bałem się dentysty, ok. pół roku temu przez przypadek trafiłem do Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "HIPOKRATES" s.c. - Szosa Zambrowska 20, tel. 216 50 53 - z kanałowym ( dwa kanały) , było rewelacyjnie, prawie nic nie bolało, dentystka była delikatna i wyrozumiała na takiego pacjenta jak ja, zrobili mi to na NFZ , a dopłaciłem tylko do lepszego gatunku plomby, ile kosztowało, to nie pamiętam, było dość tanio, ( jak się zorientujesz , to napisz na Forum, tak z ciekawości ) , ale możesz zadzwonić i się zapytać , nazwiska dentystki nie pamiętam, a jest tam ich kilka, młoda, brunetka, sympatyczna .... a przyjmowała w tym gabinecie po prawej stronie w końcu korytarza, kilka dni temu wyrywałem ząb na NFZ u dr Głuszkowski B., lek. chirurg stomatolog, gabinet - Polowa 15 lok. 76 Kom.: 602 479 828, - wszystko sprawnie, szybko, bez komplikacji, bezboleśnie ... obydwie te placówki mogę polecić !
|
|
sorry, zapomniałem , była też chyba dopłata za kanałowe , zadzwoń i zapytaj
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |