niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wodzowie LPR cz I

Darku_'u.

Nie chodzi mi o ocenianie, ktory serwis jest lepszy, ktory gorszy, ktory sie nadaje, pozniej do opublikowania, ktory nie. Uwierz, ze sa czasem w radiu innym niz R.Nadzieja informacje takie,ktore warto zamiescic aby i inni je przeczytali.

Wybieranie informacji przez Tworcow 4lomza, to narzucanie internautom pewnego "pogladu" poprzez niepokazanie "wszystkich zrodel informacji", a to juz pewnego rodzaju "manipulacja".

Ocenianie, ktore informacje sa ok, a ktore nie, pozostaw internautom, bo to bardzo subiektywne odczucie moze byc.

tak czy inaczej uwazam, ze jezeli nawet Tworcy 4lomza z jakichs pobudek nie zamieszczaja, i nie zamieszcza czasami ciekawych informacji opublikowanych przez R.Bab, to powinni umiescic informacje o wszelkiego rodzaju mediach, jakie w Lomzy sie znajduja :
Telewizje (te regionalne nr. tel, adres, etc)
Rozglosni Radiowych
Czasopism... etc

To przeciez informacja o Lomzy, czyz nie tak ?

Czy teraz powiedzie, ze obstaje za wszystkimi mediami ? Ja chce, zeby tylko te informacje sie tu pojawily... nie konkretnie R.Bab, ale chociazby o wszelkich mediach w Lomzy...

jesli uwazacie, ze jestem w bledzie.ok. Jesli uwazacie, ze kazdy powinien dzialac sobie, ok. jezeli myslicie, ze 4lomza nie powinno informowac, ze istnieja inne zrodla informacji w naszym Miescie. ok.

... trzymajcie tak dalej...

Łoś, zdechły Ktoś.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wodzowie LPR cz I

pytanie do ktosia: czy inne media umiescily 4lomza - ktore? nie widziałem?
a zresztą: czy muszą?
pamietasz na forum sprawy z kontaktami o ogloszeniach moze nie warto im o wszystkim pisać!
Fajna ich gazeta bezcenna co? Za darmoche!
Pozdrawiam Was chłopaki z 4lomza i tak dalej nie słuchajcie bzdur i nie powielajcie bzdur (chociaz i ja moze czasami je pisze na forum).

Wcześniej lub później supermarket w Łomży powstanie i to czy się naszym kupcom to podoba czy nie. Zamiast rozwieszać klepsydry powinni raczej zastanowić się, jak dostosować się do przyszłych, nowych warunków konkurowania, jak zatrzymać klientów we własnych sklepach, jak zreorganizować się, by być atrakcyjnymi jakościowo i cenowo. Oglądając sprawozdanie w TV Łomża z kupieckiego spotkania, w niektórych momentach włos mi się na głowie jeżył. Zdaje się, że niejaki Grzymała żądał reglamentacji placówek handlowych. Temu facetowi chyba pomyliły się systemy polityczne, a pojęcie wolnego rynku jest dla niego abstrakcją.
Wszelkie gadanie o niebezpieczeństwie wzrostu bezrobocia i ciężkich warunkach pracy w supermarketach to próby odwracania uwagi z zasadniczego powodu, tj. własnej kasy. Proszę zapytać pracowników pewnej dużej firmy metalowej: ile zarabiają, w jakich warunkach pracują, czy płacony jest za nich ZUS? Mimo, że bezrobocie w Łomży jest duże, firma ta ciągle poszukuje chętnych do pracy. Dlaczego?
Niektórzy łomżyńscy kupcy powinni też zrozumieć, że w warunkach wolnego rynku, słabe, nieudolnie zarządzane firmy padają, powstają nowe, że niektóre łączą się, by być bardziej konkurencyjnymi. Może się przecież zdarzyć, że obecny handlowiec-pracodawca za pewien czas będzie klientem urzędu pracy.

Ja jestem za supermarketem umiejscowionym w rejonie Sikorskiego i Zawadzkiej. Jestem za supermarketem, bo:
1. Nie chcę dojeżdżać do sklepów po dziurach- Sanmet, Cortina i inne po WZGS.
2. Nie chcę być obsługiwany przez klnącego (nawet przy dzieciach) jak szewc sprzedawcę- jeden ze składów budowlanych przy ul. Poligonowej. Nie wydaje mi się, by jego szef o tym nie wiedział.
3. Nie chcę być obsługiwany przez niekompetentnego sprzedawcę żującego gumę, z rękami w kieszeniach, zachowującego się lekceważąco do klientów i z miną cierpienia na twarzy z powodu przeszkadzania mu w konwersacji z drugim kolegą-sprzedawcą- duży sklep z farbami.
4. Nie chcę płacić więcej niż powinienem- proszę porównać np. ceny odzieży, leków, artykułów gospodarstwa domowego czy rtv.
5. Nie chcę zaopatrywać się na rynku chodząc po kostki w błocie, do tego po cenach nie niższych niż w sklepach.
6. Nie chcę kupować w sklepach, gdzie niechlujnie i brudno- np. proszę sprawdzić czystość wózków w Biedronce. Brrr…
7. Chcę, by miasto się rozwijało i ładniej wyglądało.

Chcę też mieć wpływ na decyzję o supermarkecie i dlatego powinniśmy rozstrzygnąć to w drodze miejskiego REFERENDUM.

P.S. Panu, Panie Malinowski radzę przeprowadzić się na ul. Legionów. Tam cicho i spokojnie...:)

tarczyn wstepuje do bandy - ale chce byc tym liderem zeby nie isc na pierwszy ogien, bo wiesz naczytałem się o tym wyżej i wiem teraz jak się ustawic

A ja proponuje wybudowanie jeszcze jednego kosciola, ewentualnie jakiegos centrum katolickiego zeby mozna bylo jeszcze bardziej sterowac ludzmi naiwnymi jacy mieszkaja w naszym miescie. Bedziesz mial tansze artykuly o jakies 30% niz w sklepikach ludzi ktorzy sadza ze sa ok dla innych, a tak naprawde zeruja na nieszczesciu i biedzie swych "bliznich".

XtraVert:
Widzę dwa wyjścia z sytuacji: albo ze mnie robisz durnia albo z siebie...

Jak ktos chce pojezdzic, to zapraszam. Jezdze praktycznie codziennie od ok 17-18. Glownie XC, choc lubie tez miasto i szutry (bo ktos tam narzekal), a jeli komus za rowno, to moj brat praktykuje DH i trial. Jakby ktos nie wiedzial to w Lomzy mamy tez bajkierke. Sciga sie w klubie bialostockim. Jest niezla ;)

Zeus

aha
dziekuje, trudno znalezc na tej prostej niezaleznej stronie.
A jeszcze pytanie skoro tak szybko odpowiadacie czy waldemar i biblofil to jedna i ta sama osoba. Szczera odpowiedz wymagana bo wiem tylko to potwierdzi wasza obiektywnosc

lomza.info : takiej wyszukiwarki nie ma.. i pewnie szybko nie bedzie :) no chyba, ze 4lomza pojawi sie nowej, lepszej formie i wtedy pojawi sie cala wyszukiwarka calego serwisu... obecnie to jest ciezkie pewnie do wykonania (wnioskuje, ze ciezkie, bo juz tyle lat, a takowej tu jeszcze niema.. widac malo potrzebna.. przeciez wszyscy tu tylko ze wzgledu na forum zagladaja)

Zeus

Ś L E D Z I E DO SIEMIANÓWKI :PPP ......wrrrrr jak ja ich nie lubię !!!

p.s.
czesław:
może byś zaczął pisać posty o tytule "powróćmy do łomżyńskiego browaru cz. (...)". Z chęcią bym poczytał historię łomżyńskiego piwa.

Szanowni Forumowicze
W ostatnich dniach otrzymałem wiadomość o przyznaniu mojemu projektowi pt."Lokalne partnerstwo na rzecz przedsiębiorczości młodzieży" dotacji Narodowego Banku Polskiego w ramach krajowego konkursu grantów Programu Edukacji Ekonomicznej.
Istotą tego projektu jest próba wypracowania efektywnych mechanizmów i form współpracy samorządów lokalnych, instytucji, podmiotów gospodarczych i NGO w dziedzinie kształtowania postaw przedsiębiorczości wśród uczniów szkół ponadgimnazjalnych. Innymi słowy chodzi o to, by proces edukacji ekonomicznej w szkołach ponadgimnazjalnych miał charakter zdecydowanie praktyczny i odniesiony do lokalnych uwarunkowań.

Najważniejsze zadania projektu to:

1. Opracowanie przykładowego planu współpracy nauczycieli podstaw przedsiębiorczości z podmiotami, instytucjami i organizacjami szkolnymi i pozaszkolnymi.
2. Umożliwienie uczniom założenia własnych przedsiębiorstw działających w szkole i jej najbliższym otoczeniu oraz zapewnienie im efektywnej opieki ze strony nauczycieli, a także innych partnerów i konsultantów ze świata biznesu. Nastąpi to poprzez realizację sprawdzonego programu - „Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo”. Uczestnicy programu korzystają z wypróbowanych materiałów edukacyjnych przygotowanych przez Fundację Młodzieżowej Przedsiębiorczości.
3. .Zorganizowanie szkolenia i warsztatów dla uczniów oraz nauczycieli uczestniczących w działalności Młodzieżowego Miniprzedsiębiorstwa.
4. Zorganizowanie dialogowej witryny internetowej, służącej do lokalnej komunikacji i prezentacji problematyki edukacji ekonomicznej, której twórcami i użytkownikami będą zarówno nauczyciele podstaw przedsiębiorczości, uczniowie prowadzący Miniprzedsiębiorstwa jak też wszyscy partnerzy w tym obszarze.

W związku z powyższym ośmielam się prosić Was o wszelkie sugestie, rady, deklaracje współpracy lub o życzliwa krytykę. Będziemy szczególnie wdzięczni za oferty przedsiębiorców łomżyńskich, np: w sprawie opieki lub eksperckiego wsparcia wobec inicjatyw gospodarczych uczniów. Ogromnie cenne będą także uwagi dot. barier szkolnej edukacji ekonomicznej, prezentowane przez absolwentów. Dla każdego znajdzie się miejsce w realizacji projektu. Chętnych zaprosimy także do współprowadzenia zajęć i treningów.
Pozdrawiam z nadzieją na Wasze ciekawe reakcje (również bezpośrednio na adres tz@hi.pl)

Zeus

Uczymy się w PG6. Nie rozumiemiy w ogóle osób,które wypowiadały swoją opinię powyżej. Dowiedziawszy się o tym, że pg6 ma być naszą przyszłą szkołą, wylałyśmy litry łez na podszuki. Efektem tego był proces gnicia. Bałyśmy się, że nie będziemy miały dla siebie czasu, a naszymi "przyjaciólmi" staną się nie często spotykane kujony. Niestety spotkał nas zawód :) Osoby, które tam spotkałyśmy, nie odpowiadały kryteriom strasznych qjonów. Znalazły się w tej szkole przez przypadek-tak jak my.

Nie kilku starszych Panów, tylko dorosłych mężczyzn! Mogłeś podejść i zapytać - miejsce było ustalone precyzyjnie - przy starym kominku.

PS: Jestem młodszy od Ciebie...

Pasja

Niestety. Wakacje powinny się zaczynać 1 czerwca!

nazis

dyskusja o niczym !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org