piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ale nas zareklamowali...

kolank0:
Proszę
Daj więcej informacji na temat Kossakowskich.
Albo namiary na źródła

Niestety nie znałem porawnej odpowiedzi na pytanie kolank0, ale czy odpowiedziałem poprawnie na pytanie w dniu 18.12.2005

Autor: Kefas (---.lomza.rta25.4lan.pl)
Data: 09-12-05 00:23

...i zagadka: Kto leży naprzeciwko i czym się zasłużył? - ptysiu masz aparat możesz się wykazać! :)

____
Kefas vel XtraVert
1 Kor 13, 1-13
postaram sie odpowiedzieć na to pytanie:
1. O ile potraktować pytanie dosłownie to: nagrobek Nikodema Kossakowskiego zbudowany nad jego grobem znajdował sie na przebiterium. Naprzeciwko niego , po drugiej stronie ołtarza pochowany był Mikołaj Troszyński, Starosta Łomżyński, zmarły w 1575 roku.
2. W związku z przeniesieniem nagrobków z prezbiterium i z kaplicy św.Anny do nawy głównej, aktualnie naprzeciwko nagrobka Nikodema Kossakowskiego znajduje się piętrowy nagrobek Andrzeja Dunin Modliszowskiego z Grajewa, Starosty Łomżyńskiego i Kolneńskiego, mianowany starostą przez Stefana Batorego oraz jego żony, Elżbiety z Dębia, córce starosty chęcińskiego, wychowanej we fraucymerze Anny Jagiellonki i przez nią za mąż wydanej.

(........)

Czy odpowiedź jest zadowalająca?
Czy też należy dodać, że Andrzej ogłady nabierał na dworze cesarza Maksymiliana II, że jego nagrobek przypisywany jest Santi Gucciemu, że obronny dwór w Modliszowicach również przypisywany jest Santi Gucciemu.

O ile odpowiedź ta zadowoli autora, to czy można zadać następną zagadkę?

(........)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ale nas zareklamowali...

SzCzĘśCiA, ZdRoWiA, PoWoDzEnIa W DnIu BoŻeGo NaRoDzEnIa, BeCzKę PiWa, WiAdRa WóDkI By OdGoNiĆ WsZyStKiE SmUtKi. 100 CaŁuSóW Na DoDaTeK By SmAcZnIeJsZy ByŁ OpŁaTeK!

Zbych

No, niby tak, ale: czy nasz biznes naprawdę da się lubić? Czy Ahmed musi wszystkich kochać? :-)

Kilrt yo z kad go skopiowaŁEM ?

autochton To dopiero miałęś tam :)

***** ptysiu mam problem mniejszy o wiele niż twoja głupota !!!!!!!

A do tematu to dzięki Za Skazówki do M.F. :)

Nasza

holltay:
Pasek menu firefoxa -> Widok -> Paski narzędzi -> Dostosuj (możesz sobie wstawić przyciski drukowania i poczty) ....a edytowanie stron - możesz na stronie wcisnąć prawy przycisk myszy i wybrać "pokaż źródło strony" - będziesz miał kod; a strony którą otwierasz z odległego serwera i tak nie możesz edytować... :)

A w czym jest lepsza - auturzy szybciej reagują na nowości i bugi w kodzie.
- jest darmowa.
- jest dużo więcej darmowych wtyczek.
- jest bardziej konfigurowalna jesli chodzi o parametry działania - vide: about:config

To już nawet nie jest kwestia grzechu. Nie każdy może jest wierzący.

To jest sprawa wykorzystywania symboliki, nazewnictwa religijnego w celach biznesowych.

a ja polecam opere jest najlepsza i zdania nie zmienie

mi sie wydaje, ze klub jednak na tym nie straci, chociaz rowniez uwazam to za niepowazne. Czesc mlodziezy mowiac rodzicom ze idzie na pasterke, skoczy sobie do metra.

Kefas
Co ty takiego widzisz w tym firefoxie szczególnego. Wolniejszy i tak pozostanie, mimo wtyczek, jakie zainstalowałem. A zainstalowałem chyba wszystki możliwe. Pasek narzędzi da się rzeczywiście w nieco ograniczony sposób konfigurować. Przeglądarka jest rzeczywiście dobra, ale nie lepsza od IE. Mi w niej przeszkadza kilka rzeczy, a szczególnie widoczna historia stron, rozwijana z menu. Niepotrzebne zaśmiecanie menu. Po co to komu? Jak często wraca się na tę samą stronę tak częto, żeby ta funkcja była przydatna? Do tego zresztą słuśy sąsiednia zakładka. Przeszkadza mi też słaba konfigurowalność zabezpieczeń.

IE też jest darmy, bo jak mam Winows, mam też IE.
Co do bugów, to pozwolę sobie się nie zgodzić z tobą. Jakieś dwa miesiące temu czytałem artykuł, w którym Linux i Mozilla zostały sklasyfikowane daleko z tyłu z czasem reakcji około pół roku, podczas, gdy dla Microsoftu określono go na 2 - 3 miesiące. Różnica jest zasadnicza.

Śledczy
IE jest zintegrowany z Windows. Służy m.in. do eksploracji systemu. Nie da się odinstalować. Nie chcesz mieć IE, przejdź na Linuxa.

A tak na marginesie, Panowie - wielbiciele pingwonów. Jeśli nie chcecie, nie używajcie Windows, ale dajcie spokój tym, którzy używają komputera nie tylko jako maszyny do pisania i przeglądarki stron internetowych

Tor dobrze mówi. Myśle że sporo "młodzieży" pójdzie tam odreagować święta.

śLeDcZy rozumiem twoje zdenerwowanie ale na Litosc Boska narobiles tyle bykow w swojej wypowiedzi ze normalnie mnie skrecalo jak to czytalem.
A wracajac do sprawy - tacy sa najgorsi, probuja szpanowac karta czy jak... ;)
Swoja droga, to zakupy karta pomimo ze dla nas bezplatne - obciazone sa prowizja chyba 3-4 zl.

hehehe, straszne rzeczy !!! no doslownie spala sie w piekle.
Utarg beda mieli swietny bo bedzie masa ludzi,
proponuje odpowiednim organom sprawdzania dowodow osobistych tych ludzi bo co drugi bedzie nieletni.
a co do samego metro to chyba najgorsza knajpa w lomzy, kufelek jest lepszy !!!

pozdrawiam

Ja wolę płacic nawet jak mam gotówkę, właśnie po to żeby mieć gotówkę.

Gótówki używam tylko w tych sklepach/lokalach w których nie mogę płacić kartą!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org