Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zapach pieniędzy - kler |
Polowa - za budynkiem sadu , kiedys wszystko bylo terenem wojskowym , byl tam "park maszyn" , a budynek byl magazynem.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zapach pieniędzy - kler |
Wyrazy głębokiego współczucia...
|
|
Łomża, ul Kopernika, tzw. Domek Grabarza, ustuowanyprzy murze cmentarnym. II ćw. XIX w. Proj. Teodor Seyfried. Nasza
|
|
Ja tez jestem aboslwentem I LO. Skonczylem szkole w 2002 roku, takze calkiem niedawno. Bardzo fajna szkola, ile się tam piło...
|
|
|
Też skończyłam ten ogólniak w 2002. Fajna szkoła była, mało kucia, dużo wolnego czasu a teraz fajne studia... Co prawda jak się opowiada ludziom o tych białych bluzeczkach na studniówce, to jest kupa śmiechu. Ale przynajmniej inaczej było... A jak się fajnie obchodziło niektóre głupie zakazy.
|
|
...i w prawo skos Nowogrodzka... :)
|
|
Przez ostatnie lata, patrząc na to co się dzieje w sklepach, mediach i wśród ludzi, zauważam z niepokojem (mam jednak nadziję, że trochę fałszywie), że w mentalności społeczeństwa zanika sens świąt i pozostają tylko prezenty i dobra zabawa. Nie ma już naszego św. Mikołaja, tylko zwykły Mikołaj. Zgubił gdzieś swój pastorał, biego z laską, albo kijem. Tylko worek prezentów został mniej więcej ten sam. Ważna jest tylko wigilia, kolacja i prezenty - dwa dni świąt stają się pomału dwoma dniami wolnego od pracy i szkoły. Nie uważacie, że coś się dzieje nie tek jak trzeba?
|
|
a cowas obchodzi czyjeś nazwisko,albo to drugie!? nudzi wam się ? idioci.
|
|
to lepiej napisz "Domino" - to jest śmieszniejszy tekst.
|
|
|
O tak. Jestem absowentką "społeczniaka". Na szczęście jak kończyłam tę szkołę to dyrektorem był P.Bobrow. Pozdrawiam. Wspomnienia naprawdę super!No i oczywiscie bez problemów poszłam na studia. Ale z "bernatowiczem" zawsze żyliśmy dobrze. Wiele wspólnych, fajnych imprez.
|
|
Ciekawi mnie, czy tylko studenci z Torunia mają takie problemy, żeby na święta dojechać do domu? W naszym przypadku wygląda to tak, że gdy chcemy wrócić do Łomży, to musimy: a) wsiąść do autobusu Szczecin-Białystok conajmniej tydzień przed świętami (świętem) - później można liczyć na cud, że się znajdą ze 2 wolne miejsca (kiedy czeka 20) albo, że kierowca zabierze na stojąco, b) wracać przez Olsztyn (pod warunkiem, że ktoś wcześniej kupi bilety z Olsztyna do Łomży), c) ewentualnie zawsze można jeszcze przez Warszawę - tego jeszcze nie próbowałam, nie wiem, jak z biletami z Wawy, d) raz mi się zdarzyło przez B-stok (nie polecam - długo) A jak jest u Was?
|
|
A może dałoby się zrobić takie forum tylko dla ludzi powyżej 15. roku życia (albo przynajmniej mentalnie jeśli nie metrykalnie przekraczających próg elementarnego zrozumienia)? Bo czy, Kefasie, warto w tych warunkach rozpoczynać dyskurs?
|
|
Mocher od Renaty Beger :P Nasza
|
|
Ty jesteś żałosny buraku. Szkoda moich słów.
|
|
Ja polecam wszystkim sudoku. Niezła zabawa, szybko wciąga...
|
|
Ja z Poznania do Łomzy jezdzilem 2.14 pociagiem do Wawy, rano autrobus z Wawy na Łomże lub Zambrow i w zaleznosci gdzie wyladowalem,m to bylem 12 lub 14 w domu :] A bilety kupywalem u kierowcy. apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |