niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pytanie do zwolenników i członków pis. Przypomnicie mi może jak miało być pod rządami PiS?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pytanie do zwolenników i członków pis. Przypomnicie mi może jak miało być pod rządami PiS?

Treść jest ukryta

Re: Pytanie do zwolenników i członków pis. Przypomnicie mi może jak miało być pod rządami PiS?

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

mozliwe ze bede jechal, tylko nie znam jeszcze godziny, najlepiej sie dowiedziec jutro(czwartek), 510277625

Teraz by tak nie było bo mamy rozwinięty polski kapitalizm i papieża-Niemca :)

rudy błazen z druhem

Witam. Jakiej firmy akumulator wybrać . Zastanawiam się nad Bosch lub Centra Futura . Jak myślicie który jest lepszy ? Dzięki

spedemon jak jeżdzisz rocznikiem z przed wojny to **** może ci lata na boki ...
Ja bym poleciła Honda accord 1,8 97 r blachy rewelacja silnik wporządku chociaż nie ma za wiele do zaoferowania jak klima i el szyby ..
Ja bym wybierała między hondą civic ponieważ hondy to dobre auta i oplem może że ładnie wyglądają i nie najgorzej się jedzi

slyszalam dobre opinie o centrum futura.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

@ajzynbaniok

Ja daje konkretne argumenty - ceny. A ty jakie dajesz ? Nie rozumiem porównania z jakąś dyskusją o hipermarkecie.

Moje wnioski są proste, wystarczy tylko trochę pomyśleć. Zarabiając najniższą i najpopularniejszą tym samym stawkę w UK, która obecnie wynosi 6,08 funta przy 150 godzinach w miesiącu (37,5h tygodniowo to wymóg pracy typu full-time) dostajemy BRUTTO 912 funtów, co daje netto ok. 730 funtów. TO SĄ FAKTY NIE DO DYSKUSJI.

Tak więc mamy te 912 funtów brutto - 730 netto.
A teraz wracamy na początek dyskusji, porównujemy z cenami przeze mnie podanymi i sami wyciągamy wnioski. Dla przypomnienia :

Mieszkanie - powiedzmy 700
Rachunki i podatki - 200
Dzieląc na dwa mamy - 450 funtów

Karta miejska - 50
Jedzenie - 200
Telefon - 25
Inne wydatki (higiena, ciuchy) - 100

Razem na podstawowe sprawy wydajesz 450+50+200+25+100= 825 funtów

Wypicie paru piw w tygodniu i flaszki na weekend - piwko z 15 funtów, flaszka też 15, mnożone razy cztery da nam 120 funtów.

Jeżeli ktoś pali - 6-7 funtów kosztuje 1 paczka, w skali miesiąca daje nam to około 200 funtów paląc jedną dziennie. Jak ktoś pali mniej - mniej wydaje.

Jak sprawa się ma, gdy zarabiamy 2000 funtów ? Wtedy możemy ten tysiączek powiedzmy zaoszczędzić, odłożyć. Oczywiście o ile się utrzymuje tylko siebie, a nie ma na utrzymaniu rodziny.

Jak zarobić te 2000 funtów netto ? Trzeba zarobić około 2400 brutto.
Wystarczy wypracować więc 394 godziny w miesiącu, tj. 98,5 h w tygodniu.
Szczęśliwi ci, którzy maja płatne nadgodziny, z reguły 150% ale to różnie ( w transporcie np. są dodatki do stawki godzinowej 1-2 funty więc nie jest to wcale 150%). Im wystarczy zdecydowanie mniej.

Powiecie, że to niemożliwe ? Dla niektórych - tak, choć pracując jako dozorcy, czy security można takie normy wykręcić. W większości zawodów jednak się nie da. Kiedyś pracowałem podobną ilość godzin w USA, ale wtedy za dolara można było się dobrze pić i bawić przez całą noc w "Kameralnej", a za dwieście można było kupić nowego kamaza z bazy WZGS.

Aby utrzymać się na powierzchni, że tak powiem, trzeba zarabiać minimum 1200 na czysto. 1440 brutto. Wymaga to około 60 h tygodniowo dla stawki 6,08. Czyli pięć 12-godzinnych zmian. Dodatkowo dojazd do pracy - robi się z tego cały dzień.
Ewentualnie - pracując przy normalnym grafiku tych 37-38 h tygodniowo trzeba mieć stawkę godzinową 10 funtów (np. operatorzy obrabiarek, wykwalifikowani mechanicy, elektrycy, hydraulicy itp.).

Obalcie moje wnioski, ale aby żyć normalnie w W.Brytanii musimy mieć pracę za minimum 10 funtów na godzinę. Lub też pracować po 60h w tygodniu.

Tylko mi nie piszcie o zasiłkach. Przereklamowane. Poza tym jak masz zasiłek na dziecko to masz i dziecko, a co za tym idzie nową rubrykę w dziale wydatki.

no ale jest ograniczenie
bo tak za staż pracy np 20 letni, albo 30 letni...
dając na to 1,5 % za rok (czyli odpowiednio 30% lub 45% liczonej od zasadniczej więcej) to by mieli ponad i dychę a tak mają ograniczenie, także więc zrobił lepiej

Treść jest ukryta

BLM

Dawałem Ci więcej punktów, no cóż - porażka. Widzę, że ludzie posiadający mózg wpędzają Cię w kompleksy.
Dyskusja ma to do siebie, że każdy może wyrazić swoje zdanie, a Ty nie musisz się z tym zgadzać . Można się spierać , nawet i używając dosadnych określeń, byleby zachować chociażby minimum szacunku dla oponenta. Chamstwu , trzeba się przeciwstawiać chamstwem, nie pozwolę sobie by atakował mnie jakiś CIUL , zaczynając od wyzwisk. Jak brak merytorycznych argumentów to prostaczek jedzie z koksem, a ja nie będę chował głowy w piasek i nie mam zamiaru pozostawać mu dłużnym. Na chamstwo, odpowiem w taki sposób i takim językiem, żeby imbecyl zrozumiał , czasami trzeba się zniżyć do jego poziomu .
Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie.

Przeczytaj DOKŁADNIE jeszcze raz CAŁY temat i wskaż mi post, gdzie pierwszy zaatakowałem kogoś wulgaryzmami, a do Ciebie, pomimo różnicy zdań, cały czas zwracałem się z szacunkiem, per TY .
To samo dotyczy ROLNIKÓW gdzie pisałem WY.

oczywiscie...ja nie jestem osoba poswiecajacom sie dzieciom.........kocham e sa moimi najwiekszymmi skarbami ale jeszcze mysle o ich przyszlosci...jedyna rzecz jaka rbie tylko z mysla o dzieciach to jest postawienie domu...ja moge i mieszkac w samochodzie swoim w ciaglym ruchu i podrozach bo to lubie...nie nawidze rutyny do ktorej wiekszosc forumowiczow jest przyzwyczajona...nuda mnie zabija a siedzenie w miejscu chocby miesiac ewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww nie da rady..jestem crazy i to bardzo ale sie lubie taka

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Dla jednego 1500 to wysokie wynagrodzenie a dla drugiego 10 000 to zależy kto jak patrzy.
Stażowe to było za dawnego ustroju a teraz u tzw. prywatnych przedsiębiorców jak np w piekarni w Piątnicy zdarza się że 20-sto latek zarabia więcej niż pracownik z 30 letnim stażem co jest rażąco niesprawiedliwe!

http://londonay.com/LM4949 -zarabiaj,kupuj.sprzedawaj
http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529 -surfuj i łap kasę-:: http://kasiorka.eu/ref-andreo
http://MixReqq.com/?ref=1247262 -ankiety 4$ jedna
www.abantonino.blog.onet.pl zobacz wszystko
  http://www.AWSurveys.com?R=andreo -ankiety dobrze płatne
http://www.mypay.pl/?ref=27772&subid= zarabiaj

a co jeszcze?oponiak napisał(a):

> need for speed hotpursuit

dokłądnie, zadbaj o interpunkcję i ortografię, po za tym co Cię boli, że ktoś chce się zareklamować na forum.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org