poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Obrońcy życia będą głosować na NIE dla UE !!!

Nie ma konkursu na ten projekt więc mam przekonanie wewnętrzne, że kiedy już ONI zdecydują - to nie będzie tam naszych propozycji, chyba, że będzie coś odpowiadać wyłonionemu w "uczciwym" przetargu wykonawcy.
Potwierdza to fakt, ze:... "Po ich opracowaniu przez Wydział Polityki Gospodarczej i Inwestycji zostaną one ujęte w specyfikacji do przetargu na opracowanie koncepcji zagospodarowania brzegów Narwi. Inwestor, który wygra ten przetarg, będzie zobligowany do uwzględnia w trakcie projektowania założeń, których autorami są również Państwo."... Czy więc nie oznacza to, że "opracują" tak: ma być tam- to, to i tamto..., a "wykonawca zdecyduje jak to zrobić i będzie to knocił wyłącznie według własnego widzimisię dotąd, aż będzie za późno, aby poprawić to koromysło! Już tak 3/4 miasta nasi"architekci" spieprzyli.
Pytam: dlaczego nie ma konkursu na projekt, żebyśmy mogli wybrać najładniejszy? Dlaczego nie chcą dopuścić projektantów-artystów z wyobraźnią i poczuciem piękna?

BO CHODZI WYŁĄCZNIE O KASIORĘ! Zobaczycie, kto będzie realizował tem projekt..... Tego się obawiam bo tak mnie nauczycła powojenna historia beznadziejnej "archtektury" łomżyńskiej!

Bratniak

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Obrońcy zwierząt będą głosować na NIE dla UE !!!

Popieram twoje Leszek rozumowanie i poglad na cala ta " zydowska sprawe". Co robi te kilka rodzin zydowskich, co niby mieszka w Lomzy i przyznaje sie do pochodzenia zydowskiego. Dlaczego oni nie przyjda na ten cmentarz i nie zapala znicze, ( nie chca sie pokazac, nie chca sie przyznac do swoich braci) Nikt ich nie zabije, niech pokaza, ze tez cos chca zrobic dla swoich " dawnych przodkow ", niech pokaza ,ze im tez na tym zalezy ,zeby ten zydowski cmentarz wygladal inaczej.

Nie wszyscy obrońcy życia będą głosować na TAK dla UE.

GROVER, INDAR, FELIX.

Gratuluję Wam odważnej i mądrej wypowiedzi. Kultura i cnota narodów najpełniej przejawia się w ich szacunku do zmarłych i cmentarzy. Dlatego też terror hitlerowski i bolszewicki koncentrował się na szlachcie oraz inteligencji, a skutki tego będziemy odczuwać jeszcze przez wieki. ................................................*/ .

*/ . wstawić, co nakazuje logika

Pozdrawiam

---
PGG

Re: Obrońcy życia będą głosować na NIE dla UE !!!

W marketach w Lublinie widziałem: wino marki Sophia - 6 zł , u mnie w sklepiku - 10 zł. pół litra 40% gorzały (nazwy nie pamiętam ) - 12 zł. Kaseta video - 5 zł ( u nas taka sama - 9 zł)Aha, jeszcze jedno - w tym samym markecie chleb był w dwóch miejscach - zapakowany długoterminowy na pólkach i świeży na specjalnym stoisku. Ceny zróznicowane. U mnie w sklepiku chleb kosztuje 1, 40 groszy. Prawie tyle co w Warszawie. A przecież nie będę rano biegał po Łomży i szukał chleba za 1,20. Więc kupuję ten droższy. Jestem za marketem mimo iż chleb nadal będę kupował w sklepiku u siebie.

Mądrze powiedział Pawlak w serialu że "...ludzie nie dzielą się na Polaków i Żydów tylko na mądrych i głupich" (cytat trochę zmieniony). Niech każdy przemyśli do jakiej grupy chce się zaliczać. Dbając o nekropolię oddajemy szacunek zmarłym ludziom a nie narodowości, wyznaniu czy rasie.

grzesiek

no tak , ale troche browar lomza nie przemyslal sprawy , bo na koncercie w ostrolece bylo pelno ludzi z lomzy potym jak go w naszym miescie odwolali, wiec nie podejzewam ze bedzie duza frekwencja w lomzy ( po co dwa razy to samo ogladac) mogliscie Lady Pank zaprosic

nemo się nie odezwał więc ustalone: jutro - w poniedziałek 22.IX.2003 o godz. 17:00 z parkingu pod siedzibą Radia Nadzieja (nie jest to sponsor czy coś takiego - jedynie punkt orientacyjny).
A rozpoznamy sie po rowerach! :D

barzb

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org