poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Boże, dlaczego ???

O tym stwarzaniu świata to taka przypowieść. Jak jeden miał wytłumaczyć drugiemu, skąd wzięło się życie, gdy nie znali jeszcze teorii "wielkiego wybuchu"?
Pismo święte zawiera przypowiastki, takie nieprawdziwe obrazki, mające jednak na celu wyjaśnić boskość i mądrość proroka. Dla prostych ludzi były one drogowskazem przez setki lat.
Dzisiaj rzeczywiście nauka staje w sprzeczności z historiami opisanymi w Biblii, co jednak nie znaczy, że Boga nie ma. Znaczy to tyle, że opis Boga dzisiaj byłyby już inny, dostosowany do osiągnięć nauki. Ale za 2000 lat? Znowu trzebaby szukać nowych kateorii. Tylko po co dzisiaj takie opisy? Wiara to wiara i tyle. Każdy sobie sam układa w głowie to, co nazywamy wiarą.
Pozdro.

Aha, i nie ma żadnych archeologii "zakazanych" i nowych buddów tak, jak nie ma UFO i potwora z LochNess. "Nie mieszajcie pomysłowości z kradzieżą" - jak rzekłby klasyk.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Boże, dlaczego ???

Bo nie ma ludzi takich samych

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Z Ekwadorem ostatnio mecz towarzyski wygraliśmy z kostaryka powalczymy a z niemcami bedzie troche trudniej :D

Tak już bywa ze te same tematyc w tych samych minutach :P

.

czy ktoś wie z kąd mogę ściągnąć Microsoft Office??
dzięki za wszystkie odpowiedzi

może zaraz się zapytasz z kąd można ściągnąć Windowsa

ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS

A o czym stronke sobie zakladasz ?

Jadąc sobie w piątkowy wieczór z koleżanką autobusem lini"8" na zakupy.Wsiedlo do autobusu dwóch kanarzystów!Ich głośny śmiech, nieprzyjemny zapach i dziwne zachowanie najwidoczniej świadczyło o znacznym upojeniu alkoholowym!Jeden z nich podjął sie próby kontroli biletu lecz spotkał sie z nieprzyjemna odmową:"Jaja pan sobie robi...?"
Co myślicie na ten temat???powinno to być karalne!!!

Trzeba było zadzwonić od razu na policję.

barteka: to sie akurat zgadza, w srodku tygodnia nie ma gdzie pojsc. Tylko, ze jak zdarzy mi sie wyskoczyc na browarka, to wszedzie wieje pustka, wiec dla kogo mialyby byc te imprezy? Skoro u nas ludzie sie bawia tylko w weekend, a w inne dni to wchodzac do lokalu mozna ludzi na palcach policzyc, czasem nawet 1 reki.
Co do wybierania sie gdzies i swiadomosci jaka bedzie muza, to wcale niekoniecznie. U mnie wyjscia jesli sie trafiaja to raczej dlatego, ze sie ze znajomymi czlowiek umowi i idzie sie szukac jakiegos miejsca do zabawy. Wiec wcale nie wiem gdzie trafie jaka impreze akurat i lokale sie zmienia. Natomiast zawracanie dupy DJ zeby puscil cos innego faktycznie jest glupim pomyslem.

Jobler Ty naprawde przesadzasz chlopie... Chcesz na sile pokazac jaka wiocha z Lomzy i jak w Wawie jest super? Pieprzysz, sorki ale naprawde pieprzysz bez sensu. Tez studiowalem w Wawie i tez sie tam super bawilem, ale wracajac na weekend do Lomzy bawilem sie tak samo dobrze, wiec nie przesadzaj. Ja tam zadnych kompleksow na punkcie Warszawy nie mam. Fakt, ze jest tam wiekszy wybor rozrywek i wiecej sie dzieje w srodku tygodnia, ale niestety to jest duzo wieksze miasto i nie ma sie czemu dziwic... Za to jak wyjezdzasz z tekstami, kogo tu mozesz sciagnac, tylko kto im zaplaci itp. to mi sie wszystko w zoladku przewraca sorki. Zupelnie jakby juz nie mogl zagrac ktos mniej znany i za mniejsze pieniadze, bo to juz bedzie chyba zbyt kiepska impreza dla Ciebie, wnioskujac z wypowiedzi. Tak samo powinni narzekac wszyscy fani kazdego rodzaju muzyki, ze w Lomzy zadne wielkie gwiazdy nie graja, tylko czy to ma sens? Otworz oczy, to miasto nie jest metropolia i niestety ma pewne ograniczenia. W Wawie z miliona osob zawsze znajdzie sie te 100-200 chetnych, zeby wpasc do danego klubu na konkretna impreze. Poza tym zarobki tam srednio sa troche wyzsze, bezrobocie mniejsze, wiec i znajdzie sie wiecej ludzi majacych kase na imprezowanie. U nas jest z tym troche gorzej, poza tym wszyscy wypadaja na studia wlasnie do wawki czy innego miasta i Lomza robi sie nieco pusta. Wiec bez obrazy, ale przestan wyjezdzac w kolko z tym wielkomiejskim klimatem, bo Lomza jeszcze dlugo takim miastem nie bedzie. Oczywiscie trzeba cos robic, ale narzekanie ze w Wawie lepiej, mija sie z celem.

Losowanie dość szczęśliwe z szansą na wyjście,rówież na remis z Niemcami ale kicha z transmisją bezposrednią z losowania. Aż taka bieda u nas? Mistrzostwa w radiu 1 posłuchamy a wizję z katarskiej telewizji, moze się zdrają,

Absolutny hit. Proszę ich tu wpisywać. Unikniemy błędów na przyszłość. Nierzetelni fachowcy, dostawcy, najemcy, płatnicy !!!

Zimno im było wiec chłopaki się rozgrzali ;-)

Reklama sponsorowana heheh, żartuję ;)

Chyba muszę jeszcze popracować nad www.elomza.pl ;)

Zbych

A opłaca Ci się kupywać licencję na Microsoft Office? Może zainteresuj się Open Office - http://www.openoffice.pl/.

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

O a tak to kozaków tu tyle a nokt nic nienapisze !

Teraz będzie piany Pasażer :P

Może nie długo kanarom będziemy płacić flaszką za nieskasowany bilet:P:P
A co do pijanych pasażerów to najwięcej można zobaczyć w "Lany Poniedzialek" heh;]

Kazik, szybko znalazłeś.

Pozdrowienia.

a co was obchodzą cudze sprawy i problemy zajmijcie sie swóją dupą ludzie wyluzujcie

Zbych

dzięki markac

Do mnie w dzieciństwie przychodził tatuś przebrany za Św. Mikołaja i choć poznałam go to nic nie mówiłam tylko fajnie sie bawiłam!Miło to wspominam i uważam że to nie nic strasznego takie małe kłamstewko dla zabawy:P
pozdrawiam

jest to kaplica na ul Wyszyńskiego. Stała pośrodku cmentarza który to zniszczono i na szczątkach ludzkich wybudowano kościół-bunkier.

http://www.download.com/3001-2064_4-10142518.html?idl=n

Pamiętam jeszcze nędzne resztki tego cmentarza...Pomniki porozrzucane bez szacunku. Szkoda.
Pamiętacie te "urocze" baraki przy kościele do których się chodziło na religię, zanim zawitała ona do szkół? i ten opuszczony dom z parkiem, w którym podobno mieli siedzibę sataniści? ;) Wszystko to zniknęło gdy porządkowano plac na przybycie Papieża.

możesz też na maxior.pl(tylko po wykożystaniu 30 linków ze strony musisz się zalogować, a tam są jeszcze jakieś filmiki itd.)
i jeszcze na cda.pl

Czy ktoś z Was orientuje się czy jest jakiś łomżyński hub na dc++?

Co z następną zagadką? Mam kontynuować beton story?:)

----------=====B A S T I O N P O L S K I H U B -- Ł O M Ż A=====----------

•HUB ADDRESS•
===> bastion.sytes.net:1411 <===

dzięki PITER :D

Miss Islandii Unnur Birna Vilhjalmsdottir została uznana za najpiękniejszą kobietę świata.
Co o tym myślicie?

Zbych

bo ponoć sąsiedzi się skarżą na głośną muzykę. Właściciel się z nimi dogadał co do godzin grania i tego się trzyma.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org