Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Janusz Kurtyka: postawa gen. Kiszczaka jest tchórzostwem niegodnym oficera |
A pamięta kto Barbapapę?? Teraz, za sprawą podszeptów z zewnątrz ;), zaczęłam Nienackiego "Wyspę złoczyńców"... Zaczyna się lux! :) Że też wcześniej tego nie łyknęłam...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Janusz Kurtyka: postawa gen. Kiszczaka jest tchórzostwem niegodnym oficera |
To załóż inny wątek, który będzie tego dotyczył... Zbych
|
|
Re: Janusz Kurtyka: postawa gen. Kiszczaka jest tchórzostwem niegodnym oficera |
Nic nie trwa wiecznie !
|
|
....i "Delfin Um"! ....a o Szagmie, Spartakusie i elektrycznych mrówkojadach jest trochę tu: http://twoj.net/index.php?s=ce230ac7910143c95915f9aab656da9e&showtopic=4722 a tytuł bajki to był "Zaginione światy" czy coś takiego. ... Znalazłem: http://starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=175
|
|
ROFL Kto jak kto, ale żeby MrS polecał takie gówno, jakim jest Word a.k.a FrontPage? Widziałeś kiedyś "kod" wytworzony przez to coś? :D Zbych
|
|
seria chińskich bajek..... pamiętam że byłem zawsze pod wrażeniem tego smoka i piosenki tytułowej...! :) apostata
|
|
Nomex spójrz na datę mojego posta, który zacytowałeś to będziesz wiedzieć, dlaczego cena nie jest aktualna. 59 zł obowiązuje już od kilku miesięcy, od ilu dokładnie nie pamiętam.
|
|
Do Marcin_23: nie znałem człowieka i wcale nie zależało mi na ocenie jego osoby.......jeśli tak to odebrałeś. Ale tak zazwyczaj bywa. A tak na marginesie.....jak miałem odebrać te " to lepiej przemilcz "?
|
|
Te brakujące 80 tys. zł zdefraudowała księgowa z kuratorium. Więc kto powinien płacić? Bo ja słyszałem, że to ma zwrócić właśnie kuratorka. Zbych
|
|
Tak myślisz? Przeczytaj więc książkę "Zakazana archeologia". A co do wiary- to jest sprawa właśnie WIARY wynikającej z potrzeby istnienia Absolutu i nauka nasza (młodziutka zresztą) nie ma tu wiele do powiedzenia. To nie te argumenty. Takie pytania zadaje sobie zresztą każde młode pokolenie, aż w końcu ułoży sobie jakoś ten swój świat duchowy (niematerialny zresztą i poza "nauką", która bez przerwy się myli i ciągle poprawia swoje twierdzenia- to też są jej błędy młodości)... Łomża Guerillas
|
|
sorry Maciek ale nie widziałem Twojej wiadomości:P - wysłaliśmy w tej samej minucie :)
|
|
Tak naprawdę, to chyba nikt nie lubił tych tzw.bajek.. Zawsze miały wydźwięk wychowawczy i dominowała w nich dydaktyka. Technicznie były to albo kolejno fotografowane czarno- białe rysunki z tekstem zza kadru ("Przygody gąski Balbinki", "Gucio i Cezar") albo nudne podrygiwanie w jednym miejscu pacynki wygłaszających nudne monologi ("Pan Cerowany") albo dialogi ("Jacek i Agatka"). Szczytem techniki w tym bloku ustrojowym były animowane kukiełki w eNeRDdowskim "Piaskowym Dziadku", a w Polsce chyba "Piesek w kratkę" albo "Plastusiowy pamiętnik". "Bolek i Lolek" oraz sowiecki "Wilk i zając" to już rewolucja w Dobranockach. Ale tak naprawdę, to wszyscy oglądali chętniej w poniedziałkowe popołudnia "Zwierzyniec". Nie dość, że pan Michał Sumiński potrafił opowiadać o zwierzętach, to ostatnie 10 min. to był oddech Zachodu- film z Misiem Yogi albo Psem Huckelberry. Dzisiaj dzieci mając całe kanały z kreskówkami przez 24 godziny nie są w stanie zrozumieć jak można było czekać przez tydzień na kolejne 10 minut filmu. I jakim rozczarowaniem było, jesli tenże film nie zmieścił się w programie (bo pogadanki oświatowe i ideologiczne zawsze były ważniejsze). I żeby Was (tych młodszych) jeszcze dobić przypomnę, że video nie istniało, program w telewizji był jeden i zaczynał się po południu, a odbiorniki miały czarno- białe monitory.
|
|
Szczerze, to nie jestem zadowolony. Moją faworytką do tego tytułu był miss Puerto Rico, ale i tak bardzo wysoko zaszła. Wg mnie jest z nich wszystkich najpiękniejsza. A Polka ... nawet nie wiem, która była od końca :]
|
|
Jeżeli masz zewnętrze IP to to jesteś aktive. Polecam strone http://www.dcpp.one.pl/
|
|
To jest dawna 1-go maja teraz 3-go maja wjazd op ul.Polowej tam z tyłu po lewej stronie jest teraz biblioteka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |