Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Z martyrologii Polskiego Kosciola |
Czy probujesz powiedziec ze Sw Mikolaj nie istnieje? Wiec zylem w klamstwie przez tyle lat...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Z martyrologii Polskiego Kosciola |
Coś w tym jest,bo jakoś domnie nikt nie ma pretensji nie raz zrobie błąd w ortografi ( dyskgrafem jestem ) no ale pozatym to nic i nikt się nie bruszy domnie a tematu omnie to chyba nigdy nie było.
|
|
prawda jest zbyt cenna aby ją bezmyslnie marnować. Oszczędzajmy ją.
|
|
Historia 33 pułku piechoty www.exodus.4lomza.pl/index.php?wiad=10
|
|
O aktualnie używanych/czynnych obiektach bojowych w Łomży nic mi nie wiadomo. Jak najabardziej chodzi mi o te zabytkowe - schrony bojowe.
|
|
Sorry że tak przez neta, ale tak jakoś wyszło inaczej nie potrafie. Chce WAM to powiedzieć bo dłuzej nie ma sensu takie oszukiwanie. Lepiej jak to sie stanie teraz niż później im dłuzej będzie to sie Ciagnać tym gorzej dla WAS. Nie potrafie WAS dłuzej zawodzic w końcu jesteśmy juz dorośli i napewno kiedyś to zrozumiecie. Wiem ze bedzie wam ciezko, ale uwieżcie mi tez jest ciezko. Pisze bo ktoś WAM to musi powiedzieć ŚWIĘTY MIKOŁAJ NIE ISTNIEJE :( Zbych
|
|
Z dość wiarygodnego źródła wiem , że jeden z łomżyńskich biznesmenów zamierza postawić , gdzieś trochę dalej za Górą Królowej Bony , wyciąg narciarski. Stok ma być dość łagodny i kończyć się pod lekką górkę. Może to być dobra okazja do nauki podstaw narciarstwa zjazdowego zarówno dla dorosłych jak i dzieci. No i trchę frajdy dla tych co już jeżdżą. Może i ja załapię tego bakcyla , bo jak do tej pory to tylko pływanie.
|
|
Żebyśmy mieli tako zajebisto góre jak w Gołdapi no to nie ma problemu :) tam jest wyciąg narciarski i krzesełkowy i obok zajebisty hotel id. na jesieni byłem to nawet sporo osób było a nawet nie było pogody na jazdy i zwiedzanie :)
|
|
1. fort nr IV na wylocie na Ostroleke 2. fort nr I , II , III- Piatnica punkt 1 i 2 zaliczaja sie do fortyfikacji obronnych maiasta Łomży 3. schron obronny przy ulicy Krotkiej 4. przy ul.Zjazd(niedaleko sklepu wyposazeniem lazienek) 5. przy drodze do lasku Jednaczewskiego Poza tym kazda szkola ,urzad miejski ,urzad miasta,byly dom partii i takie tam sa wyposazone w schrony. Schrony znajduja sie tez w wiekszych przedsiebiorstwach (na terenie Browaru,Bawelna) No i oczywiscie na terenach jednostek wojskowych
|
|
Czytajac was zauwazyłem ze wszyscy poruszacie imprezowy problem kto gra progresy jazzy itd.a tak naprawde jest tu klimat sa ludzie ale na weekendy a nie zawsze zeby było tak jak muwicie SUPERklima?? musi na nasza łomze byc przynajmniej 1.5 tys ludzi kturzy znaja sie na klubingu i kturzy uczeszczaja na nie tylko cykliczne imprezki poza miastem ale z checia chodza na inne w swoim. Mozna tylko zauwazyc jak kazdy narzeka jak na dj to na ludzi konczac na włascicielach ...gdzie kompromis i wspópraca miedzy dj i ludzmi od imrezy powinno byc paru ludzi swiatla,nagłośnienie,vizualizacje i dajacy klime dj ...cieszmy sie ze mamy paru ludzi kturzy az tak niezniechecaja sie do robienia tych imprez to ze nie ma gdzie to nic ale imprezka to ludzie klimatu tancza rozmawiaja A NIE PATRZA NA INNYCH JAK NA DZIWAKÓW bo ktos sie inaczej bawi...lub czesto słysze powiedzonko Jak sie przy tym bawic??? ci kturzy studjuja np.wawa olsztyn biały lub inne narzekaja na dj ze jak on gra albo cogra ze przezytek juz?? pusc bamboleo i ubliza dj a oni staraja sie zeby bylo super zeby wychodzac z klubu był usmiech i satysfakcja z potanczenia.Nie kazdego stac na vinyle lub orginalne cd..chyba ze kolekcionerów Graja to co maja cieszmy sie ze klimat budzi sie Wiekszymi Krokami i jest o czym pogadac . pozdrawiam
|
|
żeby robić jaja
|
|
Co tu jest chorego. Jest takie powiedzenie frontem do klienta. Przy okazji zakupów wierzący i praktytykujący zajdą pomodlić się, a kto przyjdzie pomodlić się to zajdzie i na zakupy. Tak że zostawi trochę pieniędzy i w centrum handlowym i w kościele, a kościół to też biznes dla proboszcza biznesmena. Pozdrowienia.
|
|
A włąsnie ze nie dzięki Mikołajowi bo ja w to niewieże :) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Żeby być bliżej...:) Zbych
|
|
moim zdaniem jak na normalna dziewczyne to i tak spisalam sie na medal:)))) co do dokladnosci to adresu ci nienapisze bo i po co:))) poza tym do obrony czynnej jak ty to okresliles to nadaje sie jeszcze medyk z tego co ogladalam piwnice to wszystko na to wskazuje ze jest do takiej przygotowany.
|
|
No przydalby sie jkis maly stoczek z wyciagiem, zeby chociazby sie troche rozgrzac przed zjazdami :P. Ptysiu psia twoja mac, nie malyszo mania, tylko biale szalenstwo - nie myl pojec.
|
|
Sura, to co ty wypisujesz na temat wyciągu, to dopiero jest bajer. Pozdrowienia.
|
|
2000m mało :) apostata
|
|
A ja słyszałam że gdzieś na bonie ma powstać jakiś zamek, czy gród. I któs mi mówił że to nawet jakoś niedługo. Ciekawe jak to bendzie wyglądało. Wiecie coś o tym? posdrufka. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Ale.... ale ja tylko o betonach i innych militarnych sprawach umiem:) No ale jak chcesz zagadkę to ok:) Czym tak naprawdę jest ów słynny tunel pod Narwią, między Fortami i klasztorem oo. Kapucynów? Dla ułatwienia dodam, że dochodzi on tylko do Narwi:)
|
|
Przywykniesz
|
|
Buhehehehehe......
|
|
to teraz jest lomza.ufo _______________________ apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Kolank0 chyba jednak sprawdzales ? :)
|
|
...dla przykładu nietypowa karawaka (ma ramiona o różnej długości) spod Sierpca... Zbych
|
|
Grzechy? Łatwiej by było wymienić co robią poprawnie... Prawo jazdy mam od prawie roku, a co wyprowadza mnie z równowagi podczas jazdy po Łomzy to: - skręcanie w tempie spacerowym... czyli: wciśnięcie hamulca, zwolnienie do 5km/h, toczenie się po zakręcie i skuteczne blokowanie samochodów za sobą - brak kierunkowskazów - wyjeżdżanie na skrzyżowanie, gdy nie zjechały jeszcze samochody wykonujace na nim lewoskręt (i późniejsze manewrowanie między nimi zamiast pozwolenia im zjechać) - jazda zewnętrznym pasem wokół całego ronda - nieużywanie kierunków na rondach - niepoprawne używanie kierunków na rondach - o mało co nie miałbym wypadku, gdy jakis idiota włączył kierunek pokazując, ze skręca w prawo a pojechał prosto - nieumiejętność dynamicznej jazdy - ruszanie ze skrzyżowań zajmuje ludziom tyle, że cały sznurek się nie rozjedzie a już znowu jest czerwone - z*ebane L-ki na ulicach - dlaczego instruktorzy pozwalają toczyć się tym g*wnojadom 30km/h po całym miescie? i nie gadajcie, że oni się dopiero uczą... bo całe wakacje i całą zimę jest to samo! ile razy można byc na pierwszej jeździe do cholery jasnej? itd. ;) "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Autor: graboś (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 06-12-05 22:35 ...dobrze powiedziane,wydaje Ci się! A swoją drogą jeśli uważasz,że Łomża nie jest zakorkowana w godzinach szczytu,to śmiem twierdzić,że Ty się po niej w tym czasie nie poruszasz. Czy uważasz, że to tylko Ty jeździsz po Łomży. Jeżdżę już 35 lat i wcale nie chwalę się że jestem dobrym kierowcą. Przez tyle lat to i wypadków trochę nazbierało się, nie mówiąc o mandatach. Przez ten czas różne były warunki do jazdy i lepsze i gorsze, może z przewagą gorszych. Kiedyś , to i owszem stało się często w korkach, nawet i dalej jak dziesiąty. W tym roku to nie zdarzyło się mnie stać w korkach, jeżeli tak to bardzo krótko. I wcale mało nie jeżdżę, po prostu są lepsze warunki po wyremontowaniu naszych ulic. Jeżeli stoisz jeden z drugim mistrzowie kierownicy 8, czy 10-ty w korku i to Ciebie strasznie denerwuje, jak i wolne ruszanie innych kierowców, to jesteś już potencjalnym sprawcą wypadku. Kierowca powinien być spokojny i opanowany, a nie zachowywac się nerwowo, co widać po Waszych wypowiedziach. Kierowca nerwowy to zły kierowca. Pośpiech powinien być obcy rozsądnemu kierowcy, dobry jest, ale przy łapaniu pcheł. Wolniej jedziesz dalej zajedziesz. Zbych
|
|
Mam zainstalowany program antywirusowy Mks vir. Kończy mnie się licencja za 22 dni. Chciałem zasięgnąć opinii fachowców, bo na pewno tacy są na forum. Jaki jest program antywirusowy, który byłby lepszy od tego co mam? Cena od 150 do 250 złotych. Proszę o informację. Za konkretną informację będzie nagroda, jaka o tym później. Pozdrowienia. "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Pirat ;) A tak serio popatrz na wyniki wykrywalności wirusów i częstotliwość aktualizacji bazy. Ostatnie wyniki które widziałam 1. Panda 2. NOD 32 Mks Vir daleko daleko. Miałam go jakieś dwa lata temu ale niestety częste infekcje zmusiły mnie do zmiany. Obecnie mam Nod-a i raczej nie narzekam ale jak zawsze mogłoby być lepiej.
|
|
aczkolwiek dobry też jest Arcavir ( program od MKSa :) ) -> http://www.mks.com.pl/arcavir_2006.html warto zajrzeć na podane niżej przezemnie linki :) : http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=23036 http://forum.programosy.pl/wielki-test-vt12295.html http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=73 http://komputery.katalogi.pl/temat11734/ http://forum.programosy.pl/skanery-online-krotki-test-vt10201.html pozdrawiam
|
|
Kefas A ja polecam ci przeczytanie ze zrozumieniem tego co ja mapisałem Właśnie to zjawisko wymieniłem wśród popełnianych błędów. Obowiązujących reguł nie wymieniałem, bo są w kodeksie, który, pozwolisz na osobistą wycieczkę, znam na pewno lepiej niż ty. Czytanie idzie szybko, jeśli się nie zwalnia, żeby zrozumieć:)
|
|
Wymienić conajmniej 5 grodzisk w okolicy Łomży w promieniu do 30km.
|
|
No tak najlepiej oskarżać..jeśli byłby winny to chyba sprawa powinna trafić do sądu. W czym wg ciebie zawinił ten P(...)? Niech mi ktoś wreszcie powie o co chodzi z tą Głuszkowską. Co to za afera?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |