piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy nastąpi "poronienie" Eurosojuza?

odkopujemy temat żeby nie zginoł

Jeśli chcielibyście coś zaproponować, coś zorganizować, macie pomysł, wezcie napiszcie, pomyśli sie, teraz idzie zima, śnieg, może użądzic jakiś kręciołek na zamkniętym placu

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy nastąpi "poronienie" Eurosojuza?

jeśli to będzie w sobote lub niedziele a w ciągu tygodnia w godzinach popołudniowych to ja już podpisuję listę obecności :D

Słyszałem jadące na sygnale samochody (nie potrafię rozpoznać czy to policja, czy pogotowie) około 17.00 Też nie wiem, co się stało. Czy to o te zdarzenie chodzi ??

Ks. Anny 2/1 I klatka.

Dzięki Maciek za info. Wszystko fajnie, tylko jest to niesprawiedliwe. Wiesz dlaczego? Dlaczego np. pijak nigdzie nie pracujący, albo pracujący w szarej strefie nie zostanie pociągnięty do odpowiedzialności finansowej ?? (1% od jego rocznych dochodów = 0,00 zł). Ponadto zapewne przyznasz mi rację, że ta ich "specjalna rządowa pula", to oznacza --->> 0,00 zł na inwestycje drogowe. Ile byśmy nie płacili podatków to i tak stan techniczny dróg coraz bardziej tragiczny. Łobuzy i tyle. Nic tylko się napić i wrócić do domu wsiadając do ........ taxi.

No super znow nagonka. Sluszna nie sluszna dzieciak nie zyje. Winnego trzeba w taki, czy inny sposob ukarac. Z tego co wiem wina lezy po obydwu stronach, ale kary chyba nie podziela na pol?! Ksiadz jechal za szybko = jego wina, dzieciak wbiegl wprost pod samochod = jego wina i rodzicow, z tym, ze dzieciaczek nie zyje. Reasumujac co najmniej jakies "zawiasy" sie naleza.

A tak wogole, to mogl byc w tej sytuacji kazdy z nas kto jezdzi przez Konarzyce i zastanawia mnie czy wtedy powstal by ten post z kims z nas w roli glownej??

szamac pomawiasz niewlasciwe osoby, a to tez karalne.

Osoby chętne do pomocy, nawet tej najdrobniejszej - prosze o kontakt na maila:

studentsite(at)o2.pl

apostata

Mr.Cieniewicz:-) spokojny,cierpliwy,wyrozumiały,konkretny.Ze świczką tak cierpliwego człeka szukać:-)

Ramadan, czy jak ci tam... rammastein. Idź z mamą i tatą w niedzielę na mszę i tam w środku się produkuj. Po co tu się wydzierasz ??

The best of Cieniewicz!!!Najelpsiejszy pode słońcem:D facet godny polecania.Pilnować,żeby zapisali do niego,bo to różnie bywa- gościu ma sporą kolejkę do siebie:-) a dlaczego??bo wsio zdaje u niego za 1 razem:D

Hmm Malachit probujesz lapac mnie za slowka? Wbrew temu co Ci się wydaje, swiat nie jest bialo-czarny i istnieje wiele odcieni szarosci. Poza tym nie widze niekonsekwencji tym co napisalem.
Złodzieje, oszusci i malwersanci wszedzie się trafią, ale daleki jestem od tego by widziec ich w kazdym napotkanym czlowieku i kazdej osobie, która pełni jakies funkcje.

Czytając was dokladnie widac wasze kompleksy. Co wiecej usilujecie wprowadzic zydowską zasade odpowiedzialności zbiorowej. "zawinił jeden -winni sa wszyscy i oni równiez powinni odpowiedziec za winy tego jednego"

Obrzucacie błotem Caritas, lecz modlcie sie byscie nie musieli w przyszlosci korzystac z jego pomocy. Klniecie na księży, ale ilu wy ich znacie, że swoje opinie uogolniacie na wszystkich.

"niektórzy na tym forum, to nawet jakby im klecha na głowę naszczał, to powiedzą, że deszcz pada albo święcona z kropidła"
- hahahaha cóż za rzeczowy argument w dyskusji. bardzo wiele wniosł do omawianego problemu podobnie jak inne zblizone w treści wypowiedzi.

Znacie fakty to je przedstawicie, a nie wyciagacie wnioski z przesłanek, domysłów i czesto błędnych założeń.

Czytając to co zostało napisane wiem tylko, że:
- pod kołami samochodu zginął młody dzieciak okolo 11 lat
- kierowcą samochodu był ksiądz
- sprawę umorzono
- dzieciak wyskoczył na jezdnie prosto pod koła - wersja nie potwierdzona
przez innych forumowiczów

Domysły:
- nie potraficie okreslic z jaka predkosci jechał książ jeden mowi ze z
nadmierna inny ze z dopuszczalną
- nie ma nawet pewności że tym księdzem jest dyrektor Caritas Diec.Łom.

To wszystko co wyczytałem z waszych postów. Na wczesniej postawione przeze mnie pytania tez nikt nie odpowiedział.

Wniosek: NIC nie wiedzie o sprawie, lecz wymądrzacie się na temat. Ferujecie wyroki i podrzegacie do samosądów.

bigi - uważaj co mowisz, bo podrzeganie do czynu zabronionego jest karalne - poczytaj sobie kodeks karny

Jantar - ;))) oj zebyś wiedział i wcale to nie wynika z ksywy którą sie posługuje.

Chwilami az boję się pomyśleć, co to bedzie na starość, jak wszystkie moje kontuzje zaczną się odzywać

pozdrawiam

ptys jest spoko

Znam księdza dyrektora Caritas i oby wszyscy księża byli jak on. Każdy powinien odpowiadać za swoje winy - Dura lex set lex. Rzucanie błotem dowodzi ograniczoności niekórych ludzi, a użyte słowa świadczą o błyskotliwości myśli. Kto z Państwa jeździ samochodem dużo? A kto jeździ przez miejscowości 50km/h? Taki wypadek sprawia, że zdejmuje nogę z gazu, szkoda że zapomina się i ta noga wraca ... .

szukam kogos kto moglby pomoc w napisaniu pracy licencjackiej na temat "Polskich marek w UE",jest to raczej temat dla marketingowcow wiec jesli ktos sie orientuje to prosze o kontakt gg:4004346

pomoc oczywiscie ma polegac na skonsultowaniu pewnych zagadnien i podpowiedziach,nie na napisaniu pracy :)

z gory dzieki za odpowiedzi(nie komentujcie tylko jesli nie mozecie pomoc,Ptysiu plis :) )

pozdr

...a z paleniem ??

Tego nie wiem :).

apostata

ty jak zawsze pierwszy i bez sensu :/

KolankO piszesz o żydowskich zasadach ale przecie nasza wiara oparta jest jak by nie było na Żydach więc...

na kazdym innym forum bys zostal wyrzucony za OFF TOPIC, doslownie na kazdym!-szkoda tylko ze nie ma tu moderatorow ktorzy sie tym powinni zajac

1. Ptysiu - kto będzie zapieprzał na bawełnę na siłownię, skoro w centrum jest pewnie tyle lokali do wynajęcia ???
2. Jak masz coś pisać bezsensownego, to nie pisz poprostu tego i już :)
3. Ostatnio widziałem gdzieś coś na starym rynku lub w okolicy. JAk coś zdziałasz, daj znać chętnie wpadnę :P Powodzenia

apostata

problem masz powazny :-)

jak chcesz wynajac lokal to odezwij sie do mnie na gg 4449856 mam calkiem przyzwoity lokal niestety wymaga troszke remontu ale jest lazienka i wszystko co potrzebne .okna zmienione ,wysokie stropy 3 albo 3,5metrowe

Zbych

Firefox i rozszerzenie wycinające posty podpisane przez ptysia. :D

Zuza

jesli ktos ma materialy na temat Starej Łomży (wszelkie publikacje, szczególnie TURYSTYKA) prosze na gg 9265551.

THX.

złego i diabli nie wezmą:P

niech spadnie duża śnieżyca i zakłóci ci internet

BES SĘSU! Na ptysia wzur? No niewiem ale ja jeszcze nie widziałem w rzyciu bałwana co by mniał musk w dópie a poślatki zamiast tfaży... phii!

Jasiu spójż na siebie downie...

Zbych

Ja mam counter strike 1.6

Zuza

ptysiu do kurwy nędznej ja się pytam o te gry co pisze w temacie ja CS.1,6 to ja mam od 50 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zbych

W geodezji na Szosie Zambrowskiej?

róbmy swoje

Zapomnieliści o bardzo znanym wcieleniu: "Gniewko, syn rybaka"
[*]

mądrze prawisz Amber ......

Zbych

No dobrze już, dobrze Markacyku, to było przedostatni (jak widać :)) raz!
A tak przy okazji.. no co Ty z tym omletem?? Przeca śmierdzą jak nieszczęście! Bankier/ka prawdę Ci powie!

Zuza

Głupota też w ciągłym natarciu...

Zbych

[*] [*] [*] Żal ściska moje serce i tak naprawdę jeszcze do końca w to nie wierzę :(

Zmiana systemu forum, nawet na bardzo popularne "phpBB by przemo" załatwiła by sprawę. Mam dość czytania jego debilizmów. phpBB ma wiele opcji konfiguracyjnych. ptysiu po zalogowaniu mógłby tylko czytać posty, a swoje opinie mógłby wyrażać w oddzielnym dziale.

W ramach protestu, proponuję wysyłanie maili na adres biuro@4lomza.pl, o następującej treści:

Zwracam się z prośbą o zablokowanie użytkownikowi "ptysiu91" możliwości pisania na forum 4lomza. Uważam jego wypowiedzi za głupie, bezsensowne i zaśmiecające forum. Ponadto, proszę o wprowadzenie opieki moderatora nad naszym forum, w celu weryfikacji wypowiedzi i nowopowstałych tematów.

Z wyrazami szacunku
NICK Z FORUM

Pewnego razu gdy jechałem wieczorem do Łomży od strony Piątnicy zauważyłem że właściwie gdybym tu nie mieszkał to bym sie nawet nie domyslil ze to Łomża.Jedną z najbardziej rozpoznawanych u nas rzeczy jest wieża ciśnien.Ale jadac w nocy wogle nie ejst widoczna! zastanawiam sie czy mozna by ja jakos oswietlic ! nie mowie tu o ogromnej ilosci siwtla ktore by potrzebowalo duze ilosci swiatla! mysle ze "pare zarowek" nikogo by nie zbawilo!!! co wy na to??

Zuza

Nie jest to takie proste jak moze sie wydawac z pozoru. Po pierwsze trzeba by bylo poprowadzic instalacje elektryczna na gore wiezy. A jak wiadomo wiaze sie to oczywiscie z kosztami (ekipa + jeszcze pare innych rzeczy) Wiec suma sumarum, pare zarowek kosztowaloby calkiem sporo... Wiec zastanowmy sie czy jest sens?

pomysł jest naparwde super, mogło by być ciekawie, co do swiatła to tuż obok ogrodzenia wieży jest trafostacja, z prądem nie ma problemu. Kto da znać do władz z propozycją na temat tego pomysłu?

Zuza

Śledczy dał dobry pomysł :)

Zbych

uwazam ze jezeli poska chce isc na przod to nie moze oddawac zydom swojhego majatku

Temat bardzo na czasie. Osobiście jestem przeciwny oddawaniu żydom czegokolwiek. Niemcy się jakoś nie kwapią do oddawania nam tego, co należało do nas przed wojną...

Najpierw niech Żydzi wynagrodzą krzywdy jakich dopuścili się wobec Polaków!

Przyznam, że się tu nie udzielam zbyt wiele, ale dzień w dzień czytam z uwagą wypowiedzi stałych bywalców. Teraz jednak muszę wyrazić swoje zdanie. Wiem, że posty Ptysia są płytkie i denerwujące, ale jakże zabawne! Jego teksty powalają brakiem sensu, ale ileż przy tym spalanych kalorii śmiechem. Dlaczego chcecie go usunąć?, przecież on jest lepszy od kawałow kolegów z pracy. Tekst Ptysia o tym, że ronda się rowiną rozbawiał mnie za każdym razem, gdy przez nie przechodziłam. Nawet jeśli go usuniecie to będzie powracał z innym nickiem... I nudno by było bez niego. No i chyba zdecydowanie zbyt wiele tematów tutaj dotyczy Ptysia, ale może o to chodzi, by zaptysić Łomżę?

No ale bez przesady. Ta osoba napewno by nie pisala tego artykulu jesli roznica byla by bardzo mala.

to z interia.pl

Okradają nas na stacjach!
Na początku września bieżącego roku ceny paliw w Polsce biły rekordy. Od tamtej pory sytuacja trochę się unormowała, jednak okazuje się, że ktoś nas, kierowców zwyczajnie okrada!
3 września hurtowe ceny paliw sprzedawanych przez PKN Orlen osiągnęły szczyt. Za 1000 litrów benzyny 95 trzeba było wówczas zapłacić 3 653 zł (cena hurtowa bez 22-procentowego vatu). Wówczas na stacji tego koncernu litr tej samej benzyny kosztował 4,48 zł.
Od tamtej pory sytuacja na rynkach paliw jednak się ustabilizowała, co przełożyło się na hurtowe ceny paliw. W międzyczasie o 250 zł na 1000 litrach obniżono również akcyzę. Dziś ten sam 1000 litrów benzyny kosztuje więc aż 850 zł mniej, czyli 2803 zł.
To wszystko oznacza, że od września ceny paliw powinny spaść o 85 gr. Dzisiaj za litr benzyny 95 na tej samej stacji Orlenu powinniśmy więc zapłacić 3,63 zł. Tymczasem płacimy około 40 groszy więcej!
Kto zarabia na tym procederze? Czy na rynku mamy do czynienia z nieuczciwym porozumieniem między stacjami?

śLeDcZy czyzbys mial cos wspolnego z imc firma "fachowców w elektryce na szosie zambrowskiej obok ronda(ZUS)", ze Twoim zdaniem prezydent powinien sie tam udac? Jest jeszcze cos takiego jak Ustawa o zamowieniach publicznych i jednostka administracji publicznej na wszystko musi oglosic przetarg, a wtedy nie musze chyba mowic, ze wykonawca moze zostac ktos inny. Mowicie postawic 4 halogeny i z banki tak? A czy orientujecie sie ile to tak naprawde kosztuje? Myslicie sobie zapewne tak: 4 zarowki - coz to jest, po 1zl w kazdym kiosku :). Wiec posluchajcie, mimo ze nie znam odleglosci wspomnianej stacji transformatorowej od wiezy cisnien czysto teoretycznego wywodu na temat kosztow tej realizacji:
Zalozenia: istniejaca stacja transformatorowa, z ktorej wyprowadzony zostanie oddzielny obwod w celu oswietlenia wiezy cisnien, oddalona powiedzmy ok 100m od wiezy (nie wnikam napowietrzna czy kontenerowa, choc robi to zasadnicza roznice ale niech bedzie bez szczegolow).
1. Wykonanie niezbednej dokumentacji (zebranie zgod od wlascicieli terenow po ktorych przebiegnie inwestycja - nie koniecznie chetnie ja widzacych, uzgodnien z zainteresowanymi instytucjami posiadajacymi wlasna infrastrukture w bezposrednim sasiedztwie, zalatwienie decyzji lokalizacyjnej - w przypadku nie posiadania przez miasto lokalnego planu zagospodarowania, gdyby takowy byl ten punkt odpada, stworzenie projektu budowlanego i "przepchniecie" go przez decyzyjnych urzednikow - co akurat mogloby pojsc szybko skoro inwestycja czyniona bylaby przez miasto czyli ich zwierzchnika:) i wreszcie projekt wykonawczy, w ktorym nalezy przwidziec np. kolejne odejscie ze wspomnianej istniejacej stacji - na co niekoniecznie musi sie tam miejsce jeszcze znalezc.
Ta czesc inwestycji na moje oko ok. 8-10 tys. zl. (w zaleznosci od konkurencji czyli chetnych na przetargu) i mniej wiecej rok z bani :)
2. Wykonanie wspomnianych robot (koszty materialow, robocizny, sprzetu i wreszcie zysku wykonawcy) ok. 10-15 tys. zl. (znow zaleznie od konkurencji)
3. Koszt energii elektrycznej zuzytej przez halogeny przy zalozeniu 8h dziennej pracy ok. 10 tys. zl. / rok.

Dla uscislenia nie mam nic przeciwko temu by ta wieze oswietlic, chcialem tylko przedstawic sprawe z punktu widzenia kogos kto zajmuje sie takimi sprawami, bo wszystkim wydaje sie chyba ze prezydent strzeli z palcow a zarowki zaswieca nastepnego dnia :). Od decyzji do wykonania czesto mija 2, 3 a nawet wiecej lat i wcale niekoniecznie z braku pieniedzy. I z mego punktu widzenia wcale nie uwazam tej roboty za rewelacje dla wykonawcow, bo prawdziwe zyski uzyskuje sie z wielkich inwestycji.

mr s, niechcialbys zebysmy oddali niemcom co do nich nalezalo.

andrius-po usłyszeniu twojej wypowiedzi az mi sie ciepło zrobiło dzieki;].Wielu forumowiczow uwazalem za ludzi mardych majacych cos do powiedzenia ale przy tym temacie zmieniłem zdanie.antysemitex osle nie wiem czy ty masz jakies wartosci ktorymi sie kierujesz??Takie bzdety z koscioła rodem gadaj sasiadom parafianom a nie na lokalnym forum.Co masz do zydów polaczku??Spytaj sie za granica o polaka własnie tacy jak ty tworza te opinie!!Kierujesz sie tokiem myslenia na zasadzie znalezione nie kradzione.Pomysl jesli potrafisz!!!.I człowieki jeszcze raz powtorze ze nie słuchaj tej kurii(zamachowcow na jp2 swojego ziomka)bo to sa kryminalisci kierujacy sie checia zyskow i wpływami!!Moge wymieniac ich winy i przewinienia bez konca nie wierzysz??Try me.Narazie powiem tylko jedno-czy słudzy boga jak mianuja sie ksieza moga oczerniac narod wybrany przez boga Izrael??Bo z taka krytyka spotykam sie czesto zwłasza w takim zacofanym podlasiu.na moje oko cos jest nie tak ludzie zyja własnym zyciem.Memento mori co jest potem??

wiecie co??? Ptysiu chce żebyś Crazy zrobił siłownie na bewełnie, a wiesz czemu????
1. bo chce sam chodzić do niej,ale i tak byś go wypier****ł za każdym razem jak by wszedł.
albo
2.chce częściej dostawać wpier**l, a jak każdy wie po wyjściu z siłowni każdy jest trochę silniejszy

(moja odpowiedź jest trochę bezsensowna,ale to wszystko z nudów, a dobrej gierki niema)

Witam
W sprawie krypt nie ma jeszcze żadnej decyzji, najprawdopodobniej jednak nie zostanie po nich slad. Niemniej jednak konserwator zabytków walczy, i istnieje szansa że tak się jednak nie stanie.
pozdrawiam
Krzysztof "indar" Babinski

Hehehehe. Nie takie rzeczy sie robiło. My z wujem kładlim kable w zime przy - 20 C. Aż trzeszczało pod nogami, kiedy sie podpinalim do państwowego słupa.
wracając do kosztów:
cyt:
"1. Ta czesc inwestycji na moje oko ok. 8-10 tys. zl. (w zaleznosci od konkurencji czyli chetnych na przetargu) i mniej wiecej rok z bani :)
2. Wykonanie wspomnianych robot (koszty materialow, robocizny, sprzetu i wreszcie zysku wykonawcy) ok. 10-15 tys. zl. (znow zaleznie od konkurencji)
3. Koszt energii elektrycznej zuzytej przez halogeny przy zalozeniu 8h dziennej pracy ok. 10 tys. zl. / rok"

Można je ponieść przynajmniej o połowę mniejsze.
ad1. ok 0,00 tys, bo urzędnicy nie wezmą w tym wypadku bo to dla miasta i nie będzie komu dawać. Projekt opracują służby miejskie!
ad2. 0,00 zł bo konkurencji nie będzie (w administracjach publicznych już wiedzą jak to zrobić), a znajimi śLeDcZego zrobią to za darmo w ramach reklamy swojej firmy.
ad.3 0,00 zł gdyż nie będziem tych żarówek palić przez 8 godzin dziennej pracy jak proponujesz! A w nocy mogę być autorytetem jak ten prąd ukraść! (wuj też pomorze). Zresztą w nocy jest go nadprodukcja bo przecież wszyscy śpią i nie pali się w mieszkaniach. Zakładów produkcyjnych też nie ma nocnych.

Będąc dalej głodnym, zadaję kolejne pytanie. Cóż preferujecie po zupce, na drugie danie ??. Jakieś ziemniaczki?, może gulasz?, lub też kaszę gryczaną (mniam).

Ale z tymi marszami to błędne koło. Władze zakazują, to homoseksualiści czują się dyskryminowani, chcą marszu, władze zakazują, jeszcze bardziej czują się dyskryminowani. A gdyby tak na początku pozwolili na taki marsz, tak jak w Warszawie manifestowały feministki. Nikt na nie nie zwrócił uwagi i już nie łażą w pochodach.
Poza tym homoseksualizm nie jest chyba zaraźliwy. Raczej utrzymuje się na stałym poziomie w społeczeństwie. Dziedziczne to też raczej nie jest. Myślę że zalew pedałów nam nie grozi.
A władza w ostentacyjny sposób zakazując takich parad nie dość że nakręca środowiska homoseksualne, to tworzy przy tym niebezpieczny precedens. Komu teraz nie pozwolimy?

O reklame!!!!!
Bo niby po co sołtys Wizny opowiada o swoich osiągnięciach w kablówce?
A że nie wszyscy moga albo chca oglądać to dodatkowa reklama na forum srrrruuu!
_________________________--

Zbych

Jak pięknie i bezpośrednio odbyło sie to spotkanie z krakowskim pieśniarzem, który przez śniegi i zamiecie przybył do grodu nad Narwią i by nas rozczulić i odczulić. Połechtana łomżyńska duma... i tesknota.... za dworcem kolejowym i wycieczką pociągiem. Pociecha po ciszach obu wyborczych.
Dziękuję za rozhuśtanie umysłu, za silną głosem lewą stronę sali i wspaniałą atmosferę.
Do zobaczenia.

Oby się nie sperliło. :)

Zbych

Tutaj jestem

(po cichu)

Tutaj jestem, gdzie byłem,(po wielkiemu cichu)
gdzie się urodziłem.
Tu się wychowałem
i tutaj zostałem.

(po cichu)

Mogłem jechać, wyjechać
i stad się oddalić, (po wielkiemu cichu)
ale jednak zostałem
z tymi co zostali.

Może lepiej by było
(kto by to ocenił?)
Gdybym rzucił to wszystko
miejsce bycia zmienił

Mogłem jechać wyjechać
i stad się oddalić
Ale jednak zostałem
z tymi co zostali

Tutaj jestem, gdzie byłem,
gdzie się urodziłem.
Tu się wychowałem
i tutaj zostałem.

Pomyślałem: to samo
słonce wszędzie świeci,
wiec gdzie byli dziadkowie,
będą moje dzieci.

Może lepiej...

Nie ma co nigdzie jechać,
nigdzie się poruszać,
chyba, że cię do tego
niemoc bycia zmusza.

Czy ci się tutaj uda,
czy ci się nie uda
czy cię byt zaciekawi,
czy cię strawi nuda -

pomyśl, że o tym
nigdy się nie dowiesz,
jeśli wszystko zostawisz
i pojedziesz sobie.
Może lepiej...
Może lepiej by było
(kto by to ocenił?)
Gdybyś rzucił to wszystko
miejsce bycia zmienił

Mogłeś jechać wyjechali stad się oddalić
Ale jednak zostałeś
z tymi co zostali
z tymi co zostali

muzyka: Grzegorz Turnau
słowa: Michał Zabłocki

apostata

Może ktoś pamięta fakty z różnych źródeł, opowieści rodzinnych, kiedyś przeczytanych publikacji i własnych wspomnień?

Dzielcie się!

Zuza

Moherowy Roman. Thriller społeczny z koniem w roli człowieka.

apostata

nawet 2! Jak zimno w ghłowke to moge ci jednego pozyczyć.
MrS chyaba nie słucha opinii koscioła weług którego homosie są ludźmi i trzeba z nimi delikatrnie. Czego kościół nie chciałby zalegalizowac to ich małżeństwa a powodów o których pisał MrS i dawanie im na wychowanie dzieci
___________________________________-

Zuza

baby do piekla

na zawołanii lomzanin
Hanka Bielicka też się po świecie błąka i jakoś nikomu z tego powodu nie szkoda. Ten świat jej nie przeszkadza robić czegoś dla Łomży. Jest jeszcze wiel anopnimowych osób w świecie, którzy robią coś dla Łomży. A twój koeś nie potrafi.
Niech twój Piorun łomocze poza miastem, w wielkim świecie jak na wice wójta wsi przystało, bo od piorunów to pożary, nagłe śmierci, porażenia i inne nieszczęścia.

Tak w Łomży, ale przedwojennej.

Pozdrowienia.

Zbych

mam nowe foy bo mam cyfrówke ale wam nie dam A co do tematu to nierazde wklejać tu mojej foty bo mozemy spotkać sie w sądzie !

Zuza

Wypadek :(

Zuza

Było na co patrzec na szybach krew autobus spalony

Zbych

Czy widzieliście ten baner na stronie portalu, w nowym "Załomie" ma byc ciekawie ciekawe czy znowu lokal opanuje "śmietanka łomżyńska" jaka chyba wszyscy sie domyślają tzw. "znajomi znajomych złotem obwieszeni" no i "pełnoletni heheh drodzy właściciele zróbcie jeden lokal bez małolatow w tym smutnym jak p.....da miescie

Zbych, masz racje gzdie te biedne ludziki znajda taki poukladany, piekny swiat jak nie w polsce.

mrs, byles w holandii ? i nie mowie tylko o amsterdamie, jedz i zobacz czy zyje im sie zle czy po miastach pieprz.... sie po krzakach homoseksualisci. ja nie widzialem. a co do legalizacji prostytucjie to badz dobrej mysli bo se w zyciu dobrze nie poru.... bo z takimi pogladami to ja niewiem....

pozdrawiam

Chciałbym się dowiedzieć na co te pieniądze do q... nędzy idą? Zakładajmy, że chodzę z rękawiczkami, zbieram odchody po piesku szufeleczką do torebki i nawet jak je wrzucam do pojemnika na śmieci w śmietniku przy bloku, to za to płacę sółdzielni mieszkaniowej. Jeśli zabieram je do domu i spuszczam (bez torebki) do sedesu, to też płacę za ścieki. Jeśli pies tylko się odleje, to użyźnia trawę - korzyść, nie trzeba nawozić. Za szczepnienia płacę, do lekarza w razie choroby idę i też płacę. Jeśli kogoś ugryzie to ja odpowiadam, nie miasto. To jeszcze raz pytam na co idą te pieniądze? Na schronisko? Czy za to że zwierzak łazi po chodniku,trawniku, oddycha powietrzem - w końcu nie uzdrowiskowym, czy tylko dlatego że żyje?

Pieniądze idą na zasiłki dla pracujących na czarno, jak to w socjaliźmie :)

Oj cienko chodzi, kolega miał....... jak dla mnie nie do przyjęcia. Podłączali toto drogą radiową....

Zbych

szamac: ja się zastanawim czy to moralne takie linki wrzucać tu, gdzie tyle dzieci.....

duże Ptysiu, duże.... na pewno nie na Twoją kieszeń

Mam 2 kompy i nic bym niepusiał sprzedawać

Zbych

jeszcze kolejne 2 kompy i Ptysiu bedzie rządził światem

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Troche drogo

rudy błazen z druhem

Hejka Ptysiu hehhe moje zdjęcie już jest w necie wiec mi to nie przeszkadza :P Spokojna twoja rozczochrana :P (głowa)

śledczy a jaki masz pakiet że tak nędznie chodzi :P ? ja to właśnie planuje 1Mb wziąść z kablóweczki

Zbych

A niech podnosza jak im taka bieda i nie dbaja nic o klienta zaczynam jezdzic taksowkami bo po pierwsze szybciej a po drugie taniej jezeli mialbym placic 2,20zł za przejazd to sobie policzcie 4 osoby po 2,20 wychodzi 8,80 za tyle hajsu to ja dojade taryfa z jednego konca miasta na drugi i to wygodnie elegancko w samochodzie a nie tluc sie autobusem i jeszzce do tego wysadzic sie z 500m od miejsca do ktorego chciales dojechac

a ty myslisz ze co ze jest moze zwolniona z podatku??? kazdy kto ma psa placi podatek tylko nie wiadomo dlaczego i tym caly problem

Ptysiu, dziecko drogie - wiem, że nie wszędzie tak jest ale dlaczego w ogóle ma gdziekolwiek tak być (a jest) - skoro pewne sprawy reguluje prawo, które nie wszędzie (ale) jest łamane

Zuza

niestety kutura gejowska o niebo wyżej stoi i tu nie co się śmiać tylko należy płakać . Gdzie taki chłopak z Łomży czy dziewczyna jest w stanie dorównać to tego, poziomu jak wzorce czerpali od swoich rodziców cięzko pracujących na okolicznych polach z kartoflami. Jedno co się dobrze nauczyli to obrabianie dupy innym. Tak jak to własnei robi Misiek-2lo tylko juz bardziej nowoczesnie bo w necie. ha ha ha

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Co do wizerunku mężczyzny:
Wiecie, kto to jest intelektualista? To ten, który przynajmniej przez 3 godziny na dobę nie myśli o seksie!

Wynika z tego, że bardzo kreatywnym stworzeniem jest męska płeć. Wzystkie dokonania powstają w tak krótkim czasie, więc co byłoby gdyby nie czuli libido?... a może o to tu własnie komuś chodzi?:-)

Zbych

Słonko świeci :)

Zuza

"Autor: forpol (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 28-11-05 13:35

kolankO ty lecz swoich kompleksów, toczeniem piany z paszczy

stanisław"

hmmm coz za wysoich lotów wypowiedz. normalnie powala mnie z nog Twoja argumentacja.

Romi: jak rzadko kiedy, tym razem zgadzam się po wiekszości z Tobą.
Zgadzam się ze prywatyzacja przeważnie przeprowadzona została na złodziejskich warunkach. Zgadzam się ze pieniądze uzyskane z prywatyzacji zostały przejedzone. i z wiekszoscia punktów Ad2.
Pozwolcie ze nie bede rotrzasał tego pod tym tematem.

pozdrawiam

W wikipedii:

Szron – osad, którego mechanizm powstawania jest podobny do powstawania rosy, różni się tylko warunkami termicznymi – występuje przy ujemnej temperaturze powietrza. Tworzą go drobne lodowe kryształki w postaci igieł. Warunkiem powstania szronu jest obniżenie temperatury podłoża poniżej temperatury punktu potrójnego dla wody oraz ciśnienia parcjalnego pary wodnej w powietrzu poniżej ciśnienia punktu potrójnego wody. Zachodzi wówczas bezpośrednia zamiana pary w ciało stałe czyli resublimacja.
Szadź – osad w postaci rozbudowanej formy szronu, najczęściej przybiera postać lodowych szczotek. Powstaje, gdy przechłodzone, wilgotne powietrze zawierające w sobie drobne kropelki wody (mgła) napływa na obszar o często jeszcze niższej temperaturze. Wtedy na wyeksponowanych powierzchniach zaczynają narastać lodowe igiełki (patrz szron) w kierunku, z którego napływa zimne i wilgotne powietrze. Igiełki te są zlepiane przez zamarzające kropelki wody w wyniku czego tworzą się charakterystyczne szczotki. Przy dużej zawartości kropelek wody w powietrzu oraz gdy woda w kropelkach ma temperaturę niższą od zera stopni Celsjusza (patrz ciecz przechłodzona). Ilość osadu może być tak duża, że powoduje łamanie się gałęzi drzew. W ten sposób powstają, zwłaszcza w górach, tak zwane "drzewa sztandarowe". Są to drzewa, które po jednej stronie zostały pozbawione gałęzi.

Wystarczająco wyczerpujące czy szukać dalej?? :)

Spoko hauzer masz racje nie ma co narzekac, trzeba cos zorganizowac.
Gorsza ze cholera zeden z klubow w lomzy pownie niezaryzykuje takiej imprezki by zaplacic dj'owi a przydalo by sie dwoch tym bardziej ze jak trzeba zaplacic 5zl (smieszna kwote) za wejscowke to ludzie sie nadymaja.
Trzeba dobrze pomyslec i w styczniu czy na poczatku roku cos zorganizowac.

Do progresiva sie nieupieram.
Byliscie ostatnio w bonarze na koncercie jazzowym?
Kurna oby tak czesciej.

Pozdrawiam:)

Ja się także zgadzam z Romim, jednak tylko co do pkt. 2. W punkcie 1 widać ignorancję (nie wszystko jest tak proste jak w SuperExpresie).
Ale także nie będę się w temacie o Gierku wypowiadał o tem :)

Pozdro.

Autor: adamus (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 29-11-05 21:39

maciek: już nie mam z Tobą siły :) Ciągle czynisz wycieczki pod moim adresem. Rozmawiamy tu o absurdalno-paranoidalnym systemie politycznym, a nie o MNIE. Mów o Gierku i o tym, jaki on był fajny, a nie o tym, czy kształciłem się za pieniądze podatników. Bo kuźwa moja rodzinka też w końcu te podatki płaciła
.

Dlatego pod Twoim adresem, bo to co osiągnąłeś, zawdzięczasz w dużej mierze znienawidzonemu przez Ciebie PRL-owi (bezpłatne szkolnictwo, służba zdrowia). Tak jak Twoja rodzina płaciła, tak i miała udział w przejadaniu kredytów, pośrednio to też jesteś winny zadłużeniu. Czasem mógłbyś i dobrze wspomnieć tamte czasy. Ci co najwięcej zawdzięczają Polsce przed 1989 rokiem najwięcej mają pretensji.

Pozdrowienia.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Tiger: Twoja racja - my przepraszamy :)

No to już odpowiedziałem: nie stać Polski na przestrzeganie takiego prawa pracy. Chinole robią za 1$ dziennie i jak tu z nimi konkurować? Kto kupi chleb za 10 pln (tyle kosztować musiałby, gdyby Pani Sklepowa płacone miała za nadgodziny) Jak dorobimy się socjalizmu np. brytyjskiego (ale trza na to ok. 60 lat), też pójdziem strajkować :)

Pozdro.

i co boicie się ich ?? same biedaki tam mieszkają są lepsze osiedla na których handlują zioło,here,amfe i td. i mają porządnych kozaków ... jak ktoś nie szuka zaczepki to dojdzie cały do domu...

Szkoda człowieka. Nigdy nie miałam dobrego zdania o "naszym" szpitalu. Teraz to już szczyt wszystkiego. Pijany lekarz...i to jeszcze chirurg. Mam nadzieję, że spotka ją zasłużona kara. Lekarka mogłaby się przynajmniej głupio nie tłumaczyć, że wypiła lek ziołowy. Szkoda słów.

:]

NIE MOŻE BYĆ, ale skąd możesz to wiedzieć skoro Janstar Cię wy**chał?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Virginia... hmm piękne imię. To od Virgin? ;)

ROFL tommeknet :D

majorka - to nic nie da. Jego host pokazuje, ze jego provider wysysa kase z uzytkownikow udostepniajac internetdsl... Nic sie zrobic nie da.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Tak jest wszędzie.Ja mieszkam w Kolnie i też mam neta że ledwo żyje!!!
Tak jak ty.
Ostatnio trzeba uważać na Windows Update.
Mój znajomy co ma sklep w Kolnie z komputerami powiedział mi że miał klienta któremu po aktualizacji Windowsa wcieło mu filmy z twardziela.
Także trzeba uważać przy wczytywaniu oryginalnych płytek na kompa bo instaluje wirusa co kasuje filmy,mp3.
Więc wzmożona uwaga.

Genia zgadza sie to ja czasami zepole w yamie,czesto zdarza sie ,ze sie zagalopuje i zagram ambitniej troche to fakt i faktem jest ze wtedy wyplukuje 50% klienteli.Te 50% to landrynkowe lalunie i goscie w spiczastych bucikach i spodenkach na kant ktorzy zabladzili i trafili nie na ta impreze co trzeba.Zapewne ty sie zaliczasz do tych wlasnie 50%.
Co do lokali w lomzy to sie zgadzam ze w tej chwili jest calkowita porazka i nie ma gdzie organizowac imprez z taka muzyka.
pozdrawiam.

Pytanie MrS'a powinno być skierowane do sporej grupy forumowiczów :) a i być może sam sobie powinien je zadać ?.
Pozdrawiam..

urwał się temat?

Bogdan, przyznaj się co dzisiaj chlałeś bo takie głupoty pier...sz że aż Ciebie szkoda. Albo opowiedz to tyle że w jasny sposób. Bo kuźwa co ma pośpieszne pisanie sterów do niemożności odpalenia windy ??. A poza tym to żeś wyjechał z jakimś plikiem "...nie wiadomo skąd.". To idziesz do klienta i jak ostatnia sierota się zachowujesz ??, bo klient cośtam...., ja piórkuję... ależ... Weź chłopie i się zastanów 300x zanim coś napiszesz, no chyba że chcesz mieć tyle postów co ptysiu.

a dlaczego jest to domniemany "fakt września '39" a nie np. listopada '41 ??

Peter - takie to były czasy...Mojemu dziadkowi też zabrano pół działki (co lepsza, wyrwano ją dokładnie ze środka terenu i wygląda to do dziś tak: dzialka dziadka, dawny skład węgla i znow dzialka dziadka) żeby można było stworzyć skład węgla, ten na przeciwko jednostki. W odszkodowaniu dostał dziadek zdaje się symboliczną złotówkę. I też nie miał nic do powiedzenia.

To dodam, że z hali targowej chcą zrobić synagogę, a w wieży cisnień ma być restauracja obrotowa (w to zamieszana jest mafia rosyjska). Niemcy chcą powrotu terenów dawnych Prus Wschodnich, a Narew mają skierować zpowrotem na Białoruś, bo to podobno ich woda. Forty kupują Amerykanie i tu ma być baza przechwytywania rakiet. Francuzi wykupują ziemię, na ktorej jest dużo ślimaków - winniczków, a afrykańczycy żądają zwrotu bursztynów do dorzecza Narwi. Podobno o swoje upominają się jeszcze jacys kosmici, przodkowie Marsjan, bo podobno maja dowody, że cała Ziemia do nich należy.

Bardzo dobry pomysł, ale wymogiem jest brak komentarza. Bez negatywów, bez pochwał, po prostu czysty moher.

Zuza

A co by dała taka zmiana z praktycznego punktu widzenia?

0-1066-86-2109876
0-1066 - wybór operatora
86 - miasta (strefy)
2109876 - numer lokalny

Zuza

hmmm piekna zagadka. Ja nie wiem i nei sprawdze gdzie by to moglo być
dla podpowiedzi podam tylko:

KARAWAKA
krzyż o dwóch poprzecznych ramionach, górnym zazwyczaj krótszym; miał chronić przed zarazą; rozpowszechniony w Polsce XVI i XVII w. przez pielgrzymów powracających z Włoch, dokąd zwyczaj ten trafił z Hiszpanii (z msc. Caravaca - stąd nazwa), gdzie noszono go podczas procesji mających chronić przed Wielkim Morem.

Zapytaj się w pogotowiu, oni taki kurs już przeszli.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

hahahaha. Przyłączam się do wypowiedzi Maćka. Reaper - trochę pokory. Jak będziesz miał na liczniku ok. 100.000 km bezwypadkowej jazdy - możemy pogadać. A na razie jeździj ostrożnie za tymi L-kami, podglądaj i się ucz !!!

peter - nie dobijaj. ne bede uczyl sie utrudniania ruchu, bo jeszcze kiedys mandat dostane

antikaczka - po stolicy jezdzi sie 1000000 razy lepiej niz po Lomzy, ktora jest wielkosci jednej z dzielnic.

maciek:

- poslizg? a co jak jest sucho? ciezko kierownica ruszyc, lepiej porozmawiac z kolezanka siedzaca obok, nie?

- zapewne sa winni. ale i tak Ci, ktorzy sa na skrzyzowaniu powinni moc z niego zjechac...

- ale ile mozna wybaczac wolna jazde? dzieki Bogu za mojego egzaminatora na prawo jazdy, ktory powiedzial, ze jazda ma byc dynamiczna i zgodna z przepisami. wcale nie musialem sie slinic, zeby zdac.

ale temu po czesci sa winni instruktorzy. siedza wpatrzeni w szybe i tylko czekaja az czas uplynie. zero nauczania, tylko powtarzanie caly czas tego samego.

Ja mialem okazje pojezdzic i poza miastem, i w zime i z predkoscia powyzej 90km/h z L na dachu. I dzieki Bogu jezdzic umiem na tyle dobrze, by nie trzeba bylo sie na mnie wk**wiac jadac za/przedemną.

Szkoda gadac.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Maciek - jak można nie zgadnąć, skoro zdjęcie nazwałeś poczta.png? ;)

Zuza

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org