Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezydent Kwaśniewski wygwizdany w Białymstoku w czasie kampani za UE! |
Ceny!!! 16,10 zł za paczkę chusteczek 72 szt. pampersa - toż to szok!!! W supermarkecie za 2 x 72 szt. płaci się 13 - 14 zł KUPIŁEM BO MUSIAŁEM !!! Inaczej bym w życiu nie kupił!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezydent Kwaśniewski wygwizdany w Białymstoku w czasie kampani za UE! |
lomza byla dziura jest dziura i bedzie dziura. Bratniak
|
|
za nasze i owszem (również jestem członkiem ŁSM i płacę regularnie) ale DLA KOGO ....? DLA NAS - to było NASZE wspólne święto, na które za pośrednictwem lokalnych mediów łącznie z internetem - zapraszaliśmy wszystkich mieszkańców Łomży.... Pozdrawiam CK
|
|
Ja jestem przeciw i pójdę "przekrzykiwać" razem z "kupczykami" zwolenników hipermarketu.
|
|
To wszystko po to, żebyście mieli o czym na Forum pisać. Taka swego rodzaju woda na młyn....
|
|
Gdyby czytała to już dawno paru forumowiczów dostałoby skierowania na bezpłatne leczenie w Tworkach czy też może Abramowicach.
|
|
NO to jak wiesz to czemu sie pytasz Bratniak
|
|
Ja też zakładałem na BEMA (na tylach garażu)! Jest OK! Jak najbardziej! Wczesniej zakładałem na Al. Legionów przy Prymie i NauceJazdy, i tego miejsca nie polecam. michal
|
|
Przyślij film to ci przetłumaczę. A tak na powąznie to go chociaż sprawdziłeś?? Matrix 3 ma miec tytuł Matrix Revolutions, a ty na 100% ściągnąłeś fake {plik z inną zawartoscia}, lub animatrixa, na razie w sieci dostępny jest TYLKO zwiastun Matrixa 3. Ale jeśli masz to, hm... gratuluję.
|
|
śmieszy mnie jeden żydowski zwyczaj - są tak skąpi i nie stawiają zwykłych zniczy tylko takie w puszkach, po oderwaniu wieczka w środku jest knot zatopiony w wosku jak są ich właścicielami - niech sami dbają, ale to zbyt chytry naród lubi się wyręczać innymi
|
|
Tu nie chodzi tylko o pieniądze, one by się znalazły właśnie od samych Żydów, chodzi o opracowanie dokumentacji z prawdziwego zdarzenia, o wydanie jakiegoś albumiku, nagranie video itp. To można sprzedać. Wydaje mi się też, że nie ma nawet porządnego opracowania o społeczności żydowskiej na ziemi łomżyńskiej. Sztandarowym obiektem stał się u nas cmentarz przy ul. Kopernika, a niedaleko istnieją zapomniane cmentarze żydowskie. Nawet TPZŁ tym się nie interesuje. W budynku domu przedpogrzebowego przy cmentarzu na Wąskiej można by przecież zlokalizować zbiory łomżyńskich judaików (pewnie mało by tego było), ale warto od czegoś zacząć. Dla mnie nie jest ważny kolor skóry czy narodowość, Żyd, Niemiec, Rosjanin czy Polak, z wykształceniem czy bez, ważne jest aby osoba taka była wrażliwa na los innych ludzi, aby można z nią było porozmawiać czy dyskutować nawet na drażliwe tematy i bez zacietrzewienia, spokojnie wymieniać swoje poglądy. A symboliczna świeczka na grobie, to przecież ogień, który wszystko niszczy, ale jednocześnie oczyszcza. Oczyszcza dusze zmarłych, a we mnie wyzwala wspomnienia. Przypomina ciepło domu rodzinnego, zapach pieczonego chleba, ciast, mięs, gotowanego obiadu. Przypomnijmy sobie ognisko i rozedrgany ogień, który w magiczny sposob przyciąga wzrok. Zapominam wtedy o całym świecie, a wracają wspomnienia o rodzicach, rodzeństwie, kolegach i znajomych którzy już odeszli. Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |