Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BRUDNA KAMPANIA : jak można upaść tak nisko by zadawać pytanie o pochodzenie społeczne kandydata ? |
Andy C Można wesprzeć dobrym słowem , jak nie jest pełnoletni niech przekonuje mamę ,że tak nie chce żyć , niech się temu przeciwstawi .Jak jest już pełnoletni niech się wyprowadzi , każdy odpowiada za swoje życie ..w piekle żyć się nie da . Beetgo Mam taką nadzieję , że 4lomza4 doda to otuchy i innym osobom którym ciężko żyć . "Szczęście nie leży na drugim brzegu. Twoje szczęście znajduje się w Tobie."
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BRUDNA KAMPANIA : jak można upaść tak nisko by zadawać pytanie o pochodzenie społeczne kandydata ? |
w zyciu jak jest ciezko i pod górkę ,to jest dobrze ,najwazniejsze to być z kimś ,mieć prawdziwych przyjaciół
|
|
Re: BRUDNA KAMPANIA : jak można upaść tak nisko by zadawać pytanie o pochodzenie społeczne kandydata ? |
Zenit tez tak mam. Czasem moje domyslenia jada az do poczatku naszej ery. Jak to bylo jak Adam i Ewa mieli troje braci. Wiec jak to dalej sie potoczylo. Jest tez duzo sprzecznych spraw. Musze zaczac czytac Biblie :) Pozdrawiam.
|
|
fanka_bocianka - przez Tuska.? A ja mysle ze to przez nich wszystkich. Dlatego wyjde na ulice.! http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=458638&t=458638 8 Stycznia 2012 Godz:12:00 Stary Rynek.!
|
|
Plyta glowna FUJITSU SIEMENS D1215
|
|
Jak dla mnie to choinka sama z siebie jest ładna!I bez tych ozdóbek też nie wygląda źle,wręcz przeciwnie.
|
|
Stara Łomża cię interesuje ?
|
|
Człowieku czy ja powiedziałem, że wszyscy? Czy uogólniam? NIE!! Wiem, że są jeszcze prawdziwi Księża ale tacy są przerzucani z parafii do parafii bo zamiast ograbiać biedne rodziny starają się im pomagać a biskupom rzadko to się podoba - nie przynoszą zysków. Czy wstydzę się swojego Boga? Absolutnie nie, wierzę i modlę się również nie osądzam ale mam prawo wyrażać swoje zdanie skoro jestem katolikiem a ksiądz ma być pośrednikiem Boga.
|
|
Dokładnie!A i tak każda zmora znajdzie swojego amatora;-)
|
|
W odniesieniu jak wyżej. Odp1. Bliżej prawdy jest ten kto zna prawdę i zgodnie z nią postępuje, sama wiedza tak samo jak sama wiara jest daleka od prawdy. Odp2. Jest jeszcze cała prawda i święta prawda oraz prawda bezwzględna - prawda uniwersalna, prawda obiektywna i prawda faktów zamiast prawdy mitów.
|
|
Polo Market co roku organizuje konkurs na najlepszy Polo Market w Polsce w tam tym roku była wycieczka do Turcji :)))) Polityka firmy wobec pracownika mi się bardzo nie podoba.
|
|
okean - z tego, co się orientuje to jest jednoosobowa sala porodowa. Z tym, że położna sama Ci jej nie zaproponuje, bo dla nich to jest niewygodne. Jeśli kobieta leży na tej sali ogólnej, to zawsze maja ja blisko, moga zerknąć przy okazji czy wszystko ok postępuje. a do tej sali jednoosobowej (na której nawiasem mówiąć rodziła Górniakowa) musza latać przez korytarz, nie jest to dla nich wygodne. Zresztą powiem Ci, że i dla Ciebie lepiej miec połozne bliżej siebie, niż w razie czego biegac dla ej w poszukiwaniu kogoś. Często się zdarza, że tylko jedna kobieta w danej chwili rodzi i nikogo poza toba na tej dużej sali ogólnej nie ma. Zreszta w dużej dali też nie sa tylko parawany, stanowiska oddzielone są ściankami, i z dwóch stron zasłonki. Umozliwia to szybsze przemieszczanie się personelu :D Takze radzę nie nastawiaj się koniecznie na te jednoosobowa salę, spróbuj rodzić na tej ogólnej, a gdyby faktycznie jakas inna kobieta ci przeszkadzała, to wtedy spytaj o te salę jednoosobową. No i jak pisałam wcześniej - jesli rodzisz na tej jednoosobowej to w domysle bierzesz pokój jednoosobowy na połoznictwie, płatny 50 zł/dobę. A co do SN i CC - ja miałam i taki i taki poród i CC mi się znacznie bardziej podobało :D
|
|
Biskup Stefanek zwrócił uwagę na szkodliwy społecznie stereotyp, że „przy mężczyźnie nie przystoi gromadka dzieci, a przy spódnicy – niech będzie”. Mówił o „zadaniach ojca, spychanego na margines”, gdy traktuje się go jako obywatela, pracownika czy dyrektora, „akcentując jego pracę zawodową, zaś ojcostwo staje się sprawą prywatną, nieomal wstydliwą”. - Jak kiedyś rozbity garnek, tak teraz próbuje się społeczeństwo naprawiać „drucikami” umów czy konwencji, ale wystarczy, że jeden drucik pęknie, a zostaje gromadka skorup – ostrzegał biskup. - Trzeba pamiętać o źródle ojcostwa, Doktor teologii Dariusz Cupiał, współzałożyciel i fundator FCM, nakreślił najbliższe plany inicjatywy Tato.Net, która w cyklu – oprócz wrześniowej konferencji w Senacie RP w Warszawie i grudniowej w Łomży - odwiedza również Lublin, Gdańsk, Nowy Sącz, Zabrze, Wrocław i Poznań. Celem jest wypromowanie dobrych praktyk przez organizacje i instytucje różnych branż, aby podejmowały inicjatywy na rzecz ojców. Diagnozę sytuacji ojca w życiu współczesnej rodziny starali się postawić wykładowcy konferencji w ratuszu. Z perspektywy wychowawcy i duszpasterza – ks. dr Wojciech Nowacki, rektor Wyższego Seminarium Duchownego w Łomży, natomiast z perspektywy socjologa i demografa – prof. Kazimierz Korab, rektor Szkoły Wyższej im. Bogdana Jańskiego. Profesor za jeden z najważniejszych problemów uznał, że mężczyźni „coraz mniej wiedzą, kim mają być jako mężowie i ojcowie”. Przyczyn jest wiele: w mniejszym stopniu identyfikują się z rodziną jako celem swego życia, nie zajmują się dziećmi z własnej inicjatywy, bo żeniąc się, uwagę skupiają na żonie, a nie na dzieciach. Zdaniem profesora, „współczesny mężczyzna , mąż i ojciec, to wielki nieobecny i dezerter”. A co na to Panowie mężowie nie tylko potencjalni ojcowie ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |