poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Będą łączyć szkoły

Ja moge moich chlopakow na blokadach rozstawic, jeno moze Ich zabraknac. :)
klaniam sie i pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Będą łączyć szkoły

a wiecie jaka jest przyszlosc radia ? Internetowa i w to zaczyna sie bawic na powaznie RMF FM bo nie potrzeba takich nakladow na sprzet, koszt nadajnikow itp . Za granica coraz wiecej powstaje rozglosni internetowych nadajacych komercyjna muzyke i reklamy a padaja zwykle. Z tego co wiem w polsce jest jedna taka ale naprzyklad jak bylem w usa to jest tego juz sporo. Maja profesjonalne studia i nadaja normalny program ale tylko przez internet . Zasieg jest przeciez o wiele wiekszy , a w przyszlosci pozwoli to na sluchanie napewno takich stacji droga radiowego internetu nawet w samochodzie. Z tego co wiem Nadzieja z lomzy nadaje tez przez internet mialem okazje sluchac niektorych Koncertow Muzyczne Dni Drozdowo Łomza wlasnie bedac za granica tym sposobem. No ale do tego potrzeba silnego lacza, RMF obsluguje jakas zagraniczna firma . Taka jest przyszlosc panowie i panie . I nie twierdze ze Rmf zreezygnuje z normalnego nadawania , ale gdy stream audio via Internet okaze sie w dalekiej przyszlosci standardem w nadawaniu i sluchaniu kto wie

Prezes Zamtex'u aresztowany za działania na szkodę spółki!
Zaczyna się "dekada polowań" na niesumiennych prezesów?

Fajnie że takie cos odbywa sie w Łomzy - moze mniej bedzie smieci, nauczymy sie zbierac makulature. Dzieki tym ktorzy zorganizowali to w Lomzy

Na szczeście jest radio w Łomży ktorego można sluchać cały dzien i noc - nawet przez internet jak pisaleś Kruczek. A wiec z nadzieją...

hahahahaha..........

a dodam tylko, że nie podpisanie takiego kwitku to w domysle = gorsza obsługa ze strony lsm [przynajmniej takie były obaw niektórych - nie twierdze wcale, że uzasadnione]

Dabal,

nie odpuszczę takiej gratki. Podajcie dogodny termin. Postaram się dostosować, chociaż będzie trochę z tym kłopotów.
Przy okazji - aż się zdziwisz - ale chyba mnie trochę znasz.

Chyba warto przyść, choć może być goraco. Najbardziej mnie ciekawi, czy poza handlowcami ktoś jeszcze przyjdzie ?

szczęśliwy felixie!!!
Nie najlepiej u Ciebie z historią regionalną , a zwłaszcza naszej Łomży.
1. ŁOMŻA była miastem królewskim i posiadała przywilej , na mocy którego
żydzi nie mogli się tu osiedlać aż do upadku I Rzeczpospolitej.
2. Znaczne osadnictwo żydowskie było faktem natomiast w miastach prywatnych tzn.
STAWISKI oraz ŚNIADOWO.
3.ŻYDZI w ŁOMŻY ZACZĘLI SIĘ OSIEDLAĆ OD OKRESU PRUSKIEGO (1795R)
4. SZERZEJ NA TEN TEMAT PISZE B.WINIARSKI w swoim pamiętniku
" Nad Wissą, Pissą i Narwią ", zwróć uwagę na różnicę pomiędzy " starymi żydami" a tzw.LITWAKAMI .
Mnie osobiście najbardziej interesujący wydał się fragment opisujący WYKUPYWANIE okolic starego rynku przez naród wybrany .
Polecam szczególnie te pozycję dla wszystkich miłośników ŁOMŻY.

boss

Szymon jeśli zmobilizujesz ewentualnych ziomków do sypnięcia groszem z Ameryki lub Izraela napewno nikt nie bedzie przeszkadzał a spotkasz się z dużą życzliwością i pomocą w zadospodarowaniu i tego kątka na Rybakach i na Pociejewie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org