Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Słów kilka posła ziemi łomżyńskiej |
Za wszystko trzeba płacić... za psa też "Klechom mówie stanowcze nie!!!!!!"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Słów kilka posła ziemi łomżyńskiej |
mała dawka humoru :)
|
|
Dobra to zaraz biore mojo paczke z ośki i idziem na kręgle i jakieś piwko do tego o to BARU :-) zorro
|
|
Kręgielnia to moim zdaniem strzał w dziesiątkę. Oby więcej takich inicjatyw w tym mieście. Odważnemu przedsiębiorcy życzę powodzenia :) Ma zowsze Łomża
|
|
W ankiecie postawiłem na tegoż. Po zniszczeniu grodu przez Jaćwingów w XIII wieku i przenosinach na nowe miejsce, pod koniec XIV wieku Łomża już podźwignięta rozwijała się bardzo szybko. Książę Janusz I (zwany Starszym - jesli dobrze kojarzę) od początku XV w. "troszczył" się o nasze miasto. W 1400 roku książę "w mieście naszym zwanym powszechnie Łomża wójtostwo z czterema włókami, trzecim denarem od jakiejkolwiek osądzonej sprawy w granicach wspomnianego miasta", a w 1418 rokunadał specjalnym przywilejem prawo miejskie chełmińskie. Był to bardzo ważny moment, ponieważ potwierdzał pod względem prawnym charakter miejski Łomży. To pozwoliło na jeszcze szybszy rozwój Łomży, zwiększeyło jej znaczenie w regionie i zapewniło na wiele lat dobrobyt jej mieszkańców, a nam na dumę z historii naszego miasta. ...a z Wikipedii Mazowsze za jego czasów: podział Mazowsza (1381-1426)
|
|
Jest Adamus masz krótką pamięć! U Ciebie znowu Socjalizm na języku. Przecież na Twoją pformację o tym na co idą podatki za psa. Powinno być Adamus masz krótką pamięć! U Ciebie znowu Socjalizm na języku. Przecież na Twoją prośbę zamieściłem ustawę o psach i informację o tym na co idą podatki za psa.
|
|
Hehe dobre :D
|
|
deficyt budzetowy i dlug zaciagniety w innych panstwach, ktory beda jeszcze spalacac nasi wnukowie, precz z komuna
|
|
Dziekuje za zyczonka :) pozdrawiam wszystkie moje imieniczki :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |