środa, 18 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak głosować?

Uuuu... Odpowiedzialność za manko?? To mimo wszystko ja dziękuję. Moja siostra się wpakowała właśnie do takiego sklepu, gdzie jest za to odpowiedzialność zbiorowa. Wszyscy w jej sklepie wiedzą, że jakieś tam manko ma prawo być, ale nie 20 tys, które utrzymuje się ok kilkunastu miesięcy. Wszyscy też wiedzą, że szef sobie za tą kasę zwyczajnie na wczasy lata.
Także chyba już wolę być bezrobotna niż do takiego sklepu trafić..
A co myślicie o jakichś większych zakładach produkcyjnych?? Jakie macie zdanie i co moglibyście polecić??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak głosować?

Edukacja Kosmetyczna - Seminarium dla Pracowników Urzędów Pracy
http://www.youtube.com/watch?v=9sx_3BnEedA

Czy ktos orientuje sie, gdzie przeniosl sie zlotnik z Krotkiej?a moze nadal tam jest, tylko ze za kazdym razem kiedy tam zachodze zaklad jest zamkniety:(
Wiecie cos wiecej na ten temat? A moze polecicie mi innego zlotnika (potrzebuje powiekszyc obraczke).Z gory dziekuje za odpowiedzi.Pozdrawiam!

5-6 jakos tak

Strzałeczka!!!

Mam syna takiego lenia że nie chce u mnie na sklepie pracować nie rób jeden i siedzi teraz na bezrobotnym w 7 miesiącu jest,POmyślałem żeby to wykorzystać i żeby założył swój biznes,POmyślałem o budce z hot-dogami bo ma papiery gastronomiczne i te książeczki zdrowia z sanepidu,chłop ogólnie ogarnięty jest ale leń straszny.
No ale dobra ja mu chce POmoc,to jak będzie miał zyski to i ja skorzystam.
A wiec jako przedsiębiorczy tatuś POmyślałem żeby POszedł do tego śmiesznego urzędu pracy i POstarał się o jaka dotacje na taki biznes hot-dogowy.
POwiedzmy że ja mu dam na start 6.000zł ile może wyciągnąć z tych dofinansowań?
Może Wy byście POlecili jakiś lepszy biznes ale taki żeby kasę wyciągnąć z dofinansować i żeby samemu max z 6. tysiaków dać.
No to strzałeczka i liczę na Waszą POmoc.

http://www.biznesforum.pl/pomysl-na-biznes-za-kase-z-urzedu-pracy-i-ue-vt50496.html

mielone ku*wa

On jest codziennie tylko często wychodzi, jak będzie to ci napisze mam go na oku :) teraz akurat jest zamknięte ale rano był.

na ulicy dwornej przy biedronce jest złotnik:)

Zdaniem ekspertki IBnGR szczególnie niepokojące jest to, że urzędy pracy wolą zajmować się tylko "łatwymi przypadkami". Jej zdaniem tych, którzy niechętnie przyjmują oferty poniżej swoich kompetencji, za niższą pensję czy dalej od miejsca zamieszkania, chcą się pozbyć. Nie spełniają tym samym swojej podstawowej roli, jaką jest aktywizacja zawodowa bezrobotnych. W efekcie osoby, które nie mają pracy już co najmniej rok, stanowią około połowy wszystkich zarejestrowanych w urzędach pracy.
http://www.hotmoney.pl/artykul/praca-urzedy-pracy-ida-na-latwizne-i-pozbywaja-sie-bezrobotnych-9856/7

P. Jacek na placu niepodległości przy pizzerii Diavolo

yyy kebab ?? - dziekuje po prostu sie dziwie ;)_

Wiem, że jest jeszcze na ul. Rzadowej ale 120zł za powiekszenie obraczki to troszke za drogo, ciekawe ile kosztuje u "poszukiwanego" przeze mnie zlotnika;) abc134 dziekuje za info nie wiem czy bede mogla przyjsc akuart wtedy kiedy bedzie mial otwarty zaklad, ale dobrze wiedziec ze nadal tam urzeduje, moze masz do niego jakis nr. kontaktowy?

mam do sprzedania kilka ślicznych w idealnym stanie ciuszków po moich pociechach Są to dobrej jakości i marki ubranka które przewożę dla moich maluchów na czas urlopu w Polsce a które są już za małe by je z powrotem zabierać
ubranko do chrztu 74 dla chłopca bardzo cieple z bucikami i 2 czapeczkami-45zł
sukienka 0-3mc odświętna była na Boże Narodzenie zakładana tylko raz-25zł
śliczny różowy kombinezon mięciutki 6-9 mc Next-25zł
polarowe pajacyki 6-9mc różowe we wzorki -9zł szt
dresiki 0-6mc dziewczęce 12zł szt
spodnie i tuniczka 3-9mc- 13zł

do tego posiadam leżaczko-bujaczek dla dziecka z wibracjami -35zł

mam też bluzkę czarną wyjściową specjalna do karmienia ma 2 rozcięcia że dyskretnie karmisz malucha bez rozbierania się u znajomych itp

itp zdjęcia prześlę na meila lub osobiście zapraszam do obejrzenia

proszę o zdjęcia kombinezonu, pajacykow, dresików i spodni i tuniczek oraz jesli Pani może podać jaki jest rozmiar z metki tego kombinezonu. mój mail katarzynka304@o2.pl

gdzie kupie metalowe krążki(takie które leżą na podłodze za drziami ) które zabespieczają aby klamaka nie stukała w ściane ?

Zdecyduj wreszcie czego chcesz.
Cytat # 1:
"niech Pan prezydent będzie bardziej dostępny dla obywatela z robi okienko w swoich zajęciach to usłyszy dobre i złe słowo na temat swojej pracy."
Cytat # 2:
"A żaden chyba w Polsce polityk samorządowy nie pokusił się na to żeby pod koniec roku kalendarzowego zrobić publiczna spowiedź co mu udało się zrobić a co mu nie udało się zrobić w przeciągu tego roku."

To w końcu ma być "bardziej dostępny dla obywatela" czy tylko raz do roku? Już się pogubiłem....
Odpowiadając na to :

"bobcats1 w czasie takiego okienka ludzie przychodzą ze swoimi problemami dnia codziennego bytu."

Twoim i reszty tu zazdrośników, problemem codziennego bytu, stała się podwyżka dla Prezydenta. Idźcie w poniedziałek i Mu to powiedzcie. Podsuńcie pomysły jak można te pieniądze lepiej zainwestować niż w Niego. Od tego macie poniedziałek.

Ktoś wyżej napisał, że tylko na forach ludzie potrafią szczekać a w realu to się w życiu nie odezwą. Uważam że jest to 100% prawdy i nikt w poniedziałek się do kancelarii Prezydenta nie pofatyguje.

Tu jest Wasze królestwo. Jesteście mądrzy na forach. Podwyżki byście się brzydzili będąc na Jego stanowisku, ale niestety tylko teoretycznie, bo w praktyce byście ją wzięli i jeszcze byście myśleli nad zmianą prawa, żeby w przyszłym roku dostać następną! Taka prawda.
Łatwo się pisze, że ja bym nie wziął, jak się nigdy takiego czegoś nie doświadczy...

Kasia..

odbojniki ? kiedyś kupiłam w komforcie,chyba są w sklepie z wyposażeniem wnętrz na skrzyżowaniu Wojska Polskiego i Sikorskiego i chyba widziałam w Demarcie.

Cóż, taki kebab to syf najgorszy. Część z Was pewnie wie, jak się "produkuje" mięso do niego.
Andy, jak ktoś jest leniem...no cóż, powodzenia.

Kasia..

Bobcats dlaczego uważasz,że ktoś z nas ma pisać na forum,jak wydzwignąć miasto.To my mamy mieć pomysły,podsuwać je panu prezydentowi,a on będzie zgarniał kasę?Kreatywnośc jest w cenie.Nikt z nas nie będzie się na forum produkował.W końcu jesli pan prezydent startował w wyborach tzn ,że miał wizję przyszłości tego miasta.Niech ją teraz realizuje,a my forumowicze ocenimy jego skuteczność i kreatywność.Na siłę nie został osobą publiczną.Nie zrzekał się:Nie chcę,ale muszę.Teraz ponosi tego konsekwencje.Jesli przysłowia sa mądrością narodów to znam przynajmniej dwa świetnie ilustrujące zaistniałą sytuację.Pierwsze to przysłowie jawajskie,które mówi:Im wyżej małpa na drzewo wejdzie,tym jej lepiej du.ę widać.Nie życzył sobie pan prezydent być obiektem ataków zazdrosnych forumowiczów,trzeba było nie startować w wyborach.Drugie przysłowie zaleca:Nie pchaj się na afisz,jesli nie potrafisz!Jezeli umiejętności sprawowania urzędu prezydenta sprowadzają się tylko do zatrudniania rodziny i znajomych,składania wieńców pod pomnikami i brania poborów,to może nie jest to właściwy człowiek na właściwym miejscu.

100etny wpis :D

http://anna679.wrzuta.pl/audio/3DF3sHjPYuo/universe_-_tacy_bylismy

Szkoda że już go z nami niema. Pamiętamy o tobie Mireczku ...

Prawdziwy złoty środek :):)
Po takim zabiegu to na bank jak ręką odjął przestanie boleć :):):)

hahahahaha:):)
To staraj się, staraj ,może kiedy trafisz:):)

Nie ma kanałów HD. A nadajnik jest w Krynicach koło Białegostoku.

Właśnie robię go sama:)
mam nadzieję że taniej wtedy wyniesie:)

Jutro będzie;-)

zapomniałem dodać - tankowanie - czyli wlewanie benzyny (ewentualnie oleju napędowego) do baku, nie chodziło mi o nabijanie jakiejś butli gazem :)

PS: ...bo nawet dobre zapalniczki są na benzynę :)

takich raczej nie ma a z pracą jeszcze gorzej tym bardziej że teraz okres zimowy, na lato jest więcej wolnych miejsc no ale próbować można.

ZE zdjeciami,przepraszam ze przeszkadzam

rudy błazen z druhem

alibaba,po ile płacisz za te paliwo z PKS-u ?

Witam. Jest wiele powodów dlaczego boli Ciebie głowa. Na pewno najlepszym sposobem jest masowanie głowy tz; okolice skroni , czoło ,środek głowy a także tylnia dolna część głowy gdzie znajduje się dołek. Masować po 10 min każdy punkt .Dobrze jest sobie wypić jeżeli nie mamy wysokiego ciśnienia kawę z mocną cytryną . Pomaga Aspiryna rozpuszczona w łyżce wody to w tedy nie podrażnia żołądka . pozdrawiam życzę zdrowia.

damianek111 jak jedziesz w sobotę to mogę się z tobą zabrać.podaj jakiś numer kontaktowy

Dziękuję za opinie............ A konkurencja niech się nie reklamuje.

http://www.superfoto.pl/kalendarze_ze_zdjeciem.html

Maruda przeczytałeś i zrozumiałeś...

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz Darc.

Ciekawe czy znowu zawita do Yamy?:)

nie działa mi internet przez ruter,a przez modem jest ok,jak naprawić?jakieś namiary na fachowca!

http://w635.wrzuta.pl/film/36j6tyMBGU6/ksw_down_the_fookin_toilet

tu wyrwał mikrofon i powiedział co miał do powiedzenia..ciekawe jak to się dalej potoczyło :D:D

She-devil fajnie się z Tobą gadało ale czemu mnie zmuszasz do osobistych refleksji? Nie rozumiem tego! Przecież jestem dla Ciebie wirtualną osoba?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org