wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Narodowcy" w Muzeum Narodowym

gejzery jedne :X

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Narodowcy" w Muzeum Narodowym

a i jeszcze jedno: Łomża sama na psy nie schodzi.Nie tylko właściciele klubów przyczyniają się do motłochu i chałtury w swoich lokalach.Jeżeli ktoś dysponuje ciekawym,oryginalnym i niespotkanym dotychczas pomysłem na imprezę,niechaj wyjdzie z inicjatywą i podpowie jakiemuś szefowi:-) znana prawda nie od dziś: wszysycy narzekać lubią,dyskutować,a działać ni jeden się nie odważy:->

WOFL :O

goostaw,widze ze dotarles do DOMKU po odwaleniu ROBOTY w ktoryms z urzedow gdzie masz dostep do internetu - tak jak polowa z was ! to nie jest zadna reklama - tylko zal mi chlopaka , bo lomzyniak i walesa sie po swiecie ,,,, ( zamiast robic cos dla nas w lomzy ) nie moge sie doczekac wypowiedzi laika - raz pokazal mi swoje pazurki .... HA, HA

rudy błazen z druhem

Ekranizacje powieści S. Kinga są niezłe, np."To". Durne, ale do bania się są opowieści o Fredim Krugerze. Zresztą pewnie już to widziałeś, bo to stare.
A siostra mi kiedyś opowiadała pewien horror, który widziała w kinie - "Zemsta po latach", potem bałam się iść do łazienki. Miłego bania się;)

kancik jest do dupy.
Dzinsy, podkoszulek, buciki imprezowe ale nie dres i adidasy do kompletu.
Juz ktos probowal kiedys naklonic wlasciciela jednego z klubow na poprawe atmosfery, ale oni sie boja ze straca publike. Czumu tu sie dziewic kiedy, jak juz pojawi sie dj ktory skreca fajnego seta w tych naszych klubach ludzie nie wiedza z czym to sie je. Oni tez boja sie ze straca publike a przeciez bez ryzyka nic nie ma.
Ludziska bawcie sie dobrze..

http://www.sc.dj.pl/media.html

Ze starych - "Lśnienie", oraz "O dwóch takich co ukradli piłę motorową w teksasie"...

Fiu fiu fiu ale sciebie dedektyw . Tylko czego sie czepiasz tych adresów intrenetowych? Jak koniecznie chcesz wstąpic do mojego fan-clubu albo dowiedziec sie czegoś o mnie to spytaj albo napisz majla na mój adres bo tak sam do niczego nie dojdziesz.
___________________________________-

apostata

Już dużo osób się zgłosiło po fotke naszego ptysia, kto jeszcze chetny pisac do mnie a sie podziele :)

Chyba na wadze!

Pozdrowienia.

rudy błazen z druhem

Kefas,
A śpiewali to?? :)

O Kutno!

słowa: Jeremi Przybora
muzyka: Jerzy Wasowski

Jakie to smutne – jakie to smutne –
wysiadła miłość ze mnie za Kutnem !
Jeszcze w stolicy wsiadałem na Głównym
z uczuciem uczuć kolosom równym –
za Kutnem pociąg stanął i ... cześć ! –
wysiadła miłość i poszła gdzieś.

O Kutno ! O Kutno !
wyprałoś mnie z uczuć jak płótno.
O Kutno ! Okrutne Kutenko ! –
odjęłoś mi miłość jak ręką.

Próżno w Toruniu czeka dziewczyna –
zbiegłej miłości mojej przyczyna.
Jaki to smutek, ach, jaki to smutek,
gdy od przyczyny się urwie skutek !
Co robić, człowiek nie wie już sam –
O ! – jak ja znam to, jak ja to znam !

O Kutno ! O Kutno ! –
wyprałoś mnie z uczuć jak płótno.
O Kutno ! Okrutne Kutenko ! –
odjęłoś mi miłość jak ręką.

Jak to się stało, no jak to się stało,
że serce Kutna nie przetrzymało ?
Co jest w tym Kutnie, no, co jest w tym Kutnie –
że ono nieraz jak nożem utnie ?
Aczkolwiek kiedyś było i tak –
z Grudziądzem miałem podobny fakt.

Grudziądzu, Grudziądzu
tyś serce mi zrobił z mosiądzu.
Grudziądzu, okrutny Grudziążku ! –
Uczucie-ś ukrócił w zalążku.

Aczkolwiek kiedyś było i tak - *)
Z Krakowem miałem też taki fakt.
Krakowie ! Krakowie !
Tyś pustkę mi zrobił w alkowie.
Krakowie, okrutny Krakówku ! –
Miłości-ś mej miejscem pochówku.
No – tak...

*) Rozwinięcie autoryzowane przez J. Przyborę (praca zbiorowa)

Jako, że nie widzę odpowiedzi, pozwolę się wcisnąć...
Tak, śpiewali.... i po małej pauzie dodali:
"O Łomżo! o Łomżo!
Kochana Łomeżko.....[...]"

Hehe a co tu duzo pisać... dno i pół metra mułu. Troche korzystam z ich usług i jestem zawiedziony... Ten "nasz" pekaes jako jedyny mi znany utrudnia życie studentom, co z tego że przysługuje mi zniżka studencka jak wracając ze studiów muszę płacić za bilet pełną kwotę bo Łomża nie dogadała sie z warszawskim pekaesem i niestety w przedsprzedaży zniżek NIE MA <a co za tym idzie trace za każdym przejazdem 10pln bo w wawie ciezko dostac sie do autobusu nie majac wczesniej kupionego biletu>...a np taki suwalski czy inne dogadały sie i na te kursy kupuje legalnie bil autobusy kecik ze zniżką... Kierowcy nie są zbyt mili, a czasami nawet wulgarni... No malutki plusik ma tabor<przynajmniej te autobusy które jezdza do wawy są całkiem neizłe a niektóre prawie nowe> Ale cóż to za plusik na tle WIELKIEGO MINUSA za zniżki!!!

No to cytat:

"Szkolny kabaret przygotował skecz "Mafia światowa". Jedną z postaci był ksiądz Ryzyk, którego pierwowzorem był dyrektor Radia Maryja.

"Postać ks. Ryzyka symbolizowała bogatych ludzi, którzy wzbogacili się kosztem biednych - wyjaśnia założyciel kabaretu Łukasz. - Użyliśmy go jedynie jako szablonu postaci. To nie był bezpośredni atak na księdza".
Ale skeczem, m.in. fragmentem, gdzie ks. Ryzyk przytula się do prostytutki, poczuli się urażeni ksiądz nauczający religii w szkole i dwie katechetki.Nauczyciele wysłali list protestacyjny do dyrekcji szkoły i do proboszcza parafii, na terenie której jest szkoła.
Dyrektor stanął jednak po stronie kabareciarzy.
...Sprawą zainteresowało się kuratorium. Dyrektor szkoły Krzysztof Piłat pojawił się w delegaturze kuratorium w Ełku, gdzie złożył wyjaśnienia."O sprawie dowiedzieliśmy się z »Gazety«, chcemy wiedzieć, co dokładnie się wydarzyło, mówi Waldemar Żakowski, warmińsko-mazurski wicekurator. - Dopiero po wyjaśnieniach dyrekcji mogę zająć stanowisko".
Kabaret Normal będzie istniał dalej. Zapewniają o tym uczniowie i dyrektor".

Coś w to wątpię. A tyle gadamy na Białoruś! To tylko zapowiedź tego, co nas czeka: demokracja w Polsce zdechnie jak pies pod płotem, a wygra oszołomstwo i obłuda. Znów Europa będzie miała ubaw z głupiego polactwa.

Na prawie kazdych drzwiach w domach widnieje napis K+M+B

(K)siądz + (M)a + (B)abę

i to jest prawda, to jest fakt:
dziewczęcy urok, wdzięk i takt!
i chyba w całym świecie piękniejszej nie znajdziecie za jeden uśmiech oddałbym Chicago, Paryż, TORUŃ i Krym

(piosenka w wyk. Rosiewicza pt. "Najwięcej witaminy")

Jantar: jak byłem mały to podczas oglądania horrorów właziłem pod stół, a potem podobnie ja Ty... w efekcie byłem bardziej przerażony niźli główni bohaterzy filmu.
Inne horrory z życia ??
- proponuję nie cytować łódzkiego pogotowia antyratunkowego. Połóżcie się na 2 tygodnie do naszego szpitala. Wrażeń wystarczy na kilka lat!

do Olsztyna też nie ma zniżek dla studentów - na popołudniowe kursy :(((
Musiałem z tego powodu zmienić lokalizację studiowania.

Nie oglądam horrorów bo mi się snią po nacach ja wole coś z stylu XXX :-)

Zawirowania na rynku pracy doprowadzają niektórych partnerów do zmiany pełnionych ról. I tak oto mężczyzna przeistacza się w niańkę i gospodynię domową w jednym. A jako istota doskonale zorganizowana potrafi tak sobie wszystko ustawić iż całość prac opiekuńczo-domowych zajmuje mu znikomą część dnia. Oczywiście na ten stan rzeczy nienawistnym okiem patrzą ich niezorganizowane partnerki krytykując wszystko, a to "żeś pił piwo" to znowu "żeś mecz oglądał" :D.

Pozdrawiam Panie :)

Rydzyk na Prezydenta ?

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Jantar to Ryskago ?

rudy błazen z druhem

..najlepsiejszymi powiadasz...
A znasz takich?? :)

jedynym zagrożeniem dla demokracji jest młodzięz z MW ale i ona bardziej zaangażowana jest w ten ruch matrialistyczno - konsunpcyjnie więc w odpowiednim momencie jeżeli dostanie coś do konsumpcji to bardzo szybko zmieni poglądy na właściwie. Reszta tzn mocherowe berety umrze śmiercią naturalną ze starości,

hihihihihi. Jaki ten Ptysiunia odkrywczyI Zauważył po m-cu jakąś nieprawidłowość w bursztynowym DNA :)))

Misiu ,pewnie chłodniczke do pedzenia bimberku?????????????Najlepiej wychodzi ze szkła!SmAKOSZ.

kto nie chce ten nie słucha tego radia.
mi to jesto obojętne. w sumie ludzie powinni się zająć biedą, bezrobociem niż walką z jakimś tam radiem :)

Jezeli ludziom zacznie sie lepiej życ i beda godziwie zarabiac, w tym sensie że beda widzieli mozliwość realnego oszczedzania które przynosi konkrety a nie smieszne odsetki w PKO,przestana dawać na kościół.M łodziez mysli i nie da się wpędzić do kruchty.Część jest na pewno pokoleniem straconym i pozostanie wierna kościołowi "az po grób".Dopóki żywa jest jeszcze pamięć o JPII kościól to umiejętnie wykorzysta.Ale wszystko ma swoje granice,to tez.W \końcu będzie to jeden z wątków historii coraz mniej interesujacy ludzi.Czy dzisiaj ktoś zachwyca się kolejnymi świętymi wynoszonymi setkami "na ołtarze"?Będzie jakiś dzień papieski tak jak dzień niepodległości a kiedys było 22 lipca.Ale wygasnie.Większa sensacja bedzie kolejny super mikroprocesor czy szczepionka na aids.Będzie na pewno wieksza róznorodność religii nie tylko obecnie obowiazujaca.Nie damy rady oprzeć sie islamowi i prędzej czy pózniej będziemy musieli pogodzić się z meczetem w Lomzy tak jak przed wojna były synagogi.OcZywiscie wtym zascianku bedzie to trudne ale nieuchronne choćby MW wykrzykiwała jeszcze bardziej patriotyczne slogany.Oczywiście beda tez mieli swoj wplyw wychowankowie taty Rydzyka a w Łomzy na pewno.Ale samo forum na którym dzisiaj dyskutyjemy wskazuje że nic nie jest jednoznaczne i nieodwracalne.Kto choc troched interesowal sie ekonomia i polityka zauwazy ze nie było ustroju ani organizacji bedacej w bezustannym rozwoju.Radio M tez.Kazdy moloch zaczyna generowac koszty i sam siebie zjadać.Frajerskich redaktorów pracujacych za "Bóg zapłać" bedzie miał do czasu.Pozyjemy zobaczymy!!!!!!!!!!Pozdrawiam -Agnostyk myslacy.

Nie dość, że podstawiają na przystanek autobusy (w większości) dopiero wtedy gdy juz powinni odjeżdżać, a potem stoją kilka minut i sprzedają bilety, to na dodatek niektórzy z nich czując się władcami pojazdu i tych którym łaskę wyświadczają wioząc ich gdzieś tam, to jeszcze palą w autobusach papierosy co jest zabronione przepisami o ruchu drogowym. Kierowca może palić, pasażer nie. Nie zrozumiała dla mnie jest też polityka ograniczonych linii na którcyh są zniżki dla młodzieży szkolnej czy studentów. Ich brak, choćby do Olsztyna czy Mławy powoduje, że potencjalni pasażerowie korzystają z usług innych przedsiębiorstw. Łomżyńskiemu PKS-owi forsa przelatuje koło nosa. Jadąc do Białegostoku, Warszawy, czy Olsztyna korzystam z usług innych przewoźników. Jest ciepło, czasami można obejrzeć jakis film wideo.

Pewnie masz rację, ale ile będzie po drodze zgliszcz i nieszczęść! Pozdrawiam.

Tak głosno o chamstwie kierowcow na tym forum, a czy nie spotkaliscie sie z chamstwem pasazerow? Jezdzilem lomzynskimi autobusami 5 lat 2 x tydzien i jakos nie zauwazylem zeby az takie chamstwo panowalo wsrod kierowcow. Owszem kazdemu kiedys puszcza nerwy i ja sie wcale nie dziwie, ze czasem i kierowcom puszczaja. Przewoza dziennie mase ludzi, a wiadomo pasazerowie swieci tez nie sa, zwlaszcza mlodziez. Mimo, ze jestem niewiele starszy od 20-latkow niejednokrotnie sam zwracalem uwage mlodemu kwiatowi naszego spoleczenstwa, ktory nie dosc ze zachowuje sie jak pewne zwierze w chlewie to na dodatek niszczy pojazdy. Niszczy a jednoczesnie narzeka na ich stan, ale to juz chyba jest cecha polskiego narodu?
Temat znizek to kolejny temat rzeka. Z tego co wiem znizka dla studentow nie jest ustawowo narzucona, co oznacza ze PKS nie dostaje zwrotu roznicy miedzy cena normalnego biletu a tego ze znizka. Jest to znizka handlowa ustalona przez sama firme (nazwijmy to dobrowolnie utworzona dla zachety), w takim wypadku PKS ma prawo decydowac do jakich miejscowosci jej udziela a do jakich nie (z reguly nikt nie daje promocji na wszystko). Nie wszyscy wiedza tez ze znizke moze dostac student ale tylko do 26-go roku zycia, wiec nie dla wszyskich - "wieczni" studenci maja pecha.

Pozdro dla wszystkich podroznych :)

Ciekawa jestem co wy,zdecydowani wrogowie homoseksualistów powiecie,jeśli kiedyś w przyszłości wasze dziecko oświadczy wam,że kocha inaczej. Wygonicie z domu? Zabijecie? Będziecie nienawidzieć, wyzywać i wmawiać mu,że nie jest człowiekiem? Będziecie krzyczeć za nim "do gazu" ? Myślicie,że to niemożliwe,bo wy jesteście normalni i stworzycie normalną rodzinę a w normalnych rodzinach nie ma homoseksualistów? To skąd w takim razie wzięli się dzisiejsi homoseksualiści? Z normalnych rodzin! Takich samych jak wasze,bo przecież w Polsce homoseksualiści dzieci mieć nie mogą i nie mają.

Świetne

Każdy facet jest pantoflarzem tylko nie chce się do tego przyznać. Taka prawda panowie.

A jakie prawdziwe!

Co to za zdjęcie?

Marta, skąd Ty jako nastolatka możesz wiedzieć o facetach pantoflarzach, chyba z opowieści, a może z praktyki.

Pozdrowienia.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org