Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Radio Maryja wyprzedziło Gazetę Wyborczą |
Właśnie przeczytałam artykuł na interii, ze w innych krajach kierowcy dzwonią na specjalny policyjny numer, gdy widzą osobę łamiacą zasady ruchu drogowego. Podają rejestrację itp. I co? Donosić czy nie donosić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Radio Maryja wyprzedziło Gazetę Wyborczą |
W innych krajach pewnie jest to nawet obowiązek obywatelski np. w Niemczech. U nas byłoby to zdradą narodową podlegającą pod trybunał (nie konstytucyjny) ale sąsiedzki lub rodzinny. Nie wstyd i nie ryzykowanie swoim życiem i jazda z napitym mężem, kolegą, znajomym, ale odebrać mu kluczyki od auta to już jest już niewybaczalna zdrada.
|
|
Mam nadzieję, że jednak tego nie zniszczą, choćby przez szacunek dla osób tam pochowanych.
|
|
Zdecydowanie donosić. Ja bym tych wszystkich zachlanych "kierowców" najchętniej zabiła. Donosić donosić i jeszcze raz donosić. Może się w końcu nauczą.
|
|
aha do sura, sorry jak sie pomylilem :] mam prawo aha i mam prawo porownywania tego na co mam ochote :] ja niemam tematow tabu i nie lekam sie mowic otwarcie w pomrocznej o tym co mnie boli, jak np. ksieża geje. sa w miescie tacy ? jak myslicie ?
|
|
Art. 7. 1. Organizator zgromadzenia publicznego zawiadamia organ gminy w taki sposób, aby wiadomość o zgromadzeniu dotarła nie później niż na 3 dni, a najwcześniej 30 dni przed datą zgromadzenia. 2. Zawiadomienie powinno zawierać następujące dane: 1) imię, nazwisko, datę urodzenia i adres organizatora oraz nazwę i adres osoby prawnej lub innej organizacji, jeżeli w jej imieniu organizuje on zgromadzenie, 2) cel i program oraz język, w którym będą porozumiewać się uczestnicy zgromadzenia, 3) miejsce i datę, godzinę rozpoczęcia, planowany czas trwania, przewidywaną liczbę uczestników oraz projektowaną trasę przejścia, jeżeli przewiduje się zmianę miejsca w czasie trwania zgromadzenia, 4) określenie planowanych przez organizatora środków służących zapewnieniu pokojowego przebiegu zgromadzenia oraz środków, o których dostarczenie zwraca się do organu gminy. Orzeczenia [2] Art. 8. Organ gminy zakazuje zgromadzenia publicznego, jeżeli: 1) jego cel lub odbycie sprzeciwiają się niniejszej ustawie lub naruszają przepisy ustaw karnych, 2) odbycie zgromadzenia może zagrażać życiu lub zdrowiu ludzi albo mieniu w znacznych rozmiarach. (lexpolonica) apostata
|
|
Jadłam dobrą kaszankę, taką swojską, przysmażoną na patelence z cebulką. Ale musztarda!!! To do parówek! Kazik, kursu nie miałam, jak i reszta rodziny. Mała byłam, a u babci było świniobicie i tylko do tego mogłam się nadać: mieszać to co mi wrzucali do gara.
|
|
donosić
|
|
ROTFL. Dawaj prawdziwą fotke. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
oooo patrze ze mrs znamy sie z widzenia, milo bedzie cie spotkac :] hehhe
|
|
tak żeby miał prawdziwo to bym wkleił =) Grzybek ty masz jego fotki no to ***** dajesz ... Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Musiało mu sie ciepło zrobic jak zobaczył ten temat hehehe
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |