Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Pejsoliberały" z PO mówią językiem Rydzyka |
Bob ma trochu racji. Toć to strona Caritasu, więc przekłamania być mogą. Ponadto oczywistym jest, że tam, gdzie w grę wchodzą wielkie pieniądze, tam też dochodzi do przekrętów. W tego typu organizacjach pracują LUDZIE, a istoty te wykazują się niejednokrotnie niemałym sprytem, zwłaszcza jeśli są "w potrzebie". Nigdy nie zadawałam sobie trudu, żeby to sprawdzić w przypadku Caritas, bo i po co? Jam ci jest jeno skromnym brunatnym kamyczkiem wrzuconym w bezmiar oceanu i taka wiedza nie jest mi do niczego potrzebna. Walka z mamoną to pewna porażka, brak mi odpowiedniego oręża, a wiedza o tem dołuje... Przekonana jednak jestem, że tak w Caritas jak i w innych org.charytatywnych są machloje, o jakich nam się nie śni, machloje, które nierzadko (ze względu na spryt ich "twórców") nigdy nie oglądają światła dziennego. Tak mi podpowiada mój chłopski..tfu! babski rozum. PS. Ci szczom?! A to małolaty paskudne!! rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Pejsoliberały" z PO mówią językiem Rydzyka |
forpol: myślisz, że na widok policyjnego uniformu i reporterskiej kamery gawiedź i kwiat lokalny - młodzieżą zwany mógł w popłochu pomiędzy sztachetkami się poddusić ?? No cóż takie niebezpieczeństwo realnie istniało. Moc wypatków także i naszym grodzie zaistniewywuje !
|
|
miedzy 173 a 175 i juz nie rosne. Jaka ta mlodziez wysoka sie robi. Dbajcie o stawy skokowy i kolanowy bo przy takich wiekszych przeciazeniach szybko sie eksploatuja pozdrawiam
|
|
KolankO aleś Ty naiwny chłopie!. Myślisz że gdyby były przekręty to zara by się z tym opowiadali wszem i wobec ?!!. Pozwól że zacytuję Ciebie "Czy nie uwazacie, ze gdyby te pieniadze przeplywaly miedzy palcami albo były źle rozdawane, to ilosc darczyncow gwaltownie by spadla? W kazdym razie byloby na ten temat baaaardzo glosno, a Skarb Panstwa wstrzymałby wspieranie instytucji niepewnej". A skąd niby darczyńcy mieli by o tem wiedzieć ??!. A skarb państwa to wg Ciebie kto ?!. Wystarczy dać dolę i szafa gra, dokładnie taki sam mechanizm jak w przypadku innych afer !!. I nie ma znaczenia czy jest to Caritas, WOŚP czy inne. Jest olbrzymia kasa są i kieszenie na nią. Kolejny cytat "...bo bilans tak jest skonstruowany, ze aktywa i pasywa musza sie bilansowac. Z jednej strony masz zrodlo pochodzenia pieniedzy a po drugiej sposob ich rozdysponowania. Poza tym finanse takich instytucji podlegaja badaniu niezaleznych biegłych księgowych". "Niezależni" księgowi i bilans się zgadza !!. Ty to się chyba (bez urazy) z choinki urwałeś albo baaaaardzoś naiwny. Pozdrawiam :)
|
|
18 cm :). Ale o jaki wzrost wzrost pytacie ? ;).
|
|
Malachit, Myślę, że chodziło o taki "wzrost wzrost", który mierzy się w cm, a nie w stopniach za pomocą kontomierza...:D Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Przechodziłem dzisiaj sobie przez nowe podwójne rondka i stwierdziłem że pomimo jesiennych nastrojów czyli szaro, nudno i brudno w tym miejscu jest jedno BARDZO ! urokliwe miejsce. Mianowicie chodzi mi o szalet Miejski nieczynny od dawna, obdrapany, brudny i co tam jeszcze. Pomimo iż me zmysły piękna nie są w jakiś specjalny sposób wyczulone czy cuś to widok tego betonu wystającego z ziemi jednak robi wrażenie. I to wrażenie WYSOCE NEGATYWNE !!. Pomysłodawca tychże rondek mógł się zlitować lub użyć mózgu (to takie coś pod czaszką u niektórych) i zrobić z tym coś. Już nawet samo pomalowanie dużo by dało. To tyle....
|
|
Albo mogło powstac tajemne podrondkowe przejście łączące Szalet z nieodległą wszak ARiMR, którym to przejściem oblężeni przez petentów pracownicy Agencji mogliby się wymykać do domów po pracy. Kwestia szaletu zdecydowanie nie została dopracowana, a niechybne walory tego plejsu, niedocenione i zostawione same sobie, chylą się q upadkowi. apostata
|
|
niech otworzą ten szalet bo gdzie tu najbliżej oddać potrzebe :D ?
|
|
To my dziekujemy :) Zbych
|
|
mozna by tam pic i jesc te gowna z PRL-u teraz pewnie niezle sie juz sfermentowaly
|
|
To obraz infantylnej mantalności "naszych władz": w jednym miejscu pięknie i nowocześnie - to dla reklamy, a tuż obok zasr...no - to dla społeczeństwa. Poza tym do szaletów na wysokim poziomie trzeba dorosnąć mentalnie i kulturowo, a jak to ma się stać gdy tak się nie lubi innych krajów UE?
|
|
Mnie przynajmniej nie chodzi o jakąś winę Kościoła, ale o kościelną, podejrzaną kasę! A ew. wina sama wyjdzie , kiedy otwarcie okaże się ile to nam z budżetu ta "szacowna instytucja" wypmpowuje pieniędzy. Czy nie mamy prawatego wiedzieć? A może się mylę więc byłby to sposób pozbycia się jakichkolwiek podejrzeń w stosunku do Kościoła.... ale dlaczego podnosi się zawsze... Bo np. czytałem gdzieś, że wojsko utrzymuje ok 300 etatów kadrowych (podoficerskich) dla zakonnic- gospodyń domowych kapelanów...a kapelani na dworcach, w straży p.poż. policji, itp/ To tak za friko? apostata
|
|
Poszukuję w Łomży aerobiku z elementami tańca. Jeżeli wiecie gdzie jest coś takiego prowadzone, to proszę o info. Z góry dzięuję
|
|
BES SĘSU! Szalet? Jaki szalet? Toć to metro łomżyńskie! Tak,tak...wiem co muwie! A na placó pocztowym pszy taksufkach jest nawet dróga STACJA! Heh!
|
|
forpol: ciekawe skąd ty jesteś wieśmaku?? z jeziorka, jedwabnego?? a moze ze śledzikowa?? Jedno jest pewne jestes pojeb*** Rwij szmato rudy błazen z druhem
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Czym Aktualnie Jedziesz ? A) Tramwajem B) Samochodem C) Autobusem D) Czosnkiem E) Niczym Powodzenia :D rudy błazen z druhem
|
|
A ja aktualnie jadę metrem w Łomży a potem będę jechał niczym z prędkością 80 Km/h. A Ty ptysiaku zdrowyś ? bo cuś wątpliwości mam :)
|
|
A pokazywali ul.Ks Janusza 2 albo okolice trojkata czy poznańskiej albo stadon ŁKSu?? przecież w tych miejscach policja czesto sie pokazuje... :)
|
|
A co to mi to potrzebne ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |