Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy seria artykułów szkalujących obecnego prezydenta miasta to element kampani Mirosława Derewońko dziennikarza 4lomza, który na swoim facebooku ogłosił start w wyborach? |
O,przynajmniej jeden Robciu zajazyl ze uwage chcialem zwrocic na owego lapka nie ,sprzetowych wyuzdancow' ale zwyklego uzytkownika ktoremu nie jest potrzebny sprzet za 4000 zyli. Milego dnia Robcio i reszta ,wymagaczy'
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy seria artykułów szkalujących obecnego prezydenta miasta to element kampani Mirosława Derewońko dziennikarza 4lomza, który na swoim facebooku ogłosił start w wyborach? |
o to to , jak mówi janko nimh , nie przyjmować i do sądu i czekać na sprawiedliwy wyrok nic to że trochę wiecej zapłacisz ale zawsze jest szansa zabłyszczeć w sądzie inteligencją polotem wykształceniem , a że ta straż taka niedouczona i nie zna się na wykroczeniach to i szansa na korzystny wynik w swojej sprawie większa . Państwo w potrzebie więc im więcej spraw tym większe koszty a po przegranej osobiście można powiedzieć to ja przyczyniłem się do poprawy sytuacji finansowej mego kraju .
|
|
Re: Czy seria artykułów szkalujących obecnego prezydenta miasta to element kampani Mirosława Derewońko dziennikarza 4lomza, który na swoim facebooku ogłosił start w wyborach? |
zbychu z tego co wiem to chciales tuska to teraz masz:) pamietam jak dzis jak donald ostrzegal ze jak wygra pis to benzyna bedzie po 5 zl haha
|
|
jakie sprecyzowane wypowiedzi........ a najwięcej do powiedzenia mają tutaj Ci którzy nie mieli styczności z dana sprawą szczególnie Riposta, która/y - bo nie wiem jakiej to płci- wszędzie udziela się niczym pseudo-prawnik niemal że każdy temat związany z urzędnikami, funkcjonariuszami a tu od razu podstawy prawne wyrwane z największej wyszukiwarki i BŁYSK - ale ja jestem mądra/y - tylko szkoda że nic z tego nie wynika i sądzę że nikomu nie pomogłaś/eś a przyprawiają tylko o śmiech Twoje żałosne próby podpowiadania ludziom co z tym dalej robić (jak ktoś ciemniejszy to i weźmie pod uwagę może te bzdury). Tylko to trzeba jeszcze znaleźć odpowiednik zastosowania tych Twoich rad bo one niczemu i nikomu nie służą więc po co de.ilne pomysły umieszczać i prowokować Tu obecnych, którzy nie mają pojęcia o wykładni prawa - zresztą pewnie podobnie jak i Ty (przeczytać, skopiować i wkleić i NA KONIEC ZABŁYSNĄĆ GŁU.OTĄ- to nie znaczy że dany przepis ma odzwierciedlenie w danej sytuacji, bo trzeba dokładnie znać sytuację a po 2 umieć interpretować przepisy prawne ). Ty piszesz dyrdymały i widzę że próbujesz popisać się swoją wiedzą a tak naprawdę to wygląda jak błazenada i normalny czytelnik uśmiechnie się i nie weźmie pod uwagę tego co wypisujesz bo wydaje mi się że od ocen takich sytuacji są inni a nie Ty i nie tu. A TAK NAPRAWDĘ TO NIE PROBLEM SIĘ DOMYŚLEĆ ŻE TY CHYBA MASZ JAKIŚ KOMPLEKS - zostałaś zapewne pokrzywdzona przez los i ukarana co najmniej mandatem lub może coś więcej. I sądząc po ilości adresów które podajesz ludziom żeby się zwracali tam ze skargami to chyba już to przechodziłaś ale zapewne nic z tego nie wyszło - nie wspomnę że to złe rady bo Ty nawet nie masz pojęcia gdzie się naprawdę udać (potrafisz tylko bzdurnie podpuszczać). Ludzie sądzę że żeby udzielać się nawet anonimowo to trzeba być przy danej sytuacji albo dokładnie poznać przebieg od naocznych świadków takich wiarygodnych . Zaś odnosząc się do tej sytuacji to nie oceniając postawy tych policjantów bo nie byłem tam, sądzę że rzeczywiście ratowanie życia ludzkiej jest wartością najwyższą i jeśli było aż tak że zachodziło zagrożenie dla zdrowia lub życia to reakcja powinna być natychmiastowa i oczywista, i nie trzeba być geniuszem żeby tak myśleć. Ale tak na prawdę to pewnie niektórzy tu obecni sytuację widzieli z daleka albo w ogóle i opiniują od a do z... a tym bardziej udzielają się w kwestii jak byli szkoleni Policjanci hehe... to jest najlepsze wypowiadać się o czymś o czym się nie ma pojęcia...albo kojarzenie jakichkolwiek służb tylko z wypisywaniem mandatów- żałosne...ale oczywiście wypowiadają się Ci którzy te mandaty dostali a dostali je bo na pewno na nie nie zasłużyli jak to zwykle bywa("no jak to mandat - za co przecież to tamten przede mną jechał szybko a kto mu kazał się zatrzymać przed tym przejściem, żeby się nie zatrzymał to ten pieszy by nie wlazł na pasy i bym nie musiał go omijać na tym przejściu , a tak to jeszcze bym rozjechał człowieka - ukażta wy tego co się zatrzymał przed przejściem i tego co lazł po przejściu bo JA TO DOBRZE JECHAŁEM I CZEGO WY ODE MNIE CHCETA...." albo " 101 na godzine po mieście- Panie weźta wy sie do roboty złodziejii łąpać a nie ja do niasta raz przyjechał kartofle sprzedać na chleb zarobić a wy mnie sie tu czepiata....") niektórzy ludzie w tym kraju się naprawdę cofają... .Wydaje mi się że sankcja ma na celu zapobieżenie dalszym popełnianiem wykroczeń i skoro nie którzy tego nie rozumieją i postępują mimo wszystko tak samo powinni już dawno potracić prawo jazdy. Ludzie nie mają naprawdę pojęcia czemu to ma służyć i od tego właśnie m.in, jest Policja że gdyby taka osoba -jak w tym przypadku kierowca który potrącił tych pieszych na przejściu - skoro nie widziała że przed przejściem trzeba zachować szczególną ostrożność bo prawo jazdy fuksem się może dostało to Policja jest po to żeby póki jeszcze jest szansa to m.in.mandatem zmobilizować i przypomnieć o tym kierowcy że na przejściu piesi są szczególnie chronieni i trzeba zachować ostrożność - ale fakt to nie ma nic wspólnego z tematem że nie udzielili Panowie pomocy. Tu wypowiada się część takich niewinnych , którzy by na pewno lepiej zrobili od innych... tylko po co to sobie "strzępić" w tym przypadku palce i się ośmieszać. Jak ktoś widział naprawdę- nie lepiej iść bezpośrednio w odpowiednie miejsce a Ci którzy nie widzieli niech lepiej bzdetów nie piszą...to moje skromne zdanie...pozdrawiam
|
|
A może ma ktoś obciążenie?
|
|
płk Kadafiego
|
|
Zastanawiasz sie, czy wystoisz?
|
|
Czy ceny paliwa w Polsce zależą tylko cen ropy na światowych rynkach??? Okazuje się, że nie. Pomimo tego, że mamy ogólnie najtaniej w UE, to: ''Według stanowiska Polskiej Izby Paliw Płynnych, w tej chwili paliwo w Polsce jest po prostu za drogie w relacji do siły nabywczej pieniądza...'' http://www.paliwa.pl/news/kampania-polskiej-izby-paliw-plynnych-sprawdzam ''- Od początku roku tylko z powodu likwidacji ulg w akcyzie od biokomponentów dodawanych do paliw i wyższej stawki podatku VAT ceny wzrosły już o ok. 20 groszy na litrze i to bez względu na cenę ropy naftowej i sytuację na rynkach światowych – podkreśla Halina Pupacz. - Według szacunków Izby, z tytułu likwidacji ulg w akcyzie od biokomponentów, od maja do grudnia 2011 roku kierowcy mogą zapłacić o ok. 1 mld złotych więcej w cenie litra benzyny. '' Rząd mógłby obniżyć ceny na stacjach paliwowych. Wystarczy jedno rozporządzenie ministra finansów, aby benzyna staniała o 30 gr, a olej napędowy o 13 gr - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Dyrektywy UE zakładają, że w przypadku benzyny stawka akcyzy (wliczając podatki pośrednie, jak opłata paliwowa) musi wynosić minimum 359 euro na tysiąc litrów paliwa. Jednak jak zauważa "DGP" jej wysokość w złotych oblicza się na podstawie średniego kursu z 1 października poprzedniego roku. Wtedy euro kosztowało niecałe 3,98 zł, tymczasem akcyza z opłatą paliwową ustalone zostały na 420 euro. To o 61 euro więcej niż dopuszczalne minimum wymagane przez Brukselę. Gdyby obniżyć akcyzę do tego poziomu, dałoby to 23 gr oszczędności na każdym litrze benzyny (z VAT 30 gr.). Opodatkowany innymi stawkami olej napędowy byłby tańszy o blisko 13 gr. http://www.sfora.biz/Paliwo-tansze-o-30-groszy-Od-zaraz-a30611 Czy dzięki tym akcjom http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=447024&t=447024 możliwe jest obniżenie cen paliw do ok 4 złotych???? Jeżeli: Uważam, że teraz jest MUSZTARDA PO OBIEDZIE. A my możemy czekać jedynie najbliższych 6 zł za litr. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |