Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czemu Mariusz Chrzanowski tak bardzo boi się pytań. Po co on zaprasza ludzi ja konferencje a wyglasza monologi ? To ma być żart ? |
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czemu Mariusz Chrzanowski tak bardzo boi się pytań. Po co on zaprasza ludzi ja konferencje a wyglasza monologi ? To ma być żart ? |
miyu jak nie masz o czyms pojecia to sie nie wypowiadaj... Nie ma obowiazku posiadania takiego papierka, a tymbardziej jezeli pies nie ma rodowodu, jest to pies w typie, a nie pies rasowy, takze prawnie nie musisz miec zadnych pozwolen, pomijam kwestie, ze przecietny wlasciciel pitbulla nie musi miec zadnych zaswiadczen o szkoleniu psa, jeszcze czegos takiego nie wprowadzili.
|
|
Re: Czemu Mariusz Chrzanowski tak bardzo boi się pytań. Po co on zaprasza ludzi ja konferencje a wyglasza monologi ? To ma być żart ? |
Sheller nie badz taki cwany lepiej
|
|
Andy ,nie zniżę się do Twojego niskiego poziomu kultury i nie będę Tobie odpisywał na zaczepki .
|
|
Niebezpieczne rasy psów Zezwolenie na prowadzenie hodowli lub utrzymywanie psa rasy uznawanej za agresywną albo psa w typie tej rasy jest wydawane osobie spełniającej ściśle określone warunki. Wykaz ras psów uznawanych za agresywne: Amerykański pit bull terrier Perro de Presa Mallorquin Buldog amerykański Dog argentyński Perro de Presa Canario Tosa inu Rottweiler Akbash dog Anatolian karabash Moskiewski stróżujący Owczarek kaukaski Zezwolenie na prowadzenie hodowli lub utrzymywanie psa rasy uznawanej za agresywną albo psa w typie tej rasy będzie wydawane osobie spełniającej łącznie następujące warunki: jest pełnoletnia, nie była skazana prawomocnym wyrokiem za przestępstwo popełnione z winy umyślnej, posiada nienaganną opinię wydaną przez Policję, jest w stanie zapewnić nadzór nad psem oraz posiada orzeczenie wydane przez lekarza i psychologa, stwierdzające, że nie ma zaburzeń psychicznych ani znacznie ograniczonej sprawności psychofizycznej, nie wykazuje istotnych zaburzeń funkcjonowania psychologicznego, nie jest uzależniona od alkoholu lub od substancji psychoaktywnych. Ustawa przewiduje, że niewydanie zezwolenia albo jego cofnięcie skutkować będzie obowiązkiem wyzbycia się psa. Do kolejnych obowiązków posiadacza psa rasy uznawanej za agresywną albo psa w typie tej rasy należeć będzie poddanie psa szkoleniu na posłuszeństwo oraz ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej za szkody wyrządzone przez psa. CIEKAWOSTKI W Niemczech prawo różni się w poszczególnych landach. W Hesji, Dolnej Saksonii i Nadrenii Północnej-Westfalii przepisy są najsurowsze. Rasy psów zostały podzielone na trzy kategorie: 1. Niebezpieczne rasy. Nie mogą być importowane, rozmnażane lub sprzedawane. Są to: amerykański staffordshire terrier, pit bull terrier, staffordshire bull terrier, bull terrier, mastiff neapolitański, mastiff hiszpański, dog de bordeaux, dogo argentino, fila brasiliero, roman fighting dog, chinese fighting dog, bandog i tosa inu. Psy tych ras, znajdujące się już na terenie landu, muszą być rejestrowane i sterylizowane. 2. Potencjalnie niebezpieczne rasy. Takie psy można posiadać, importować, rozmnażać i sprzedawać. Warunkiem jest pomyślne przejście przez psa testu na temperament. Trzeba też udokumentować, że pies w przeciągu trzech lat nie wykazał się postawą agresywną. Należą tu akbash, briard, beauceron, bullmastiff, doberman, komondor, kuvasz, maremma, pierenejski pies pasterski, rhodesian ridgeback, rottweiler, mastiff tybetański i kilkanaście innych ras. Test sprawdzający temperament psa trwa około trzech godzin. Zawiera ocenę nastawienia psa wobec innych psów i ludzi, a także próby drażnienia (otwarcie parasola, drwiny) i godzinny wykład dla właściciela psa. 3. Psy ważące ponad 20 kg lub mierzące ponad 40 centymetrów. Muszą być prowadzone na smyczy na terenie zamieszkałym. Jeżeli choć raz wykażą się agresją przechodzą do drugiej kategorii. W Wielkiej Brytanii, ustawa o niebezpiecznych psach (Dangerous Dogs Act) weszła w życie 12 sierpnia 1991 roku. Zabrania ona posiadania lub hodowli psów ras bojowych. Ustawodawca stwierdził, że rasy te stanowią poważne zagrożenie dla obywateli. Psy bojowe to przedstawiciele ras hodowanych do walki, czyli pit bull terrier, tosa inu i inne uznane przez Sekretariat Stanu za posiadające cechy charakterystyczne dla tego typu cechy. Żadna osoba nie powinna hodować ani rozmnażać ras bojowych (pit bull terrier, tosa inu). Zakazana jest sprzedaż, wymiana. Nie można nawet oferować czy sugerować zakupu takiego psa. Nie wolno dać go w prezencie. Psy bojowe wolno wyprowadzać tylko w kagańcu i na smyczy. Za złamanie tych przepisów grozi kara do 6 miesięcy więzienia lub grzywna w wysokości 2 tys. funtów, ewentualnie obie kary naraz. Nawet jeżeli psy według właściciela nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa publicznego, a reprezentują rasę z listy - podlegają takim samym karom, jeżeli ich właściciele nie stosują się do przepisów.
|
|
Stara prawda-cienka jest granica między miłością ,a nienawiścią . Andy ,jakiś czas temu podrywał mnie,prawie wyznawał miłość od pierwszego postu,a teraz szlag go trafia hahahaha
|
|
wg mnie BEZCENNY Kasia..
|
|
Obiecałem Tobie że się w Tobie nie zakocham!!! ale nie kochać Ciebie to ....... Linkin Park - Rolling in the Deep http://www.youtube.com/watch?v=oMslOMQxcF8&feature=related
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |