niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego cofnięto dotację dla „Zagłady Żydów”? Za karę

@maro7
skąd wiesz, że lista jest już zamknięta? Mi powiedziano, że jeśli wyrobię się z badaniami do 25 października, to jeszcze się załapię na listopad...

@tabakka00
O Matko! A jak można te pytania zinterpretować?! Stwierdziłeś/aś, że się ze sobą te pytania łączą. Brawo! Myślę, że zrobisz karierę w dochodzeniówce. A jak myślisz, co te pytania mogą sprawdzać? Twój upór, czy nie jesteś głupio uparty.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego cofnięto dotację dla „Zagłady Żydów”? Za karę

Ogólnie pomysł ciekawy - świadczy o jakiejś tam inicjatywie społecznej. Wiadomo już nasi dziadowie mawiali " kupą mości Panowie, kupy nikt nie ruszy".

Proponuję rozszerzyć tę inicjatywę na inne dobra użyteczności publicznej... np "nie wyrzucaj papieru toaletowego - podaj dalej". To samo np. "chusteczki higieczniczne - lepsze używane niż ekonomiczne"

Wiadomo oszczędzanie to szlachetna sprawa. Może pooszczędzamy wodę i ustalimy, że w tym tygodniu kąpiemy się u Kurczaka, z WC będziemy korzystać na ochotnika może u "mr X" a zebrany mocz sprzedamy kierowcom TIRów, którzy zamiast wlewć preparat Adblue zastosują tani koncentrat zastępczy.
itd, itp.

A tak poważnie. bilety drogie, coraz droższe. Ale jest to konsekwencja m.in. cen paliwa, płac kierowców.
Kiedyś w autobusach PKS mieszkańcy wsi nagminnie wspierali kierowców płacąc im do ręki zamiast kupować bilet ( coś znajomego?). W rezultacie nierentowności tych połączeń zostały zerwane kursy a "uczciwi mieszkańcy" zostali zmuszeni do szukania innych form transportu.

Kasowanie biletów to sprawa indywidualna. przekazywanie też. Ale nie miej np Kurczak żalu gdy kontroler biletów wlepi Ci mandat. Obraz jest nagrywany więc łatwo będziesz mógł udowodnić, że jedziesz z biletem skasowanym przez Ciebie.
Nie wiem tylko czy jest to powód do dumy, że udało się oszczędzić i nie płacić za usługę.
Jak dorośniesz i zaczniesz pracować może będziesz Kurczak pracodawcą, który również będzie oszczędzał i nie płacił pracownikom. ( sporo zarobisz) A może będziesz pracownikiem, na którym ktoś będzie oszczędzać.
Martwi mnie osobiście, że w naszym kraju mamy wciąż licznych przedstawicieli rodu Kalego co to " krowę ukraść, ale nie jemu..."

nie ale są pogrzeby i zaje8iste stypy :D

jak zechcę

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org