wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy w sprawie bezrobocia rzeczywiście coś drgnęło?

MRD
O konsultacjach w przedmiotowej sprawie było głośno w całym mieście - nie tylko na Forum Nie musisz się zasłaniać Kingsley'em i Hemingway'em - aby ukryć tudzież z lekka zatuszować swoją niewiedzę dotyczącą wydarzeń w naszym mieście. Opuść głowę z zawstydzeniem i oblewając się młodzieńczym rumieńcem uderz się mocno w pierś wypowiadając słowa "mea culpa nie wiedziałem" Tak będzie prościej i czytelniej dla "plebsu" który Cię jak sądzisz otacza.

Krzysztof

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy w sprawie bezrobocia rzeczywiście coś drgnęło?

To i ja doloze swoje trzy grosze:
Koteria
klaniam sie nisko

to ja wam coś powiem - w Unitechniku kupicie wszystko i zawsze
:D

grzesiek

A gdzie jest Koteria przepraszam. Na senatorskiej ??

Wyrafinowane podniebienie Kefasa? Eeeeeeeeeeeeeee... Jesli wyrafinowaniem nazwiemy puszke orzeszkow + mieszanke egzotycznych sokow... Ewentualnie frytki + piwo... to czemu nie?
hahaha
pozdrawiam serdecznie.

michal

Ale bedzie zadyma :D

Dziękuję bardzo!

do Antynki: Twoja beznadzieja mnie poraża - przedstawiam konkretny problem - a ty widzisz jedynie czystą zawiść - idąc twoim tokiem myślenia na forum nie można by poruszyć żadnego tematu bo wszyscy działamy pod przymusem czystej zawiści? - puknij się w głowę

ksebki-teraz poraziła mnie Twoja "kultura";)Bo brak rozumku zauważyłam już wcześniej!To jest niby problem,a nie problem!!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

przykro mi, że nie spełniam Twoich standardów

Próbowałem dzisiaj słuchać tego radia, ale poziom amatorszczyzny technicznej powalił mnie. Audycja z częstotliwością 10 minut znikała z eteru na dłużej i można było słuchać ciszy płynącej z głośników. To były dłuższe przerwy. Natomiast cały czas były krótkie przerwy w emisji. Tak to jest ja k za robienie radia biorą się amatorzy i laicy. Redaktorem naczelnym jest człowiek mający pstro w głowie (u nas w domu mówi się, że ma na..... w głowie), a za sprawy techniczne odpowiada 16 letni chłopiec, który stara się jak może ale brak wiedzy i przede wszystkim doświadczenia powoduje, że są takie efekty. Zastanawiam co w tym towarzystwie porabia pan Waldemar? Że tez jeszcze wytrzymuje to wszystko, co się dzieje w tym amatorskim radiu. Przecież to jedyny poważny człowiek w tym towarzystwie.
Panie redaktorze naczelny, może dajcie sobie spokój z zabawą w radio i przejdźcie do którejś z piaskownic, stawiać babki z piasku. Robienie „radia” jest zajęciem dla facetów z jajami a nie dla dzieci. Zmieniam fale i poszukam poważnego radia.

Tz ciesze sie niezmiernie.
Nadmieniam jednoczesnie, ze byla to zupelnie subiektywna opinia formuowana na podstawie ogolnych odczuc i obserwacji. Na w/w festynie nie bylam
:)

heniek

Nurtuje mnie pytanie: co znaczy "nasi tani senatorowie"?

heniek

Czy naprawdę dwa czy nawet trzy samochody (zaparkowane w sposób prawidłowy) pod Ratuszem tak niektórym naszym forumowiczom przeszkadzają ? Rozejrzyjcie się w swoim najbliższym otoczeniu? Ileż mamy sytuacji gdzie bezmyślnie zaparkowane auto stwarza poważniejsze zagrożenia - choćby utrudnia akcje ratunkowe Straży Pożarnej czy Pogotowiu Ratunkowemu..... To jest problem a nie są nim napewno samochody naszych prezydentów.... Czy ktoś nakazuje płacić Kwaśniewskiemu za parkowanie pod Pałacem Prezydenckim ? Nonsens... To są nasi Prezydenci - nie zapominajmy o tym. Czy ktoś z Was się oburza gdy pracownik służby zdrowia wchodzi do lekarza bez kolejki...? Czy ktoś lamentuje, że piekarz nie musi kupować pieczywa ...? Choć pewnie zaraz ktoś doda, że szewc boso chodzi :) Każdy ma jakieś przywileje wynikające z piastowanego stanowiska - uszanujmy je a sami będziemy szanowani....

Krzysztof

Senatorska 8? ....idąc z rynku w kierunku 3 liceum za księgarnią z prawej strony...

heniek

Ale wy macie problemy nie podoba sie to nie sluchajcie nikt wam nie kaze niczego sluchac , czy od tego wasze zycie zalezy?

Mam pewną propozycję dla łomżyńskiego PKS-u.

Autobusy kursujące w relacji Łomza-Warszawa i Warszawa-Łomża powinny omijać centrum Ostrowii Mazowieckiej i jeździć tylko obwodnicą. Miałoby to następujące zalety:
1. oszczędność czasu pasażerów - dojazd z obwodnicy na dworzec i z powrotem zajmuje sporo czasu,
2.oszczędność paliwa dla PKS-u, przy kilku kursach dziennie x 365 dni w roku to spore oszczędności,
3. licza pasażerów wsiadających i wysiadających w Ostrowii jest znikoma dlatego też nadkładanie drogi jest chyba niecelowe,
podobne rozwiązanie zastosowano przy kursach do Białegostoku, gdzie omijana jest Wizna a pasażerowie wsiadają na przystanku przy obwodnicy

ewentualne oszczędności mogłyby się przyczynić do [niewielkiej] obniżki cen biletów a zarazem poprawiłyby konkurencyjność pks-u

do Antynki:

skoncentruj się na temacie,
nie musisz mi wcale przycinać,
jeśli poczułaś się urażona moją zbyt ostrą odpowiedzią - to przepraszam,

sądzę, że jesteś młoda i sprawna i dla Ciebie na pewno to nie jest problem, ale byłem świadkiem jak z autobusu linii 8 gramoliły się dwie staruszki [z ich rozmowy wywnioskowałem, że mają coś do załatwienia w UM], dla nich pokonanie odcinka od przystanku do ratusza [dla osoby w pełni sprawnej to sprawa 2 minut] to nie taka błacha sprawa,

dlatego jeśli możnaby ulżyć gronu starszych osób to czemu nie?
czy wygoda trzech prezydentów jest ważniejsza?

oczywiście nie jest to problem wagi państwowej ale na te nie mamy wpływu, dlatego poruszama ten temat który władze miejskie w geście dobrej woli mogłyby rozwiązać,

ksebki

Nigdy nie twierdziłem że miejsca parkingowe pod Ratuszem są własnością prezydentów. Ale nie widzę problemu w tym, że Ci Panowie w tamtym miejscu parkują swoje auta. Przyjmując Twój sposób rozumowania należałoby zabrać immunitety posłom, kobietom cięzarnym należałloby zabronić robienia zakupów bez kolejki etc.... Zgadzam się natomiast z tym, że szeregowi pracownicy nie posiadają przywilejów - ale czy Prezydent Miasta jest szeregowym obywatelem? Sam odpowiedz sobie na to pytanie. Swoimi działaniami spróbuj zrobić coś żeby zaistnieć i osiągąć pozycję społeczną, która pozwoli Ci na zdobycie jakichkolwiek przywilejów. Jeżeli natomiast stwierdzisz, że nie podołasz tym bardziej uszanuj pozycję jaką ktoś wyrobił sobie ciężką pracą.

Odnosząc się do Twojego pomysłu umiejscowienia przystanku tuż przed Ratuszem - przyko mi stwierdzić ale uważam ten pomysł za poroniony. Argumenty Kefasa sa w tym przypadku jak najbardziej trafne. Żyję w Łomży od urodzenia i odkąd pamiętam ten przystanek zawsze był w tym miejscu a wynika ono z faktu, że jest to usytuowanie optymalne. Pretensje mozesz mieć do osoby która w ten sposób zaplanowała układ ulic wokół Starego Rynku x (iks) lat temu.

Evaa zgadzam sięz Tobą - to Forum służy do wypowiadania swoich poglądów co właśnie po raz kolejny uczyniłem.

Pozdrawiam serdecznie

Krzysztof

Zapraszam wszystkich do odwiedzenia oficjalnej strony internetowej klubu Atom - największej i najlepszej dyskoteki w Łomży!!!!!! www.KlubAtom.xu.pl

Nikt chyba nie ma wątpliwości, że klub Atom jest najlepiej chronionym lokalem rozrywkowym w Łomży. Profesjonalna ochrona atomowych imprez jest jednym z najważniejszych elementów składających się na gwarancję dobrej zabawy w naszym klubie. Najlepszym tego dowodem jest Atomowe Techno Party. Od początku trwania tej imprezy tzn od początku wakacji 2003 , ani razu nie było przypadku jakiegokolwiek pobicia itp. ( i napewno nie będzie, bo przychodzą tam ludzie żeby się dobrze bawić - i tylko po to!!) Więc bez obaw - wpadajcie i bawcie się dooobrze!!

Ksebki :

JEzeli chodzi o plyty i jingle to tak nie jest . To jest wszystko z sieci plusa brane (oprocz tych z tekstem o Lomzy tu sie z toba zgodze :)) ) No ale Plus taka kampanie reklamowa zrobil z lagodnymi przebojami i kazde ktore w sieci plusa jest tak musi grac , muzyka tez jest od nich wsio, te same jingle leca w bialymstoku naprzyklad , ale ludzie mysla ze to naprawde nagrywane przez telefon :) dobry chwyt marketnigowy wedlug mnie rewelacja ale tylko kiedys teraz juz nie :) bo w takim miescie jak lomza to sie juz dawno ludziom znudzilo

Marx :

Ciekaw jestem jakie masz pomysly :)) a pieniadze masz na te pomysly? Powoli automaty wypieraja ludzi w radiach lokalnych w calej polsce bo nie oplaca sie ludzi trzymac, Automat sie wlaczy i gra caly dzien o okreslonej godzinie wlaczy to co ma byc i jedna osoba nad tym czuwa , lub cale pasma w lokalnych rozglosniach to sygnal z centrali jakiejs sieci taka jest rzeczywistosc wiem bo troche jezdzile mpo polsce i sluchalem tego i owego

Dziekuję Panom za tak miłe słowa. Zaszczytem i powodem do zadowolenia jest dla mnie fakt, że coraz więcej łomżan zwraca uwagę na nasze, jakże odmienne i nietypowe, zainteresowania. Bractwo nasze powstalo dosyć dawno, lecz dopiero w tym roku nabrało odpowiedniego kształtu. Śmiem nawet stwierdzić, że poziom który reprezentujemy obecnie plasuje nas bardzo wysoko w Ruchu Rycerskim. Wszystko to jest załugą tylko i wyłącznie naszej pracy, własnoręcznie uszyty namiot rycerski, średniowieczne ubrania, obuwie... Większość naszego ekwipunku wykonujemy sami, z własnych środków (finansujemy się sami) - jedynie bardziej skomplikowane elementy uzbrojenia i pancerza (np. łuki) zmuszeni jesteśmy kupywać. Muszę tu jednak wspomnieć, iż nie znaczy to że nie jesteśmy w stanie tego wykonać. Jedynym tego powodem jest brak odpowiedniego miejsca do pracy, jakiegoś porządnego warsztatu w którym moglibyśmy wykonywać nasz ekwipunek.
Wszystkie nasze osiągniecia rycerskie (zdobytych nagród na przeróżnych turniejach rycerskich nie sposób zliczyć) są konsekwencją mozolnych treningów. Udaje nam się to, mimo wielu kłopotów ze znalezieniem odpowiedniego miejsca do spokojnych spotkań. Liczymy, że do końca tego roku zmieni się to na lepsze. Wszak dzieki pomocy CAL Novitas, którym jesteśmy bardzo wdzięczni za okazaną nam pomoc, i przychylności płk. Zalewskiego otrzymaliśmy do czasowej dyspozycji teren fortów za strzelnicą. Niestety wciąż kłopotem jest transport sprzętu, nie możemy go bowiem zostawiać na miejscu. Naszym marzeniem jest grodzisko, które mogłoby powstać nad Narwią - ale jest to czysta fantazja...
Aktywnie też korzystamy z pomocy Bonaru, który udostępnia nam salę do treningów tanecznych. Walka bowiem to nie wszystko, nasza chorągiew odtwarza wszystkie aspekty życia w średniowieczu. A cóż to był za rycerz, który nie potrafił zatańczyć przed bitwą z damą swego serca?
Wspomnieć też muszę, iż bractwo nasze prowadzi aktualnie nabór w swoje szeregi. Jeśli wśród Was jest ktoś zainteresowany kulturą średniowiecza - zapraszamy.
Wiecej informacji odszukać można na naszej stronie:
www.rycerze.pl

klaniam sie nisko i pozdrawiam

-

Pamietam te sprawe, ktos nawet linki podawal do strony KRRiTV no i ucichlo jakos. Ciekawa sprawe poruszyles drogi forumowiczu 888, mi nasuwa sie od razu pytanie: skoro RŁ nie jest plusem ( wsnioskuje z tego, ze powycinali wszstkie slowa PLUS z reklam), to dlaczego nadal firmuje sie "znakami" plusowskimi???

Ogolnie bardzo dobrze, ze w Łomzy jest kilka rozglosni, w ten sposob kazdy moze wybrac "cos" dla siebie, a jezeli nie to zawsze pozostaje sluchanie ogolnopolskich stacji.

o, o, o! NBMF dobrze gada, dac mu wodki. Byly np. polonezy ze wzmanianymi silnikami 1.9, robione wlasnie dla policji.

heniek

1.9 to były silniki Diesla i w policji takich nie widziałem:p Faktycznie były wersje z silnikiem 2.0 od Forda i Fiata.... wszystko było cacy ale hamulce nie wytrzymywały;)

Chłopie.... ja nad Narwią jestem codziennie a nawet częściej.... weź już skończ ten wątek bo krew zalewa....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org