wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PO kręci, jak może...

Kiler pozmol mi to wkleić bo niktórym niechce sie tam czytać Wiec wkleje to tu

– To niedopuszczalne! Budowa masztu to drażliwy temat. Powinien być szeroko konsultowany. Potrzebne są działania przy otwartej kurtynie – denerwuje się Zbigniew Lipski, prezes Spółdzielni Mieszkaniowej w Łomży i radny miejski. Od „Gazety” dowiedział się, że przy ul. Ks. Janusza może powstać kolejny maszt telefonii komórkowej! O planowanej budowie masztu przy ul. Nowogrodzkiej w Łomży pisaliśmy w ub. tygodniu w artykule „Miejskie = ściśle tajne” („Gazeta Współczesna”, dn. 26.10 br.). W internetowym Biuletynie Informacji Publicznej urzędnicy zamieścili krótką informację dotyczącą planów budowy stacji bazowej jednej z telefonii komórkowych. Poinformowano tam, że mieszkańcy mają czas na składanie protestów do 5 listopada. Biuro prasowe zapewniło nas, że nikt nie zgłaszał zastrzeżeń. Tymczasem protesty zaczęły się już w marcu! A o planach budowy kolejnych masztów ratusz nadal nikogo nie informuje.
Miasto masztów-widm
Kiedy zaczęliśmy badać sprawę, okazało się, że dwa miejsca przy ul. Nowogrodzkiej, gdzie mają powstać maszty, nie są jedynymi!
– Prowadzimy równolegle dwie sprawy dotyczące budowy stacji bazowych telefonii komórkowych w Łomży. Oprócz ul. Nowogrodzkiej dotyczy to także ul. Ks. Janusza – powiedział inspektor Adam Skrodzki z wydziału środowiska i rolnictwa Urzędu Wojewódzkiego w Białymstoku. – Po wykonaniu raportu o uwarunkowaniach środowiskowych tej budowy kolejnym etapem będzie realizacja inwestycji.
O planowanych budowach nikt nic nie wie.
– Dlaczego to jest okryte taką tajemnicą? Może ratusz nie chce nas informować, bo nie chce mieć kłopotów z protestami? – zastanawiają się zbulwersowani mieszkańcy Nowogrodzkiej.
Solidarni w sprzeciwie
Dzięki protestom mieszkańców zawieszona została sprawa budowy jednego z masztów przy ul. Nowogrodzkiej. Teraz zajmuje się nią ministerstwo. W tej sprawie interweniowało także m.in. łomżyńskie nadleśnictwo. W piśmie wysłanym do Urzędu Miejskiego znalazł się fragment: „W ostatnich latach pojawiły się liczne doniesienia o możliwości korelacji pomiędzy zachorowaniem na raka krwi i mózgu u osób przebywających w pobliżu pola elektromagnetycznego. Raport Amerykańskiej Agencji Ochrony Środowiska stwierdza, że pola magnetyczne mogą być przyczyną chorób nowotworowych u ludzi”.
Nie walczymy z postępem!
– Nie wyrażamy zgody na budowę masztu ani na ul. Nowogrodzkiej, ani w jej pobliżu, ani w żadnym innym miejscu w Łomży – stanowczo podkreśla Stanisław Bojaruniec, członek rady osiedla nr 3. – Chcemy być solidarni w sprzeciwie!
Jak podkreślają protestujący, nie walczą z postępem. Ale jednocześnie zapewniają, że nie złożą broni, dopóki nie zobaczą wiarygodnych badań, zapewniających, że działanie masztów nie jest w żaden sposób szkodliwe dla ludzi.
– My tu żyjemy, tu wychowujemy nasze dzieci. Chcemy, żeby były zdrowe – mówią mieszkańcy.
Protestujący piszą kolejne pisma, zbierają kolejne podpisy. Zamierzają pójść z nimi na jutrzejsze obrady sesji Rady Miejskiej.
– Chcemy wiedzieć jak to jest, że politycy potrafią dotrzeć do mieszkańców w czasie wyborów, kiedy walczą o stołki. Wtedy w każdej skrzynce znajdujemy tony makulatury. Ale kiedy chodzi o sprawy istotne dla mieszkańców, nikt nie poczuwa się do obowiązku poinformowania nas o nich – bulwersują się protestujący.
Do sprawy wkrótce wrócimy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PO kręci, jak może...

ptysiu_bawełna pozwolilem sobei wyslac ci cos na skrzynke pocztawa zobacz i moze spróbujemyt tak u nas

a tym bardziej Wy ani nikt inny nie jest od zarzucania nut, organizowania czego/kogo kolwiek, nikogo z was do czegos takiego nie upowazniono i mozecie se pogadac. chcecie spiewac? przyjdzie na mlyn.
im wiecej osob z piknika bedzie przychodzilo do mlyna tym bedzie doping glosniejszy. jesli inni zobacza ze duzo ludzi sie przezucila na kamienną (chodzi tu o mlyn) to tez pojdą. a tak jesli bedzie robiona atmosferaa na pikniku to i z kamiennej bedą odchodzic na krzeselka, a w mlynie zostanie 10-30 osob i watpie zeby na pikniku doping wiecznie trwal.

nic nie dzialac!

pozdro Brygada Malarz :D

Znany dramaturg Bryll popełnił był w 1978 r. sztukę-dramat... sztukę-przedstawienie... sztukę-spektakl... (Tomasz Jachimek jest wielki!) pt. "Ballada łomżyńska". Grzebałem w sieci i wszędzie znalazłem jedynie informację, że znany dramaturg Bryll popełnił był w 1978 r.... itd. No i jeszcze to, że grupa muzyczno-wokalna 2+1 miała w swoim repertuarze piosenkę pod tym tytułem.

Czy ktoś coś wie o tym przedstawieniu?

BES SĘSU... wiadomo rze najlepży na to ztanowisko jestem ja.Caukem nowa tfasz,morze trohie nieznana dotyhczas,ale pmysłuf mam mnustfo-muwie wam!
Prezydętóre zaczołbym oczywiśće ot opsadzenia na fszystkich warznych stanowiskach swoich kuzynuf i pszyjaciuł-żecz to oczywista a nastempnie dzień fkturym zostałem wybrany ogłosiłbym dniem wolnym ot pracy abyśmy sie fszyscy mogli corocznie radować s tego faktó!

Zawisza176 jesteś pewien tego co piszesz, że to Pan Sroczyński za tym stoi, czy może zasłyszałeś gdzieś ploteczkę i powtarzasz jak przekupka. Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym szczegóły i dopiero brał się za pisanie. Chyba, że jesteś pracownikiem UM i masz wiadomości z pierwszej ręki. Skończył się nalot wyborczy na Pana Sroczyńskiego, a zaczyna się za maszty cyfrowej telefonii komórkowej, bo przwdopodobnie Pan Sroczyński ma startować w wyborach na prezydenta Łomży.
Znowu huzia na Józia.
Gdzie Wy znajdziecie człowieka bardziej operatywnego.

Pozdrowienia.

Żeby z tyłu na szybie była nalepka że w autobusie jest WC.
Ptysiu napisałem o pekaesie zaraz po PKS bo ty w swojej mądrości inaczej musiałeś kuźwa dopisać MPK po wpiosie o MZK a wystarczyło pomysleć.
Sorry trzeba było AŻ pomysleć!!!
_______________________________--

Najpiękniejsze miejsca wg Was. No oczywiście pomijając Łomżę bo to wiadomo!! :).

Politycy się znależli

http://piw.internetdsl.pl/wiersz/monk_www_giertych_stop_kom_pl.swf

nic dodać nic ujonć
aha... BES SĘSU! lol

491

Marcin

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org