wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Absurdy "postępu" (czyt. : degeneracji)

Polecam podany niżej temat, można z niego wiele się dowiedzieć na temat biznesu w Łomży.

Czego brakuje w Łomży?
Autor: DoPrze (80.240.171.---)
Data: 28-01-05 14:54

Cześć... robię mały sondaż...
pytanie brzmi: "Czego brakuje Ci w Łomży??".

Planuję w niedługim czasie otworzyć mały biznesik. Niestety rynek Łomżyński nie nie napawa opytmizmem.
Pełno jest aptek, spożywczaków, sklepów z ciuchami itp. mimo to mam kilka pomysłów... oczywiście nie zdradzę jakich, by nikt ich nie podchwycił.

Chciałbym byście napisali czego Wam brakuje... dzięki temu zobaczę w jakim stopniu pokrywa się to z moimi spostrzeżeniami
.

Pozdrowienia.

--------------------------------------------------------
Tylko Łomża ŁKS !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Absurdy "postępu" (czyt. : degeneracji)

Taaa głupota i tyle...

wcale nie trzeba być specjalistą aby mozna było przewidzieć ,że takie korki będą. Teoria nie zawsze idzie w parze z praktyką czego dowodem jest to co sie tam dzieje około godziny 08.00 jak wynika z wypowiedzi tarczyna.
Test te ronda przejda na święto zmarłych zobaczymy jak one ten ruch rozładuja i upłynnią. No przeciez po to je wybudowano.

Zbych

Przeróbki w samochodach, żeby dizelki jeździły na oleju roślinnym - no i dystrybucja oleju roślinnego (niekoniecznie w butelkach) :))

Tylko Łomża ŁKS !!!

jakiś wypasiony salon agd rtv itd :D
albo jakaś dobra kawiarenak internetowa

no pewnie że opłaca sie kupić nową fure ;D za darmo masz wtedy opony hehe

Zbych

Multibank szukał chetnego do otworzenia placówki w Łomży.

Sam spot będzie pokazem umiejętności.

I Ty wierzysz, ze to moze wypalic?:P

SIEMENS C65

że o Biuałymstoku to juz nie wspomne że tez nie jest aż tak drogo (jesli chodiz o bilety miesięczne, bo tylko 27 na wszystkie linie). A w Łomży drogo...

Do tommeknet
Wydaje mi się, że to dobrze, że nie widać co się dzieje za rondem. Kierowca nie traci dzięki temu czasu na obserwowanie tej części skrzyżowania i szybciej przejeżdża. Trzeba się tylko przyzwyczaić.

Nie wiem co tak narzekacie. Jeżdżę tamtędy codziennie, w godzinach szczytu też. I nie stałem jeszcze dłużej niż kilkanaście sekund, obojętnie z której strony bym nie wjeżdżał. Przedtem zdarzało się i 5 minut, np z Zawadzkiej. Prawda, że nie da się jechać 80 km/h, jak pewnie chciałaby większość dyskutantów z tego postu, ale czy to nie lepiej? Zwłaszcza, że przez przejścia przechodzą dzieci do szkoły.

Obserwuję, że wielu kieerowców nie ma pojęcia, jak tam ię zachować. Czekają, jak widzą kogoś dojeżdżającego do ronda z lewej. A przecież jak wjadą równocześnie z dwóch wlotów, to chyba się nic nie stanie.
Inna zmora, to nieużywanie kierunkowskazów przez tych, którzy zjeżdżają z ronda. To jeszcze pogarsza tę sprawę.

Widziałem, jak uczą jeździć instruktorzy. Każa za każdym razem zatrzymać się przed rondem, a czy ktoś widział tam znak STOP?

Ci którzy blokują to skrzyżowanie to pewnie ci sami, którzy skręcając w lewo na skrzyśowaniu przy dworcu, chcą przepuścić jadących z przeciwka na wprost :)))
A piesi malkontenci to pewnie ci, którzy nie umieją włączyć zielonego światła na przejściu :)))

A ja jak kiedyś byłem w Czechosłowacji (jeszcze) i to w mieście mniejszym znacznie od Łomży, to się zastanawiałem jak to możliwe, że im się w spożywczakach opłaca i mają czas narobić całe tace kanapek, które niedrogo można było kupić gotowe? Ekspedientki doliczały sobie drobną marżę za robociznę i miały sprzedane produkty, które "włożyły" w te wytwory, a klienci rano mogli pospać z 10-15 min. dłużej, bo kupowali gotowe i nawet dosyć smaczne śniadanie.
Ze dwa lata temu trafiłem na kanapki robione w bagietkach w niewielkim sklepie w Białymstoku. Im tam też się to jakoś opłacało, skoro robili.
A czym zajmują się ekspedientki, jak już przewali sie poranna fala klientów?
To może nie pomysł na interes, ale na dodatek do zarobku...

No to bardziej w komisie będo chcieli sprzedać ale jak znam złodziei to poczekają ,obejrzo wszystko co na kompie jest usuną wsio z kompa i po kilku tygodniach sprzedadzą tak zawsze złodziejeje robią więc danych i tak nie zdobedziesz chyba że natrafiłeś na 13 latków którzy te lapotopy porzucili w rowie.

{POZDRO Z-K GRĄDY WONIECKO }

jak Ci ukradli w Bialymstoku to w łomży bankowo ich nie znajdziesz. jakies wiochy niedaleko bialego tam szukaj zreszta jak ci gwizneli tylko laptopy to wiedzieli po co ida chyba. co nie. po 2 jak kolega wyzej wspomnial to poropagnda frajerstwa... po co piszesz posty na forum przecierz w Polsce mamy taka wspaniala POLICJE ehehehehhehehe . laptopa ci nie znajda ale za to wsadza do puchy takiego co ukradl telefon za 251 zł :) to chyba prawie to samo pojdzie ktos siedziec. znajac zycie to twoje laptopy zostaly rozebrane na czesci i juz pewnie kilka osob ma je w domu. kazdy po kawalku takze nawet jak dojdziesz tych co ukradli to lapotow nie bedzie :|

Tarczyn, każda wymówka jest dobra jak ma się prawo jazdy za masło. Wystarczy dwóch, trzech kierowców na bakier z przepisami i ze dwie eLki i ronda zablokowane. Wystarczy trochę czasu, a kierowcy przyzwyczają się do tych rondek i korki pójdą w niepamięć.

Żebym liczył na policję to bym nie pisał na forum!Ustaliłem,że złodziej to ktoś z naszych znajomych i na 99% wytypowaliśmy sprawcę.Tylko przez parę dni policja nie pozwala nam sie do nich zbliżyć-a szkoda,bo normalnie to ich chyba gołymi rękami .............:P nie lubię złodziejstwa i tyle

rudy błazen z druhem

Sklep RTV odpada, za duża jest konkurencja w postaci DOMAXU, AVANSU, EURO AGD, MARSA itp... na tym nie można już zarobić.. o czym przekonali się właściciele PTZtów - najstarszego salonu sprzedaży RTV AGD w Łomży.

Klubów, pubów jest sporo w Łomży, niestety żaden nie trzyma poziomu - łącznie z Rampą (to mają być dyskoteki gdzie tańczą 2 osoby na 3 m2, a ci kolesie na ochronie są żałośni).
Dobrym pomysłem może być lokal dla osób w wieku 40-50 lat, gdzie można kawy się napić, zjeść ciastko, bądź kolację i ewentualnie potańczyć (nie przy h-h, dance czy techno). Jedyny problem to wyciągnąć tych ludzi z domu...
Inną grupą klientów dla lokalu mogą być, nazwijmy je "elity" miasta. Tzn właściciele firm, dyrektorzy , kierownicy itp którzy niejednokrotnie chcą się pobawić, spotkać ze znajomymi "biznesmenami", zjeść kolację czy poprostu napić, ale nie chcą tego robić w miejscach przeznaczonych głównie dla młodzieży, czy w lokalach "łatwo dostępnych". Czyli w takim, w którym jest wejście np. na kartę stałego klienta.

Spożywczak może być dobrym pomysłem, ale nie zwykły osiedlowy, ale taki np. na telefon, czy na maila. Wiele osób jest starszych dla których wyjście dla sklepu jest problemem, albo sporo jest osób takich, którzy tego poprostu nie lubią. Tak sklep miałby sens istnienia w łomży...

...ale jak zwykle to są tylko pomysły... ja jak do tej pory swoich nie zrealizowałem ;)

Powodzenia

Też nieźle, ale ten "mój" zgarnął lekko ponad 135 tys zł <wow>

ŁKS dziś pokazał znowu ze potrafi wygrać. Jak podobał wam sie mecz dla mnie był Rewelacyjny. Oprawa była dobra. Osoby z krzesełek wlączyły sie po raz kolejny do dopingu :d

rudy błazen z druhem

Co ty pierdolisz mecz był dobry ale napewno nie rewelacyjny. Świetna bramka Ulmana.

Tak jak mój poprzednik uważam, że mecz był dobry, rewelacyjny mecz to był z Wigrami Suwałki, wtedy było można mówić, że był perfekt. Ale i tak jest dobrze, bo kolejne 3 ptk dla nas i mamy juz 34 ptk :D AVIVA ŁKS!!!!

Epidemia, pandemia - to brzmi groźnie i sensacyjnie. Ale czy ptasiej grypy rzeczywiście należy się aż tak bardzo obawiać?

Wirusem ptasiej grypy zarażonych zostało od 2003 roku do tej pory 120 osób, zmarło - 60. Dla porównania, co roku na grypę "ludzką" choruje 330-990 mln osób na całym świecie, a 500 tys. umiera z powodu powikłań pogrypowych. W Polsce wirus grypy zaatakował w zeszłym roku ok. 350 tys. osób, a w ostatnich 4 latach na skutek powikłań zmarło 500 osób. I nikt nie mówi o epidemii czy pandemii.

Oczywiście, co 3-4 lata zdarzają się epidemie, czyli masowe szerzenie się wirusa grypy, a co 20-40 lat - pandemie, czyli epidemie, które przerwały bariery kontynentalne. W XX wieku dotknęły Europę 3 pandemie grypy: w latach 1918-1919 - grypa "hiszpanka", która spowodowała 20-40 mln zgonów, w 1957-1958 - grypa "azjatycka", na którą zmarło 1-2 mln osób, a w 1968-1969 - grypa "hongkong" - 1-4 mln zgonów.

Wszystkie pandemie zostały wywołane przez wirus typu A, który atakuje zarówno ludzi, jak i zwierzęta.
Nie ulegajmy ptasiej panice.
Więcej na temat ptasiej grypy:

http://fakty.interia.pl/news?inf=678727

Pozdrowienia.

apostata

Pontifex: nie zrozum mnie źle, bo w wielu kwestiach moje poglądy są zbliżone do Twoich, więc nie występuję tu przeciwko Tobie, ale mam pytanie: czy należysz do tej części MW, która jada w Statoilu hotdogi? Zapewniam Cię, że sa takie osoby! W sieci NORWESKIEGO koncernu. To tyle.

Zbych

Reaper, czemu wczoraj nie zajechałes jak nas widziałeś na rondzie? jak coś to daj znać na priv, podeskortujemy Cie, ja na ostatnim spocie byłem na 3 garach, bo miałem awarie:)

No własnie ronda kompaktowesłuza do:

''. Ronda takie mają jeszcze jedną właściwość- stałą przepustowość która pozwala tylko określonej liczbie pojazdów dostać się do danego miasta/miejscowości.''
czyli powinny byc umieszczane na WIEZDZIE DO MIASTA a nie w CENTRUM,chyba ze nasz piekny sad znajduje sie jeszcze na peryferiach
To jak to jest Panie Macieju?

tommeknet niby wszystko fajnie ;) Ja mam tylko kilka watpliwosci znow ;)
Po pierwsze zatrudnienie 1 osoby, to nie jest 700zl, bo musisz za nia zaplacic ZUS i koszt od razu ci skacze powyzej 1000 zl ;) Tak samo ochrona, jesli liczysz 2 osoby, to nie jestem pewien ale ZUS za 1 pracownika to chyba ponad 400 zl. Wiec jesli liczysz 3 pracownikow to 3x 700 + 3x400 i masz juz 3300. Ty jako wlasciciel tez zaplacisz ponad 700zl za siebie. Pozniej policzmy jeszcze oczywiscie podatki itp, chociaz z tego akurat mozna jakos uciec. Teraz jesli sklep ma byc otwarty cala dobe, 7 dni w tygodniu, to musisz zatrudnic wiecej osob, bo etat w naszym kraju to 40-43 godziny max;) Chyba ze bedziesz wyplacal nadgodziny, ale i tak sa ograniczenia, proponuje poczytac kodeks pracy;) Oczywiscie mozna niektore rzeczy zalatwiac na czarno, ale to juz Twoje ryzyko, ja licze koszty tak zeby bylo wszystko zgodnie z prawem i zeby nie miec klopotow. Tak wiec liczba pracownikow Ci wzrasta. Trzeba sie jeszcze przeciez zajac zaopatrzeniem itp. Jedna osoba sie nie rozdwoi w takich momentach a klientow ktos musi obslugiwac... Zobacz wiec, ze kosztow wcale nie jest tak malo jak sie wydaje.
Co do marzy, ja tez nie znam sie na spozywce, ale powiedz w jakiej branzy pracujesz, gdzie 20% to niewiele ;) W mojej 10% to szczyt marzen, a czesto sie schodzi ponizej 5%. Chociaz na stacjach akurat to mysle, ze jest znacznie powyzej tych 20%. Ja odpisywalem na posty przedmowcow, ktorzy oczekiwali takiego sklepu i z niskimi cenami ;) Ale nawet liczac te 2000zl obrotu dziennego, niech srednio klient wyda u Ciebie 10zl, to musisz miec 200 klientow dziennie, mozliwe do zrobienia jesli sklep bedzie sie cieszyl dobra opinia ale wcale nie takie latwe jak w zalozeniach.
Dalej, mysle ze spora czesc przychodu w sklepie nocnym generuje sprzedaz alkoholu i zapojek;) Trzeba sie wiec postarac o koncesje. Dalej inne przyjemnosci typu sanepid itp. ale z tym sie trzeba liczyc. Dlatego wolalbym liczyc na robienie wszystkiego legalnie bo podpasc latwo;)
Do tego wydaje mi sie, ze w spozywce sporym problemem moze byc termin przydatnosci produktow. Musisz tak kombinowac, zeby Ci nic nie zostalo albo spisac towar na straty.
I teraz zobacz, co z tego wyjdzie... Jako sklep nocny musisz podniesc ceny, bo masz wieksze koszty. To spowoduje, ze w dzien wielu klientow pojdzie tam gdzie taniej. Wiec liczba klientow prawdopodobnie nie bedzie wcale tak powalajaca, wiekszosc odwiedzi Cie pewnie w nocy. Stacje paliw zyja glownie ze sprzedazy paliw, jak sama nazwa wskazuje;) Zobacz ile osob robi zakupy na stacjach w ciagu dnia? NIKT? Wylaczajac kierowcow ktorzy zajada zatankowac i przy okazji cos tam kupia do przegryzienia... ale w naszym przypadku tego zabraknie. Bylo juz w Lomzy pare sklepow na ksztalt nocnego ale chyba nie wypalilo...
Podsumowujac, mam wrazenie, ze moze i daloby sie z tego wyzyc jakos, ale wspanialy biznes to nie jest, jak ktos ma ochote tak zap***lac zeby jakos zwiazac koniec z koncem i jeszcze brac na siebie cale ryzyko prowadzenia biznesu, to gratuluje. Mam wrazenie, ze latwiej byloby juz sie zwyczajnie gdzies zatrudnic w tym przypadku ;)

oczywiście chodziło o bułki, nie byłki...

rudy błazen z druhem

bigi2004: wyrazy współczucia. Gdyby mi ukradli laptopa, to chyba bym się załamał... Przejdź się po komisach w Białymstoku, mów że chcesz kupić jakiegoś laptopa na studia, tylko nie mów o jaki model konkretnie chodzi. Możliwe, że się gdzieś znajdzie...

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Andrzej1 no niewiem dokłądnie o co chodzi w tym temacie to nic niepowiem

to czekam na fotki inastepny zajazd :D

ha ha ha słuchajcie moi drodzy tam zawsze były problemy w tym miejscu. Szczególnie widac to było w okresie świeta zmarłych. No teraz zobaczymy . czy kasę wydano na marne . Czy tez nie. Ponieważ jest to rewolucyjna myśl inzynierii ruchu drogowego której my głuptaki nie jesteśmy w stanie zrozumieć - jak to udowadniaja zwolennicy " autorzy tych rondek", to naga prawda objawi sie w okresie święta zmarłych. Jezełi te ronda sa takie dobre to powinny one rozładowac ruch w rejonie cmentarza bez pomocy policji drogowej. Przypominam ,ze kasę wydano właśnie w tym celu. Jezeli natomiast sytuację będzie ratowała policja drogowa to będzie to świadczyc ,że to kolejna sciema i kicha.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Dran, ten śledzik to mnie wykańcza. Nie mogę sie powstrzymać od śmiechu po tym co on tam napisał.
Ptysiu-widziałeś to? Gdzie jestes??

Relacja zdjeciowa jest juz na stronie. Kto nie był i nie widział to moze zobaczyć.
Pozdrawiam!

Kokosz

Ptyś chyba z tego forum najmądrzejszy. Przynajmniej nie nawiedza tak jak cytowany sledzik i jeszcze tu kilku innych idiotyczne forum typu: sztuki walki. Można dowiedzieć się z ciekawości od Was, którzy szukają tam śledziowych gwiazd: co jest tam takiego interesującego ? Walczyć chcecie? No to do książki, nauczyć się jakiegoś języka obecego i do Legii (albo cudzoziemskiej albo na Łazienkowską do szalikowców) !!

Zmienił się układ sił zbrojnych (Układ Warszawski oszedł w rozsypkę) i raptem okazało się że kraj Polska ma wiele długów historycznych.
Różne strony wyciągają różne dokumenty na potwierdzenie swoich chciejstw: a że kilkaset lat temu coś należało do kogoś i prawnie mu się należy (zapominając o tych kilku wiekach międzyczasie), a że kamienica należała do Icka (zapominając o półwieczu kosztów utrzymaniowych), a to Kościół przypomniał że został ograbiony po wojnie (czasem nawet dużo wcześniej) itd. A co robi nasz rząd, który nas reprezentuje ??? Dokłada jeszcze reprywatyzację (rozdaje mienie narodowe), podpisuje układy gdzie obcokrajowiec może łatwiej kupić ziemię niż Polak itp. Polska jako kraj za chwilę będzie wyceniona jako jeden wielki dług.

Szamac być może to jest narzekanie, ale jakie są wnioski i jaki jest wpływ tych ludzi których tu krytykujesz ?
Godność o której piszesz powinna być iść od góry, a nie egzekwowana od tych którzy mogą jedynie wyjść na ulice.

PS. Szydząc z innych , szydzisz z Siebie.
Pozdrawiam

rudy błazen z druhem

Czytaliście jaki śledzik ? 12 stron ma komentarzy dzielny Śeldzik :)

Ptysiu=Śledzik
Dla twojej wiadomości tych stron jest już prawie 16..
Zaprosiłem Śledzika na te forum :P

Przeczytałem tego śledzika. Nie wierzę, że są tacy ludzie. To jakiś przewał!

Ja myśle że to z PEPESU bo jak byłem raz to z tej firmy odchodził takie buuu... a to z komina jak pare puszczają ... już dawno chcialem to napisać ale ... ale nie wiem do końca czy to samo słysze u siebie na Bema te buuu... z PEPESU czy z tego zakladu produkcji koksu badziewego.

AAAAA i co cieszycie sie ? niewypowoiem sie w każdym temacie np. surnival !!!

Zbych

Siemanko jesli interesuje Cie klub survivalowy to jedyny w Łomży to 62 Harcerski Klub POL-SURVIVAL dziala on w hufcu na ul.Polowej 11a

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

To ja polecam ten link:
http://funiaste.net/2005/pazdziernik/26/

:)) PGJ???

apostata

W szkole robio u nas Halloween i myslalem ze pomozecie ;p;p thx

no, Ptysiu naprawde, racja, nooo

Jeśli chcesz kogoś do towarzystwa to chętnie pomogę :)))

Chciałbym zaznaczyć że mój post z 26-10-05 00:19 na końcu zawirał skrót : "PGJ???" oznaczający "Ptyś Gdzie Jesteś".... :)

Drodzy panstwo, prosilam o wypowiedzi KONKRETNE i najlepiej od osob ktore maja juz ukonczone 18 lat.
Ptysia prosze o niewypowiadanie sie ..

lepiej recznie wyczysc laser w cd, te plyty slabo dzialaja

zobaczcie co sie stalo :

http://elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=5626

cos takiego to jak prezent na gwiazdke, wkoncu cos sie zaczyna dziac z tymi smieciami

wklejam artykul jak by ktos nie chcial czyytana na tamtym serwisie

– Urzędnicy pozbawiają nas domu – mówili byli już mieszkańcy squotu przy ulicy Częstochowskiej w Białymstoku. Do tej pory Federacja Anarchistyczna prowadziła tam również galerię i organizowała koncerty. Młodzi ludzie przeprowadzali także akcje społeczne, między innymi „Jedzenie zamiast bomb”, podczas której rozdawali posiłki najuboższym. Eksmisja użytkowników budynku odbywała się w dość dramatycznych warunkach. Budynek otaczała straż miejska.
– Nikt nas nie uprzedził o eksmisji. Gdybyśmy wiedzieli, to zabarykadowalibyśmy się w środku – mówi Piotr W. z Federacji Anarchistycznej.
Twierdzi on także, że strażnicy użyli wobec niego siły, kiedy nie chciał zabrać rzeczy z budynku.
– Zostałem przewrócony, zostałem kopnięty w brzuch z tekstem „zaraz k... ze schodów polecisz”. Mam cały czerwony brzuch – mówi Piotr W.
Straż miejsca wszystkiemu zaprzecza i zapewnia, że wobec nikogo nie zastosowała przemocy.
– To jakieś kompletne bzdury. Niech ten chłopak pokaże, kto go uderzył – oburza się Stefan Sochański, komendant białostockiej straży miejskiej. – My nikogo nie eksmitujemy. Mamy tylko zabezpieczać teren, aby pracownicy wydziału mienia mogli spokojnie przejąć lokal.
Lokal przy ulicy Częstochowskiej miesiąc temu powrócił do miasta.
– Na razie chcemy przejąć lokal, a później zastanowimy się, co będziemy tam robić – mówi Tadeusz Arłukowicz, rzecznik prasowy prezydenta Białegostoku.
Wczoraj osoby związane ze squotem musiały zabrać stamtąd wszystkie swoje rzeczy. Zapowiadają jednak, że nie poddadzą się tak łatwo i znajdą kolejny pusty lokal, aby tam prowadzić swoją działalność

To chyba nie możliwe, to nie pasuje do prezydenta Tura i jego pobożności !

hehheheheh Dobre ;)

Pewex - Przedsiębiorstwo Eksportu Wewnętrznego - sieć sklepów w PRL, w których można było kupić towary niedostępne w innych "zwykłych" sklepach.

W peweksie sprzedawano towary zagraniczne takie jak dżinsy, kolę, alkohole, słodycze, klocki lego itd. Można było także kupić niektóre produkty krajowe przeznaczone na eksport, np. wódkę i szynkę konserwową. Stąd też nazwa "eksport wewnętrzny".

W peweksie obowiązującą walutą był dolar amerykański i Bon towarowy PeKaO, w mniejszym stopniu inne waluty obce (zwłasza marka zachodnioniemiecka). Zapłaty czasami można było dokonać w złotówkach, ale kasa stosowała oficjalny przelicznik walutowy.

Peweksy powstały w czasach Gomułki, który nie chciał zadłużać kraju (na koniec jego rządów Polska miała dług w wys. 1 miliarda dolarów), ale jednocześnie chciał wyciągnąć dolary od obywateli.

Podobnym do peweksu sklepem była sieć "Baltona". W niej również można było kupić za waluty obce.

Peweksy zniknęły z końcem PRL, a Baltona przekształciła się w firmę prywatną.

W pewnym sensie kontynuacją peweksów były sklepy wolnocłowe w portach lotniczych czy morskich.

bon PKO (Pekao) - nie mylić z bankiem!

W zasadzie pieniądz. Tyle, że nie prawdziwy. A w zasadzie prawdziwy tylko nie do końca. Jak ktoś przyjeżdżał zza granicy to legalnie wwiezione dolary zamieniał na bony PKO, za które mógł kupować w PEWEX-ie (j.w.) Niestety można było tylko wymieniać po oficjalnym kursie dolara czyli bardzo nie korzystnym.

Poradnik
"Jak najlepiej wyczyścić cederom"
Jeżeli nie odczytuje ci cdrom , wyjmujesz go z komputera
idziesz na podwórko po płyte chodnikową
trzy razy enegicznie płytę chodnikową uderzasz w cdrom
wsadzasz do komputera , sprawdzasz czy działa
jeżeli nie odnosisz do serwisu albo kupujesz nowy"

pozdrawiam ;-)

hehe ptysia nikt nie kocha
więc został mu komputer
Komputer jego przyjacielem

hahahhaha

nikt nie mógł z nim wytrzymać [czyt. upierdliwym smarkaczem] no i ni ma kolegów tak to jest

a ja myślałem że to z gaspolu ;P no ale coż
słyszałem o zielonych ale nie wiem skąd to ;x

Ja nie wiem poco robić takie coś na poważnym forum ?

maciek: to nie jest reklama lini lotniczych, ale antyreklama Kaczyńskiego ;)

ptysiu91: zamknij w końcu ryj! Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia w danym temacie, nie możesz w żaden sposób pomóc autorowi tematu to po prostu K U R W A milcz hamie ze wsi!

Zuza

Sumo/malaha: no chciałem powiedzieć, że damskie towarzystwo się tymi wibratorami zabawia, ztąd te wibracje i warczenie. Jak się kupuje marny towar, to potem taki efekt. Zauważcie, że to wieczorami tak buczy, po dobranocce, czyli wtedy, jak dzieci jusz w łóżkach. "Chłopów wam trzeba" - tak kiedyś aktor jakiś nieznajomy zakrzyknął. Wykopki się skończyły, to duzo facetów do roboty do niemców i itali pojechało, a ich damy tensknią.

a ja takowe bony jeszcze posiadam :]

hehehe

Ja mam gdzieś bony na cukier :D

Posypywali droge żwirem :)

A poczta główna nie jest przypadkiem przy Placu Pocztowym przy najstarszym łomżyńskim rondzie...?

--------------------------
running with scissors

bes sęsu,pszeciesz nie karzdy jest zara taki oblatany i wogle

---> felix
Nie Miliszkiewicz a Mackiewicz i jego wytwórnia wyrobów z betonu.

----> KiLeR
To nie pepees - nie ten kierunek. Zresztą wystarczy się przejść Piłsudskiego za torami, co polecam odpowiednim służbom. Hałas też jest szkodliwy dla środowiska, szczególnie od 6 rano do 24 (czasami).

bes sęsu,pszeciesz to ja tam rozdawałem ałtografy stont te zamieszanie...

Przy tobie, Jasiu śmietana, wypowiedzi Ptysia to szczyt intelektu i wogle.

A ja uważam, że dobro moje, Twoje i kolegi Zbycha jest ważniejsze - bo dobrem ojczyzny można wszystko usprawiedlivić (vide działalność Busha za oceanem)!!!

Antysemitex: podaj treść ustawy, bądź artykułu w konstytucji zabraniającej zrzeszania sie ludzi którzy nie faszyzują, "hitleryzują" i "stalinizują" i nie dążą do zbrojnego przewrotu w naszym kochanym kraju.

Zatrzymani na drodze, cytat :" Panie władzo, jakie my tam pijane, jak my z Mietkiem po dwa wina zaledwie wypilim"...

Dobre ceny, czego chcesz.

survival znaczy przetrwanie w ekstremalnych warunkach, to umiejetnosc radzenia sobie w przeroznie ciezkich sytuacjach.

tego wlasnie mozna sie nauczyc zarowno w POL-Survivalu jak i w Strzelcu ktorego to wlasnie polecam.

czwartki, siedziba LOKu, godzina 17:00

Policjant? to zwykły debil chyba....

--------------------------
running with scissors

chyba mialam "przyjemnosc" rafic na te pania... dosc namolnie dopytywala sie co jest w kopercie. Odpowiedz "list" jakos jej nie zadowolila. Wsciekla sie i wmawiala mi, ze MUSZE jej powiedziec co wysylam. Udzielilam jej odpowiedzi, ze MUSZE to ja jej zaplacic za wysylke i tyle. Dziwna osoba. Tak czy siak popieram poczte na rycerskiej, tak jak juz ktos wspomnial. Panie bardzo mile i "ludzkie".

No to ceny Cię zaskoczyły, a nie rozczarowały...

putativus tak się składa, że jeśli jest się małżeństwem to wszystko jest wspólne i wspólnie ponosi się odpowiedzialność za to co się dzieje. Jeśli miałabym męża pijaka to napewno nie pozwalałabym mu siadać za kierownicą. Tylko mi tu nie mówcie, że co by było gdyby mi się nie udało. Kobiety nie są takie ułomne.Tzn niektóre są ale to już chore przypadki.

szkoda z wami gadać

Ja mam w Vectrze ja mam ten najmniejszy i dobrze działa wszystko ale jeśli ci potrzeba coś wiekszego np bedziesz chciał duzo gier albo filmów ściągać to nie bierze lepiej tego ;-) ale jeśli tylko do użytku dzienego i jakies mp3 ściągnać to dobra rzecz :)

Zobaczcie do czego już dochodzi na naszych drogach. W miejscowości Żmudź na Lubelszczyżnie policjanci zatrzymali małego fiata do kontroli. Kierowcą okazał się 14-latek który miał 2,18 promila alkoholu we wydychanym powietrzu. I jak tu nie żądać bardziej drastycznych kar, jeżeli już niepełnoletni jeżdżą pod wpływem alkoholu.

Dlaczego w Polsce jest taka plaga pijanych kierowców? Dlatego, że traktuje się u nas ich pobłażliwie. Radomscy policjanci przeanalizowali około 10.000
spraw pijanych kierowców z Mazowsza z ostatnich 4 lat. Okazasło się że za kratki trafił co 30-ty kierowca, reszta dostała wyroki w zawieszeniu lub grzywny do tysiąca złotych i zabraniem prawo jazdy na rok. Czy nie można wzorem innych krajów ukrócić tej plagi u nas.
Przykład Japonii; pijani kierowcy płacą ok. 700 dolarów mandatu i dostają punkty karne. Mandat płacą też pasażerowie jadący z nietrzeźwym! We Francji, w Holandii i połowie stanów USA pijakom zabiera się samochody. Szwedzi za jazdę na bani zamykają, Niemcy wlepiają wysokie mandaty albo zabierają prawo jazdy na zawsze.
Drugą plagą jest przekraczanie dozwolonej szybkości. W Holandii za przekroczenie dozwolonej szybkości o 50 km/h konfiskowany jest samochód. Przykład z naszych dróg:
W czołowym zderzeniu dwóch samochodów w Kolonii Borowiecko pod Radomskiem zginęły 2 osoby, a 3 zostały ranne. Do tragedii doszło na prostym odcinku drogi.
Strzałka prędkościomierza rozbitej alfy romeo zatrzymała się na 200 kilometrach na godzinę.
Wyczynom pijanych i brawurowych kierowców, może zapobiec nowy Sejm uchwalając bardziej restrykcyjne prawo drogowe.

Tylko Łomża ŁKS !!!

Ulica dworna Maćku :D

Zbych

Ja jestem bardzo spiący Dobranoc All

Tylko Łomża ŁKS !!!

A to co to jest :

Zuza

Ciesze się ;-)

wiecie co! to zbieg okolicznosci, własnie jezdziłem ze znajomymi, szukalismy miejsca gdzie można usiąść wypic cos spokojnie, w bilarda zagrac etc. no i kur*a żeśmy siedzieli w 54, nigdzie nic nie ma, dno!

Zbych

Ktoś wie?

Jeszcze raz zachęcam wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia naszej strony i wypełnienia ankiet.
Pozdrawiam

a czemu ?

Tylko Łomża ŁKS !!!

i wtedy zobaczył ze pod drzewem siedzi babcia i tez robi kupe na trawniku,wiec nauczony wczesniejszym doswiadczeniem poleciał do domu po szpadel,puknał babcie w czoło i zasypał ja razem z kupka piaskiem,zeby nie płacic drugiego mandatu.A morał z tego opowiadanie jest taki ,ze........:

.... w zimny jesienny wieczór w parku nie było zimno. Wszyscy chodzili w letnich ubrankach, dzieci wesoło bawiły się na kocyku na trawie (bo ktoś wcześniej sprzątnał kupę, a babcia porosła trawą :). I wszyscy jedli lody i było im strrrasznie gorąco. Oni nie znali co to jesień, co to zima ..... Oni byli szcześliwi...

no jest taka strona ale tam nic niepisze

Tylko Łomża ŁKS !!!

Wygraly tylko 2 osoby przypada im po : 5330406.20zl na łepka

Tak czuli, że stali sie nieczuli na sytuację społeczno - ekonomiczną kraju .....

miedzy innymi Ptysiu...

Zbych

A rozdział III rozpoczyna się tak:
Szedł sobie rycerz ze swoim giermkiem(czyt. Ptysiu91), kiedy nagle...

Dwa dni później ptysia dorwała mafia z Pruszkowa i ............

Zuza

Ale że żyli z Ptysiem dobrze nic mu niezrobili :)

Zbych

pytanie bylo nie czy sa buraki , tylko dlaczego sa??

Tylko Łomża ŁKS !!!

I tu też objawia się twoja wielkość rozumowania. Powinni ciebie zatrudnić jako trenera, sędziego, i skoczka po rozum do twej łepetyny.

peter a skąd wiesz skąd jest Jantar ??

NO ŻESZ KUUUUUURWA MAĆ !!!!!!

Wybaczcie ale musiałem!!

kazdy czasem musi

Do **** Kloca by jasne było !.
Jesteś kawałkiem spróchniałego *****, drętwym fajfusem, pierdolonym w ucho kasztanem, cieciem z niepełnego wytrysku, lodem niedorobionym oraz tym co wczoraj jadłem czyli GÓWNEM !!!. ***** ulżyło mi.

BES SĘSU... jak morzna było jeść wczoraj guwno? Ja na pszykłat jadłem fczoraj bóraki,ale rzeby jeść guwno? piersze słysze!

BES SĘSU! Ja tam rzebi iść na cmętasz wcale nie mósze pociongiem.wystarczy rze wyjde z domó i za pare minót jestem na cmętażu.Po kiego mi jaki pociong i ałtobós? phi! ...a napiehote to pszeciesz i na zdrowie idzie

znowu mu ktoś wyjechał, tym razem z sandała...

"...Uwazam ze lomzyniaki potrafia tylko duzo pieprzyc..." - bo sa w tym dobrzy i maja do tego zdrowie zeby duzo p....yc. Twoja dziewczyna, czy zona nieistotne tez by chciala....bo skoro kochany Hans nie moze, to lomzyniak jej pomoze.

rudy błazen z druhem

A ptysiu zobaczyłze zajechal do prosektorium wsiadl w winde i pojechał soebie na gipsowni :)

Zbych

Królewna Śnieżka, Herkules i Quasimodo chcieli sprawdzić, czy to, co o nich mówią jest prawdą, tzn. Śnieżka najpiękniejsza, Herkules najsilniejszy, a Quasimodo najbrzydszy. Postanowili zapytać o to zwierciadełka prawdy. Pierwsza od zwierciadełka wychodzi Śnieżka i się cieszy:
- Hurra, jestem najpiękniejsza!
Potem kolej na Herkulesa:
- Hurra, jestem najsilniejszy!
Na koncu wychodzi Quasimodo:
- Ku**wa! Kto to jest ta Kaczyńska z Warszawy?

:D

Pozdrawiam

Spokojnie mi tu być! Nie wzięliscie pod uwagę, że za chwilę spece od tzw wyglądu wezmą pierwszą damę na prof. salony piekności, liftingi, stringi, i tak dalej. Jak Dankę nauczyli trzymać widelec w lewym ręku to z nią też cuś tam zrobią.

Mądry.... a o Aktualnym zapomniałeś?

Zbych

Alli!Co Cie ugryzłó?Na spuchnięęta powieke dobrze jest potarcie złotem a jak ma to być jęczmień to dobrze jest go komus przekazac.A robi sie to tak -kochanie zobacz cos mi wyszło na powiece.Ten co obejrzy , złapie tego jęczmienia od Ciebie a ty wyzdrowiejesz.Hehehehe!Pomaga!Bzdura to tez temat!
Zauwazyłem ze to tej" trochi" sprzeczce naszlo Cie na filozoficzne podejscie do życia-nie warto "carpe diem".Pozdrówka!
P.S.Jeszcze raz sprobuj z podkurkiem.

Przychodzi baba do lekarza, a tam zamknięte ;D;D;D

Dla dorosłych.

Rozebrana mandaryna.

http://img307.imageshack.us/img307/7333/rozebranamandaryna5ga.jpg

Zbych

sobie zrobili ogłoszenia ;D hahaha

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org