Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Strach" J.T. Grossa - pseudonaukowy dyskurs kulturowy polonofoba |
bydło-> ptysiu91 ;0 Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Strach" J.T. Grossa - pseudonaukowy dyskurs kulturowy polonofoba |
byłam w stanach i myslę ze cos niecoś mogła bym na ten temat powiedziec , ale po co ? Powiem tak nie jeden Polak wolał by nie znać tej kochanej Ameryki .Tam rozgrywają się tragedie ale skoro nie ma za co w kraju żyć większośc ucieka własnie tam nawet za cene zycia mysla ze tam $ na drzewach rosną , to co widziałam naprawde jest trudno opisac chociaz byłam tam bardzo krótko. odnośnie wiz myslę ze duzo osób by pojechało tylko z ciekawości , ale dużo osób też by wróciło do polski , zostawiając przy tym pewien kapitał w kraju
|
|
Precz z Preczem! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
takiej oprawy na trybunach w Łomży jeszcze nie bylo,bierzcie aparaty i przychodzcie wszyscy,poczatek godz 16
|
|
nie na powaznie: moze lepiej jedno nazwać rondo im. Jana Pawła II a drugie krad. Stefana Wyszyńskiego?? Co wy na to?
|
|
kobieto na allegro kup, taniej bedzie. Ja kupiłem 2 butelki 500ml Hugo Boss i wyniosło mnie to w sumie 105zl. A o ile pamietam w Rossmanie jedna butelka 500ml kosztowała 150zl!. No i zostaje mi kasa na dwie kraty piwa :D
|
|
akurat nie chodzi o sciaganie filmow i gier.glownie chodzi o robienie przelewow do banku itp. wiec chyba to powinno wystarczyc??? jestem ciekawy jka szybko sie strony otwieraja.czy trzeba czekac z 5 minut itp.
|
|
Majorka widzę, że zdarzył ci się nie wypadek i niedawno upadłaś na głowę. Opowiem ci o personelu pielęgniarskim. Wyobraź sobie, że żadna ze znanych mi pań nie ma tego komfortu pracy w sześcioosobowym składzie. Przerwa na kawę jest jedna i wynosi zgodnie z przepisami prawa pracy 15 minut. Od poniedziałku do piątku w szpitalu pracują dodatkowe pielęgniarki zajmujące się diagnozowaniem pacjentów i asystowaniem przy zabiegach diagnostycznych i leczniczych. ALE ! W czasie zmian (popołudniami, w czasie nocy i w święta) na oddziale znajduje sie tylko tyle pielęgniarek, żeby wystarczyło ich do ewentualnej reanimacji pacjenta - DWIE ! Zastanów się co ty za gazetki czytujesz. Dwie na 29 pacjentów! Pielęgniarki nie przebywają w szpitalu po to, żeby pić kawe i oglądać seriale. One poza współpracą w procesie leczenia muszą pacjentów umyć (codziennie), nakarmić (i to nawet trzy razy dziennie), a poza tym równiez przebrać (tych, którzy nie panują nad wlasną fizjologią). PACJENTÓW, KTÓRZY TRAFIAJĄ DO SZPITALA OD WLASNEJ RODZINY BRUDNI I ZANIEDBANI !!! Nie wciskaj mi tu kitów, że gdzieśtam byłaś i cośtam widziałaś. Zapraszam do szpitala, zwłaszcza w charakterze pacjentki ! Wówczas przekonasz się jak tu jest naprawdę! Nie lubie, kiedy na temat tak poważny wypowiada się ktoś, kto nie ma blasdego pojęcia o sytuacji w służbie zdrowia.
|
|
Przepraszam za błędy - zdenerwowanie
|
|
Brawa za mądre słowa, Pontifex Mal. Oby jak najwięcej takich ludzi w naszym kraju. Może w końcu coś się zmieni na lepsze. Tolerancja dla pedalstwa nie jest oznaką rozwoju zachodnich krajów. To tylko i wyłącznie objaw ignorancji i głupoty rządzących.
|
|
hehhee macie racje a annamira troszeczke sie myli, pracowalem tam troche i wiem cos o lomzynskim szpitalu. annamira nie powiesz ze jak sa trzy na zmianie to we trzy pracuja? ze nie jest tak ze dwie sa w pracy a trzecia w domku i tak na zmiane, seriale tez ogladaja a kawy to tam tony ida. 15 min przerwy hehehehehhee. zes wyjechala chyba ze co 30min te 15 min przerwy.
|
|
Mojamam jest pielęgniarką więc nie gadajcie głupot ! ona pracuje np dzisiaj 12 godzin w przychodni non stop zapierdziel !co prawda zarabia znacznie lepiej niż w szpitalu bo jest na swoim-czyli musiała założyć własną firmę-żeby odciążyć pracodawcę!ale 6 godzin to ona nigdy ,nawet kiedyś na oddziale nie pracowała!!! wiec nie sądzę ,że akurat jest jak Wy piszecie! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Neostrada nie ja mam neostrade i nie za bardzo !!! Trzeba uruchamiać program żeny się połączyć, często trzeba jeszcze raz kompa odpalić żeby się połączyć!!! są też przerwy w działaniu neta!!! Strony nawet spoko sie odpalajo a ze ściąganiem plików bywa różnie!!!!
|
|
serdecznie zapraszam wszystkich kibicow do wstompienia do elitarnrgo klubu 100
|
|
Bigi2004 z tego co mówisz Twoja mama ma własną działalność i pracuje na swoje wynagrodzenie. Jakby pracowała 8 godzin mniej by dostała, jeżeli by pracowała 20 godzin dostała by więcej. Do Twojej mamy mój post się nie odnosił powieważ jak juz zaznaczyłam pracuje na swoje i za pracę na wynagrodzenie. Moj post dotyczy tych którzy pracują mało lub bardzo mało a przysługują im przywileje. (Nie pęsja tylko przywileje) Także proszę o wypowiedzi na temat "co sądziecie o tym że z kieszeni każdego innego pracującego - 33 zł miesięcznie jest potrącane na PRZYWILEJE dużych grup robaczych.
|
|
Ona jets instruktorem nie u kaminiaka tylko u Świdra, ma swoje biuro na terenie jednostki wojskowej a dokladnie z tylu w podworku :DD
|
|
[*] [*] [*] az ciary pzrechodza...
|
|
Zaraz Ptysiu sie spyta: "A co to za klub?"
|
|
No co to za klub i na czym polega to ?? i ile wpisowe ?
|
|
kurdupel, srel
|
|
srel- bobas
|
|
daje 100 osob po 100 na łks i na tym to polega
|
|
a "madrycki real madryt zainteresowany boguskim", heheh :P
|
|
Co myslicie o kregelni w lomzy polaczonej z bilardem i stylowym duzym pubem?? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Co my myślimy, to wiadomo - powinna być. Ale co o tym myśli Ptysiu?
|
|
Ptysiu co z kręgielnią? ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Noze i przy[padek po 100 złto niezaduzo ?
|
|
<lol>
|
|
Poszukuje kogos kto gra na skrzypcach. Biore slub i chcialabym zeby ktos zagral Ave Maria podczas ceremonii w Kosciele. Bardzo prosze o zostawienie kontaktu. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
szczeście - czterolistna koniczyna Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
pierwsze jak by mieli coś takiego robić zakaz wjazdu dla małolatów typu ptysie mysie itd
|
|
no dobra by to była rzecz ale więcej proszę na ten temat :) bo to nie wiele wyjaśnia :)
|
|
A wystarczyło otworzyć trasę Łomża - Augustów dla TIRów żeby zmniejszyć natężenie ruchu na trasie W-wa - Białystok - masz rację Jacko, ciekawe co na to pan topczewski!!! ![]() rudy błazen z druhem
|
|
[*] Dla wszystkich tragicznie zmarłych i dla ich rodzin, bo nawet nie próbuję sobie wyobrażać, co teraz przeżywają. Co do policji i radarów: na takiej trasie nie ma fotoradarów, więc nie wiem o co forpol . Policja nic nie robi, jadać na białystok jak spotkam raz patrol na 5 przejazdów to będzie cud, naprawdę. Policja gówno robi i te wypadki to po części ich wina. Nie bronię tutaj żadnych kierowców, bo to od nich w największej mierze zależy, jak dziać się na drogach będzie. Jestem przeciwko wpuszczaniu Tirów na takie trasy, absolutnie przeciwko. Ale co my, pojedyncze jednostki możemy :/ Ehhhh Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Pisza ze ptys wszystko wie ale tutaj nici z tego ;( ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
czterolistna koniczyna-----------> Roślina apostata
|
|
Nawet mój pies by się na to nie nabrał, gdyby miał komórkę. Buehehehe.
|
|
A zobaczycie wkrótce ze ten wypadek stanie siepewnie podstawa tego żeby Via Baltice puścic przez Białystok. TIRY NA TORY!!! [*] Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
MAKMARC TE WYPADKI TO WINA TWOJEJ GLUPOTY I TOBIE PODOBNYCH ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Podoba mi sie to !!! Chyba by mwziol neta z tego!!! Inmterewsujoca ofertta
|
|
Daliście się nabić w butelkę czyżby napewnoooo ?.Kolejny chwyt reklamowy
|
|
i co mysl8icie ze ja wyslalem to jesteści w błedzie szkoda kasy i mego cennego czasu !! .
|
|
Ptysiu - nie wstyd? A to co: Autor: ptysiu91 (---.lomza.rtb161c.4lan.pl) Data: 01-10-05 10:14 zaryzykowalem 8 sms-ów i nic... PTYSIU_BAWEŁNA
|
|
Drogi nurze ;-) Celem klubu nurkowego który powstaje w Wyższej Szkole Agrobiznesu jest nauka nurkowania i wyjazdy związane z nurkowaniem ( najbliższy do Hurghady 4-18 X mamy wolne miejsce, zapraszam). Prelekcje, filmy i zdjęcia mają posłużyć jako zachęta. Zapewniam Cie, że "ten nasz" - być może i Twoj klub nurkowy będzie z prawdziwego zdarzenia. Jeżeli masz tylko ochotę przyłącz sie do nas w organizacji tego przedsięwzięcia. Cykl kursów i szkoleń ( na basenie) rozpoczynamy w połowie miesiąca. W naszym repertuarze mam szkolenia nawet dla bardzo doświadczonych nurków (12 specjalizacji) Pozdrawiam serdecznie Kamil
|
|
czesc Sura ! WSA będzie korzystała z basenu, który jest w Łomży, od maja mazurskie jeziora a finisz w Chorwacji... pozdrawiam Kamil Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące kwestii nurkowania i klubu w WSA chętnie na nie odpowiem. Ze względu na wyjazd nie będę mogł kontrolować forum dlatego podaje maila kamil.iwankiewicz@wp.pl
|
|
ptysiu91 jest znany wśród swoich "kolegów" jako wirtuoz fujarki ;-))) .
|
|
a czy Przykoszarowa sięga :) ?? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
W niedzielę rano kefir?->> krowa ;D Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Forpol, nie wiem, jak i dlaczego aż tak bardzo Cię ktoś skrzywdził, ale popatrz obiektywnie na pracę policji, chodzi mi o drogówkę. Stoją, o ile się to zdarzy, to raz na jakiś czas i to siedzą w samochodzie. Jeszcze raz powtarzam, że nie bronię tutaj kierowców, bo wszyscy wiemy, jak dzisiaj potrafią jeździć. Ale postawa i praca policjantów, a raczej ich brak nie zasługuje na żadne tłumaczenie. P.S. W życiu nie miałem wypadku i nigdy nie dostałem mandatu mimo 2-3 kontroli. Żeby każdy jeździł tak jak ja, świat byłby piękny. Pozdro apostata
|
|
Teraz strasznie żałuję, że nie poszedłem. BRAWOOOO ŁKS !!! -------------------------------------------------------- Tylko Łomża ŁKS !!!
|
|
Byłem na meczu oprawa jak na Legi lub Wisle normalnoie lux... niewiem co mam powiedzieć az dech zapiera ,mnie w piersiach sam sobie nieweirzee ze tam byłem i wszystko widialem na wlasne oczy. Oprawa n 6 na caly sektor !! (od strony wału) Serpentyny , race, stroboskopy niektórzy gradla sobie ździerali mogło być nawet 12:0 dla nas byly 2 poprzeczki było sporo akcij których ŁKS niewykorzystał, ale cieszmy sie z najlepszego w tym sezonie wyniku 8:0 ale Wigry tez trzeba pokonać z Ceramiką wygralismy tylko 1:0 a z Wigrami potrafiliśmy 8:0 to jest niesamowite ... Dziki pokazałco umnie i inni zawodnicy też Bardzo jestem zadowolony z winiku jak i z piłkarzy pokazali sie jak z najlepszej strony Kibice też byli Naprawde Super pokazali najlrepszą oprawe jak dostad widzialem na własne oczy bylem na meczu ŁKS z rezerwami Legi i opreawa też byla super ale nie taka jak dzis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze raz wielka pochwała !!!!!!! ŁKS jest najlepszy II Liga II Liga ŁKS Niewiedziałem sam gdzie jestem tak bylo super Kibice z Wigr co takl cicho siedzieli po II połowie ?? apostata
|
|
Jeżeli jesteś bardzo młoda to polecam klub Metro koło dworca lub Atom na Poznańskiej jeżeli lubisz techno. Jeżeli jesteś natomiast starsza, tzn. powyżej 20 lat, to tylko i wyłącznie Yam Cafe przy Statoil na Alei Legionów. Reszta klubów raczej kiepski poziom oferuje.
|
|
Tor na meczu mówilspiker ze zasluzylismy na lepszy stadion i jak najszybciej bedzie przeprowadzoina modernizacja... -------------------------------------------------------- Tylko Łomża ŁKS !!!
|
|
ptysiu- ciastko :D Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
:(:(:( Tylko tego jeszcze brakowało ... Co się dzieje, ja już nic nie rozumiem ![]() rudy błazen z druhem
|
|
kuba , dziki 3 , czarny , truszkowski , marczak
|
|
Xxxxxxxxtra! Chyba najlepszy mecz ŁKSu na jakim byłem. ta oprawa, ta atmosfera no i te bramki. Bravo! Ciesze się również że kibice z młyna zachęcili drugą strone do okrzyków, jak zacząłem mordy drzeć to sie reszta obudziła:) A co do bramek to zdaje mi sie że Boguski zaliczył hat-tricka, truszkowski i marczak strzelil, strózik, i jeszcze ktos. Bramek byloby wiecej, ale np. Chioma z 1,5metra do bramki nie trafił - strzelił nad poprzeczką! Ale zaliczył pare4 naprawde dobrych asyst!. Jeszcze raz bravo! Za 2 tygodnie weźcie znajomych na mecz, zobaczycie jaka fantastyczna atmosfera!!! Aviva,aviva, aviva ŁKS!!!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
słodkie ciastko - pączek ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Strasznie zaluje ze nie bylem na tym meczu:(((( i predko juz nie bede:(((( Brawoooooo ŁKS !!!!!!!!! II liga coraz bardziej realna!!!!!
|
|
fLoorek, jeszcze chioma strzelił, w 89. Dobrze jej nie widziałem wtedy... Jeszcze raz bravo ŁKS!!! ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Czyżby najlepsi ludzie zaczęli uciekać już uciekać z tego bajzlu? Smutne to...
|
|
Nie pomagają apele policji o rozwagę w czasie jazdy. Do kierowców nic nie dociera, mimo tylu grożnych i tragicznych wypadków, szczególnie w ostatnich dniach (śmierć Arkadiusza Gołasia, tragedia pod Jeżewem gdzie zginęło kilkunastu młodych ludzi jadących na pielgrzymkę do Częstochowy, na dodatek wypadek znanej pływaczki Otylii Jędrzejczak w którym zginął jej rodzony brat) kierowcy notorycznie lekceważą przepisy ruch drogowego. Wyprzedzanie na ciągłych liniach do tego pod górkę, na przejściach, wcinanie się na trzeciego nie zapinanie pasów wszystko to jest na porządku dziennym u większości kierowców. Chciałbym wkleić kilka drastycznych zdjęć właśnie z wypadku pod Jeżewem ku przestrodze bezmyślnym kierowcom, bo tak trzeba ich nazwać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczcie co zostało z autobusu, można sobie wyobrazić skutki tragedii.Do czego może doprowadzić bezmyślna jazda piratów drogowych. Więcej zdjęć na stronie link poniżej: http://fakty.interia.pl/gal/galeria?galId=5509&photoId=190471&prv=1 apostata
|
|
przychodzisz na mlyn i nie stoisz sam, proste
|
|
Ja proponuje Z korka i W korek.To co bedzie sie tam dzialo jak puszczą ruch to tylko jeden wielki korek.... apostata
|
|
bigi2004 dał najlepszą propozycję: głupi i głupszy. :D Pozdro.
|
|
nie taka wiekowa tylko w kwiecie wieku jestes
|
|
Amsterdamus: odpieprz się ode mnie. Rozumiem, że jesteś ciotą, ale to nie powód żebyś obrażał normalnych ludzi, którzy w przeciwieństwie do Ciebie pedałami nie są. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Niech zarząd jeszcze trochę pokrzyczy na prezydenta. Ten pewnie się zlęknie i wybuduje... Budę dla zarządu. I zapomnijmy o II lidze w takiej atmosferze. Kto da kasę na obiekt? Obrazili prezydenta, to teraz skąd wziąć kasę? I klub 100 nie pomoże. Skąd wiąć 20 baniek? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
mam kilka problemów związanych z serwisem neostrada tp jeden z nich to czeste rozłaanczanie sei neostrady kolejny to pasek ładowania na srodku ekranu ktury nie zawsze sie załaduje i wychodzi zawsze na wieszch i jeszcze jedno gdy chce w ustawiebiach ustawic strone startowa np.onet automatycznie zmienia sie ona i strtuje ze swojej http://195.95.218.172/index.php nie zaleznie od mojej woli i wyskakuje mie zawsze komunikat ''For your instant access please click yes co zrobic????????????????
|
|
Nie wiem dlaczego , ale wycięło mi część tego co wkleiłem: Wstawianie zdjęć: http://adres url zdjecia
|
|
Jest reklama zapnij pasy widzieliscie super........
|
|
A czemu jednak Panalntów Czemu tak nazywasz tych ludzi ? zrobili coś Tobie ? lub twoim bliskim? moze wpadli w poslizg moze była to nadmierna prędkość moze niezapieli pasów sporo moze być wyjaśnien !
|
|
no wiec czekam teraz na wasze propozycje
|
|
google.pl Twoim przyjacielem, a tak do tematu to 2 - 3 miesiace :)
|
|
obejrzeli sie w pore do takich wypadkow w ktorych gina ludzie dochodzi w calym kraju dziennie kilka razy tylko nikt nie pisze ze kowalski czy tez nowak zginal smiercia tragiczna bo uderzyl w drzewo
|
|
im bardziej to bedzie karane to dla malolatow bedzie to bardziej trendy i wtedy twoj plan wezmie w leb. :] a edukowac to tak jak z religia kazdy chodzi bo nie wypada nie chodzic, a ma w dupie kosciol po to pedaly i zlodzieje. sam widzisz nie przejdzie. a po drugie to nie jest to takie zle chyba ze brales i cie pograzylo, ale nie sadze bo jak widze nie masz bladego pojecia o narkotykach :] i odpowiadam na pytanie ktore mi zadasz pewnie, ja te pojecie mam :]
|
|
kraść-------> grzech Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
zalozcie jeszze ze 20 podobnych tematow bo to dopiero 3 w ost tygodniu!!! Zbych
|
|
szamac nie douczonym mozesz byc ty znam wielu ludzi ktorzy napie***ja fete i wiem jakie jest ich zachowanie po tym specyfiku, a za nim zaczeli cpac byli jednymi z najrowniejszych jakich znalem a tak wogole panie uczony nie mam checi wchodzic w polemiki z cpunami wiec pozostaje mi tylko zyczyc rychlego narkomanskiego zzgonu badz powrotu do rzeczywistosci i normalnosci zycia w spoleczenstwie 88/14!
|
|
via baltica-droga apostata
|
|
ja jestem za !! jak najbardziej !! termin najlepiej ten weekend !! sobota lub niedziela !!
|
|
Co jest warta społeczość, która z urojeń i chęci zemsty oraz zysku zabija wszystkich, winnych i niewinnych, tylko dlatego że są innego wyznania? Polak to brzmi dumnie? Proszę uzasadnić tezę, bo taki frazes to można tylko .... do kosza wrzucić. Dumnie, bo co? Najpierw człowiek, a potem Polak, a jacy z nas ludzie...? Byli i są. apostata
|
|
ja bym nazwal rondo łomżyniaków i wiesniaków
|
|
Ma Warszawa rondo im. Dudajewa jednego z terrorystów czeczeńskich, dlaczego Łomża nie miała by mieć rond im. Edwarda Gierka. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Dziś ? Niewiem nic na ogólnym nie ma na 4lomza ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Byłem w szkole a to wiem co sie stało Przyczepa od tira sie urawała !
|
|
Mam nadzieję, że nikomu nic się nie stało. A wypadków coraz więcej. Ma nic apele o ostrożną jazdę.
|
|
barwy -> farby apostata
|
|
Witam. Slyszeliscie o jakims morderstwie w naszym miescie? Dzis rano w sklepie jakies dwie osiedlowe plotkary przezywaly to, ze jakiegos mlodego kolesia zabili. Podobno gdzies przy torach go znalezli. Dziwie sie tylko, ze jeszcze nic w necie nie ma na ten temat
|
|
podobno ze kibice czy cos, tez dzis wlasnie slyszalem, ale nie wiem nic dokladnie. Moze sie wypowie ktos kto wie cos wiecej ?
|
|
Witam.Napewno nie wam oceniac kim byl tak ja pisze Spiero ,,podobno byl narkomanem i przedawkowal", napewno narkomanem nie byl bo osobiscie go znałem, i wiem tylko jedno ze juz wiecej Maricna nie bedzie z nami, i dlatego jest mi zajebis*** przykro z tego powodu, bo byl naprawde fajnym kumplem :( Żeganaj Marcinku [*] Bedzie mi Ciebie brakowac
|
|
sura wiec po co wogle zaczynałes ?? tym bardziej ze nie widziales mnie ani mojego "korka" bardzo podoba mi sie wypowiedz Amsterdamusa sam lepiej bym tego nie ujał !!
|
|
ja zawsze mam :D
|
|
wiecie co znaczy słowo oligofrenik ... bo ja własnie pierwszy raz sie z takim okresleniem spodkałem własnie na ty forum... no i juz wiem co to oznacza :P
|
|
Słyszałem powiedzenie że dobry cygan to martwy cygan i to jest prawda.
|
|
wstawiam kopię wypowiedzi "siskoma_tak" - mam nadzieję , że się nie obrazi .Ja natomiast popieram jego wypowiedż w całości : ""Autor tego wątku widać nie wie nic na temat problemu Via Baltca i protestu ekologów, a oczywiście pisze co mu ślina na rozum przyniesie. To że tyle lat nasz rząd nie potrafi zbudować porządnej drogi, czy autostrady nie jest winą ekologów. Podlascy ekolodzy wcale nie są przeciwko budowie Via Baltica, czy obwodnicy Augustowa. Oni wychodzą z własnymi propozycjami prowadzenia tras poza obszarami cennymi przyrodmniczo. Czemu nikt ich nie słucha? Prowadzenie obwodnicy Augustowa przez Rospudę, czy obwodnicy Wasilkowa przez Puszczę Knyszyńską, to zwykła działanie przeciw prawu nie tylko Polski, ale UE. Dlatego też GDDKiA o/Białystok chce budowac to bez funduszy UE. Upór urzedników w tej dziedzinie zakrawa o paranoję. Co stoi na przeszkodzie powstaniu 2 dróg: - Via Baltica Warszawa - Wyszków - Ostrów Mazowiecka - Łomża - Augustów - Suwałki - granica państwa - ekspresówka Warszawa - Wyszków - Ostrów Mazowiecka - Białystok - granica państwa? Do tego obwodnica Augustowa omijająca Rospudę i wszystko jest idealnie. Wilk syty, owca cała - jest Via Baltica na Litwę, jest ekspresówka do Białegostoku i na Białoruś, są nienaruszone tereny nie tylko BPN (także m.in. Puszczy Knyszyńskiej) pomiędzy Augustowem i Białymstokiem. W dodatku budowa tych dwóch dróg będzie o wiele tańsza, niż durny projekt GDDKiA z Białegostoku. Policzmy odległości (na podstawie multimap.com): Via Baltica wg GDDKiA: Warszawa - Ostrów Maz. - Białystok - Augustów - granica państwa: 330 km Via Baltica wg ekologów: Warszawa - Ostrów Maz. - Łomża - Augustów - granica państwa: 297 km Do tego trasa ekspresowa: Ostrów Maz. - Białystok: 98 km Czyli mamy 2 opcje: - budujemy 330 km ekspresówki przez Białystok - budujemy 297 km ekspresówki przez Łomżę + 98 km do Białegostoku, w sumie 395 km Różnica wynosi 65 km, co przy cenie 15 mln zł/km daje 975 mln zł. Wszystkim zainteresowanym pragnę przypomnieć, że obwodnica Augustowa przez Rospudę (wariant wybrany przez GDDKiA) licząca 41,75 km będzie kosztować dokładnie 1.034 mln zł. Jeżeli stać nas na wywalanie takich pieniędzy tylko dlatego, że nie chce się ominąć 500 m unikatowego bagna, to na pewno stać nas na 65 km ekspresówki do Białegostoku. Ekspresówka z krajów nadbałtyckich na południe Europy to właśnie Via Baltica, najkrócej przez Łomżę. A dokładniej ciąg Via Baltica przez Łomżę i dalej: - S8 w kierunku Pragi, - S8 + S1 w kierunku Wiednia i Bratysławy, - S7 w kierunku Budapesztu Uważamy, że projekt ekologów omijający Rospudę i kosztujący 22,5 mln zł/km jest lepszy. Nie tylko dlatego, że jest tańszy. Także dlatego, że nie powstał ze złamaniem polskiego i unijnego prawa. I właśnie dlatego na obwodnicę Augustowa w obecnym kształcie UE nie dała ani jednego eurocenta i bardzo dokładnie zaczyna się przyglądać wszelkim inwestycjom drogowym w Polsce, nie tylko Via Baltice. Przypomnę, że na podstawie sfałszowanej OOŚ Bank Światowy przyznał w 2001 roku pieniądze na modernizację Via Baltica w okolicach Sztabina. Teraz toczy się postępowanie w UE i grożą nam kary do 20 tys. euro dziennie, jeżeli nie rozbierzemy (sic!) tego odcinka. Włochy i Hiszpania już płacą takie kary, więc dlaczego my mamy nie płacić? Bardzo prawdopodobne, że Ocena Oddziaływania na Środowisko (OOŚ) obwodnicy Augustowa również została sfałszowana!!!! Czyli będą ginąc ludzie i Via Baltica nie powstanie nie przez ekologów, ale przez nieodpowiedzialność urzędników. I do nich trzeba mieć pretensje. CBDU. -- www.siskom.waw.pl apostata
|
|
w łomzy to by sie wogle jaks nawet zwykla kawiarnia przydala
|
|
Szukalem w necie ale nic nie moge znalesc, jak masz chwilke czasu to polecam na gogle zobaczyc tam napewno znajdziesz. Pozdrawiam ![]() rudy błazen z druhem
|
|
pytsiu91 - internauta :D -------------------------------------------------------- Tylko Łomża ŁKS !!!
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Witam Ja tak patrze na ta Lomze to cos tu troche pizdowato, nic sie nie dzieje, mlodziesz wala sie po szmacianych pubach i pubikach. Nic... Moze taka mala prosba do wladz naszego miasta aby troche sie postarali cos pomyslec nad pieniazkami dla potrzeb rozwoju mlodych :) jej :)
|
|
http://ostroleka.host24.pl/thumbnails.php?album=32
|
|
Wspieramy morderców |
Dzieki za fotki... Wczoraj gadełm z kumplem i mowi ze film jest juz złozony .. wiec nie wiem czy jest sens składac 2 ... jak tamten okarze sie złaby to wtedy ja cos złoze...tylko jak dostane materiały...czekam na tasme od _wowo i jeszcze kumpel ma mi cos załatwic.. wiec jak juz cos bede wiedział to dam znac...i jak juz złoze to wrzuce na jakis serwer..
|
|
no super drifterów to ja nie widziałęm w Łomży, chyba że mi coś uciekło??? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
moze cos w nastepnym tygodniu trzeba zebrac jakas ekipke i poleciec do....... apostata
|
|
Panie daj pan spokój ;D Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
tomek oronił mistrza swiata w imponujocym stylu BRAWO
|
|
szukam dobrego filmu i gry.piszcie strony www
|