sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
30...

Widze, ze temat jednak zyje. Dran ma racje - duze miasto - chetnych malo. Najlepiej to siedziec i narzekac.
Ptysiu do CIebie mam jedna mala prosbe - nie udzielaj sie jesli mozesz (chyab ze masz cos konkretnego).
Ja wyjezdzam wlasnie na rekonesans do budowlanki. Do zobaczenia.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 30...

Jeszcze podam strony internetowe klubów łomżyńskich które znalazłem:
Karate Fudokan - Shotokan Dragon: http://dragon.lomza.pl/
Capoeira: http://www.capoeira.lomza.tk/
Karate Kyokushin: http://www.karate.4lomza.pl/
Taekwondoo: http://www.mksmedyk.pl/
Jeżeli są strony innych klubów to niech ktoś poda bo nie mogę znaleźć. Karate Dragon w poprzednim poście to oczywiście klub w którym trenuje się Fudokan - Shotokan.
Nie ważne jaki styl walki, ważne, aby zamiast chlać, ćpać i kraść coś ćwiczyć!

apostata

Sura ja mam kontakt :D:D

Tylko nie rozumiem jednego, po co zapraszacie gości (bo tak jest w przypadku studniówek ) a potem wypominacie im imprezę, bawcie się sami !

rudy błazen z druhem

Dzis, jadąc autobanem usłyszałam cos, ze OKE z Łomży stworzyła ranking szkół, na podstawie średniej wyników z matury...no i wiem jedynie ze wygrało I lo. A ja chciałabym zapoznać sie z tym rankingiem..bo mi qrwa kierowca na erefem fm :P przełączył.... wie ktos, gdzie moge go znaleźć? link mile widziany ;)

Na 4lomza.pl...

marta50 sorki, ale piszesz z perspektywy ucznia i uwierz mi, ze tylko Ci sie tak wydaje... aguta ma racje. Moja zona tez jest nauczycielka, myslisz ze tak chetnie biega pilnowac szkolnych imprez? Wiesz ludzie pracujacy zwykle sa zabiegani i uwierz mi, ze oboje wolelibysmy np spedzic ten czas razem w domu albo ze swoimi znajomymi. Tak jak napisala aguta, dla nauczyciela przyjscie na szkolna impreze to przymus, dla ucznia zabawa. Nauczyciele siedza tam bo musza, niby sie bawia, ale niech tylko cos sie stanie, to jak myslisz komu sie oberwie? Poza tym razem z nauczycielami "baluja" tez rodzice, ktorzy przeciez te skladki ustalaja.
Wydaje mi sie, ze prezenty dla nauczycieli z jakichs okazji to symbol, bo jaki pozytek ktos ma z tego ze dostanie kwiatek, poza satysfakcja ze jego praca zostala doceniona? Ale znow, jak juz napisala aguta, w momencie kiedy ktos ten kwiatek daje a pozniej z obluda wypomina ze za niego zaplacil, to juz lepiej niech wogole nie kupuje i wszyscy beda szczesliwi. Moja zona jakos nie zawsze wraca z prezentami i na nikim sie nie msci z tego powodu... Czasem uczniowie troche wyolbrzymiaja i robia afere z niczego niestety... Nauczyciel sie zemsci jak nie dostanie prezentu albo nie zostanie zaproszony? Nie zartujcie... Moze jakies skrajne przypadki, ale w kazdym zawodzie trafiaja sie niestety rozni ludzie. Zapewniam, ze wiekszosc z nich nie zrobi z tego zadnej afery, czesc nawet z ugla odetchnie ze ma jeden obowiazek mniej. I prosze pamietajcie, ze te cholerne skladki ustalaja rodzice a nie nauczyciele... Moze poproscie komitety rodzicielskie i trojki klasowe zeby sie troche opamietaly, jesli kwoty skladek wydaja sie wam za wysokie... A jesli symboliczny kwiatek wedlug was sie komus nie nalezy, to go nie kupujcie, zamiast pozniej robic z kogos wyzyskiwacza tuczacego sie waszym kosztem, to po prostu jest nie na miejscu wedlug mnie i tyle. Sam bylem uczniem i jakos nie pamietam, zeby ktos wytykal i robil problem z kupowania kwiatkow nauczycielom. A w szkole sredniej jak rodzice - lizuski chcieli dowalic jakies bzdurne skladki to po prostu wszyscy zgodnie stwierdzili ze to przesada i problem sie rozwiazal. Nikt z tego powodu nie ucierpial zapewniam.

Rasiak = drzewo a drzewo = Rasiak !!!!!!!!!!!!!!! co sądzicie o tym zwodniku ??????? wg mnie nie powinien grać w reprezentacji !!!!!!!!!!!!!!!!!

No i dziś jest ten dzień. A ja zgadzam się z tym co napisali 'aguta' i 'dran'.
Wobec powyższego życzę wszystkiego co najlepsze... nauczycielom :)

marta50 chyba to nie jest do konca tak... Tradycja to tradycja. Albo sie ja kultywuje w calosci albo wcale, tak powinno byc wedlug mnie... Wiec popatrz na to z tej strony: w "szkolnej tradycji" uczniom podoba sie to, ze maja studniowke, a nauczycielom, ze ktos doceni ich prace i dostana ten przyslowiowy kwiatek, czy tam bombonierke czy cos. Jezeli kazdy chcialby sobie tylko wybierac to co mu w tradycji pasuje, to wy byscie nie zapraszali nauczycieli, nie dawali im kwiatkow, a oni nie organizowaliby wam imprez typu studniowka... To chyba logiczne i sie rozumiemy ;) Nie wiem czy kazdy bylby zadowolony z tego, gdyby np. wychowawczyni oznajmila wam ze w tym roku studniowki nie bedzie, bo nikomu nie chce sie przyjsc was pilnowac itp. Dlaczego wiec tyle narzekan jesli macie cos zrobic dla nauczycieli? Tradycja wiaze sie z kultura i zachowujac sie w okreslony sposob pokazujecie rowniez, ze wam tej kultury nie brakuje. Trzeba sie przyzwyczajac, bo tak juz bedzie cale zycie ;) Niestety po szkole wcale nie ma lzej w tym zakresie i bardzo bardzo nielicznych stac na luksus wybierania sobie z kim beda utrzymywac kontakty np zawodowe, komu moga zlozyc zyczenia z okazji imienin, a komu nie musza bo go nie lubia...
Naprawde, nie widze nic dobrego w postawie typu mi sie nalezy, a sam nic nie musze. Ciezko sie pozniej odzwyczaic a po plecach sie za to nie raz zbierze na pewno;)
Jesli Twoja mama jest nauczycielka to sama chyba dobrze rozumiesz jak to wyglada z drugiej strony. A co do zachowan niektorych nauczycieli, no coz niestety, trzeba to jakos przezyc, a w tym przypadku zostaje tylko swiadomosc, ze tym razem to nauczyciel mogl okazac sie chamem. Ale znow powtorze, tak jest wszedzie, szkola nie jest tu wyjatkiem. I nie jest to domena nauczycieli, po prostu wszedzie spotkasz takich ludzi. Ale chyba nie mozna na ich podstawie oceniac ogolu.
Nie wiem o co jest cala afera... Dzien nauczyciela jest, wiec chyba wypada go jakos uczcic, tak samo jak inne okolicznosci. Jesli niektorym sie to nie podoba, to najczesciej chyba tym, ktorzy ogolnie za szkola nie przepadaja ;)

chmury - niebo

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Głupie gnojki - o kogo chodzi?

apostata

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org