środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Poseł PO mówi o wizji państwa? Platforma pokazała tą wizję w latach 2007-2015. Dobrze określił tą wizję inny polityk PO Sienkiewicz. Państwo teoretyczne.

nie chce mi się pracować:(
wolę leniuchować:)

coś ty wymyśliła.?

Kaleson.?.?.?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Poseł PO mówi o wizji państwa? Platforma pokazała tą wizję w latach 2007-2015. Dobrze określił tą wizję inny polityk PO Sienkiewicz. Państwo teoretyczne.

robciu
Cześć Robcio :)
Kaleson zawsze coś wymyśli ;)hehehe
Robcio dzisiaj baila, baila morena-tańcz, tańcz brunetko ;)

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Re: Poseł PO mówi o wizji państwa? Platforma pokazała tą wizję w latach 2007-2015. Dobrze określił tą wizję inny polityk PO Sienkiewicz. Państwo teoretyczne.

madziara
Cześć Madziara :)
Też do pracy lecisz ?

Kasia

Drogie panie, coś tutaj napiszę. Kiedyś, dosyć długo przebywałem w USA. W stanie Nowy York, na prowincji o dość gęstym zaludnieniu i dużej liczbie naszych rodaków. Znałem kobietę o imieniu Halina, z zawodu pielęgniarka. Sama mając dwuletnie dziecko, zaczęła opiekować sie innymi dziećmi w wieku od 3, do 5 lat. Stawka była za godzinę, jakieś 3 dolary i czas nieokreślony. Matki przywoziły dzieci zarówno na 2, jak i na 8 godzin. Jak kto chciał, i to przez cały dzień. Bywało niekiedy, że miała na raz, i osiem "sztuk". Dzieci były przywożone z własnym prowiantem, kanapką, soczkiem. Jak kto chciał i zależnie od potrzeb. Oczywiste że, żadnej edukacji nie prowadziła, jedynie opieka. Dla wielu mam, była to super sprawa, bez większych obciążeń finansowych. Wiele z nich, jechało np posprzątać jakiś "domek", na kilka godzin i nie musiały targać ze sobą berbecia. Owa Halinka potrafiła spokojnie wyciągnąć 600 dolarów tygodniowo. I tak, bez żadnych pozwoleń, żadnego fiskusa, czy innego g*wna.Robiła to przez lata i jakoś, nikt się jej nie czepiał. Dodam że, nie była jedyną osobą która się tym zajmowała. Nie wiem jak wyglądałoby to w naszym "polskim cyrku", przy zajeb*stej aktywności wszelkiej maści ORMOwców. Na pewno mieszkanie w bloku, do tego celu, się nie nadaje.Musi być dom,i najlepiej z jakimś ogrodem. Przez te kilka lat, kiedy ją znałem, nie wydarzył się żaden poważniejszy wypadek. Mam na myśli, złamanie, czy skaleczenie.

ide ide popracuje troche a co mi tam kalisony:-)

madziara
Masz rację Madziara ,lepiej pracować niż leniuchować ;)
Miłego dnia ,liczę na wspólny wieczór ;)

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

dżemoRem!

Do roboty ( czytaj głosowania)

nie, ale właśnie znalazłem i zaczynam ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org