Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poseł PO mówi o wizji państwa? Platforma pokazała tą wizję w latach 2007-2015. Dobrze określił tą wizję inny polityk PO Sienkiewicz. Państwo teoretyczne. |
nie chce mi się pracować:( wolę leniuchować:) coś ty wymyśliła.? Kaleson.?.?.?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poseł PO mówi o wizji państwa? Platforma pokazała tą wizję w latach 2007-2015. Dobrze określił tą wizję inny polityk PO Sienkiewicz. Państwo teoretyczne. |
robciu Cześć Robcio :) Kaleson zawsze coś wymyśli ;)hehehe Robcio dzisiaj baila, baila morena-tańcz, tańcz brunetko ;) nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Re: Poseł PO mówi o wizji państwa? Platforma pokazała tą wizję w latach 2007-2015. Dobrze określił tą wizję inny polityk PO Sienkiewicz. Państwo teoretyczne. |
madziara Cześć Madziara :) Też do pracy lecisz ? Kasia
|
|
Drogie panie, coś tutaj napiszę. Kiedyś, dosyć długo przebywałem w USA. W stanie Nowy York, na prowincji o dość gęstym zaludnieniu i dużej liczbie naszych rodaków. Znałem kobietę o imieniu Halina, z zawodu pielęgniarka. Sama mając dwuletnie dziecko, zaczęła opiekować sie innymi dziećmi w wieku od 3, do 5 lat. Stawka była za godzinę, jakieś 3 dolary i czas nieokreślony. Matki przywoziły dzieci zarówno na 2, jak i na 8 godzin. Jak kto chciał, i to przez cały dzień. Bywało niekiedy, że miała na raz, i osiem "sztuk". Dzieci były przywożone z własnym prowiantem, kanapką, soczkiem. Jak kto chciał i zależnie od potrzeb. Oczywiste że, żadnej edukacji nie prowadziła, jedynie opieka. Dla wielu mam, była to super sprawa, bez większych obciążeń finansowych. Wiele z nich, jechało np posprzątać jakiś "domek", na kilka godzin i nie musiały targać ze sobą berbecia. Owa Halinka potrafiła spokojnie wyciągnąć 600 dolarów tygodniowo. I tak, bez żadnych pozwoleń, żadnego fiskusa, czy innego g*wna.Robiła to przez lata i jakoś, nikt się jej nie czepiał. Dodam że, nie była jedyną osobą która się tym zajmowała. Nie wiem jak wyglądałoby to w naszym "polskim cyrku", przy zajeb*stej aktywności wszelkiej maści ORMOwców. Na pewno mieszkanie w bloku, do tego celu, się nie nadaje.Musi być dom,i najlepiej z jakimś ogrodem. Przez te kilka lat, kiedy ją znałem, nie wydarzył się żaden poważniejszy wypadek. Mam na myśli, złamanie, czy skaleczenie.
|
|
ide ide popracuje troche a co mi tam kalisony:-)
|
|
madziara Masz rację Madziara ,lepiej pracować niż leniuchować ;) Miłego dnia ,liczę na wspólny wieczór ;) nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
dżemoRem!
|
|
Do roboty ( czytaj głosowania)
|
|
nie, ale właśnie znalazłem i zaczynam ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |