Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Głodówa w szpitalu... |
mocne słowa ,zważywszy na to ,że nie wiadomo czemu zjechali na rpzeciwny pas. a może im ktoś wyjechał? za mało chłopie jeździłeś,żeby tak mówić!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Głodówa w szpitalu... |
Ledwo zdążyłem dowiedzieć się o wypadku moich kolegów z Białegostoku, a wczoraj jeszcze o Otylii Jędrzejczak, to dzisiaj czytamy o kolejnym wypadku polskiego autokaru w Niemczech. Na szczęście obyło się bez ofiar. W tym momencie poprostu brakuje mi słów, skąd te wszystkie wypadki i to praktycznie jeden po drugim, dzień po dniu :/ Ludzie do cholery, gdzie Wasza wyobraźnia i rozsądek co ??? Wyjeżdżając w trasę zabieramy ze sobą wszystko !!! http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8015112&rfbawp=1128251272.990
|
|
Jak to skąd? Większość z nich spowodowana została wyprzedzaniem. Spieszcie się dalej, spieszcie.
|
|
Ona nie jechała... Ona wyprzedzała sznur samochodów. Gratulacje.
|
|
Nie wiem czy wiecie ale wypowiedzi takie jak Mrs i mu podobnych można podciągnąć pod kategorię gróźb karalnych... więc uważajcie bo jeszcze ktoś się na was obrazi... Swoją drogą w homoseksualności nie ma nic nienormalnego, nie wiem czy wiecie ale w świecie zwierząt to jest bardzo naturalna skłonność. U człowieka takie zachowania były tępione przez wieki przez kościół - dlatego takie praktyki spotykają się to z takim potępieniem. Pamiętam jak papież umarł wszyscy byliscie tacy przejęci, cytowaliście papieża, oburzaliście się jak ktoś napisał na forum o czymś innym jak o jego śmierci (że niby to obraża pamięć o nim). Pozwólcie, że teraz ja zacytuję coś co wielokrotnie powtarzał: "... miłujcie bliźniego swego jak siebie samego" Nie jestem gejem, jestem za tradycyjnym pojmowaniem rodziny... ale to co piszecie jest głupie, tragiczne i niedorzeczne. Żal mi was panowie... nauczcie się tolerancji.
|
|
Ile wypadków jezuuuuuuuuu
|
|
1. Rondo im. Lecha K. 2. Rondo im. Jarosława K. :) Albo: Podwójne rondo im. Dwóch Takich Co Ukradli Księżyc.
|
|
nie mozna zapomniec o 2 lidze nawet jesli stadionu niema bo to moze byc historyczny momet w naszym miescie jeszcze 2 ligi nie bylo
|
|
Rzeczywiście przesadziłes. Ja im bym był raczej wdzieczny ze zabili tylko siebie i nikogo wiecej. Czesto spotykam takich na drodze (za szybkich, za wściekłych, za głupich). I jesli sami giną to płakać po nich nie będę.
|
|
ludzie, googlujcie zamiast pytac o takie rzeczy. Ciąza u psa niezaleznie od rasy trwa około 63 dni, a waha się między 58-66 dni. Tyle znalazlem przez 1 minute (jedna minute). Poza tym, pytanie jest raczej do weterynarza z ktorym predzej czy pozniej i tak bedziesz sie musial skonsultowac. apostata
|
|
Jedne rondo "pana", drugie "władcy":-) A tak na poważnie to najbardziej podoba mi się pomysł Carmello, jedno Jana Pawła II, drugie kard. Stefana Wyszyńskiego. Może być jeszcze Ks. Kazimierza Lutosławskiego i Witolda Lutosławskiego. Niczego sobie jest również propozycja w ankiecie: św. Marcina i św. Brunona, na cześć pomysłodawcy tego projektu.
|
|
MrS, Pontifex Mal, ptysiu: nie wpisujcie się, niech ten temat DLA GEJÓW wygaśnie, bo swoimi wpisami myślenia niektórych debili zmienić się nie da. Dajmy se spokój, niech się smyrają po dupskach jak chcą. Bóg ich po śmierci za to wynagrodzi. Ten temat jak dla mnie jest zamknięty!
|
|
Zgadza się, Reaper. Z zawsze dozwoloną prędkością min. 150, a jak twierdzi policja, prawdopodobnie 180 km/h! Spójrzmy prawdzie w oczy - brat nie zginął w wypadku. To ona zabiła brata. Szkoda mi gościa, ale NIE JEJ. Tacy ludzie, którzy powodując wypadek ze swojej winy, w którym zginęli inni ludzie, powinni pójść siedzieć. Bez względu na to czy to "I masz Nokię już za złotówkie" czy nie. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Sumo/malaha: myślę, że ona już poniosła najwyższy wymiar kary, straciła brata!
|
|
Więc w czym problem? Doprawdy, jakoś nie wstrząsa mną sytuacja, gdy ktoś ponosi karę za własny czyn. Trzeba było wyprzedzać, gdy jest się pewnym, że ten manewr nie skończy się w rowie... Albo poczekać. Reszta czeka (sznur samochodów) to dlaczego ona nie mogła? Czy ktoś jest medalistą olimpijskim, czy nie - nie zwalnia to z używania mózgu, szczególnie za kierownicą.
|
|
Droga pleśni |
niech wejdo a za tydzien spadno i to juz sukces bedzie
|
|
www.machriders.pisz.pl tu napewno bedo filmiki
|
|
najsmieszniejsze jest to ,że do złotu powaznych ludzi lubiących motocykle podczepiają sie osrane obszczymury których masa szaleje na motocyklach po mieście. Typowy obszczymur : stary grat sprowadzony z zachodu , jakas stara smierdząca kurteczka i jazda na jednym kole z zepsutym tłumnikiem
|
|
Zgadzam się, ale w tym momencie chodziło mi o znanych ludzi. Czy to nie dziwne, że w ostatnim czasie i nie tylko doszło do wypadków z udziałem znanych osób? Jedyne co mogę napisać na temat tyh wypadków to fakt, że zawsze zawiniła brawura, nieostrożność, głupota, szybkość itd itd itd ... :[
|
|
Ja proponuję o tak: Rondo Kaczora i Donalda :] Ale najtrafnieszje wg mnie to Teatralne i Sprawiedliwości.
|
|
hehehe, white power, kup se rower !!! oszolomy.
|
|
Spiero.. wyślij zdjęcia na mój adres spróbuję je zamieścić ... " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Rondo TEMIDY i rondo LALEK. Niestety do teatru lalek żadna z muz do końca nie pasuje. No bo która? Talia, Melpomena?. Bardziej pasują LALKI.
|
|
Odczepcie się od drzew. One nie jeżdżą 180 km/h. Stoją sobie spokojnie. Drzewa są przy drogach i nie tylko - na całym świecie. Wyrwie się jakiś idiota na niebezpiecznym zakręcie, a potem to winne drzewo. Gadacie jak potłuczeni.
|
|
Błąd w rozumowaniu Maćku- to nie przez drzewa ludzie giną - to przez samochody i inne pojazdy! Więc może skuteczniej byłoby zlikwidować samochody, motocykle itp? A jak się ktoś na drzewie powiesi- to też wina drzewa? A może zlikwidować też np. noże kuchenne? Przyczyną nie są drzewa, ale głupota, brak wyobraźni, lekkomyślność i brak opanowania LUDZI i tylko ludzi! Mamy paskudny nawyk szukania winy poza sobą. A może nie dorastamy do poziomu tego świata i trzeba więcej pokory? No i po raz kolejny wzywam: odczepcie się od drzew i przyrody wreszcie- bo zapłacimy za swoją głupotę o wiele większą cenę. Pozdrawiam i wzywam do umiaru.
|
|
Wszyscy czworo (bo były jeszcze 2-e panienki) byli pijani!
|
|
Pedał nie jest moim bliźnim i nigdy nie będzie. Dla mnie również temat jest zamknięty.
|
|
Czyli jednak palanci. Nikt inteligentny po pijaku za kółko nie wsiada.
|
|
Około 61-63 dni. A większości łomżyńskich weterynarzy radzę unikać. Dla dobra psa…
|
|
Nastanie chłodów przysparzało klientów zakładowi kąpielowemu "Diana" W 1914 r. w wyniku niezadowolenia korzystających zaczęto używać w tym zakładzie zamiast twardej wody źródlanej miękkiej wody z Narwi. Do dyspozycji kąpiących się były wanny i łaźnia parowa, wydawano im również za niewielką opłatą prześcieradło i ręcznik. W 1926 r. przy ulicy Rybaki funkcjonowała łaźnia miejska wyposażona w salę prysznicową z szatnią, łaźnię parową, łaźnię rzymską oraz w 4 wanny. Istniała również mykwa do kąpieli rytualnych dla Żydów z 5 wannami. Istnienie tychże placówek wpływało pozytywnie na poziom higieny w Łomży. Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. ....................................... Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Widzialem jak dzisiaj taki jeden w czarnej Alfie czy Lanci trenowal na Ks. Janusza parkowanie na recznym pomiedzy samochodami. Skad sie tacy biora? Czy policja cos widzi w tych kamerach, ktorymi obwieszone jest osiedle? zefer.
|
|
Czy ktoś może mi powiedzieć, kiedy w pełni ruszy dział "Komunikacja"? Zależy mi na rozkładach jazdy MPK. Nie chce mi się latać po przystankach i spisywać...
|
|
A czy obywatel wie do czego jest telefon na policję?
|
|
Chyba nie ! hehe " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Do luizfernandeza! Brzydko oj brzydko. Czyżby głodnemu chleb na myśli? Po Twojej wypowiedzi można stwierdzić jak spędzasz wieczory. A ja Ptysia i tak lubię.
|
|
Majorka! Wybacz ale bredzisz. Po pierwsze zapominasz albo nie wiesz. Nie funkcjonuje juz określenie "służba zdrowia" tylko 'ochrona zdrowia". Po drugie. Nie masz bladego pojęcia na temat pracy pielęgniarek. Podajesz jeden przykład nie wiedząc ile wysiłku, nie przespanych nocy spędzają w szpitalach. Ile razy narażone są na wyzwiska pijanych pacjentów. Ilu upierdliwych pacjentów zdarza się codziennie. Oni mysśą tak jak ty. Pielęgniarki mają służyć! A to niby z jakiej racji? Mają wykonywać swoje obowiązki, chronić Twoje zdrowie! Rozejrzyj się dookoła. Czy wszyscy ludzie są tacy święci? Tak dobrze pracują? Ja jestem pracodawcą i doskonale wiem jak często ludzie oszukują, że pracują, jakie wybiegi stosują, żeby się nie przemęczyć. Jeżeli jest Ci tak żle a sądzisz, że innym jest lepiej, to dlaczego nie jesteś pielęgniarką, górnikiem czy policjantką?
|
|
A używanego Poloneza z gazem kupisz za ok. 1000zł.
|
|
jest to moje pierwsze wejsćie na forum 4lomza... Stwierdziłem, ze warto w końcu powiedzieć kilka słów podziękowań pod adresem organizatorów życia muzycznego w Łomży.... i dlatego tu jestem. Ostatnio - 2 października 2005 - mieliśmy okazję (my - tzn ok 150 melomanów, miłośników muzyki zwanej żydowską) posłuchać koncertu w kościółku na Poznańskiej. Wybór utworów - prawie bardzo dobry główny wykonawca - bardzo dobry. co prawda odnosiło się momentami wrażenie, że mamy przed sobą kantora, który zrezygnował ze śpiewu w synagodze na rzecz estrady - ale to prawo artysty by tworzyć image taki jaki ma ochotę zaprezentować publiczności. Akompaniatorzy - hmmmmm znakomity pianista jazzowy .. ;-) i klarnecista w stroju przypominającym Zyda wiecznego tułacza. Te górne rejestry - Panie Klarnecista - ;-) Pan wiesz co należy poprawić ... Akompaniament klawiszowy - jak na mój gust - za dużo jazzu w manierze wykonawczej a poza tym, jako że nie znam niestety ani hebrajskiego ani jidish - stwierdziłem (organoleptycznie) że monotonia piosenek jest lekko usypiająca. Albo zacznę się uczyć tych języków albo ... zacznę słuchać pieśni żydowskich wykonywanych po polsku. Panie Wójcik Ja Panu dziękuje, jest Pan znakomitym artysta .. i mam nadzieję, że te kilka uwag nie zrażą Pana do mnie .. obiecuję, ze dalej będę słuchał Pana przy każdej okazji - nie tylko w Łomży w i w Drozdowie pozdrawiam Nie dośc ze Nowicjusz to i Dyletant apostata
|
|
To proste !!! |
Witam wszystkich Nasi instruktorzy posiadają certyfikaty największej federacji nurkowej na świecie PADI i szkolenia bedą odbywały sie zgodnie z programen PADI. Co do ceny to będzie ona niższa od standardowej którą podałeś. Ustali ją pełnomicnik rektora i nasz szef, musi być skalkulowana z planowanymi wyjazdami szkoleniowymi, ale w ramach promocji nie powinna przekroczyć 900 zł za kurs. Jeśli chodzi o wyjazd do Egiptu, wylot z Wa-wy cena standardowej wycieczki 2700 zł (14 dni) + 30 $ dzień nurkowy. Szukamy zawsze najtańszych przewozników w interesujących nas terminach a na miejscu korzystamy z usług zaprzyjaznonych baz nurkowych. Pozdrawiamy ScubaDiscovery .
|
|
Mam troszke zdjęć i około 1h na kasecie 8mm. Trzeba by sie spotkać i wymienic kasetkami. Coś porządnego by sie zmontowało. Co do klasy motorków, to czym sprzęt starszy i bardziej zniszczony tym łatwiej i odważniej polata sie nim we freestailu.
|
|
Spoko... ja mam jakas stara kamere wiec wystarczy ze sie gdzies ustawimy dasz mi kasete i ja na 2 albo 3 dzen ci ja oddaje... Odpisz na maila ... co , jak , gdzie,...dzieki z gory
|
|
Niedobrze mi się robi. Jak łatwo oceniacie ludzi. Puszczacie plotki i nie myślicie, że możecie zrobić komuś krzywdę. Pomyślcie jeden z drugim, że gdzieś tam płaczą ludzie. Dla nich to jest tragedia. Za krótko chyba żyjecie, żeby do pewnych spraw podejść z należną powagą.
|
|
Dobrze powiedziane! Za krótko żyjemy, by wsiadać za kółko po pijaku... Płakać to będa ludzie, którym ktoś taki wyjedzie na czołówkę... Nie zasługują na żaden szacunek ludzie bez wyobraźni.
|
|
Ja także po nich jeździłem i mi odpowiadają w zupełności...
|
|
Do teo |
Od zapłodnienia do porodu i ani dnia krócej (dłużej też nie). .
|
|
Co to znaczy "uposażonych" ????? |
w szpitalu znajduje kolejna ofiara tego wypadku dziewczyna której zycie powoli gaśnie. I w tym momencie chcę głośno powiedzieć do wszystkich tych ktorzy prowadząc pojazd spowodowali wypadek w którym ktoś został zabity jesteś zabójca , perfidnym i nic cię czy ciebie nie tłumaczy ,że to stało sie nieumuślenie .
|
|
Nazwy proszę by nie były polityczne. Odpada więc Brunon i Marcin (niestety, bo z jajem), PiS, POpy i inne polityczne chłopy a także JPII. Według mnie jedno mogłoby się nazywać imieniem Modernizatorów Traktów Komunikacyjnych Miasta Łomży Annno Domini 2005. .
|
|
Zgadza się.
|
|
Ale ja się z tobą w 100% zgadzam |
Dwuzmianowo, wiec po 12 godzin! Powiem coś jeszcze. Leżałam w innych szpitalach jako pacjentka, więc wiem dokładnie jak to jest. Nikt wtedy nie wiedział, że jestem pracownikiem służby zdrowia. Zajrzyj sobie na ginekologię w Kolnie, do szpitala na Banacha w Warszawie itp. I prawdę napisał ktoś powyżej, są ludzie, którzy nadają się do tego zawodu, są i tacy, którzy sie wcale do tego nie nadają. Pielęgniarki bywaja dobre i złe. I oddziały również. Co do oddziału w remoncie chodzi ci zapewne o chirurgię. Ja z kolei widziałam tam sytuację, w której pacjent awanturował się o możliwośc zapalenia papierocha w sali, bowiem po operacji nie mógł wstac z łóżka. Tak więc i pacjenci bywają rózni, a pielęgniarka nie ma prawa niomu odmówić pomocy. Co do kwestii twojego taty lub pani, która zmarła bo chodziła przy "balkoniku" (tak to się nazywa fachowo) a nie przy "mostku" to takich kwestii nalezy dochodzić na drodze sądowej. Ale zapewne wypowiadac sie potrafisz jedynie incognito, schowana pod nickiem. I parę korekt: pęsja = pensja otórz = otóż pacjętem = pacjentem (zapewne).
|
|
Autor: Reaper (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-10-05 10:28 (...) Nie zasługują na żaden szacunek ludzie bez wyobraźni. ...i Ci,którzy szacunku nie mają
|
|
ptysiu91: i jak? zapytałeś?
|
|
maść - kraść .
|
|
Autor: MrS (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 02-10-05 08:23 Amsterdamus: odpieprz się ode mnie. Rozumiem, że jesteś ciotą, ale to nie powód żebyś obrażał normalnych ludzi, którzy w przeciwieństwie do Ciebie pedałami nie są. Nie spinaj się tak chłopczyku.Dałeś wyraz na tym forum swojej nietolerancjii i neofaszystowskich poglądów (chociaż może Antysemitex bardziej...no i ten nick... ) i jeszcze się wściekasz,gdy zaproponowałem nazwać Twoim i Tobie podobnych imieniem nowopowstałe rondo,miast Cię ganić... Dziękuj mi raczej hehe... Jeśli chodzi o mnie to wierz mi,że "ciotą" nie jestem na żadnej płaszczyźnie,ale nie muszę Cię o tym wcale przekonywać ni zapewniać,bo po pierwsze zupełnie mnie nie interesuje twoje zdanie na mój temat,a po drugie,ty i tak swoje wiesz,stojąc ponad resztą "podludzi",nieprawdaż?
|
|
Co temat to spinka. Ale my fajni jesteśmy hee... :] Nasza
|
|
mosio_fazi - zalosne jest to co powiedziales to nie musi byc zydowskie forum by rozmawiac o zydowskiej muzyce
|
|
Mam pytanko |
Rondo nr 1.- Ojca Rydzyka Rondo nr2.- Macieja Giertycha .
|
|
spiepszajcie z takimi tematami do dupy :P
|
|
Fan Club Ptysia91 zaprasza do zapisów już za jedyne 1.22 z Vat :] zapisujac sie do Fc mozesz wygrac atrakcyjne nagrody spotkanie z ptysiu91 koszulkie z ptysiu91 oraz 2000 wydrukowanych kartek z bezsensownymi wypowiedziami ptysia91 ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
najlepiej popełnić samobójstwo albo zamknac sie w wariatkowie i nie bedzie uzależnien :) pozdrawiam ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
hehehe. juz tylko tyle.
|
|
antysemitex, czyli nie jestes czysty ? brales ? bo jak nie to niemasz pojecia :]
|
|
smiech------> katolicyzm
|
|
Leczą gdzieś uzależnienie od Internetu? ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Od stycznia w Krakowskim Centrum Terapii Uzależnień realizowany jest program pomocy dla osób uzależnionych od Internetu. Do tej pory z pomocy specjalistów skorzystało 20 osób - pisze Dziennik Polski. Terapeuci z KCTU zainteresowali się problemem leczenia uzależnień od Internetu po tym jak na łamach Dziennika, w maju ubiegłego roku, opisano problem 34-letniej dziś mieszkanki Krakowa. Aleksandra L. samotnie wychowywała czworo dzieci (w wieku od 5 do 13 lat) do czasu kiedy sąd uznał, że nie jest w stanie nadal się nimi zajmować. Cała czwórka trafiła do placówki opiekuńczo-wychowawczej, w której przebywa do dziś. Powodem tej decyzji było uzależnienie ich matki od Internetu. Sąd zalecił Aleksandrze L. terapię, jednak wówczas żadna placówka w Małopolsce nie była w stanie jej pomóc. Dopiero pół roku później powstał pierwszy w Krakowie program leczenia uzależnienia od Internetu. Mimo to Aleksandra L. nie skorzystała z możliwości terapii. - Do rozszerzenia naszej oferty skłoniła nas nie tylko historia pani L. Trafiały do nas również inne osoby z podobnymi problemami - mówi Serafin Olczak, psycholog z KCTU. Od stycznia do Centrum zgłosiło się około 20 osób. To niewiele, zważywszy na fakt, że - jak wynika z badań - 10 proc. użytkowników Internetu na całym świecie jest uzależnionych od tego medium. Adres ośrodka leczenia uzależnień między innymi od internetu. Link poniżej: http://www.kctu.pl/
|
|
Po pierwsze: Zaostrzenie kar? Nie wiem czy sie orietujesz, ale w chwili obecnej grozi 3lata pozbawienia wolnosci za posiadanie (nawet znikomej ilosci) drugow. Z ta grzywna miales chyba na mysli obnizenie kar? Po drugie: Co do takowych zajec musze Ci przyznac racje. Nic by sie nie stalo gdyby odbywaly sie czesciej.Mlodziez napewno by sie cieszyla, bo lepiej posluchac kolesia co opowiada o narkotykach niz isc na lekcje. Pamietam jak w szkole sredniej mielismy spotkanie z gosciem ktory trafil do monaru, a pozniej sam zaczal w nim pracowac. Gadal chyba ze 3 godziny, a ja w weekend poszedlem na impreze i palilem blanty :) hehehe - to tak zeby Ci uswiadomic jak mlodziez sie tym gadaniem przejmuje. Po trzecie: W polsce ludzie ktorzy chca walczyc ze swoim problemem maja naprawde dobra sytulacje. Moga zglosic sie do monaru - nigdy nikt ich nie odesle z kwitkiem. Jest duzo tez roznych osrodkow gdzie zawsze znajdziesz pomoc. Gorzej jest z tz "przymusowym leczeniem", bo sadu u nas dzialaja strasznie dlugo. Zanim sad rozpatrzy sprawe, wyda wyrok itp to malolat dawno zdazy sie zacpac. Trzeba tylko pamietac o jednym : osoba ktora nie chce sie leczyc nigdy nie poradzi sobie z problemem PZDR
|
|
ja myśle że kręgielnia to nie : pub palenie picie muza. jasne mozna to jakoś ze sobą stylowo połączyć. był ktoś z was choć raz gdziekolwiek za granicą w kręgielni? kręgle to przedewszystkim sport. i stary z garbem i młody z gilem może pograć. tylko troche ryzykowna inwestcja.mało modne u nas i trzeba troche w sprzęt zainwestowac. no i trzeba umieć grać a polak nie lubi się kwasić przed innymi chyba że robi to stylowo (robiąc z siebie wtedy durnia, zachowując się jak pajac).
|
|
Jakby ci to wytłumaczyć żebyś NAWET zrozumiał... |
kregielni i tak i tak niebedzie .
|
|
Nie ma co chować problemu uzależnień po dywan. Lepszy wróg poznany, niż całkowicie obcy. Mówić, rozmawiać, uświadamiać. 2 na 100 może to zainteresować i wezmą, choć mieli nie brać. Ale 50 na 100 może da się utwierdzić w przekonaniu, że niektóre rzeczy szkodzą. A nade wszystko edukacja. Mądremu nie trzeba dwa razy powtarzać, sam rozpozna co jest szkodliwe.
|
|
widac sa jeszcze naszczescie ludzie ktorzy dobrze mowia i mysla
|
|
Trzymam tę książkę na kolanach. Ciężko ją otworzyć i nie wolno odstawić na półkę. Symbol Polskiej ksenofobii, Polskiej zawiści, Narodowego wypaczonego pojmowania rzeczywistości. Dlaczego ten buńczuczny naród tak dał się zeszmacić? Co jest warte zdrady siebie, dla jakiego powodu zabijali się nawzajem nasi dziadkowie? I kiedy powtórka? Czy znajdę odpowiedź? Czy wyjdę z tej lektury silniejszy, czy zwątpię całkowicie w Nasze? .
|
|
aco nie moze byc dla jednej sieci SSID unikalne
|
|
Sprostuję |
Polacy to naród popadający w skrajności.Chrześcijanie,którzy nienawidzą mocniej niż ateiści.Są otwarci,a zarazem zdepczą wszystko co inne.Jesteśmy tak gościnni i mili w ojczyźnie,a nienawidzimy się i niszczymy nawzajem na obcej ziemi,jak najgorsi wrogowie... jak żadni inni.Nie chcemy by działo nam się źle,a tak bardzo cieszymy się,gdy ziomkowi się nie powodzi... tak po prostu.Zabij,jeśli nie rozumiesz,zamiast pojąć... "A imię jego czterdzieści i cztery (...) "...dolary
|
|
niedorobione dzieci -----------> Choroba
|
|
Już zawsze radia Maryja....
|
|
luizfernandez!!! Wielkie dzięki za małolatkę. Sprawiłeś mi wielką przyjemnosć. Rosnę, rosnę może powoli, może moje tematy Ci się nie podobają ale nie muszą. Nie wpisuj się jak nie chcesz. I jeszcze jedno. Twierdzisz, że jestem denna. Możesz oceniać mnie jak chcesz. Twoja sprawa ale czy nie uważasz, że to Twój dopisek "Jak się bawić..." jest denny? Pewnie mi odpowiesz że to też Twoja sprawa. W takim razie Fan Club Ptysia to moja sprawa. NIECH ŻYJE PTYSIO! Czasami pisze mądrzej niż inni.
|
|
Majorka! Tak naprawdę to mi Cię szkoda. Pewnie chciałabyś, żeby wszystkim było dobrze. Żeby wszyscy robili to co do nich należy. Obudź się. Żeby być pielęgniarką nie trzeba mieć żadnego powołania. Tak samo do tego, żeby być lekarzem czy stomatologiem. Trzeba być uczciwym człowiekiem tzn. starać się pracować tak, aby jak najlepiej wypełnić swoje obowiązki. Ja wiem, że to jest teoria ale w życiu spotykamy tylu ludzi, którzy chcą nam pomóc. Ludzi, którzy się dokształcają (pielęgniarki również), podwyższają swoje kwalifikacje i oprócz tego potrafią być mili. Czy Ty takich nie spotykasz? Rozejrzyj się, spójrz na świat inaczej. Nie można być całe życie przepełnioną żalem i pretensjami. Co do pracy w szpitalu - bardzo się mylisz. Ja znam to bardzo dobrze. Oceniając w ten sposób ludzi bardzo ich krzywdzisz. Z tego co piszesz wynika, że w szpiatlu pielęgniarki nic nie robią tylko palą, piją kawę i ogladają telewizję. Ty po prostu nie masz pojęcia jaka to jest ciężka i odpowiedzialna praca. Ale chyba i tak Cię nie przekonam. Pozdrawiam i życzę, żebyś zmieniła swój stosunek do świata. Będziesz szczęśliwsza.
|
|
luizfernandez! Alleluja! Pierwszy raz się z Tobą zgadzam. Wszyscy są mądrzy bo to nie dotyczy ich ich rodzin! Ludzie ! Przyjrzyjcie się sobie i swoim rodzinom. Ile razy zachowywaliście się nieodpowiedzialnie i po prostu Wam się udało! Na marginesie, potępiam jazdę po pijaku i piratów drogowych. Jednocześnie nie osądzam wszystkich na podstawie tego co ktoś powiedział.
|
|
Reaper! Chyba nie wiesz na jakim świecie żyjesz. Myślisz, że telefon na policję coś da? Wykonałam ich kilka. Bez żadnej reakcji.
|
|
choroba - lekarz
|
|
lekarz-chirurg .
|
|
nic do nich nie dociera - kto nastepny Stachu ,Zocha , Janek. Kazik kupił sobie jakis złom z zachodu marki BMW ma duże szanse. .
|
|
Odpier...cie się od Polaków zażydzeni szmaciarze! Polak to brzmi dumnie! Zapamiętaj sobie jeden z drugim! .
|
|
Świetnie to wyraziłaś sorka.
|
|
Przynajmniej nie masz do siebie pretensji, że nie próbowałaś. To, że służby nie reagują to jest ich wina... to że ludzie nie reagują to wina ludzi.
|
|
amen?? boze docen tych ludzi.... wedlug mnie nikt nei zasluguje na smierc!!myle sie??moze jestem za mloda?i za malo wiem o zyciu? Ps mam 15 lat!!! a to byli zajebisci chlopcy!
|
|
A jakie to ma znaczenie jak sie beda nazywaly ? Wazne aby korkow nie bylo. Ronda sa do jezdzenia, a nie do nazywania. Chyba ze nazwa wplynie na przepustowosc. Pozdrawiam.
|
|
farby-dzieło Janosz
|
|
dzieło - sztuka
|
|
Jeździ się w dechę. Trzeba zwolnić ale chyba o to chodziło. Tylko L-ki przesadzają, jak przejeżdżałem to był 5!!!!! na rondach. Hej wy w mieście wprowadźcie jakiś podatek od L, bo nam ruch spowalniają i drogi niszczą. .
|
|
chęć do pracy - słomiany zapał
|
|
Zambrowskie i Giełczyńskie- od ulic, które od nich odchodzą (dochodzą?). Zawadzkie raczej nie, bo niektórym się jeszcze źle kojarzy z nazwiskiem podobnie brzmiącym... Mogło by być jeszcze: Pacynki i Marionetki, ale wtedy władza sądownicza mogłaby się obrazić, a z nimi lepiej nie zadzierać.
|
|
ptysiu frajerze a ryj cie nie sfędzi jak nie wiesz jak było to marda krutko psie
|
|
Pozatym przyczyną było poparzenie prądem i dopierdolcie sie od kibiców bo on był właśnie kibicem i to był tragiczny wypadek nie morderstwo
|
|
ZLIKWIDOWAĆ WSZYSTKIE PRZYMUSOWE UBEZPIECZENIA |
ronda Jelonka i Rybki :D
|
|
ale Corrado sie nie łapie, także spoko wodza:)
|
|
No tak właśnie dało sie zauważyć jak co niektórzy jechali pod prąd hahaha ludzie w jaki sposób otrzymaliscie prawko , skoro nie znacie podstawowych zasad " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Peter won z forum ;) lamerze
|
|
Haha, doprawdy, całą Polskę to obiegło, do mnie też dotarło, no ale mam odrobinę oleju w głowie, żeby się nie nabrać :P Kokosz
|
|
numer -> telefon
|
|
telefon->Nokia .
|
|
nokia-6310i
|
|
No, Ptysiu, nooo... _____________________-- Janosz
|
|
Ptysiu mieszka gdzieś na Fadomie, wystarczy się tam udać i zapytać o niego, a wszystkie dziecie z podstawówki Ci powiedzą gdzie mieszka :] A co do tej stówki, zadowolę się 50%, bo dokładnie nie znam :P P.S. Chętnie przyłącze się do akcji "Gdzie jest Ptyś?" !!!
|
|
No tak, ale chyba każda usterka moze doprowadzic do wypadku nieprawda ?
|
|
Via Baltica nie musi iść przez Białystok, ale musi iść przez Suchowolę. Zgadnijcie, kto ma w tym interes? A jak myślicie, dlaczego Topczewski nie chce budować obwodnicy Łomży? Podpowiem. Bo most na Narwi jest słaby i dzięki niemu można ruch kierować przez Suchowolę i udowdniać, że tamtędy musi iść Via Baltica. Posłuchajcie, co mówią mieszkańcy Suchowoli, umiejętnie sterowani przez Topczewskiego. Według nich za ruch i wypadki w Suchowoli odpowiedzialność ponosi Łomża. Bo podobno my nie chcemy u siebie TIR-ów.
|
|
czy chcecie mieć w Łomży kawiarnię z hot spot?
|
|
trudno nie zgodzić się z polo. Oby akcja spowodowała konkretną i rozsądną dyskusję, a rozwiązania znajdą się. Kontrola Policjna wydaje mi się, ze jest potrzebna, chociażby psychologicznie no i alkomat, ale trudno wymagać aby policjant po dotknięciu samochodu jak radioterapeuta poznał wszystkie mankamenty wozu. ale jakieś działanie trzeba podjąc ...
|
|
a co to hot spot ??
|
|
http://tuninguj.com.pl/wiejski_tuning.php ...to oczywiście strona,na której "kredens" powinien się znaleźć :) Janosz
|
|
To jest Forum ! A nie sekretariat szkoły czy informacja. TRAUMA ma rację "idź to sie dowiesz"
|
|
oczywiście ja jestem ZA :) zeby było jak najwiecej takich punktów :-)
|
|
Co wygrałeś, Ptysiu? Na pewno nie bilet roczny :) bo wygrał go typ z mojej klasy. I nie półroczny bo ja wygrałam :P i nie kwartalny, bo wygrał jakiś dorosły pan (raczej nie Ty) :D :D
|
|
goostav a czy ty mozesz powiedziec cos innego a nie to samo...to troche wkurzajace...jak masz zamiar sie udzielac to nara stad...zasmiecasz tylko forum.a tak do tematu to szkoda chlopaka bo jeszcze byl mlody..[*]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |