Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
" Papież powiedział" - artykuł pana posła prof. Macieja Giertycha. |
Fakt, organizator trochę zlekceważył publike, ale i tak było świetnie. Pozdrowienia dla wszystkich fanów PAPA DANCE w Łomży.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: " Papież powiedział" - artykuł pana posła prof. Macieja Giertycha. |
... grupa trzymająca władzę?? Aby zidentyfikować osoby proponuję okazanie. Zaprosić wójta na najbliższą sesję. Bratnik
|
|
Po wyrazach: w Krakowie iwe Lwowie, powinno być towarzystwa łyżwiarskie. Bratniak
|
|
Największy problem, gdy pojemność mózgu jest mniejsza od pojemności silnika. Często natura sama rozwiązuje ten problem. Gorzej, że przy okazji gina lub cierpia niewinni ludzie. --- PGG
|
|
szukam dobrej szkoly jezykowej w lomzy. napiszcie ktora jest dobra a ktora do niczego. prosze.
|
|
Hej! Byłem, widziałem, slyszałem. Rzeczywiście, ten teren białą folią odgrodzony sprawiał przygnębiające wrażenie. Wielki bandaż, jakby zraniona duma niewpuszczonych odrzuconych miała zaraz zacząć krwawić... Wielkie nieme murawy dookoła sceny i amfiteatru, puste, jakby wymarłe... Te dzieci i dorośli, zaglądający - podglądający - przez szpary w wysokich na jakieś dwa metry "parkanach", co w środku. Próby zmylenia czujności ochrony; czasem udane... Ludzie, ktorzy nie chcieli albo nie mogli zapłacić za bilet pozajmowali a to garażowe daszki na tyłach Rządowej, a to tarasy "Poloneza", a to skarpę po drugiej stronie Zjazdu. Zamknięta Kapucyńska, ludzie próbujący targować się z ochroniarzami o to, czy ona też w dzierżawie organizatora koncertu... Publiczność drugiej kategorii, segregacja, izolacja... Ludzie, czułem się nieswojo, chociaż z biletem... Jeszcze dzień później nie wiem, co o tym sądzić. Nawet się nie bawiłem, w odróżnieniu od jakichś dwóch tysięcy widzówi. Ciągle przygnębiała mnie myśl, co czują ci, ktorzy jak zwykle wybrali się na Muszlę z rodziną mając z 10 czy 20 zł przy duszy, a odchodzili z kwitkiem... Kogo było stać, bawił się raczej dobrze, przy starych i nowych przebojach Krisa. Nie żałowali pewnie ani pieniędzy na bilet, ani spedzonego czasu... Nagłośnienie w porządku, artysta i zespół też w formie; godzinny koncert plus chyba z trzy piosenki na bis. Dobrze, że dopisała pogoda, bo i w miarę ciepło, i sucho. Eksperyment z zawłaszczeniem i skomercjalizowaniem Muszli sie udał (czy finansowo, nie wiem; nie pytałem o to S. Borowego; nawet się nie przywitaliśmy, mimo że znamy sie od ćwierć wieku i staliśmy przy busie Artystów o krok). Chociaż publiki na koncercie sfinansowanym przez sponsora byłoby pewnie z trzy, cztery razy więcej. Pora na wnioski, ale ani sam nie mam klarownej opinii, ani nie chcę wylewać dziecka przedwcześnie. Prowadząca koncert zapowiedziała, że to ostatni tego lata na Muszli. Jest prawie rok, by pomysleć , co z tym fantem zrobić... MRD
|
|
Krzysztof !Czy Ty wiesz co mówisz?nowe miejsca pracy?Jakie?podaj przykłady. Czy masz dane na ten temat ? Zastanow się zanim coś napiszesz. Bratnik
|
|
W 1899 r. miejscowi wioślarze za zgodą gubernatora odbyli zebranie i wybrali komisję w celu opracowania statutu oraz pdjęli starania o jego zatwierdzenie. W skład komisji weszli: Aleksander Chrystowski, wybitny adwokat; Franciszek Przecławski, inżynier gubernialny; Wacław Szyszko, lekarz więzienny; Wacław Tuszowski, aptekarz i Franciszek Hryniewicz, naczelnik biura Dyrekcji Szczegółowej Towarzystwa Kredytowego Ziemskiego. Założyciele planowali zebrać siedemdziesięciu członków, ale w czasie napłynęło osiemdziesiąt zgłoszeń. Chrystowski, Przecławski, Szyszko, i Hryniewicz zredagowali projekt statutu, lecz Ministerstwo Spraw Wewnętznych w Petersburgu nie zatwierdziło go, przdstawiając swoją znacznie zmienioną wersję. Wówczas 31 VII 1901 r. wioślarze z Łomży zebrali się w sali Koła Muzycznego i po przedyskutowaniu wysłali do Petersburga prośbę o zatwierdzenie w wersji przedstawionej przez rząd. Petycja zawierała pięćdziesiąt sześć podpisów, które złożyli: Aleksander Chrystowski, Konstanty Bratz, Franciszek Przecławski, Bereza, Stanisław Bereza, Bolesław Biały, Franciszek Tuszowski, Adolf Chrzanowski, Kazimierz Majewski, Maurycy Oppenheim, Stanisław Brzozowski, Tomasz Filochowski, Stanisław Dziekoński, Kazimierz Jeżewski, Januszewski, Antoni Rogiński, Jan Łącki, Marian Śmiarowski, Napoleon Dmowski, Kazimierz Bronikowski, Władysław Liniewicz, Wiktor Szumiński, Franciszek Hryniewicz, Wincenty Niwiński, Walerian Bielicki, Bolesław Ciemianowski, Wiktor Piekarski, CzesLaw Czochański, Wacławq Szyszko, Mieczysław Tittenbrun, Rudolf Beber i Wacław Nadratowski. Pozostałych dwudzestu czterech nazwisk nie udało się ustalić. Ostatecznie 17 VIII 1901 r. Książę Światopołk - Mirski podpisał akt zatwierdzenia. Starania założycieli poparł gubernator łomżyński Korf. Studia Łomżyńskie nr IV cdn. ............................. Zbych
|
|
4HU GO Temat ten był już poruszany wielokrotnie .....problem jest chyba taki ,czy ten hipermarket powstanie w centrum miasta.O ,,korzysciach ,,takiej budowy w centrum pisałem we wcześniejszych postach ,przytaczałem dane z wiarygodnych żrodeł.Szansą dla miasta nie będzie oddawanie handlu w obce ręce.Jakoś nie słyszałem o budowaniu takich obiektow w centrum w Europie ,a chyba na niej się wzorujemy. Bratnik
|
|
popieram
|
|
Nie przesuną. Przyczyną jest tzw. arogancja władzy.
|
|
Czy Wy nie macie innych problemów??Bosze co za ludzie?! michal
|
|
Niezależne pisze się przez "ż" Poważny też przez "ż" Jestes tym 16 letnim pracownikiem z Babu ? to trzeba się za naukę brać a nie wolontariat robić od młodych lat :) Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |