czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
atak jako zemsta za terroryzm

A takie wspomnienia z przeszłości ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: atak jako zemsta za terroryzm

hahahah a gdzie zaparkujesz??

Zgubiłem portfel w autobusie PKS o 17.20 z Pisza do Łomży 26 czerwca. W portfelu były legitymacja,prawo jazdy i dowód osobisty. Na znalazcę czeka nagroda. Proszę o kontakt tel. 517701792 lub gg 8630569

Studio Fryzur Estetica na Hipokratesa polecam!! P. Mariusz pracuje na L'orealu z tego co wiem. Pare dni tamu robil mi kolor INOA jestes bardzo zadowolona

he he he he he dobre to biesss

tylko czy z cysterko???

rudy błazen z druhem

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

biess jakoś sobie tego nie wyobrażam;-)Heh ale jak to zrobisz to na pewno zawitam na takie spotkanie;-)

heheheh ok powiedz kiedy;-)Muszę zobaczyć bo inaczej nie uwierze;-)

biess,ale filmik se daruję hehe,tak Chcialeś się mnie pozbyć na 15 min.?
latwiej się jeździ taki czy tandemem?
de niro
jak pod ratusz to jeno z cysterką,ale wężyk w stronę hali.....tam JA :-)

firanka Mówisz,a w dobie budowy autostrad nie lepsza patelnia?

rudy błazen z druhem

i jednym i drugim trzeba jeździć z głową-i tu i tu przyczepa nachodzi i trzeba na to brać poprawkę by kogoś nie skasować-
Wolny Niewolnik obejżyj sobie ten odcinek top gear tu masz sporo odpowiedzi na Twe putanie co do jazdy tirem :)
http://www.youtube.com/watch?v=YtTOQSRMRcM&feature=fvwrel

Chociaż jest to na wesoło ale...... a teraz znikam spać branoc :)

Trzeba będzie coś wybrać ;)

dobranoc bies
:):)
Miłych snów :)

Niech moc będzie z Wami

no tak to właśnie napisałem że Ciebie nie widziałem : )

* o jedne piwo za dużo? : P

nie,nie ;-)Nie piję nic poza zieloną herbatka;-)

smacznego pawle białobrzeski

żaden

SMACZNEGO PAWLE BIAŁOBRZESKI

Witam ostatnio zwruciłem uwage ze te kanały mam odkodowane choc nie posiadam ich w swoich pakietach programowych czy i u innych jest to samo???

to ja się odmeldowywuję,
pozdowienia dla mej PANI :-)

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Kaznodziejski "Wrubel" prezentuje nam anachroniczny, fundamentalno-katolicki pogląd na świat zupełnie tak, jakby był księdzem.
Uważa on, że większość katolicka ma prawo narzucać ogółowi swoje religijne przekonania, czyli do prawa świeckiego wkładać kościelne nakazy i zakazy, zawłaszczać przestrzeń publiczno-urzędową tak, że ich wiara pełni rolę jedynie słusznej i państwowej. Otóż stary Wrublu, nowoczesne standardy demokratyczne wykluczają taką dominację większości nad mniejszościami. Jeżeli państwo ma być nowoczesne musi być neutralne światopoglądowo, a prawo ma być laickie, czyli takie, które nie narzuca nikomu norm religijnych i przekonań co jest etyczne i moralne gwarantując w tych kwestiach wolność wyboru. Katolicyzm to religia permanentnych sprzeczności np. głosi, że bóg dał człowiekowi wolną wolę i rozum i jednocześnie zwalcza wolność wyboru domagając się od państwa wprowadzania nakazów i zakazów, zupełnie tak, jakby wiara w boga nie była wystarczającą motywacją dla wiernych by takowe przestrzegali. Co to za kościół, który posłuszeństwo wiernych chce egzekwować prokuratorem i sądem, bo autorytet boski, o księżowsko-biskupim nie wspomnę, nie wystarcza?

Dowodów na herezję kościoła Rzymsko-ginekologicznego jest mnóstwo i są dostarczane od dawna począwszy od M. Lutra. Weżmy choćby Dekalog, tylko ten "oryginalny" i od razu widać sprzeniewierzenie się poddanych Watykanowi już pierwszym "boskim przykazaniom" zakazującym czczenie figur, obrazów, ludzi....Życie religijne kościoła Rzymskiego skupione głównie jest wokół "świętych" ludzi, a nie boga: papieże jak królowie świata, biskupi jak książęta, monumentalne świątynie pachnące przepychem niczym królewskie pałace, strojne szaty, kosztowne ozdoby, drogie pierścienie na palcach... Czy takie bogactwo, przepych, luksusowe życie kleru służy bogu, w jaki sposób? Czy bóg katolicki jest przekupny i rozdaje więcej łask tym, którzy więcej bogactw zaniosą do świątyni, ładniej przystroją figurkę , czy inny obraz?

Dowodów na ludzkie, a nie boskie, pochodzenie Biblii jest też mnóstwo. Jest na ten temat mnóstwo prac naukowo-badawczych. Jeśliby Biblia miała być "słowem bożym" to przede wszystkim nie byłoby w niej tylu sprzeczności, wieloznaczności, ogólnikowości i jednocześnie szczegółowości....

Zbyt gładko kaznodziejski Wujek przechodzi do porządku dziennego nad problemem np. plagi pedofilskiej w kościele. Wg doktryny katolickiej biskup, ksiądz ma zdolność przekazywania "Ducha Świętego" co warunkuje zbawienną moc sakramentów przez nich sprawowanych. Pytam więc, czy owemu "Duchowi Świętemu" obojętne jest w czyim cielsku siedzi? Czy ważne są sakramenty udzielane przez pedofila, który swój sodomiczny proceder mógł uprawiać przez całe dziesięciolecia dzięki swojemu kościołowi, który dawał mu znakomite ku temu warunki i ochronę? A nierzadkie były kariery pedofilów w sutannach od wikarego do biskupa, a nawet prymasa jak to miało miejsce w jednym z katolickich krajów.

Dogmat o transsubstancjacji jest śmieszny. Przekonaj zdroworozsądkowego człowieka, że komunikant w postaci płatka ciasta z mąki rzeczywiście, podczas eucharystii, zamienia się w prawdziwe ciało i krew Chrystusa. Nie chcesz chyba z powagą przekonywać ludzi, że są kanibalami. Takich anachronizmów jest więcej jak np. o "Duchu Świętym" mieszkającym w pewnym miejscu nad ołtarzem, albo wspomniana zdolność przekazywania tego boga przez kapłanów.

Jeżeli bóg rzeczywiście "opiekuje się i chroni" Święty Kościół Rzymski, to ja na waszym miejscu szybko zmieniłbym takiego "opiekuna". Dlaczego w boskim kościele działo się i nadal dzieje tak wiele złych rzeczy, które jaskrawo stoją w sprzeczności z sednem tej religijnej wiary? Dlaczego bóg nie ochronił kościoła od fatalnej kompromitacji jaką jest odkryta obecnie plaga pedofilii na miarę zbrodni p/ko dzieciom, czyli ludzkości? Dlaczego boże! patrzysz i nie grzmisz?!

Jeżeli tak ma wyglądać "pierwiastek dobroci" jaką bóg miał człowiekowi wszczepić, to ja dziękuję. Wolę być "niedobrym człowiekiem" mierzonym wg norm katolickich i wypieram się takiego boga, jako swego "Ojca".

Ja

doba krotka

Piękność nocy postrach dnia tacy bywają faceci

NIE WSZYSCY

Piękność nocy postrach dnia tacy bywają faceci

NIE WSZYSCY

Do czarnasukaczarna tak masz racje wiele płaczu facetów widziałem jak mi zaleźli pod skórę prawda rozpieprzyła ich związki a za takich pięknych się uważali a potem beczeli co ja im zrobiłem aja tylko powiedziałem prawdę ich kobietom.

znając zycie to tylko czasowe promocje fta i po paru dniach znowu zakoduja

Do czarnasukaczarna ludzie widzą i mi pisza że trzeba tempić gnoi .

byc falszywcem

skad to bierze sie

7angelfree

skad?

TO PISAŁ PAWEŁ BIAŁOBRZESKI

JAK ZROBIŁ LODA CAŁEMU MIASTU

Świetne udzielanie korypetycji

Za jedynie 18zł / 60min

Numer to 513184576

DO PROBI88

JA TEZ TAK CHODZE SPAC

DO PROBI88

PAWEŁ BIAŁOBRZESKI SYN KRZYSZTOFA BIAŁOBRZESKIEGO

LUDZI OKRADA GWAŁCI

JEST CIĄGLE NAĆPANY

OB9IAGNIJ MI

JA CIE ZAPŁODNIE

a ten paweł to blondyn i ma 24 l bo znam takiego ale nie wiem czy to onim tak piszą żle

nic ci nie dam

coraz ciekawiej w waszych relacjach

do kibola

tak ma być:D

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org