Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Biznesik o. Rydzyka |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Biznesik o. Rydzyka |
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
nie zapomnij---> pamieć :D " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Witam W twoim nick'u widzę "rc", czy to znaczy, że interesuje ciebie REMOTE CONTROL? Jerzeli tak to, co z rc - jeździsz, latasz czy pływasz? Powiem, że ja staram się ulatniać, własne i nie tylko, konstrukcje, ogólnie to spalinki, ale myślę o elektrycznych 3F.
|
|
Nie pochwalam ! Bójki na ulicach, w klubach i na stadionie mają byc rozwiązane za pomocą "przedłużeń ręki" uzywanych przez taksówkarzy? A czy taksówkarz nie powinien świadczyć usług transportowych? Od wychowywania małolatów jest rodzina, kurator, szkoła itede itepe. A nie taksówkarz! Mylisz pojęcia. A taksówkarz ma prawo zwrócić się o pomoc do policji, jeżeli czuje się oszukany przez klienta. :))
|
|
no dobra: annamira - wygrałaś! Koniec dyskusji. To mu dzis powiem, żeby lał tylko tych co ukończyli 18 lat, i tylko wtedy kiedy któryś mu bluzgnie. Masz rację, że nieletnich powinni lać "starsi" i policja. Tylko dlaczego tak żadko to robią? :((( Kierowcy są od jerzdzenia, straż pozarna od gaszenia pożarów a policja od lania pałą. Nie wolno ich wyręczać !
|
|
antysemitex, ty jestes popierdolo..... normalnie jak kazda swina z faszystowskimi pogladami, a pisanie ze " nigdy nie bralem ale wiem cos o tym " to tak jak ja bym napisal ze nie uczylem sie fizyki kwantowej ale wiem cos o tym bo rozmawialem z fizykiem :] to co piszecie wlasnie bierze sie z waszej nie wiedzy na dany temat. a do wladzy to wy dojdziecie jak jezus zejdzie z krzyza :] aha pozdrawiam oszolomow biala sila hehehehehe p.o.j.e.b.y
|
|
No Hyba nie ;-))) Nasza
|
|
Kto tu jest domorosłym informatykiem, który nie potrafi odróżnić zalet Polpaka nad DSLem? DSL ma wąskie gardło i ścięte pasmo wysyłania. Co z tego, że można ssać 2mbit/s skoro wystarczy zapchać pasmo wychodzące (256/512, zależy od operatora) i te 2mbit poszły się... paść na pastwisko? Zamawiając Polpaka 2mbit masz 2mbit wysylania i odbioru, 'szybsze' serwisowanie, własny kontakt do którego zgłaszasz się w razie awarii i LEPSZĄ TECHNOLOGIĘ... Ale za to się płaci... psikro. PS. Największą bzdurą jaką słyszałem jest to, że Polpak ma max. 2mbit. Cytat: "możliwość korzystania z protokołów ATM, Frame Relay oraz TCP/IP, praca z prędkością do 155 Mbit/s a w szczególnych przypadkach do 2,5 Gbit/s" A skąd cytat? Znajdź sobie na guglach, panie informatyk.
|
|
Aniu piszesz zostawcie w spokoju...... nie sądze abys ty to potrfila zrobic.gdybys widziała łzy swoich dzieci pewnie walczyłabys ze wszystkich sił o ich szczescie o spokoj ,ja to robie.
|
|
.......ale nie w ten sposób. W końcu macie swoje numery telefonów. Nasza
|
|
Treść jest ukryta
|
|
|
|
hahahah fajne
|
|
Poproszę o informację jakie jest ryzyko zarażenia. Jak się chronić. Ile dni zwolnienia lekarskiego dają na ptysią grypę. I przede wszystkim. Czy chorych należy izolować?
|
|
Mozliwe, że znowu się wtrącam, ale nie mogę sie powstrzymać od pytania: dlatego "ta trzecia" zawsze jest zła? Nie zrozum mnie źle chuda008, ja nigdy nie byłam "tą trzecią". Po prostu zastanawia mnie, dlaczego ta dziewczyna ma się czuć winna? Czy tym samym nie zwalamy na nią odpowiedzialności za to, co stało się ze "wspaniałą rodziną chudej w której dzieci i kochający ojciec". Ja uważam, że męzczyźni mają swój charakter (przynajmniej ci, których znam) i nie dadzą "złej okrutnej kobiecie z całym swym zabrudzonym skażonym ciałem (cytat chudej, pozwoliłam sobie tylko poprawić bład ortograficzny)" tak po prostu się zabrać ze wspaniałej rodziny. Kochający mąż i ojciec nigdy nie spojrzałby na inną kobietę, chociaby była nie wiem jak atrakcyjna i pociągająca. Wiesz chuda, nie można obarczać trzeciej osoby winą za to, że nie udało ci się w małżeństwie. Ty moim zdaniem to robisz. Nie atakuj kobiety, zaatakuj tego, kto cię najbardziej zranił. Pozdrawiam ciepło, mimo wszystko. Ryskago nie znam, i może nigdy nie poznam. Nie muszę. Jest człowiekiem. Kobietą. I ma prawo do miłości. Nawet z mężczyzną, który porzucił inną kobietę.
|
|
Witam Raper - "Zamawiając Polpaka 2mbit masz 2mbit wysylania i odbioru, " TP S.A. zestawiając łącze POLPAK'a (powiedzmy 2048 kb/s) "ciągnie" do abonenta linię xDSL. Zazwyczaj to HDSL, który pracyjąc kodem liniowym 2B1Q, a max tego kodowania to właśnie 2048 kb/s po dwóch parach. Nowsze SDSL pracują w lini CAP128, co pozwala na uzyskanie 2320 kb/s i to jednej parze (zaznaczan, że muszą być spełnione odpowiednie warunki w lej lini (w canniku TP S.A. nie ma opcji 2320 kb/s. Obydwa standardy pracują symetrycznie. Co się tyczy ADSL, bo w takiej technologii pracują DSL'e to transmisja asynchroniczna. Pozwala na uzyskanie wyższych przepływów tzn. 1024 kb/s od klienta i 8192 kb/s do klienta. Do czego zmierzam - popatrz jeżeli masz łącze 2048 kb/s do nie jesteś w stanie wyskoczyć poza ten zakres, tzn jeżeli "oddajesz do sieci" 1024 kb/s to drugie tyle tyle zostaje ci do ściągania. Idąc tym tropem podłącz do takiego łącza 50 userów i daqć im taką możliwość ...., nie chciałbym byś użytkownikiem w takiej sieci. Ale dokładnie wiem jak robią to administratorzy, oni mając takie łącze i tak wycinają/przycinają tą nieporządaną część ruchu. Robią to globalnie dla wszystkich userów lub indywidualnie. Dokładnie tymi samymi prawami rządzi się łącze DSL'a. Rzaden admin nie zostawi ruch P2P bez kontroli, a zwłaszcza tego DO SIECI, zaznaczan DO SIECI. Ściąganie interesyje ich mniej, ale na tyle aby klient miał wrażenie, że jest szybko. Dodatkowy atut to cena łącza: POLPAK - ~ 2000 PLN/ miesiąc, a DSL 4096 kb/s na 512 kb/s to coś około 500 - 600 PLN na miesiąć. Wiem, że i jedno i drugie łąćze obsłuży 50 klientów, przekalkuluj który klient będzie płacić mniej. Dla przykładu 50 user x70 PLN to 3500 PLN minus te 2000 (trzeba wziąść pod uwagę koszty danego ISP, dojazdy do klientów, sprzęt itp.) zostanie 1000. Teraz dla drugiego przypadku, DLs'a, 50 x 40 PLN = 2000 PLN miunys koszty mamy 1000PLN. Jak by nie patrzył wychodzi to samo, ale klient ma taniej przy tych samych parametrach i to moim zdaniem się liczy. A dlaczego ludzie unikają takich ISP jak TP S.A. i wolą mniejszch lokalnych - bo jak zadzwonią z reklamacją to jest z kim rozmawiać, (pomijam tych ISP co olewają telefony, reklamacje. Co się tyczy wątku głównego to co Cię skłania do takich rozmyślań. Proponuję ewentualne problemy zgłosić provider'owi, może będzie lepiej. Przekalkulować co będzie taniej (strata poprzedniego dostępu, koszty dostępu u nowego).
|
|
Czyźby i nasz Ptys był zagrożony? Może wtedy odpoczniemy od niego.
|
|
Zbych: rozumiem twoje rozzalenie, ale zeby osuszyc budynek sa chyba w dzisiejszych czasach inne metody. A poza tym mi rowniez nie podobaja sie w miescie topole. Nie dosc ze sa malo estetyczne to jeszcze ich rozrastajace sie korznie niszcza chodniki. Przypomnij sobie jak wygladal Stary Rynek przed przebudowa, i jakie gory i doliny oraz jak popekane byly asfaltowe chodniki. Poza tym nie wiedzialem, ze te drzewa "chlaja" tyle wody ;)) Pozdrawiam
|
|
Czyli że znów:,, Bardzo modne oraz tanie jest ostatnio wycinanie. Niech wycina byle kogo byle kto". Jeśli nie z listy wyborczej jak Kołakowski z Zielińskim zrobili wobec Borzuchowskiego to chociaż drzewa.
|
|
pamięć => absolutna, wzrokowa
|
|
25 przykazań dla podwładnych. 1. Szef nie śpi - szef odpoczywa. 2. Szef nie je - szef regeneruje siły. 3. Szef nie pije - szef degustuje. 4. Szef nie flirtuje - szef szkoli personel. 5. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniem szefa. 6. Kto ma przekonania szefa - robi karierę. 7. Szanuj szefa swego - możesz mieć gorszego. 8. Szef nie wrzeszczy - szef dobitnie wyraża swe poglądy. 9. Szef nie drapie się w głowę - szef rozważa decyzje. 10. Szef nie zapomina - szef nie zaśmieca pamięci zbędnymi informacjami. 11. Szef się nie myli - szef podejmuje ryzyko. 12. Szef się nie krzywi - szef uśmiecha się bez entuzjazmu. 13. Szef nie jest tchórzem - szef postępuje roztropnie. 14. Szef nie jest nieukiem - szef przedkłada twórcza praktykę nad bezpłodną teorię. 15. Szef nie bierze łapówek - szef przyjmuje dowody wdzięczności. 16. Szef nie lubi plotek - szef uważnie wysłuchuje swoich pracowników. 17. Szef nie ględzi - szef dzieli się swoimi refleksjami. 18. Szef nie powoduje wypadków drogowych - szef ma kierowcę. 19. Szef nie jest uparty - szef jest konsekwentny. 20. Szef nie kłamie - szef jest dyplomatą. 21. Szef brzydzi się wazeliniarzami - szef premiuje pracowników lojalnych. 22. Szef nie toleruje sitw - szef szanuje zgrane zespoły. 23. Szef nie zdradza swej żony - szef wyjeżdża w delegacje. 24. Szef się nie spóźnia - szefa zatrzymują ważne sprawy. 25. Jeśli chcesz żyć i pracować w spokoju - nie wyprzedzaj szefa w rozwoju. Pozdrowienia Kokosz
|
|
Jacek16: tak sie sklada ze Nikodem zawsze mnie intrygowal, zwlaszcza jego udzial w bitwie pod Kircholmem. Na dzien dzisiejszy posiadam juz calkiem spory zasob informacji, ale liczylem ze moze ktos poda jakas pozycje do ktorej jeszcze nie dotarlem moze kiedy zaprezentuje wam efekt moich poszukiwan ;) dzieki i pozdrawiam
|
|
otóz jak podaje Państwowy Instytut Weterynaryjny ryzyko zarażenia jest bardzo wielkie w tym otóz miejscu nie należy czytać tam gdzie jest ptysiu91 †jeżeli już dopadnie cie ptysia grypa to już koniec twojego stąpania po ziemi † chorego odrazu należy odizolować :)) Zbych
|
|
A skąd ja moge przewidzieć, gdzie w formum wpisał się nosiciel ptysiej grypy :)))))))))))))))))))))))))))))))
|
|
są łatwe do rozpoznania . widzisz wyraz ptysiu już wiesz kto jest zarażony Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Witam Cytuję kubymamę "...kiedyś już wypowiadałam się w sprawie Twojego męża i Ryskago" - czyli też nie jesteś bezstronna a takie zarzuty postawiłaś Allince, hmm a poza tym kim jesteś że możesz oceniać i wypowiadać się w sprawach innych ludzi ?. Poza tym każdy sądzi według siebie więc.... No i posta pojechałaś strasznie tendencyjnie. Zupełnie jakbyś miała w tym ukryty interes, tylko mi nie mów że nie i tak tylko z czystej życzliwości pisałaś. Cytuję dalej "...Nikt z forumowiczów nie protestował kiedy ryskago i grzesiek mazurek uprawiali na forum intymne rozmówki kusząc się słowami.-wtedy było ok." - masz rację NIKT, nawet TY :). A poza tym zawsze to fajniej poczytać jak ludzie mile się do siebie odnoszą, prawda ?!. Ogólnie kubymamo zgadzam się z tym co napisałaś (bo ja też przeżyłam rozstanie), za wyjątkiem jednego - sama też się wtrąciłaś. A pisząc tak długiego posta na pewno masz w tym jakiś interes jak wspomniałam. Może to chodzi o tego faceta?. A może jesteś les ?. W pewnym stopniu dowodzić tego może inny cytat "...Nie interesuje mnie zażyłość tej pani z ryskago..wiem, że w pewnych chwilach" - może jesteś zazdrosna o któreś co ? Acha i popracuj nad stylem i błędami ort. Przykład - "komentarze" i "komentaż" - zdecyduj się na coś :). Pozdrawiam serdecznie Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Oglądałem jak ten sroczyniak się wypowiadał, że to co obiecuje to dotrzymuje słowa - ja się sprzeciwiam, że on dotrzymuje słowa - wspomniałem o ŁKS-ie i chyba zostawię to już bez komentarza.
|
|
A Ja mam szczepionkę na Ptysią grypę, nazywa się KiLeR :) Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem bądź farmaceutą. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Dziewczyny uwazajcie jakie ptaszki bierzecie do buzi, bo panuje Ptasia Grypa. To nie sa zarty.
|
|
wzrokowa - spojrzenie Nasza
|
|
po pierwsze antysemitex to - jak już zdążył szamac zauważyc - pojeb do kwadratu i nic więcej... faszystowski do tego... tffuu,*****... po drugie - jak również zauważył nieco wcześniej szamac - jak można dyskutować zawzięcie na temat,którego nie zna się "z autopsjii",a jedynie z zasłyszenia od tego czy śmego... każdy zawsze zaczyna dyskusję od słów: "słyszy się ostatnio,że...",albo "zaobserwowano,że..." bądź: "wyniki przeprowadzonych badań mówią nam,że..." (badań przeprowadzonych na ludziach co "słyszeli ostatnio,że" ?) niemniej jednak nikt nie mówi:byłem,widziałem,próbowałem itd,itp... dlaczego nie mówi?- bo w dupie był i gówno widział! Ci,którzy naprawdę mogą cokolwiek na temat narkotyków powiedzieć (a zwłaszcza na tym forum) to niewielki odsetek,który zazwyczaj się nie wpier***la w taką forumową dziecinadę,gdzie co poniektórzy postodawcy ośmieszają się raz po raz swoimi wypowiedziami Jeśli chodzi zaś o kwestię świadomego wyboru i uzależnienia,to każdy powyżej 18 roku życia jest dorosły.Ma prawo decydować o swoim życiu i swojej przyszłości.Jest takie coś jak edukacja,są informacje z drugiej ręki,cokolwiek... kwestia charakteru,obecności mózgu pod deklem,a cowięcej,używania go choćby od czasu do czasu i problem byłby znikomy.Jeśli ktoś jest z natury idiotą,to trudno... jego sprawa,nie pomoże tu nawet oświata,zakazy czy konsekwencje karne.Jak któś "życia nie umie",to ono go nauczy.I choć wbrew pozorom wcale nie jestem za tym,to mielibyśmy do czynienia ze swego rodzaju selekcją naturalna,gdzie jednostki nieprzystosowane (czyt.-debile) doprowadziłyby do samounicestwienia,oczyszczając w krótkim czasie nasze społeczeństwo,bez użycia faszyzmu,nazizmu i innych tym podobnych objawów niedorozwoju umysłowego i emocjonalnego... Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Ale na wycinanie drzew chyba trzeba mieć pozwolenie.
|
|
grabos dobzre mowisz. Twoje zdrowie !
|
|
chłopcy uwazajcie komu dajecie te ptaszki !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
W niedziele 25 o godzinie 16:00 na Fadomie odbędzie się spotkanie motoryzacyjne dla posiadaczy kultowych autek jakie jeżdżą po łomżyńskich drogach. Jak jesteś posiadaczem takiego samochodu to zapraszamy na spotkanie. Dodaje że nie ma żadnych organizatorów więc każdy przyjeżdża na własną odpowiedzialność! Spotkanie ma charakter zapoznawczy! rudy błazen z druhem
|
|
Szef- :D Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Ja wpadne pooglądc :D rudy błazen z druhem
|
|
Na forum pisze ze tamat ma8 postów a tu nic :/ Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
i sie odemnie niezarazicie !! Zbych
|
|
bez wkretow ptysiu, kazdy juz cie rozgryzl :D
|
|
Nie :) Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
nie:P
|
|
jest SZEPTEL :-P ale i są internetowe telefony , w najbliższym czasie nawet będą pewnie strefy numerów do Łomży zajrzyj na www.tlenofon.pl
|
|
a czym jada ? ci co jada?
|
|
kiler przestań !! ty jestes normalny ?
|
|
Kryształowe- ozdoby :D
|
|
nie pasuje ? nie pisz ! nikt nie karze ! o dorosłości na tym forum niechce nic mówić . apropo kto jest dzieciakiem ? idź sobie pograć w teletubisie n00bie :-)) rudy błazen z druhem
|
|
mistrzostwo-finał Mistrzostw Świata Niemcy0:2Polska :P
|
|
Jest kilka ładnych oldtimerów. Skoda-zielona, Volvo-granatowy, Mercedes-szary, Wołga-szara - lata 60 i 70, pare bardzo ładnie odrestaurowanych garbusików z lat 70 i 80. To chyba wszystko jeśli chodzi o "auta kultowe" w Łomży.
|
|
Witaj MindStorm :) Piszę z ciężkim sercem(bom byka ortograficznego "walnęła") i obolałą od pióra dłonią. Przyznam że pisząc 100 razy słowo "komentarz" podjęłam decyzję ,że nieodwołalnie od tej pory moje komentarze będą pisane przez "rz". Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na ortografię . Podobał mi się Twój post, zwłaszcza tok Twoich analiz dot. mojej wypowiedzi:). Myślę,że Twoja kreatywność w czytaniu między wierszami wskazuje na pewne cechy ukrytego geniuszu:) Ale do rzeczy. Postaram sie wyjaśnić niektóre kwestie . 1/ Oczywiście ,że nie jestem bezstronna!! Nie ma tu osoby bezstronnej.Nawet Ty jesteś stronnicza. Sprostowanie: Ja Alince nie stawiałam zarzutów, stwierdziłam fakt. Zresztą co jest zarzutem ?. To,że jest przyjaciółką Ryskago ?, czy to ,że jest stronnicza ( będąc przyjaciółką Ryskago)?..hmm 2/ cyt:"kim jesteś że możesz oceniać i wypowiadać się w sprawach innych ludzi ?. " Nie jestem nikim lepszym ,ani gorszym od Was , dlatego wypowiadam się i oceniam (tendencyjnie oczywiście), bo tego prawa nikt ,ani mnie, ani wam nie zabrał. 3/ Dot. Twoich zdolności analitycznych:) cyt:"A pisząc tak długiego posta na pewno masz w tym jakiś interes.." Cóż, nie zdradzę Ci ..ile dostaję kasy za napisaną literkę:) 4/cyt:"Może to chodzi o tego faceta?. A może jesteś les ?. W pewnym stopniu dowodzić tego może inny cytat "...Nie interesuje mnie zażyłość tej pani z ryskago..wiem, że w pewnych chwilach" - może jesteś zazdrosna o któreś .." Hmm..-znów genialna myśl:)- A może jest jeszcze inaczej?. Może w całej tej sytuacji zwyczajnie jest mi żal, że Kasia przeżywając olbrzymi stres..pisze coś w rozpaczy ( ten stan nie sprzyja ani trzeźwemu myśleniu ,ani wyszukanej elegancji) i staje się obiektem ataku ludzi którzy swój obiektywizm w tej sprawie dawno stracili . Co do mojej orientacji seksualnej, mam nadzieję ,że Cię nie zasmucę ale nie jestem les:). A Jego nawet nie znam ... Mówiło się tutaj dużo o prawie do miłości. Zgadzam się ,że każdy ma prawo do miłości , ale miłość to także obowiązek i odpowiedzialność. Jest też miłość samolubna. Prawo jej nie zabrania.Każdy ma prawo decydować o swoich uczuciach i swoim losie, ale wchodząc w związek małżeński podejmujemy pewne decyzje ( mam nadzieję,ze nie po wódce). Rozumiem również ,że można się rozstać bo w związku się nie układa. Miłość samolubna ..pozostawia za sobą ból i gorycz- zwłaszcza dzieci. Jeśli dorosły człowiek decyduje sie szukać na nowo szczęscia, wiedząc że jego poszukiwania to również ból własnych i cudzych dzieci, to daleko mu do odpowiedzialności... Nie mam dla Ciebie żadnych zaleceń ani ćwiczeń do wykonania:) Sama wiesz pewnie ,że ćwiczenia i ruch to zdrowie:) Życzę więc dużo zdrowia Pozdrawiam. Kubymama Jeszcze raz pozdrawiam Kasię. PS. Mam wrażenie ,że administrator nie dopuszcza niektórych postów kierowanych na forum...oj tak się nie robi Panie kolego!!!!
|
|
Kiler ty naprawde jesteś jakis małolat ile ty masz lat >? 9 ?? kompa tata Ci kupił ?? Zbych
|
|
wygrana siatkarek w ME..:P:D- Piłka :D Najprościej ,przerzucić się na maca
|
|
:)..hehe Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
piłka-klub Kokosz
|
|
klub- ŁKS ŁOMŻA Nasza
|
|
Mam nadzieje że pogoda nie zepsuje nam planów i przyjedzie dużo samochodów a nawet jeszcze więcej ;) Ja będę na 100% swoim Bis-em Pozdro All Kokosz
|
|
heheehehehe rudy błazen z druhem
|
|
No i co z tymi Jeleniami....? ...i tak przy okazji, przypominają nam o sobie? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
hehe moimi wrogami sa ci ktorzy nie sa za mna czyli wy, wiec cpajcie to was zabije, nie bede musial robic tego osobiscie 14/88
|
|
at wiarus: niechcialem nikogo wprowadzac w blad, te informacje zaczerpnalem z Polish Retail Marketer, a wydany on został wczoraj wiec chyba powinien zawierać w miare aktualne informacje, ale najwyrażniej tak nie jest. pozdrawiam namfuae
|
|
pewnie, OTÓŻ TO zgadzam sie w 100 % Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Widze że co drugi(trzeci) post to post ptysia... no nieźle ;-) Kokosz
|
|
A z kąd wiesz ? rudy błazen z druhem
|